Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

yeni bmw modelleri

Namessar

Öne çıkan mesajlar

bmw den yeni bir concept gorucuye cıktı.

Şimdilik city isimli olan concept, Amerika da büyük araba üreticilerinin düşük emisyonlu araç üretme zorunluluğu yüzünden geliştirildi. Başta zorunlu yasal kota kadar (bir kac yüz kadar) üretildikten ve sadece kuzey amerika da satıldıktan sonra rafa kalkması tasarlanan bu aracın dizayn maliyetleri yükselince ve avrupadan bu tur bir araca talebin olumlu olduğu anlaşılınca bmw tarafından ciddi ciddi üretilmesi düşünülmeye başlandı. Araç mini platformunda üretilecek ve çok çok düşük CO2 emisyonuna sahip olacak. Şimdilik bmw mu, mini mi yoksa başka bir marka altında mı üretileceği bilinmiyor. Ama bmw yetkilileri "başka marka altında" ifadesini biraz fazla sık kullanmışlar roportajlarda.

aracın resmı su:

Sosyal ağlarda paylaş

ayrıca 2012 de 3 serisi tabanlı crossover da gelecekmiş. city nin aksine onda biraz ciddiler.

bir kotu haber var, bmw yuzde 6.4 cıvarındakı arge yi 4.5-5.0 e cekecegını, cunku arge yi cok daha az yapan rakıplerine gore kar payında dezavantajlı kaldıgını acıklamıs. Efficient Dynamics ince dusunulmus, yuksek ar-ge maliyetli, zahmetli gelistirme asaması olan bir surec olmasına ragmen beklenen takdir ve etkiyi gormemiş durumda. burdan benım cıkardıgım bu noktadan sonra bmw daha dusuk uretım maliyetli dizayn ve motorlara yonelmeye calısacak.

1 serısınde 2007 makyajdan bu yana bılıyorsunuz artık yuksek motor hacımlerı dısında atmosferik valvetronıc motor kullanılmıyor. onun yerıne daha az yakıt tuketımlı ama performansı beygır gucu ve tork olarak artmıs eskılerın uzerıne makyajlı atmosferık mild-hybrid motorlar kullanılıyor. bunlar halen bıldıgımız markanın yıllardır kullandıgı aynı kod adlı eskı atmosferık motorlar uzerıne gelıstırılen ED teknolojılerinin entegre edılmesı. bmw nun dıger serılerde benzer bır motor makyajı atıp atmayacagı uzun suredır konusuluyordu.

3 ve 5 serısınde motor makyajından da otesının sınyallerı vermıs bmw. yakın zamanda (ne kadar yakın bılen yok) yuksek devırde gucunu gosteren I ve V dızılımlı atmosferık motorları terkederek, kendi deyimleri ile "rakıplerin baskısına boyun egerek", turbo beslemeli dusuk devırlerde de performans avantajı saglayan yepyeni motorlara kayacagını acıklamış.

benım gıbı avantajlarına karsın turbo beslemelere gıcık, atmosferık motora aşık insanlar icin son nokta bu haber herhalde.

Sosyal ağlarda paylaş

city bir mini rakibi degil. çok düşük emisyonla hybrid olarak üretilecek. bazı ülkelerde, özellikle asya da içten yanmalı versiyonları olabileceği söyleniyor. ama mini ye rakip olarak üretilmemiş.

bmw performans aracı ımajını korumaya calıstıgı ıcın hybrıd kelımesıne alerjısı var. eger uretım gerceklesırse, henuz belli degil,asya da dusuk malıyetlı arac olarak satmaya hazırlanıyor bu modeli. buda ıcı dısı baya kalıtesız olacak demek.

bunlar ve benzerı sebeplerden zaten bmw su anda araca logosunu vurmak istemiyor. baska bır marka geyıgının bu kadar donmesının sebebı bu.

arkadan çekiş olacağını sanmıyorum. 2 sebepten dolayı.

-1 serisi arkadan cekişli bir aracın olabileceği en kısa formda zaten şu anda. ona ragmen bagaj ve arka oturma alanı dar. ustelık araba baya da uzun.

daha kısasını yapmaları mumkun degıl.

-mini platformunda uretılecekmıs. o platform onden cekıs zaten.

ben cıty e bayıldım. mını yı cok tıpsı bulurum. bu nefıs olmus. bmw luksu ve logosu ıle cıksa pıyasaya bence cok guzel bır araba olur. hybrıd motorda bence cok guzel bır olay sehır ıcı ıcın performans aramıyorsanız. tam bır bayan arabası. gorunusu de bence çok şık. esime kosa kosa alırdım hayal ettigim gibi uretılse.
Sosyal ağlarda paylaş

Selam,

Crossover'ın dötünü şimdi gördüm! Çok enteresan olmuş.

Ama benim favorim BMW'de budur:
M1 retro

Görseller

said:
BMW, M1'in otuzuncu yıldönümünü, tarihi otomobillerin hatırlandığı etkinlik olan "Concorso d'Eleganza Villa d'Este 2008"de, yeni konsept modeli ile kutladı.

Konsept M1, orijinal modeli ile benzer hatlara sahip. Kapı kolları görünmeyen otomobilin gövdesi daha geniş, arka kısmında kullanılan iki BMW amblemi ise, firmanın açıklamasına göre, aracın ortadan motorlu olduğunu ifade ediyor.

Yeni tasarım ile 30 yıl önceki orijinal M1 arasındaki benzerlikleri en etkili şekilde gösteren, araçların yan yana resimleri...

Saygılar.
Sosyal ağlarda paylaş

Onu 8 serisinin onune benzemis ki o aletlere hastaydim, bu da guzel olmus.
Boyle hakkaten spidermobile e benzemis ama farkli cant ve audi r8 deki gibi cift renk govde boyasi olursa(siyah-gri, bordo-siyah, beyaz-bronz v.b.) agiz sulandirici bi arac olur gibi...

edit: Bide z10 vardi, 2008 yilinda cikicak soylentileri vardi, o ne oldu?
Sosyal ağlarda paylaş

o deil de ilk sayfadakiler cs concept modelinden alınmış parçaların ii fotoşoplanmış versiyonları ya. Bıktım zaten CS konsepti farlarını vs. görmekten :P

M1 konsepte gelince, videosunu izlemiştim, adam aerodinamiden artık çok daha iyi anlıyoruz, aerodinami yaratacak formlar üzerinde iyice ustalaştık gibi bişeyler diyodu, aerodinami derken çok eblek hatlar çıkarmaya başladılar. acaip karmaşık bi tasarımı var arabanın ya :) bu konsept 80lerde çıksa yer yerinden oynardı :P ama ön tarafı fazla alfa bence. o farları eski M1deki gibi açılır yapamazdık, yasalar izin vermezdi diyo tasarımcı, ama Z1deki gibi de yapabilirdi yani ne bilim. Aşırı sıradışı. Alışacaz :D
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...