Kithnos Mesaj tarihi: Nisan 20, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 20, 2008 Merhabalar; Desktop bilgisayarımda 2 hdd-fiziksel olarak- var , C ye Vista kuruluydu uzun suredir öyle kullanıyordum. D tertemizdi.Bir Suse cd si takıverdim 450 gb lik D yi 350-100 olarak parcaladım ve 100 luk tarafa linux kurdum sorunsuz calıstı.Acılısta boot menusu olarak suse nın menusu geliyordu yeşilli meşilli. Sonra Ubuntu kurayım dedim , taktım cd sini onu da D nin 100 luk bolumune attım yanı suse formatlansın ustune bu gelsın diye dusundum.Vista ve ubuntu kalsın sadece istedim.Install bitti restart ı atti acılısta gelmesi gereken işletim sistemi seçim menusu gelmiyor.Missing op system diyip kalıyor hiç birşey yokmus gibi. Nasıl bilgisayarı herhangi bi işletim sisteminden ubuntu veya vista acıp da boot menusunu geri ekleyebilirim ? Vista cd sını takıp recovery iş gorur mu dıye dusundum ama kurtarack OS bulamıorm setup ınformatıon bile ını kendın goster dıyor.Nerde saklıdır o gereklı dosya sistemi recovery yapmak ıcın Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mum_Chamber Mesaj tarihi: Nisan 20, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 20, 2008 ubuntu live cd ile açarken sorar sana ne yapayım diye. orada fix boot olması lazım. olmazsa grub'u biraz inceleyip kendin bile yazabilirsin boot dosyanı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mirage Mesaj tarihi: Nisan 20, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 20, 2008 Super Grub Disk işini görür. Ufacık bir ISO halinde indirip CD'ye yazıyorsun. Sonra bu disk ile boot edip ister Windows MBR'sini düzeltiyorsun, ister grub kuruyorsun/tamir ediyorsun. Sitenin tiksindirici görünüşüne aldanma. Program çok iyi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Darqainu Mesaj tarihi: Nisan 29, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 29, 2008 mirage tavsiye ettiğin program mükemmel galiba hemen indiriyorum :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar