Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Motosikleti Fark Etmek

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:

Araba ve motor kullananlar için ingiltere'de çıkmış birkaç fark edilme(yada dikkatmi desem) hakkında birkaç reklam. Tabikide daha çok araba kullanlar için. Bu reklamlar bizim kanallarımızda saçma sapan reklamların yerine verilse hergün yaşanan motor kazaları azalır kesinsikle.

http://www.tfl.gov.uk/tfl/corporate/media/newscentre/motorcyclist-awareness.shtml

http://www.tfl.gov.uk/tfl/corporate/media/newscentre/motorcyclists.shtml
Mesaj tarihi:
Kavşakları geçtim aracın önündeyken görmüyorlar bazen. :) İlk başlarda cool olcam karalara bürüncem diordum şimdi rengarenk giyniyorum :)

Türkiye için birde öneri: Eğer iri bir motorunuz varsa, yunuslar gibi kırmızı siyah renkler tercih edin. Böylece en azından polis olduğunuzdan tırsıp ter hareket yapamıyorlar. :D
Mesaj tarihi:
CoolRider said:

Türkiye için birde öneri: Eğer iri bir motorunuz varsa, yunuslar gibi kırmızı siyah renkler tercih edin. Böylece en azından polis olduğunuzdan tırsıp ter hareket yapamıyorlar. :D

hehe güzel taktik:)
Mesaj tarihi:
Ben bunu bir arkadaşın kazasında farkettim. :) Tumsekten sonra manyak bir çukur varmış motorun kontrolu nu kaybeti düştü allahtan birşey olmadı çocuğa ama motro yağ sızdırdı yola çekici beklerken arabalar son hızla geliyor tumseği görünce frene asılıyor ama yağdan dolayı kayıyolar hızlı giryolar tumseğe. Neyse motor yolda yatıyor tabe bende işaret çakıyorum gelen araçlara yavaşlayın diye. 1 değil 2 değil her geçen camı açıp memur bey ne oldu diyor :) :P
Mesaj tarihi:
Ok başarılı bi film olmuş gerçekten fakat hiçbir kural tanımadan trafikte seyahat eden motosikletleri fark etmek neden benim yükümlülüğümde oluyor ki? Bunun yerine motosiklet sürücüleri için şerit aralarında slalom yapmayın, olur olmadık yerlerden fırlamayın gibi reklamlar yapılsa daha çözüme yönelik olmaz mı?
Mesaj tarihi:
Selam,

Kaza anında taraf olmaktansa önlem alan taraf olup kazayı hiç yaşamamayı tercih ederim. Evet, arada dengesiz tipler mevcut ama her tür araç sınıfında bu zihniyetler mevcut. O tipler için ben belalarını tek taraflı kaza ile bulmalarını diliyorum; duvara gir, ağaca çık, bariyerlere dal falan :P

Saygılar.
Mesaj tarihi:
Burda vermek istediği asıl fikri kaçırmayın arkadaşlar, tamam herkes daha dikkatli olsun bi manevra yapmadan önce iyice sağı solu kontrol etsinden öte 3. vidyo'yu izlerseniz anlarsanız.

Motosiklet kullanıcılarına özellikle dikkat etmenizi istiyo, çünkü uzaktan yanyana gelen bir araba ve motosiklet görürseniz beyniniz bunu sanki motosiklet daha uzakta gibi algılar işte burda önemli olanda bu algılama ve farkına varmak(awareness).

Şimdi burada şöyle motorcular var böyle hayvanlar var muhabbeti açarsanız sonu gelmez bunların. Birşeyden eminim motosiklet kullanıcılarından daha fazla kıro 4 tekerde var ve kazaların çoğu bu dikkatsiz kullanıcılardan çıkmaktadır.

İngiliz hükümeti bunu reklam yapıp insanları uyarmak istemiş, harika bi düşünce bence. Güzel Türkiyemde devleti geçtim, araba kullanan kesim daha motosiklet kullanıcılarına gereken önem ve saygıyı vermiyo.
Mesaj tarihi:

2 ile 3'ü yeni izledim. Özellikle 3. video dört tekerciler için faydalı ancak motorcularda herşeyi başkalarından beklemesin cnm. Mesela daha fazla farkedilmek için şöyle bişeyler yapabilirler.

Mesaj tarihi:
Eheh video iyimiş vodan:D

Zaten 3. video 1'le baya bağlantılı, 1. video'daki adamın asıl hatası sağına birkez daha bakmaması değil aslında, ilk baktığı anda motoru görüyo ve beyni ona motorun uzakta olduğunu yani güvende olduğunu devam edebilceğini söylüyo ama değil işte:, araba olsa motorun yerinde durup bekliyor olucaktı çünkü işte gördüğümüz nesnelerin %20'sini işliyo beyin reklamda dediği gibi. Neyse fazla uzadı, araba kullanan arkadaşları uyarmak istedim sadece(kendimide katarak:)), motor gördünüzmü 2.kez kontrol edin(tu)
Mesaj tarihi:
Vodan çok güzel yazmış valla...

Güvenlik şeritleri, şerit araları, kaldırımlar, kısaca sağdan soldan vırrt diye fırlamasa motorcular olmaz zaten kaza maza...

Motorcu ölümlerini azaltmak istiyolarsa araba sürücülerini uyaracaklarına motorculara odaklansınlar. Kurallara uygun motor kullanın, yol benim hakkım arabanın beni görmesi lazım diyerek yola fırlamayın (sonuç olarak bir kazada hanginizin öleceği %90 belli :D), hatta en güvenlisi motor falan kullanmayın arkadaşım.
Mesaj tarihi:
Abi sağdan soldan fırlıyan commuterlar. Senin mantıkla taksici, dolmuş ve ticari araç şöförleride senin gibi araba kullanıyor sonucta 4. teker. Ve yine aynı madem vurunca ölen dikkat edicek otobusler kamyonlar diledikleri gibi takılsın çünkü senin arabna girdiğinde %90 sen ölüceksin. Aslında iimiş kamyon alıp arabaları taciz edelim madem trafikte büyük balık küçük balık olayı var.
Mesaj tarihi:
MrMarvelous said:

Güvenlik şeritleri, şerit araları, kaldırımlar, kısaca sağdan soldan vırrt diye fırlamasa motorcular olmaz zaten kaza maza...

Bunu yapan ne jipler ne arabalar ne kamyon ve minibüsler gördüm arkadaşım, adam kaldırımdan gidiyo felç trafikte varmı böyle birşey, ve Ankara'da oluyo.

MrMarvelous said:
Kurallara uygun motor kullanın, yol benim hakkım arabanın beni görmesi lazım diyerek yola fırlamayın(sonuç olarak bir kazada hanginizin öleceği %90 belli :D), hatta en güvenlisi motor falan kullanmayın arkadaşım.

Vallaha BRAVO, ozaman kamyon sana girsin sen dikkat et ama, zaten kural ihlalinden olmuyo kazalar..

Ama dur yaw, en güvenlisi sen araba falan kullanma nası olsa %90 sen ölcen kamyona karşı, hadi geçmiş olsun.

(ilk sayfadaki video'yu boşyere koymuşum demekki bu anlaşıldı)
Mesaj tarihi:
ilk sayfada olan kazalar tum motor kazalarının en fazla yuzde 10 unu gecmez. birisi istatistiki bir calısma yapsa bu ıs uzerıne ben yuzde 100 emınım oyle cıkacagına. arac suruculerının hayvanlıgından olanlar ve kırmızı ısıkta gecen hayvanlar yuzunden olanlar ıse toplamda yuzde 20-30 arası bır yerdedir. hadi 30 diyelım. oldu mu sana toplamda 40.

geri kalan %60 cift tekerli tasıt suruculerının kendı akrobatik levellerini yukseltmek icin otobanda experience almaya calısmalarından kaynaklanıyor. ama bolum sonu canavarına carpıyorlar, sonuc genelde game over.

motor serserı ruhlu, ruzgarı yuzunde hıssetmek ısteyen, hızı seven ozgur adamın ısı. ama sehır ıcı otobanda o kadar kırılgan ama suratlı ve zor farkedılen bır tasıt ıle o adama yer yok. ben sagımdan solumdan fırlayan hayvanlarla zor ugrasıyorum, kor noktadan gelen motoru farkedecegım dıye ayna delısı olamam.

kusura bakmayın hıc soyluyoruz dıye de sınırlenmeyın.
Mesaj tarihi:
konuya donersek eger bence motor kullanıcılarına karsı en tehlıkelı olan 4 teker grubu kebapcı acıp ılk para ıle audı/merce/bmw yı altına cekmıs amcalar degıl. asıl problem taksiler.

taksiler trafikte cok saygısız. bız araba kullanıcısı olarak kutlede buyuk oldugumuz ıcın en fazla tampon-kapı falan vurup gocertıyorlar. cıddı kaza daha az oluyor.

ama motorlar ıcın buyuk tehlıke yaratıyorlar. kocamustafapasa da cerrahpasa nın onunde bır tane motora dırek umursamadan sola donus yaptıgı ıcın bır taksı gozumun onunde vurdu. motorları en fazla da onlar sıkıstırıyor. gene unkapanının orda kemerın altında bır motorcuyu agır yaralayan tanık oldugum bır olayda da vuran kadın soforu sıkıstıran ve motora vurmasına sebep olan bır taksı ıdı.

sonuc ıtıbarı ıle taksıcılere motorlara karsı kullanım ıcın ozel ders verılsın. asıl hedef kıtle bence onlar.
Mesaj tarihi:
Selam,

Her sürücü pozisyonunda hayvansal tiplerin bulunma ihtimali yüksek. Motor ucuz olduğu için o yöne yönelme daha fazla olmuş olabilir.

Kimse dengesiz motorcu tiplere müsama gösterin, anlayışlı olun demiyor. Edebiyle motor kullanıp da ilk videodaki gibi bir kazaya karışan motorcunun suçu ne şimdi?

Ders alması gereken kişiyi belirlemek yerine herkes kendi sorumluluğunu yerine getirsin kâfi, ekstra bir çaba ve anlayış istemiyor sanırım her iki tarafda.

Saygılar.
Mesaj tarihi:
Videolardan 3. sıradakinde bence her sürücünün bilmesi gereken önemli bir nokta var. Ancak diğerlerinde çarpıtmalar yapılmış. Mesela ilk videoda motor arabaya yandan girerken çok hızlı geliyor fakat videonun sonlarına doğru sürücü tekrar sağa baksaydı derken motorun gelişi aheste aheste. Sanki beyefendi bebek turu atıyorda sürücünün dikkatsizliği sebebiyle kaza oluşmuş gibi sunmuşlar.

Geçenlerde NTV'de Beyaz'ın fln sunduğu bir programa motorcular katıldı. Ağız birliği etmiş gibi İstanbul'da araba kullanmak aptallık yok çok trafik var falan motor kullanıyoruz trafiğe takılmıyoruz ama çok sıkıştırıyorlar çok arkadaşımız öldü falan filan diyorlar. E sen trafik kurallarına uymuyorum aralarda slalom yapıyorum trafikte hiç beklemiyorum ama başıma kaza gelince araba sürücüleri sorumludur diyorsun açıkça. Yanlış mı düşünüyorum?

Ben bi araba kullanıcısı olarak motorlara zarar vermekten çok korkuyorum ama sebep ben değilim sıkışık trafikte sağ şerit boşalınca refleks olarak o şeride geçmeyi tercih ederiz veya ileride ne olduğunu görmek için arabayı sol dışa doğru biraz açıp bakarız bu sırada zaten küçük gösteren aynada orada olmaması gereken motoru görmekle yükümlü olan bizler miyiz? Yoksa o şerit aralarında veya sol şerit-bariyer arasında hızla gelmemesi gereken motorcular mı?

3 yıldır neredeyse hergün araba kullanıyorum ve çok nadir gördüm motoruyla araba şeridinde ilerleyen, trafik durunca o da durup bekleyen motorcu. Ha şöyle deseler mesela "böyle durumlarda arabayla mesafeyi korumak için çok dikkat kesilmiş olmak gerekmiyor zaten silüeti büyümeye başladığında yavaşlıyoruz ancak motor küçük olduğu için bu mümkün değil ekstra dikkat kesilmek gerekiyor". %100 hak veririm.
Mesaj tarihi:
her gun kopru trafıgı gıdıp gelıyorum. gunde 50 km yapıyorum hafta ıcı. hafta sonu bu rakam gunde 200km yı asıyor. sagdan soldan fırlayan, sol aynamda belırıp arkamdan tampona sıfır sagıma gecıp ordan bastırıp onume sollayan bılmem kac cc lı arkadasları artık ornek bıle vermıyorum, cok yazdık cızdık haklarında, allahlarından bulsunlar. ordan burdan fırlayan deli kuryelerı de artık ornek vermıyorum, zaten motorcuların cogu onları kendılerınden saymıyor.

gerı kalan motor surucusu guruhta en buyuk derdım ıkı serıdın kenarında gıden aracların ortasına gıren motorlar. sagdakı araç yakıyor sınyalı sonra yer var mı yok mu bakmadan dalıyor, ozellıkle katılım yollarının oldugu yerlerde. neden? ıstanbulda ıs boyle yurur, katılım yapanın gırdıgı serıt sola dırek bakmadan dalar cunku katılım serıdı bakmadan onune atlamıstır, onun aklında da ortadaki de kendı solundakıne dalacaktır dusuncesı hakımdır. ortadakı en sola dalınca da en solda gıden onune gırenlerı bekleyecegı ıcın sol serıtte trafık sısecektır.

senaryo soyle gelısıyor, 3 serıtlı yoldayım, ortadayım, sagımdakı adam onun ustune gelen aractan korkarak dırek sınyalı yakıp sag kapıma dalısa gecmıs. cunku bneım solumda kendı serıdımde kacabılecegım kadar bosluk var. cunku serıdı saga yakın almısım. (cızgıler arasındayım ama) fakat ne oluyor? tadaaaaa sol serıt ve orta serıt arasında serıt cızgısı uzerınde trafik kurallarına göre aslında orda olmaması icap eden bır motorcu amca var. arka tamponumda ıse sıfır tampon gıden xenon farlı bir okuz. kacacak yerım yok cunku manevra alanımı "aman trafıkte tereyag gıbı gıdıyorum" tadında bır motor tacız edıyor. çaaaat benım sag aynada essek kadar bır cızık ve korna cumbusu.

bıktım artık ya. bu kacıncı.

hele 2. kopru sabıha gokcen cıkısının orda cıldırıyor motor sahıplerı.
Mesaj tarihi:
Selam,

Sizin verdiğiniz örnektekileri 'eşşekler öpsün' katagorisine sokuyoruz zaten :)

Sıkışık trafikte benimle bekleyenlerine de rastladım. Onları arkasındaki aracın sıkıştırarak 'ulan aralardan gitsene, biz de boşalan yere geçelim' mesajı vermelerine de tanıklık ettim. Sıkışık trafikte ben araçların aralarından geçmelerini normal karşılıyorum. Ama bazı tipler ışığa kadar o şekilde ilerleyip, kırmızı falan bakmadan karşıya geçmiyorlar mı; yandan amcamı far hizasına yapıştıran TIRlar hayal ediyorum hemen :P

Motorlarda far çok muazzam fark yaratıyor ayrıca.

Saygılar.
  • Yeni Oluştur...