Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Kuzey Rüzgarları


Kerubim

Öne çıkan mesajlar

can sıkıcı bir kasım günü. hava kapalı ama yağmur yok. yürüyorum, oturuyorum, yatıyorum. odam hapishane olmuş gidemeyeceğim yerlerin, gideceğim yerlerin olmamasının en büyük hatırlatıcısı olarak. dışarıdan gelen kavga-gürültü sesleri, beddualar midemi bulandırıyor. seslerin yükselmesi, onlardan beni gerçekten ayıracağına inanarak kilitlediğim kapımın ardında düş kırıklıklarına boğuyor beni.

ruhum dolanıyor eski mabetlerde, görünmemiş sokaklarda, karanlık geçit altlarında, ışıksız tüneller boyunca. eskiden küçük gelen her yer büyük geliyor şimdi, herkes yabancı, tanınalar uzak. duvarlarımdaki isimsiz şiirlerin şairlerini arıyorum kocaman bir denizde. biri bile kalmamış geriye. herşey silik. hapishanem ufalıyor bana. kaçmak istiyorum ama yer belirsiz.
kayboldum yine kendi içimde. bilinmez duygular sarmış bedenimi. üzerinde yürüdüğüm çizgiyi silmişim fark edemeden. eskisinin geliceğini bilmeden, yenisinin şimdisiyle karşılaştırmamak ise hem haksızlık, hem hata olur.

gece çökerken yavaş yavaş üzerime bir soğuk kuzey rüzgarı esti. bedenim ve ruhum ayrıldı birbirinden. bedenim yere düştü, ruhum kayboldu. adını koyamadığım deliliğimdi bu. dolaştı sonra kuzey rüzgarı dünyayı. başka bedenler ayrıldı yönetildikleri ruhlardan.

masumdum o gece, kuzey rüzgarının estiği gece, ruhumun bedenimden ayrıldığı gece. etin özgür kalabildiği tek gece. aşık dolaştım bana koca gelen sokaklarda. karanlıklardan yürüdüm. sokak çocuklarına katıldım. yalnız şarkılar söyledim yanlızlık üzerine. hiç bıkmadan üzerinde yürüdüğüm şehrin sokaları ruhumu tanıyamadılar yalnız o gece. kuzey rüzgarlarının estiği o gece. yanlızlığa aşık olup, bedenimi terk ettiğim o gece.

bir boş şarap şişesini devirdi kuzey rüzgarları. içindekini ben içmiştim. kuzey rüzgarları da beni içmişti. ondan beraber devirdik şarap şişeleri. acımasız hayatın bana oynadığı başka bir oyundu bu. adı "kuzey rüzgarları". uyanmak istemediğim kabusumdu bu. her gece öldüğüm oyundu bu, her gündüz bitirip devirdiğim şişelerdi bu. yanlızlıktı Kuzey Rüzgarları, umutsuzluktu, acımasızlıktı, nefretti.

tekrar esti kuzey rüzgarları. boşluğa taşıdı beni. içinden çıkamayacağım kaoslarımın tek yardımcısı. bu ağıt sana. sesler duydum. önümden arkamdan sağımdan solumdan. gözlerim yaşlı. her yer karanlık. kuzeyin soğuk rüzgarları kapladı bedenimi, içimi, ruhumu. dipsiz bir kuyu gibi çekti beni içine. haykırışlarımda boğdu. nefretiyle yıkadı.

tren geçti üzerimden. rayları göremedim. ışığı yok, sesi kayıp. sadece geçerken tanıdım onu. ama korudu beni kuzey rüzgarları. nefret ettiğim kuzey rüzgarları, aşık olduğum kuzey rüzgarları. çığlıklarımı tekrar dinletti. ruhumu öldürdü o. bedenimiyse yaşattı. artık her yönüyle ayrılmıştı ikisi birbirinden. zıtlardı, uzaklardı, soğuklardı. ruhum gölgeye çekildi, ağladı. bedenimse kayıp dolaştı.

ikiside bekledi kuzey rüzgarını tekrar birleşmek için belki. ama gelmedi kuzey rüzgarı esmedi tekrar. ruhum ölüyordu tanımlanamaz acılar içinde. bedenim yanlız, boş koşuyordu, içini dolduran efendisini arıyordu. karanlık bir sokağın iki zıt karanlık köşesinden ortak bağırdılar kuzey rüzgarının adını. fakat esmedi o tekrar. ayrı bıraktı ruhumu ve bedenimi. hayatın bir oyunuydu bu her karanlık sokağın sonundaki ve her karanlık sokağın başındaki ortak sokak lambasının altında oynanan. kuzey rüzgarlarını bekliyor ruhum ve bedenim birleşmek için. gelmiyor kuzey rüzgarı. sadece gelmeyeceğinin habercisi esiyor yavaş yavaş kuzey rüzgarlarıyla kaplı duygularımın tam ortasında.

"... gerisi sessizlik"[signature][hline]first there was light
then came the night
cruel nothingness...
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Değildir ruhunu ve bedenini birleştirecek olan
onları değişik yönlere savuran
Umutsuzluğun ve korkunun habercileridir
artık o ikisini ayrı tutan
Sende başlayan herşey sende biter
kuzey rüzgarlarında değil
bekleme artık boşuna
sensin onları bir araya koyacak olan
tek ihtiyacın olansa
istek,huzur ve zaman[signature][hline][b]''Nindyn vel'uss malar xuil phindaren zhal'la lor ulu uk uktan 'udtila naut doera natha phindar. Ka dos l'inya verve wund l' rendan l' rendan mziln l'inyan wund dos.''
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

yaşarken seninle AN'ı
farkedemedim geçen zamanı
bana unutturduğun yılları
ödeyeceksin sevgilim
ölümüne taptığımdın
uğruna canımı koydğumdun
hep yanında olduğumdun
anımsayacaksın sevgilim[signature][hline]şu anda istediini yap! nasolsa bigün yaptıın herşeyden pişmanlık duyacaksın!
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Yazı hakkında yorum yapmak gerekirse gerçekten hissederek yazılmış bir yazı olsa gerek, beni baya etkiledi tebrikler.[signature][hline][b]''Nindyn vel'uss malar xuil phindaren zhal'la lor ulu uk uktan 'udtila naut doera natha phindar. Ka dos l'inya verve wund l' rendan l' rendan mziln l'inyan wund dos.''
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
  • Yeni Oluştur...