Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Doğu ve Güneydoğu Anadolu

mahmut tuncer

Öne çıkan mesajlar

ben gittim.merkezler dışında çok türkçe konuşulduğunu görmedim açıkcası. doğu anadoluda kurmençe ve zazaca etkin.

güneydoğuda ise bunların yanına arapça ve süryanice de ekleniyor.

ancak bu benim gördüğüm yerler.

bi de illa türk vardır.il olarak olmasada mahalle mahalle vardır diğer illerimizde de.
Sosyal ağlarda paylaş

soruyu tam anlayamadım ama annem benim doğuda il il geziyo. idealist bi kadın filn vs bişiler peşinde ben de tam çözemedim şimdilik ağrı van tunceli ve elazığda bulundu oralarda türkçe konuşuluyo evet en azından bu kdrı belki soruya biraz cvp olur
Sosyal ağlarda paylaş

roket adam said:
2 yaz önce van a gittim, türkçe bilmediğinden anlaşamadığım kimse olmadı. köylerde belki vardır, sonuçta oralarda "dış dünyaya kapalı" aileler yaşamakta hala. ama en azından merkezde bu tarz bi problem yok.

olur mu sorun hiç çince konuş onuda çatır çatır konuşurlar onlar. çin malları nasıl istila ediyor burayı zannedi,yorsunuz.
Sosyal ağlarda paylaş

Arkadaşlar oradaki insanlar elbetteki Türkçe biliyor. Tabi ki gerek eğitimin yetersizliği gerekse kişisel olarak Türkçe'nin öğrenilmemesi yüzünden normal olarak diğer bir çok bölgeye göre oranın Türkçe konuşma oranı daha az olabilir fakat elbetteki oraya gidip Türkçe konuştuğunuzda millet size afal afal bakıp ne demeye çalıştığınızı anlımayacak yani en azından büyük bir çoğunluğu...
Sosyal ağlarda paylaş

mahmut tuncer said:
Türkçe bilip bilmedklerini değil Türkçe'nin ne kadar kullanıldığını sordum, yani o insanlar kendi aralarında da Türkçe konuşuyor mu. Aslında öğrenmek istediğim belirttiğim şehirler hariç bölgedeki insanların hepsinin Kürt olup olmadığı.

kendi aralarında pek türkçe konuşmazlar hele bi de aralarında yaşlı var ise-yaşlıların çoğu türkçeye hakim değildir- kesinlikle kendi dillerini konuşurlar.

bunun yanında yarısını kendi diliyle yarısını türkçe konuşanları da gördüm.
Sosyal ağlarda paylaş

belmondo said:
roket adam said:
2 yaz önce van a gittim, türkçe bilmediğinden anlaşamadığım kimse olmadı. köylerde belki vardır, sonuçta oralarda "dış dünyaya kapalı" aileler yaşamakta hala. ama en azından merkezde bu tarz bi problem yok.

olur mu sorun hiç çince konuş onuda çatır çatır konuşurlar onlar. çin malları nasıl istila ediyor burayı zannedi,yorsunuz.

ne alaka?
Sosyal ağlarda paylaş

mahmut tuncer said:
Türkçe bilip bilmedklerini değil Türkçe'nin ne kadar kullanıldığını sordum, yani o insanlar kendi aralarında da Türkçe konuşuyor mu. Aslında öğrenmek istediğim belirttiğim şehirler hariç bölgedeki insanların hepsinin Kürt olup olmadığı.

Yani aralarında konuşmak nasıl kolay oluyorsa öyle oluyordur 2 Kürt arasında biliyorlarsa Kürtçe konuşur veya konuşabilir tıpki 2 Ermeni'nin arasında Ermenice konuşması gibi vb... durumlar bunun yanında mantıken oradaki halkın tamamının Kürt olması beklenemez bunun yanında büyük bir çoğunluğu Kürt olabilir fakat bir arkadaşımız tersini iddia ettmiş elimde kesin bir kaynak olmadığından böyle bir iddia da bulunamıyacağım.
Sosyal ağlarda paylaş

belmondo said:
roket adam said:

adamlar aslında herşeyi biliyorlar ama işlerine gelmiyor biryerlerden dürtüyorlar. kürtçe konuşuyorlar hep.
Sosyal ağlarda paylaş

Tamamıyla provakasyon amaçlı bir topic ve soru , kilitlenmesini talep ediyorum. Ne demek oralar da Türk var mı? Türk demek , Türkiye Cumhuriyeti sınırları içerisinde yaşayan , TC Nüfus idaresine bağlı , kendini Türk hisseden herkestir.(bu tanım genişletilebilir) Saçma salak topicler açmayın!
Sosyal ağlarda paylaş

konda'nın son araştırmasına göre %10-15 (6-11 milyon gibi aklımda kalmış) di kürtlerin oranı. şehir bazında çoğunluk yakalama ihtimalleri düşük gibi. ama ilçelerde, köylerde mümkün.

"30 milyon kürt var bu ülkede" yalanını yemeyin diye diyorum sade bunu.
Sosyal ağlarda paylaş

belmondo said:
belmondo said:
roket adam said:

adamlar aslında herşeyi biliyorlar ama işlerine gelmiyor biryerlerden dürtüyorlar. kürtçe konuşuyorlar hep.

Kendi anadillerini konuşmak için illa dürtümelerimi lazim? Sonuçta bu ülkenin vatandaşı da olan burada yaşıyan bir çok yabancı tanıyorum çoğunluğu avrupali olmak üzere ve bir çoğu Türkçe bilmiyor yani dil konusunu bare bölücülüğe getirmeyin
Sosyal ağlarda paylaş

Misafir
Bu konu yeni mesajlara artık kapalıdır.
  • Yeni Oluştur...