Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

ADSL Durduramıyoruz kopuyor


Greeny

Öne çıkan mesajlar

İnternetim sürekli kopmakta ne raid heycanım kaldı ne arena. Telekomu aradığımda bölgemde genel bir arıza varmış 4-5 gündür onu bahane ediyorlar. Bilmiyorum anadolu yakasında böyle bir sorun yaşayan var mı, beykozdayım ben. Her neyse işin garibi net kesildikten sonra ev telefonundan bir yeri ararsam anında düzeliyor bağlantı. Ne alaka? Bilgisi olan birileri var mı?
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

bi sokak üstte oturan arkadaşımın dün başına gelen olay ve hala bağlantısı gelmeyen olay:

okuldan 5 te geldi baktı bağlantı yok telekomu aradı bölgede sorun var 4 saate düzelir dendi.

8 de tekrar aradı yine 4 saate düzelir dendi.

bugun okuldan hala gelmedi gelince bağlantı olmadığını görücek yine kafyı yiycek.

bende WoW'a girince iptal oluyorum your-freedom kullanmama rağmen 1500-2000ms direk çıktım.
kafyı yedirtir telekom
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

ben bunun çözümünü biliyorum aynısı bana da oluo. eğer evde aynı modemi kullanan 1-2 bilgisayar varsa modemin gücü yetmio. eğer adsl alırken verilen modemi kullanıosan bunun nedeni genelde buymuş dandik modem. telefona ve aynı anda bilgisayara bağlantı yollaması kastırıo o kadar fazla adsl abonesi oldu ki göçtü yükselticilerin hepsinin gücü. telefonun kablosunu çıkartınca geçio, ya da açık olan diğer bağlı bilgisayarların internetini kesince. tavsiyem ya yeni daha güçlü bi modem, ya da telefonu çıkartıp interneti kullanmak. ben telefonu çıkartıp kullanıorum.
eğer kablolu kullanıosan kablonun kalitesi de önemli, kısa ve kaliteli olursa kopmalar azalıo, wireless sa direk telefonu çıkart düzelir gibi gelio bana.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

@octopus

Abi ayıptır söylemesi 175 YTL modeme para verdim LinkSYS dandik değil yani çok amaçlı her yola gelen bir modem. Sağlam onu biliyorum, tek bilgisayar var. Splitterım yeni ne bilim donanımda birşey yok. 4mbit internetimi düşürdüler bu yüzden 2mbite merkeze uzakmışım ondan kopuyormuş. 56k kullansam bu kadar üzülmem ya.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

http://www.dslreports.com/tweaks

adresinden bi test ediverin bağlantısınızı.

Results a tıkladıktan sonra bağlantı tipi eğer PPPoE ise Routerppoe, pppoa ise sadece PPPoA yı seçin. Bakın bakalım ne dicek sonunda.

Ayrıca hattınızda parazit olma ihtimalide var. Modemleriniz ADSL/status sayfalarında hattın kalitesinin yazması lazım. Attenuation 40'dan düşük ve SNR MArgin'de 25'ten büyük olmalı ideal bağlantı için. Ayrıca bu değerler bağlantı hızı arttıkça kötüleşir. Örneğin benim bağlantı hızım 256/64 iken Attenuation 35, SNR 32 civarıydı. 1024/256 olunca Attenuation 40'a çıktı SNR 24'e düştü. Santralden uzaklığınıza göre 4096 bağlantınız olsa bile verimli kullanamayabilirsiniz çünkü SNR 20'nin altına düştüğünde internetten kopmalar yaşanır
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Aynı problem bende de var. 15 20 günlük mazisi de var. Kablodandır diye düşünüyordum ama dün kablonun ek yerini yeniledim yine devam ediyor. Rapidden bir download'a başlıyorum tamamlanması mucize oluyor genellikle ortalara gelemeden kopmuş oluyor.

Yerim böyle hizmeti.

Bahçelievler'deyim bu arada
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

telefon hattınız, kablolar yani kaldırmıyo olabilir, malum cunku cok yuksek veri transferi oluyo, mesela ben 4mb e geçtim, gectikten 1 gun sora istisnasız 5dkda bi kopup geliyodu, delirdim aradım ettim sizden kaynaklı dediler. kabloları degistirdik ve gozle gorulur iyilesme oldu. artık belki gunde 1 veya 2 kere oluyo, olmadıgı da oluyo onların, simdilerde biraz daha bile iyi.
snr marg 28.5
attenuation 8.0

ama şöle ilginc bisey var, uploadum tek oturumda 2GB falan oldugu zaman baglantiya bi kal geliyo. modem ısıkları tamam hersey guzel, ama internet calısmıyo. ve kesinlikle bu 2GB yakınına gelince oluyo. modemi kapayıp acınca da duzelmiyo, baglantıyı kapayıp acınca duzelmiyo, illa modemi ve bilg i resetlemek gerekiyo.
acaba bunun reg dosyalarıyla vs. bi cozumu varmıdır
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...