Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Krav Maga (tanıtım)

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
Önce kısa bir tanıtım (Wiki'den: Bizim hoca yazmış zaten)

İsrail'de Krav Maga adını alacak sistemin başlangıcı 1930'larda Macaristan ve Çekoslovakya'da Imi Lichtenfeld tarafından yahudi topluluğunu yahudi karşıtı gruplardan korumak için geliştirilmiş ve kurallarının tam olarak belirlenip ilk öğretildiği yer Bratislava olmuştur.

1910 yılında Budapeşte'de doğan Lichtenfeld, o yıllarda güreş ve boksla uğraştı ve jimnastik yaptı. Gençliğinde boks ve güreş şampiyonu olan Lichtenfeld savaşlar ve ilticalarla geçen hayatı boyunca da tekniklerini geliştirmek için bol bol fırsat buldu.

1948 yılında İsrail devletinin kurulmasının ardından İsrail ordusunda yüz yüze savunma konusunda eğitmenlik yapan Lichtenfeld, 1960’ların başında emekliye ayrılmış ve açtığı jimnastik salonunda tekniklerini sivil hayata uyarlayarak Krav Maga adını verdiği tekniğini öğretmeye başlamıştır. Imi'nin ilk Krav Maga okulları Tel Aviv’de ve Netanya’da açılmış. Böylece Krav Maga günlük hayatta, sokakta kendini korumak isteyen insanlar için öğrenilmesi mümkün, pratik bir yöntem haline geldi. Imi ve öğrencileri, Krav Maga’yı bütünlük taşıyan bir sistem haline soktular. Imi’nin ölümüne dek asistanlığını yapan Eyal Yanilov, sistemdeki açıkları saptayıp giderme işini üstlendi. Krav Maga, kısa sürede tanındı ve saygın bir dövüş sanatı olarak kabul gördü.

İsrail'de büyük ilgi gören bu 'sivil teknik'ler İsrail'deki bazı devlet okullarında ders olarak okutuluyor. Onun dışında çoğu ülkede de organizasyonlar bulunmakta.

Human Weapon Krav Maga

http://www.youtube.com/watch?v=5z-I2rk59Nw

http://www.youtube.com/watch?v=HE3GYX3BwBg

http://www.youtube.com/watch?v=J8aEE5wt4iQ

İsrail ordusununda kullanılan Krav Maga, kimi elit polis güçlerince (SWAT, GIGN vb.) de çalışılan bir disiplin.
Mesaj tarihi:
iyiymiş bu...

binlerce çeşidi olan doğu sporu saçmalığı gibi gösterişli ama kullanışsız bişey değil. işe yarayacak bişey...

ama ayrı bir martial art gibi gösterilmesi yanlış bence. çünkü sonuç olarak olay 3-5 tekniğin dışında can havli ile dalmaktan öte değil..
Mesaj tarihi:
martial arts değil bence direk bu. çünkü art olan bi yanı yok XD bodozlama karşıdakine deli damage verme üzerine kurulu bişey. box - judo - taichi- vb. falan bunlardan çökme hareketler var. silahını vücut uzantısı gibi kullanma en yaygın taichi de vardır. :P değinmeden geçmiyim dedim
Mesaj tarihi:
Krav Maga'ya savaş sanatı yerine yakın mesafe savaşı (Close Quarters Combat) demek daha doğru olur. Evet alıntı teknikler de var, hangisi işine geliyorsa alıyor :)

http://www.youtube.com/watch?v=QnwroUXFtvc
Mesaj tarihi:
Ya ben şu bakıma beğendim.

1. si martial art olsun olmasın önemli değil, bütün martial artlardan işe yarar taktikleri harmanlayıp savunma ve saldırıyı aynı anda yapmaya yönelik olması...

2. si gerçek hayatta en çok işe yarayacak olanın bu olması. Burdakiler de dahil çoğu insan karateye judoya aikidoya falan kavgada daha etkili olayım millet beni kolay kolay dövemesin mantığıyla yazılıyor. Ama esas olan şey bi kavgada kimse size bu martial artlardaki pozisyonlarda saldırmayacak olması =) Bu bakıma iyi krav maga

var mı bunun ankara da istanbulda kursu?
Mesaj tarihi:
İstanbul Galata'da var, yeni salonun bitmesine az kaldı. 8 Mayıs gibi açılış yapılacak. Başladığı zaman ben size haber veririm buradan.

Bu da sitesi

http://www.kravmaga.com.tr
Mesaj tarihi:
Söylemek istediğim bi kaç bişey var insanların martial arts olayına nedense hep barzo mantıkta bakması özellikle. martial arts olayı artık sportif anlamda yapılıyoken insanların gidip karate- judo - tekvando - kungfu gibi şeyleri öğrenip sokakta uygulamaya kalkması bana gerçekten mantıksız geliyo. sizin de dediğiniz gibi sokakta insanlar teknik saldırmıyo. onların spor olarak kalması gerektiğini düşünüyorum. ha gerçi bazıları varki mesela karate de stil olarak goju-ryu var (yukarıda sticky şekilde duruyo şu an incelemek isteyen için) sokak için etkilidir. ama normal esasları sakinlik iç huzur ıvır zıvırdır. yani sokak dövüşü öğrenmek-bilmek apayrı bişey.Ha diceksiniz belki uzun uzun yazdın nereye bağlıcan. Martial arts ile close combat farklı şeylerdir o yüzden krav maga gibi tekniklerin ciddi anlamda ortaya çıkması beni sevindiriyo. en azından sokak dövüşü öğrenmek isteyen kesim bu tarz sporlarla uğraşıp özü sakinlik dinginlik olan dalları rezil etmiyolar :) krav maga nın gerçekten etkili olduğunu düşünüyorum imkanım olursa öğrenmekte isterim. hatta ordumuza bile öğretilmesini isterim keşke öyle bi imkan olsa.

neyse teşekkür ederim eğer okuduysanız =)
Mesaj tarihi:
Olası bir saldırıda kullanışlı olmasına rağmen, "yaşasın artık adam dövecem" gazıyla gelmemeniz tavsiye olunur. Daha mülakat aşamasında elenirsiniz yoksa :) Hocamız bunların olmaması için seçici davranıyor.
  • 3 hafta sonra ...
  • 2 hafta sonra ...
  • 3 hafta sonra ...
Mesaj tarihi:
İzmirde salon açmayı düşünüyormusunuz?

Krav Maga iyidir gerçekten etkilidir. Wing Tsun Systema ve Krav Maga diye geçer hatta sokakta gerçekten ektili olabilecek traditional saçmalıklardan uzak martial arts olarak.

Ama krav maga nın diğer iki sistemden avantajı öğrenilmiş refleksleri değiştirme konusunda daha fazla çalışmış olmalarıdır. Yani yakınında bir bomba patlamak üzere iken bir krav magacı standart insan tepkilerinden farklı olarak hayatını kurtaracak bazı hareketler yapabilir. Ama benim bildiğim kadarı ile şu an Krav Maga eğitimi gerçek anlamda sadece ordu mensubu İsraillilere veriliyor. yani ülkemizde bu eğitmi almanız mümkün değil bildiğim kadarıyla..

Dezavantaj olarak belirtebileceğim şeyse krav maga hareketlerini çalışmak daha doğrusu verim almak gerçekten uzun bir zaman gerektirir ve sonuca yönelik olma konusunda çok aceleci oldukları için wing tsun sporuna karşı başarılı olamazlar.
Mesaj tarihi:
Bizim hocamız da İsrail'de yıllarca almış eğitimini zaten. O yüzden artık Türkiye'de de Krav Maga var artık :)

Karşılaştırma konusuna yorum yapmıyorum. Geçen konuda herkes kendi disiplinini savunuyordu malum. Kim hangi spora yatkınsa o olsun :)
Mesaj tarihi:
Mino said:
Bizim hocamız da İsrail'de yıllarca almış eğitimini zaten. O yüzden artık Türkiye'de de Krav Maga var artık :)

Karşılaştırma konusuna yorum yapmıyorum. Geçen konuda herkes kendi disiplinini savunuyordu malum. Kim hangi spora yatkınsa o olsun :)

peki birşey sorucam krav maga wing tsun kombinasyonu yapılabilirmi? böyle birşey varmı? yani ben bir wt öğrencisi olarak gidip kendi sistemimle sizinkini hibrid hale getirebilirmiyim?
Mesaj tarihi:
krav maga zaten wing tsun'dan da esinlenmiş bir alan olduğu için çok abes kaçmaz tekniksel açıdan ama mantıksal olarak gereksiz bana sorarsan. krav maga daha etkili, wing tsun daha hızlı.
Mesaj tarihi:
Chaotic said:
Mino said:

peki birşey sorucam krav maga wing tsun kombinasyonu yapılabilirmi? böyle birşey varmı? yani ben bir wt öğrencisi olarak gidip kendi sistemimle sizinkini hibrid hale getirebilirmiyim?

Getirebilirsin tabi, senin biçimlendirmek istediğin şeye kalmış o. Şu ana kadar 0 dan başlayanlar daha çabuk ilerleme kaydediyor çünkü akılları başka tekniklere gitmiyor. Başta öğrenirken Wing Tsun'u hiç bilmiyormuş gibi Krav Maga öğrenmen lazım. Sonra tekniklere aşina olunca WT bilginle karıştırabilirsin.

Bizim hocamız Krav Maga'dan önce Tae Kwon Do ve Kung Fu ile uğraşmış. Ama artık kendisi sadece Krav Maga yapıyor. Sebebi ise pratik olması. Eğer WT de KM dan daha pratik gördüğün hareketler olursa onları kullanırsın. Böylece kendi sentezini yaratırsın neden olmasın :)
  • Yeni Oluştur...