Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Motosikleti Fark Etmek

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
İşte kimsenin lan motorcu aralardan git ne bekleme yapıyosun şeklinde ikiyüzlülük etmeye hakkı yok. Karşı çıkılacaksa hep beraber buna karşı çıkalım.
Mesaj tarihi:
Namessar senin daha kendi yazdığın yazıda farketmediğin olaylar var:
1- Benim önüme kırıp slolom yapan ölsün demiyorsun bir kazada %90 siz ölceksiniz. Siz düşünün kardeşim ben ne sallıcam diyorsun.
2- Verdiğin örneklerde 3 öküz 4 tekerliden bahsediyorsun, bir tane motordan ve düşün senin şeridinde bile senin arabanın tamponuna yapışmış gibi giden adam önünde ki şeritte motor görünce nasıl duygulara kapılıyor.
3- Senin bu duran trafikte benimle dursun olayı bence yanlış: Tamam abuk subuk slolomlara girmesin kimse diğer şöförleri strese sokmaya gerek yok fakat tamamen durmuş trafikte yavaş yavaş araçların arasından gitmekte bir sakınca göremiyorum.
4- Motorlara geçilse trafik rahatlar olayına karşı çıkanları hiç anlıyamıyorum. İstanbul gibi bir şehirde büyük firmaların servis hizmetleri var az çok bir toplu ulaşım var buna rağmen trafikte gördüğün tüm araçlar tek şöförlü, carpool gibi bir mantık yok aynı dairede oturan aynı plazada farklı iş yerlerinde çalışan baba oğul bile 2 araç kullanıyor. EE bu durumda bu çalışanlar normal havalarda motor, yağmurda toplu taşıma servis tercih etseler. Bu park nedeniyle 4 ten 2 şeride düşen yollar, trafikteki araç sayısı ve ayrılan otopark alanların sayısı ne kadar düşer bir hesapla.

Ben burda motor süperdir, arabalara ölüm gibi bir propaganda yapmıyorum. Hem arabam hem motorum var ve düzenli olarak ikisinide kullanıyorum. 2 tarafında hataarıyla günlük olarak karşılaşıyoruz. Ama sırf bir kazada karşı tarafın ölme ihtimali fazla diye ben dikkat etmem kardeşim onlar hesaplasın. Yada binmeyin kardeşim bunlara demek yanlış. Eğer sen önünden geçen kuryeler, servis elemanları ve heves edip ehliyet almadan trafiğe çıkmış apachi gençliği ile bütün motor kullananları bir tutuyorsan; bende seni taksi şöförleri, bütün dolmuşçular, kamyon şöförleri, otobus şöförleri, babasının arabasını kaçıranlar, şahin,kartal modifiye canavarı saniyici gençler ile bir tutuyorum kardeşim. Madem istatisliklerden bahsediyorsun, bizde bir istatistik yapalım, gün içinde seni kazaya zorluyan hareketlerden kaçını motorcular yapıyor, kaçını arbalar yapıyor bir hesaplıyalım. İstediğin hava şartları ve gün ( pazar, güneşli) istediğin yolu seçelim( sahil yolu) en bol motorcunun olduğu zamanda ve yolda bile iddaa ediyorum arabaların sayısına yaklaşmaz bile motorcu hataları.
Mesaj tarihi:
paramecium said:
Selam,

Edebiyle motor kullanıp da ilk videodaki gibi bir kazaya karışan motorcunun suçu ne şimdi?

Saygılar.

kavşak, 4 yol ağzı gibi yerlere o hızla arabacı da motorcu da girmemeli, ilk videoda motorcunun hatası budur.

adam beni görmediyse düşüncesi motorcuda olmalı...
Mesaj tarihi:
Bi de benim yazdıklarıma motor arabadan korkacaksa sende kamyondan otobüsten kork demişler...

aynı şey değil ki...

Sıkışık trafikte bana bi araba, kamyon ya da otobüs dokunsa burnum bile kanamaz, en fazla maddi hasar olur...

aynı şey motorcuya yapsam 10 metre öne uçar kafayı da asfaltta kıvılcımlar eşliğinde sürttü mü mort olur. olay bu...

daha yüksek hızlı kazalarda ise hiç şansı yok motorcuların..

çelik koruma barlı, airbagli, emniyet kemerli her biri en az 1 ton olan arabaların hakim olduğu trafikte motor alan adam riskte alıyodur...

100000 tane arabanın arasında 10 tane motorcu varsa azınlık olarak canlarını korumak onlara düşer. bize değil..
Mesaj tarihi:
Abi konuştuğumuz şey motor arabadan daha güvenli değil! Sana göre ölücek olan ben olduğum için senin trafikte dikkat etmene hiç gerek yok yane. Mantık bu mudur? Ben mi yanlış anlıyorum! Yanlış anlamak istiyorum!?!
Mesaj tarihi:
Anlaman gereken:

Ben trafikte x kadar dikkat ederek gidiyorsam senin en az 2x kadar dikkatli olman lazım...

Benim 4 bi yanım kapalı ve arka, yan gibi kısımları sadece minik aynalardan ve camlardan görebiliyorum. Bunları hesaba katarak benden beklememelisin "gelen motoru gör" diye...

Araba dediğinin genişliği 2 metreyi buluyor, motorunki bunun 4 te biri bile değil. dikiz aynamda seni fark etme olasılığım da kafadan 4 kat daha azalıyor..

bunları geçtim işte ben sana bi dokunsam 30 takla atıp cenneti boylarsın. bunu da dikkate alarak çık trafiğe motorla, yaşa özgürlük hissini =)
Mesaj tarihi:
MrMarvelous said:
Anlaman gereken:

Ben trafikte x kadar dikkat ederek gidiyorsam senin en az 2x kadar dikkatli olman lazım...

Gerçektende boş yere koymuşum ilk sayfadaki video'yu.

Seninde anlaman gereken herkes aynı dikkati göstermeli yok x kadar yok 4x kadar ne demek, halen vursam ölür çarpsam geberir diyip duruyosun.

MrMarvelous said:

Benim 4 bi yanım kapalı ve arka, yan gibi kısımları sadece minik aynalardan ve camlardan görebiliyorum. Bunları hesaba katarak benden beklememelisin "gelen motoru gör" diye...

Araba dediğinin genişliği 2 metreyi buluyor, motorunki bunun 4 te biri bile değil. dikiz aynamda seni fark etme olasılığım da kafadan 4 kat daha azalıyor..

AHAHA, ya sen ciddimisin?, gerçekten cidden yazmış olamazsın bunları. 4 bir yanın kapalı arkanda, sadece minik aynalardan ve camlardan? Senelerdir araba kullanıyorum yani yok orayı göremiyorum burayı göremiyorum gibi laflar eden duymamışımdır. Vallaha bravo bu laflar harikaydı, sen demekki sağını solunu görmeden kullananlardansın yada araba kullanıyomusun onuda bilmiyorum bu laflardan sonra, yada acemisin dicek bişe yok ozmn:D

Araba 2 metre, motorda 50cm evet, baya bilgilisin. Senin iyi bi trafik dersine ihtiyacın var gibi.
Mesaj tarihi:
ekstradan dikkat kesilmemin zorunlu olacagi bir yerden gecmezsen benim de seni gormemem diye bir sey soz konusu olmaz.

ben sagimda solumda araba ile zor ugrasiyorum. yeri geliyor 2 metrelik genislige sahip 1 tonluk arac bile aynada kor noktaya giriveriyor. o yuzden motor nerede diye normalde zaten yaptigimdan daha fazla ayna kontrolune ekstra zamanim ve ayirabilecegim dikkat payim istanbul jungle inda yapmak istesem de yok.

o yuzden motor bana baksin, ters bir sey gerceklesebilecek her turlu pozisyondan dusuk ihtimal olsa da kacinsin, aralara girmesin, kenarlardan gecmesin, kavsaklarda hizlanmasin, bariyer arasindan onume firlamasin, emniyet seridinden gitmesin, serit cizgisi uzerinde gitmesin, seridinde trafik durdugu icin yavaslamak zorunda kalinca dar yerden aniden serit degistirmesin, araclara fazla yaklasmasin, direksiyon kirma payi biraksin, ayrica arac surucusunu panikletecek pozisyonlar olusabilecegini gozardi etmesin, daha zor farkedilir oldugunu bilsin, butun isi karsisindakinden bekleyip sonra bizi olduruyorsunuz demesin.

arabalarin yapmakla yukumlu oldugundan bile daha cok trafik kurallarina uysun. canini seviyorsa tabi.

bende kaporta da bir gocuk olur ve vicdan azabi, hatta olayda sucum yoksa o da olmaz. motorcuya nolur bilemiyorum. aci ama gercek.

bir tavsiyem de cuvaldizi biraz da kendinize batirmayi ogreneceksiniz. butun herkes ocu, motorcular ak sutten cikmis kasik.

yok yolda yanlamalar, yok virajda ani yatislar, yok aniden surucu cami dibinde motoru bagirtarak kokleyip hizlanmalar, yapmayanini gormedim daha.

motor dedigin ruzgar hissi icin, hiz icin alinan alet, kurallara uyuyoruz mulayim mulayim gidiyoruz ayagi yapmayin bana.
Mesaj tarihi:
Şimdi öncelikle motorsiklet eğitimi alan bir tanıdığın olsaydı her hangi bir ortamda bu senin dikkat ile ilgili sölediklerin nasıl desem dinde ki imanın şartları gibi kurallardır: Motor kullanırken; Aynalara güvenme kör noktaları gözünle kontrol et, araçları sollarken ve yakın manevralarda korna, selektor gerekirse ara gaz ile uyar, takip mesafesini her daim koru ve mumkun olduğunca 2 araç arasında kalmaktan kaçın.

Motorsikletin dikkat/sorumluk gerektiren bir araç olduğun bilincinde oturuyoruz zaten o seleye. Ekipman ,güvenlik, eğitim uyarıları, CC km denklemleri, görünürlük ve trafik bilinci için çalışmalar hep bu yönde. Çünkü yaratılmaya çalışan bir ulaşım aracından çok kültür: Karşı şeritten gelen iki tekerciye selam macera/gezi ve tecrubelerin paylaşılması. Senin/sizin bu tepkilerinizi bu yüzden algılıyamıyorum algılamak istemiyorum. İki tekere bu düşmanlık neden? Bütün motorcular sütten çıkmış ak kaşık herkes süper sorumlu araç kullanıyor gibi bir tezim yok olmazda zaten. Fakat trafikte diğer araçlardan biraz dikkat istemek suç mu?

Motor kültürü sadece rüzgar tenimde hissediyorum özgürüm olayı değil bence özgürlük hissini veren çevreye etkileşim grup olarak paylaşımlar ve sorumluklar. Şu motorkluplerinin yaptığı etkinlikler seminerler/ ilk yardım/ güvenli sürü eğitimleri bunların 20 de 1 ini hatta 100 de 1 ini yapabilecek 4 teker klupleri olsa inan bana bu seni tali yoldan gelip şerit değiştirmeye zorluyan veya arabanın üstüne süren yada haberlerde gördüğümüz kaza anında karga tulumba yöntemiyle yardım edilmeye çalışan insan görüntüleri olmaz. Sende evine daha stressiz ulaşır. Diğer şöförlere hoşgorulu olur! Ve en azından birinin belki de hayatını kurtarabilecek 2 sn daha fazla ayna kontrolune sanki sana küfrediyorlarmış gibi tepki verip dikkat edin yada ölün demezsin.

Hangi şehirdesin bilemiyorum fakat BMW Rider Academy'den bir başlangış eğitimi almanı tavsiye ederim. Bakarsın bu kadar nefretle yaklaştığın olay büyük bir aşk olur bir iki seneye.
Mesaj tarihi:
Laorx said:

AHAHA, ya sen ciddimisin?, gerçekten cidden yazmış olamazsın bunları. 4 bir yanın kapalı arkanda, sadece minik aynalardan ve camlardan? Senelerdir araba kullanıyorum yani yok orayı göremiyorum burayı göremiyorum gibi laflar eden duymamışımdır. Vallaha bravo bu laflar harikaydı, sen demekki sağını solunu görmeden kullananlardansın yada araba kullanıyomusun onuda bilmiyorum bu laflardan sonra, yada acemisin dicek bişe yok ozmn:D

Araba 2 metre, motorda 50cm evet, baya bilgilisin. Senin iyi bi trafik dersine ihtiyacın var gibi.

Dinime küfreden bari müslüman olsa lan

tabiki arabada sağını solunu %100 göremezsin. Kör nokta denen yerler vardır, arabanın tasarımına göre de sayısı ve derecesi değişir. Yeni otomobiller aerodinami ve şıklık uğuruna kullanışlılıktan ödün veriyorlar, bu da görüş alanını kısıtlıyor. Açılı A sütunları, küçük arka camlar, aerodinami için minik yan aynalar vs. hep görüşü kısıtlayan unsurlar...

sen bana laf ederken araba konusunda kendi cehaletini ortaya çıkardın haberin yok =)
Mesaj tarihi:
MrMarvelous said:

tabiki arabada sağını solunu %100 göremezsin. Kör nokta denen yerler vardır, arabanın tasarımına göre de sayısı ve derecesi değişir.

benim arabamda yok en azından, dikiz ayna ve yan ayna doğru kullandınmı kör nokta olmaz arkadaşım.
Mesaj tarihi:
Ya böyle ayetvari konuşmalardan kaçınalım komik oluyor. Nasıl kör nokta olmaz A sütunu özellikle sola dönüşlerde kör nokta yaratır örneğin. Aynayı ne kadar düzgün kullanırsanız kullanın sağ dikiz aynasında dış bükey açı yoksa -ki çoğu arabada olmaz- arabanın kaportasını silme görseniz bile kör nokta oluşur.

Birde yukarıdaki resmi koyma sebebim aynada yazan mesaj. Objeler zaten olduklarından daha küçük görünüyorlar bu yüzden görse bile daha uzaktaymış gibi düşünüyor insan. Motosikletlerin sürücüler tarafından farkedilmesi çok zor.
Mesaj tarihi:
http://www.youtube.com/watch?v=ihBshMOyvFQ

arabalar şerit değiştirirken ince eleyip sık dokumalı ama burada motosiklet neden gömmüş
yani sormak istediğim arabayı kullanan herif özürlü ama motosiklet neden solundan geçemiyor
Mesaj tarihi:

burda neden olmuş kaza acaba?

haberlerde görmüştüm, video descriptionda detayı yok tabi ama kamyona yeşil yanıyor...

motorcunun ve motorunun haline dikkatinizi çekerim. motorcudan parça kalmadı özetle
Mesaj tarihi:
you tube a bakarsaniz motoru farketmeyerek donus yapan ve motorcuyu agir yaralayan arac soforlerinin yer aldigi 10 larca video goreceksiniz. bu kategoridekilerin hepsinin ortak noktasi motorun fren sikamayacak hizda gidiyor olmasi, arac soforunun motoru farketmemesi, motorun soforun kendisini farkedecegin varsayarak gecmeye calismasi ve tabi ki motoru farketmeyen arac soforlerinin orda bir arac olmadigini zannederek gerceklestirdikleri aptalca kural ihlalleri.

gene ayni you tube da motorcularin akrobasi, gecilmemesi gereken dar alandan gecmeye calisma, hiz kesmeden yavaslayan seridi savusturacagini dusunme, yuksek hizda sabit hizda giden bir araca arkadan vurma, fren mesafesi birakmama, otobanda sollanan araca korkutma amacli kasitli cok yaklasma, trafikte zigzag, ters yonde gittigini bilmeden yuksek hiz, iki aracin arasindan gecmeye calisma vs vs ve daha bir cok sebepten meydana gelen ve olumle sonuclanan kazalarla ilgili videolar bulabilirsiniz. bunlar digerlerien gore sayica daha azlar.

bu nedenle geldigini gordugum video savasi baslamadan once iki taraf icin de ortada neredeyse sinirsiz kaynak var, simdiden soyleyeyim dedim. baslarsa bitmez. hic baslamayin o yuzden.
Mesaj tarihi:

Abim ben boşa yazıyorum cidden haklısınız arkadaşlar sallayın motoru dalın sağdan sola bakmayın aynalara takılın siz. Ben burda doğru olan/olması gereken yapılmaya çalışan bu diyorum. Ama hala bir sidik yarışı.

Yada aynı mantığa bende katılıyım durun! Bütün araba kullananlar yeteneksiz.

Mesaj tarihi:
said:

motorcu kamyonun basta saginda, sonra onune geciyor, ordan da soluna gecmeye calisiyor cunku sola gidecek. kamyon ise motoru hic farketmemis bile. sonuc video.

DIKKAT!: olumle sonuclanan bir kazanin videosu. lutfen hassassaniz bu konularda izlemeyin.
  • Yeni Oluştur...