Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Mecha konulu anime tavsiye

Apis

Öne çıkan mesajlar

Şimdi animede amatör sayılırım. Son zamanlarda Full Metal Panic izlerken aklıma geldi bulup adam gibi bir Mecha serisi izliyeyim dedim ve başladım "ne izlesem?" diye forumu ve diğer internet sitelerini karıştırmaya. Ve sonuçta sadece kafam karıştı...

Baldios Movie, Macross Frontier, Evangalion denen bir seri yada film, Kidou Senshi Gundam 00 , Gundam bilmemkaç bilmem ne vs vs... derken o kadar çok anime buldum ki hangisi nasıldır, nedir , neye nereden başlamalı karar flnda veremedim.

Sorum basit; adam gibi mecha animeleri arıyorum. Yani Full Metal Panic te olduğu gibi araya çeşni olsun diye mecha katılmış değil, gerçekten mecha üzerine kurulu bir seri. Tavsiyelerinize ihtiyacım var; yani ismi nedir, kaç bölümdür, halen devam etmektemidir?
Sosyal ağlarda paylaş

Önemli soru şu :
Sene olarak ne zamanın animesine dayanabilirsin ? SDF Macross veya Gundam 0079 ne kadar güzel seriler olsada 1980 den kalma anime izlemeyi göze alabilirmisin ? Birde mecha direk konu veya tema olamaz. Şöyle sorıyım; içinde mecha olan ne tür bir anime izlemek istersin ?

Her halukarda Gundam 00 başlangıç için en ideal cevap olur. Yanlız feci cliffhanger bitiyor ilk sezon. İkinci sezon kasımda başlıycak haberin olsun
Sosyal ağlarda paylaş

Benim sormak istediklerim şunlar:

1- Türkçe altyazılı olması sana tercih sebebi olur mu? Yoksa her türlü İngilizce altyazıyla izlerim diyor musun?

2- Yeri gelecek feci şekilde ciddi ve uzun diyaloglu, askeri yanı ağır basan örnekler önerilecek. Buna hazır mısın?

3- Kaede'nin de dediği gibi eskileri anmadan, izlemeden tam bir Mecha antolojisi olmaz. 1980lerden bazı seriler önermemiz senin için sorun olur mu?
Sosyal ağlarda paylaş

Hala izlemediysen bundan başla:

Shin Seiki Evangelion (tümü çevrildi)

%100 sevmesem bile saygı duruşuna geçerim bu animeye. Anlatmaya gerek yok, o bir neo-klasik.

------------------------------------------------------

diğer önerdiklerim:

MS IGLOO (çevrilecek)

Gasaraki

Patlabor

Gundam SEED (11 bölümü türkçe altyazılı)

Gundam 00 (25 bölümlük ilk sezon çevrildi 2. sezonu bekliyorum)

Macross Zero (tümü çevrildi)

Votoms

edit: ilk kez birine Gundam SEED önerdim ne oldu bana roflzszzz
Sosyal ağlarda paylaş

Masakari said:
escaflowne nasıldır pekı vaktı zamanında trailimsi seyini seyretmıs beyenmıstım ama ole kaldı

tavsıye eder mısınız??

Ben animeye ilk başladığım yıllarda izledim, sevmedim.
Yakın zamanda tekrar izliyim dedim, gene sevmedim.

Belki çok bir beklenti içinde olmadan ortalama fantazi/mecha birşey izleme ihtiyacı duyarsan seversin. Yoksa benim gözümde binyılın en overrated animesi sıralamasında ilk 3te.
Sosyal ağlarda paylaş

Tüm cevaplar için teşekkürler... =)
Özelikle SturmVogel sana...

İngilizce sorun değil, Türkçe alt yazıya ihtiyacım yok. 1980ler konusunda ise ne de olsa çocukluğumun zamanları, severim o yılların çizgilerini (Hatta bazılarını bugünkülerden bile daha çok beğendiğim olabiliyor. Birde çocukluk 80 lerde diyince fark ettim ki yaşlanmışız biraz... Neyse onun konumuzla alakası yok). Ağır ve uzun askeri diyaloglarlada başederim.

Düşündüğüm gibi baya varmış sayıları. Evangeliondan başlayabilirim, MS IGLOO gördüğüm kadarıyla devasa uzay savaşlarıda sunuyor ki pek severim, derhal atlayacağım. Gasaraki de Mech silah sistemleri savaş hazırlanması fln gene baya hoş. Gundam lar sanırım gene el atılması gereken ikisi. Macross Zero günümüzdeki hava savaşı kısmından sonra geçecek sanırım Mecha kısmına biraz bekleyebilir (çok seçenek varmış!). Patlabor biraz "çevik kuvvet" tadında olmuş, pek geniş ölçekli savaş atmosferi olmadığı için onu şimdilik es geçeceğim sanırım.
Sosyal ağlarda paylaş

Patlabor ve Gasaraki aslında aynı konseptin farklı versiyonlarıdır. İkisinde de olabilecek en gerçekçi Mecha konsepti var. Sadece -"Gasara ruhu" ile ilgili kısımları saymaz isek- Gasaraki feci askeri, Patlabor ise tamamen polis kuvveti arka planında geçmekte. (Örneğin Patlabor'da ne Gatling Gun'lar falan var ne de sağa sola lazer sıkanlar, çoğu olayı 6 patlar tabanca ve baton'la çözmeleri beni bitiriyor)

Patlabor OAV ve Movie (1-2) 'leri Oshii Momoru imzasını taşıdığından oldukça ağır diyalog ve ambiansa sahipler. ( WXIII isimli 3. filmi se olayların en başını anlatan bir prequel niteliğinde. ) TV serisi ise ilginç şekilde komedi öğeleri de içeriyor, hep ciddi serileri sevsem de Patlabor TV serisinin benim için değeri -neredeyse yıllardır- ölçülemez. (Akemi Takada Forever!!!)

Macross Zero Macross Saga'nın , Pailsen Files VOTOMS Saga'nın , MS IGLOO da "U.C." Gundam Saga'nın 30 yıllık geçmişinin de öncesine ışık tutan nefis prequel'lerdir. Onları bitirmenle beraber düzinelerce serilik devam öyküleri için adım adım sana yol göstermeye devam edeceğiz.
Sosyal ağlarda paylaş

Patlabor Movie'leri TV serisinin aksine yığınla komplo ve nispeten kısa ama daha esaslı aksiyon sahneleri barındırmakta.

---------------

Unutmadan söylemek istedim, fi tarihinde ülkemizde de yayınlanan Demon of Steel adlı anime filmi şiddetle öneririm bu arada. (Türkçe altyazısı var ve Megumi Hayashibara da var!!!)

----------------

edit:

Zone of Enders OAVı kadar beni çok az OAV etkiledi desem yalan olmaz. Gücün bir insanı karanlık tarafa neden çektiğini çok iyi anlatan bir anime idi ve daimi favorilerimden.

TV serisini bulsam da izlemeye cesaret edemedim, OAVdeki hissiyatı TV serisinde alamayacağımdan çekiniyorum zira.
Sosyal ağlarda paylaş

emule seven biri değilim. Düzgün dl yapabilmek için hele hele az kullanıcıda olan dosyaları indirebilmek için emule saatlerce açık kalması gerekiyor ki benim gibi wow/dota oynayan biri için imkansız o kadar uzun süre bir dl programının kesintisiz açık kalması.

Sturmdan tırtıklarız en temizi :>
Sosyal ağlarda paylaş

Benim de bir isteğim olacak. Tengen gibi olmasa da Geass ya da Evangelion gibi şöyle güzel, renkli çizimli bir mecha anime arıyorum. Hiç gülmeyen karakterlerden ziyade zaman zaman chibified olan karakterleri de olursa süper olur. Bunlara ek olarak OOO ÇOK GERÇEKÇİ 3D çizimleri olmazsa daha da sevineceğim=)
Sosyal ağlarda paylaş

zlorwf said:
Benim de bir isteğim olacak. Tengen gibi olmasa da Geass ya da Evangelion gibi şöyle güzel, renkli çizimli bir mecha anime arıyorum. Hiç gülmeyen karakterlerden ziyade zaman zaman chibified olan karakterleri de olursa süper olur. Bunlara ek olarak OOO ÇOK GERÇEKÇİ 3D çizimleri olmazsa daha da sevineceğim=)

Gunbuster sonra üstüne Diebuster. İkisinin de KAA releaseleri mevcut :>

1980 çizimlerini izlemek zor gelirse Gunbuster'ı izlemeyebilirsin ama Diebuster'daki baya bir göndermeyi kaçırırsın. "Welcome Home" gibi

Bir çok kişi tarafından Gainax'ın en iyi animesi olarak kabul edilir Diebuster :>

Edit: Aç karnına yazılmıyor arkadaş
Sosyal ağlarda paylaş

Lise karakterleri + yaratıklar + Mech Pilot high school türü bir konsepti vardı ve sıfır beklenti ile başlamıştım. Zaten kendisi hibrid bir PS1 oyunun (illa bir benzetme yapmak gerekirse dating sim+mecha strateji) anime uyarlaması imiş. 12 bölüm sonra ise 2003 yılında belki beklnetilerimi en çok karşılayan serilerden ve şimdi bile feci sevdiğim bir seri olarak bitti Gunparade March: İç karartan Mecha serilerine bir alternatif arıyorsan seveceksin diye düşünüyorum. Kawai Kenji forever!

edit: Gunparade Orchestra adlı bir devam sezonu olsa da ondan uzak dur. İlk sezonda artı olan ne varsa silmiş adamlar.

@Kaede
+1 katılıyorum bence de -KKNJ ile birlikte- GAINAX'ın mainstream'e yaptığı işlerin en iyisi idi Gunbuster.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...