Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Kenderce Geziler : Bursa


Berk

Öne çıkan mesajlar

Evet ne zamandır yazacağım daha anca vakit bulmaktayım. Bu seferki gezim Bursa taraflarınaydı. Şimdi öncelikle Bursaya gitmek nerden çıktı? Tabiki bizim meşhur “yemek” muhabbettinden. İki kafadarın “hadi bursaya gidelim iskender yiyelim” muhabbeti 4 kişinin eşsiz bir gün geçirdiği bir başka” Kenderce Geziler” macerasına dönüştü.

Şimdi soranlar çıkacak Kender ne diye? Kender Dragonlance dünyasındanda yaşayan ırklardan birisi. Bu ırkın en büyük özelliği herşeyi bir macera olarak görmek ve tüm işlerinin gezip ait olmadıkları maceralara burunlarını sokmak olmasıdır. İşte bu yüzden ben gezilerimi artık “Kenderce Maceralar” diye isimlendirmekteyim.

Neyse yola çıkmadan sağlam giyinin ama mmümkünse yanınıza bir t-shirt alın zira dükkanlar filan gayet sıcak – en azından ben iskendercide terledim -. Şimdi Bursaya nasıl gidilir? Bursaya gitmek için pek çok alternatif var ama benim tercihim bostancıdan denizotobüsü ile yalova ordan da Bursaya gitmek oldu. Hem daha zevkliydi hemde Yalovada da biraz dolanma imkanı bulduk. Dönüşte Bursa terminalinden herhangi bir otobüs firmasının otobüsüyle 2.5 – 3 saatte Haremde olunabiliyor.

Şimdi yolculuğa başlayalım.Ne yazıkki Yalovaya denizotobüsü hafta içi 6.20 hafta sonu da 7.20 de var. Biraz erken gibi gözükse de kalkın gerçekten zevkli oluyor denizotobüsünden gün doğumunu seyretmek. Saat 6 gibi Bostancı denizotobüslerinin orda buluşulur sonra denizotobüsüne binilir –akbil kullanırsanız yarı yarıya ucuza gidiyorsunuz -. Yaklaşık bir saat süren bir denizotobüsünden sonra Yalovaya varılır. İskelenin orda “Yalov@ IT CITY” gibi bir tabela var görmeden geçmeyin.Çıkışta sola dönüp göbeğe doğru yürürseniz Bursaya giden otobüslerden birine atlayabilirsiniz.

Bursa yolu da bir saat filan sürmekte, ordan Bursa otobüs terminaline geliyorsunuz. Burdan Bursanın heryerine giden otobüsler bulunmakta. Biz herhangi bir tanesine atlayıp diğer yolculara biz iskender yiyeceğiz dediğimizde ufak çapta bir kaos oluştu. Bursa insanı yardımsever ama düşüncelerini sıraya koymakta zorlanıyor. Biz iskender dedikten sonra bize beş farklı yer tarif edip sonra kendi aralarında nerde inmemiz gerektiği konusunda tartışmaya başladılar =)

Sonunda Çekirge de inmemize karar verip bize tarif ettier. Sonra biz “EE hani iskenderci yok burda?” modunda aptal aptal dolanırken çok şirin bir bayana rastladık. Hatun kişi ile 10 dakika boyunca hangi iskenderci daha iyidir onu tartıştık. Sonunda Eski garın ordaki Uludağ kebapçısının en iyi olduğuna karar verildi.

Burda bir ara verip size Bursa insanının başka bir özelliğini tarif edeceğim. Kime yol sorsak bize önce yol tarif ediyor sonra Selim’in hiç değişmeyen “ Taksiyle gitsek daha ucuz olurmu?” sorusundan sonra klasik bir” Evet evet siz 4 kişisiniz en iyisi taksiye binip şuraya gidicem diyin” diye nasihatte bulunmaktaydı. Bu diyaloğu yaklaşık dört defa filan yaşadık.

Neyse nerde kalmıştık; atladık taksiye eski gar dedik götürdü bizi. İndik orda köşedeki işkembeciye iskenderciyi sorduk – yediğimiz halta bak – götürdü elleriyle teslim etti bizi adamcağız. Meğerse saat daha 11 yeni olmuş dükkanın ilk müşterileri bizmişiz. Dükkandaki herkes bizim yemekler gelene kadar vakit geçirmemiz için seferber oldu. Önce sıcacık yeni demlenmiş çaylarımızı höpürdettik, hemen ardından bir dolu gazete getirdiler ayrıca televizyonu bir müzik kanalına ayarladılar. Bizim açlığımız başımıza vurmuş olduğu için tam herkes yanındakini potansiyel yemek olarak gördüğü sırada iskenderlerimiz geldi. Sonraki 15 dakika herkes kafasını gömmüş iskenderlerinin tadına som damlasına kadar varıyordu. Tabiki doymadık! Üstüne birer porsiyon daha yiyip Bursaya geliş misyonumuzu tamamlamış olduk. Tam hadi kalkıyoruz derken birisi o melun soruyu sordu:

Şimdi nereye gidiyoruz ?

Nedense bu gezinin organizatörü olarak ben seçildiğim için herkes bana bakıyordu. Aklıma ilk gelen şey Tatlı! oldu. Masadan gelen onaylayıcı Eveett! Lerden sonra çıkıp tatlıcı aramaya başladık. Bu seferde imdadımıza sağlam göbekli bir vatandaş koştu. Demekki neymiş iskenderi şirin hatunlara, tatlıları sağlam göbekli amcalara soracaksın... Klasik önce dolmuş tarifi sonra taksiyle gidin diyaloğundan sonra “Uzay Pastanesi”nin yolunu tuttuk.

Biz bursaya neden gelmiştik? Yemek! O zaman yiyelim! Altıparmak Caddesindeki Uzay pastanesine varınca şaşırdık. Nedendir bilinmez hepimiz hayalimizde bir başka canlandırmışız Uzay Pastanesini. Bir on dakika karar veremeyip dolandıktan sonra profiterol yemeye kadar verdik. Yine bir on dakika boyunca kimse konuşmadı. Sonra keyfi iyice yerine gelen karnı doymuş grubumuz macera aramaya başladı. Pastane sahibinin uzun süreli bir Bursada ne yapılır konulu konuşmasından sonra “Asmerkez”e gidip dolaşmaya karar verdik.

Asmerkez... Bursanın Galeryası. Aşağıdaki buz pateni alanını görünce grubumzuz uzun süredir aradıkları belalarını bulmanın verdiği heyecanla soluğu orda aldı.Burda şunu da söylemek lazımdır ki grupta bir kişi dışında kimse paten aymayı bilmiyordu =). Oradaki sorumlu kişi
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

harbi güzel olmu$ bir bursalı olarak ii yerlere gittiğinizi sölerim ama altıparmakla asmerkez pek alakalı diil:P

Uludağ kebapçısı bursanın en ünlü kebapçısıdır... ünlü fotğrafları duvarları süsler küçücük ama inanılmaz pahalı bi yerdir(heryer öle aslında)
bi tek zafer plazaya nie gitmediniz die sorarım orayıda sölemiştir biri....
bide gelipte beni bulmamışın ona üzüldüm:P
ben seni taksi olmadan da gezdirirdim:P[hline]
¢ocuk- Amca ßu çocuklar ßana pi¢ dedi pi¢ ne demek amca???
ibrahim tatlıses- Sen onlara aldırma yavrum....
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

said:
BonePART, 26 Kasım 2002 00:49 tarihinde demiş ki:
hm walla
benim projem war yakında
bol reismli yazı gelebilir
bonepart ankarada(turist ömer uzayda gibi bişi olcak kesin)
ankaranın altını ustune getirme planımız war
atayı ziyaret
o donen kulede yemek felan
sonra tabe bakalım ankara aksamları ansıl
nerde içicez felan
sona otele sızıp alkollu alkollu istanbul yolu
guzle olcak gibi[hline]Ph'nglui mglw'nafh cthulhu r'yleh wgah'nagl ftgagn
I am not fat you asshole, I am just big-boned.


Delikanlı adam dönen kuleye binmez :) Yanlız bu arada tarif edişine hasta oldum bone :P " o dönen kulede yemek filan " :)
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

o tatlı şirin hatun kişi sizi doğru yere yollamış bursada uludağın üstüne iskenderci yoktur benjede fiyat konusunda doru dürüst (ki uludağ süfer yapar) iskender yemek istiosan değer yane. bursaya gelip bize haber etmemişiniz (daha önceki başlık altında her sekilde bekleris filan falan didiydik ama:P) kırıldık yane..
onun dısında uzay ii diidir:P kandırmıshlar sizi direk heykeldeki bi kac tatlıcıya götürmek lazımdı sizi ama bize haber etmediniz icin oh ii olmush :P gibi bi yaklasıma girebilirim
as merkes cohk suck bi mekan hayalet plaza gibi bişi ama buz pateni bi orda var (yane ben öle biliom) ehh zaman gecirmek istemişiniz ölede yapmıssınızdır :P ama zafer plazada daha cohk eğlenirdiniz bowling filandır kalabalıktır filandır falandır
nese artık bi dahaki sefere gelirseniz beraber yaparız bişiler.. (hafta sonu tabe:P)[hline]".. And The Tides Of Darkness Swept Over The World.."
Creel Demastikus WyRM
Negonote

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Selamlar;
öncelikle "geldi de haber vermedi tarzı" laflar eden arkadaşlar; hiçbirinizin telefonunu bilmiydum =) Ayrıca rehber olursa gazi "Kenderce" olmaz. Walla binemne plaza demişsiniz varlığından bile haberim yok =)

Bu arad eklemeyi unuttum bizim okuldan bursalı br adamın telefonunu almıştım aradım Bursa'da "Aradığınız numara yanlış" =)


Ayrıa okuyan herkese teşekkür ederim malum 3 sayfa ayzı okumak kolay değil =)

Bir sonraki hedef tekirdağ gibi gözüküyo..- köfteeee=) -[hline]Do you ever think of me
And get lost in the memory
When you do, I hope you smile
And hold that memory a while…
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

ehah güzel olmuş
biz de yazın uludağ a basket koçluğu yapmaa gittiğimizde izin günümüzde bursa ya inmiş çok benzer bi gün geçirmiştik ..
iskenderini yiyion sora o bilmemne merkez e gidiyon geri dönünce milletten aa keşke bilmemne plaza ya gitseymişiniz orası daa güzeldi nasihatları alıon ..
başka da bişiycik yok şehirde zaten :P[hline]i feel i'm coming to an end
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Zar zor mu? evladım 3 sayf yazı yazdım zarzor mu diyosun buna?
Ayrıca gece kalacaktık bleki kalmaktan vazgeçince erken döndük aslında daha dolanabilirdik.[hline]Do you ever think of me
And get lost in the memory
When you do, I hope you smile
And hold that memory a while…
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

heh "kenderce" anca o kadar gezebilmişler :P ee bilmediin yeri kender bilem olsam doru dürüst gezemessin :P birde "telefonuzu bilmiodum" gibi mazeretler sunuo bazıları :P bursaya gelicez gib bi başlık altında size gelin gezdirelim edelim shunu yapalim bunu yapalim dien ben ve tequilanın telefonlarını kimse istemedi :P ee istemeyince kimseye telefon verme (hishh sen benim telefonom numaram bu :P) gibi bi alışkanlığımızda olmadığına göre:P
nese :P biz gelirken haber feririz :P np yane :)[hline]".. And The Tides Of Darkness Swept Over The World.."
Creel Demastikus WyRM
Negonote

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

lol Berk, güzelmiş. Insan böyle zibidilikler yapmayı özlüyor, eskiden lise periyodunda yapardık biz de ama kalmadı artık. Hem zaman hem kender bulmakta zorlanıyor insan; ama en kötüsü bütün bunların bahane olduğunu ve artık pekte içinden gelmediğini keşfetmek oluyor =]

Özendim ama şimdi okuyunca cidden.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Baba kutluyorum. Süper bi macera olmus. Herkesin en az bi kaç kez yapmasi lazim. Iskendere bursaya, Köfteye tekirdaga bundan sonra, sigaraya samsuna, portakala antalyaya fln... :) Olsun çok güzel. Bu fikri sevdim en kisa zamanda yapmak lazim. Siz böyle bol bol yapin bize anlatin cok da güzel anlatmisin. Canim cekti simdi.. :) bu arada bursayi az cok bilirim anneanemler orda oturuyor :)[hline]Devlet-i Osmani ahalide terfiyi temayuz ilim irfan ile olmaz,
ya olacak kuvvetli iltimas, ya olacak madeni haz,
ya da olacak delikle temas...(Osmanli Atasozu)
Querquobad Quane [SnowLords]
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Neyse iş işten geçti; ama söz bi daha ben tek başıma bursaya gelip arıyıcam sizi hadi gezdirin beni diye bakalım nerelre götürüceksiniz =)

Nefr yazın ben bir doğu güneydoğu sonrada adeniz turu yapmayı düşünüyorum, belki bi bakarsın ben antalya'dayım. Bütün bu dediklerimi bi yıl içinde yapmasamda kesinlikle Köprülü Kanyona nehir geçişi yapmak için gelicem olmadı o zaman görüşürüz =)[hline]Do you ever think of me
And get lost in the memory
When you do, I hope you smile
And hold that memory a while…
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Sen sağol Halfmumi;
bakarsın gelecek yaz beraber gideriz bursaya. Hatta pepelek:İstanbul toplanıp bursaya gitsin.
*! Fallen bizi Bursaya götürrrrr sesleri yükselir *[hline]Do you ever think of me
And get lost in the memory
When you do, I hope you smile
And hold that memory a while…
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 4 ay sonra ...
Berk'çiğim o telefonunu aldığın ve çıkaramadığın kişi kim merak ettim doğrusu !!!
Bu arada Volf "bizim okuldaki yatılı Bursalılar paticik okumuyor demiş" Olmadı okuyoruz işte bak. Bence en iyisini yapmışsın, hiç bilmeden gezmek (Gerçek kender gibi) maceralara atılmak en iyisi. Yinede şansınız yaver gitmiş ve en iyi iskendercilerden birine denk gelmişsiniz. (Gerçi ben heykeldeki iskenderciyi daha çok severim...) AsMerkez seçiminiz o kadar iyi değil ama olsun. İyi etmişsiniz eğlenmişsiniz. Bir dahaki gelme isteğinde haber ver de şoyle (paticik tayfası da senin bahanenle buluşur belki) bir internet kafe yapalım. Birkaç oyun çevirelim eğlenelim. Ayrıca Mudanya ve İnegöl'de de yemek yemenizi tavsiye ederim. Gelirsen götürebilirim de.[hline]Lady Melina Uvu
Ne kibar erkekler var şu dünyada...
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

said:
jankis, 26 November 2002 23:40 tarihinde demiş ki:
ehah güzel olmuş
biz de yazın uludağ a basket koçluğu yapmaa gittiğimizde izin günümüzde bursa ya inmiş çok benzer bi gün geçirmiştik ..
iskenderini yiyion sora o bilmemne merkez e gidiyon geri dönünce milletten aa keşke bilmemne plaza ya gitseymişiniz orası daa güzeldi nasihatları alıon ..
başka da bişiycik yok şehirde zaten :P[hline]i feel i'm coming to an end

gyso kampına hangi yıl gittin ?[hline][i]Güçlü ve şanslı olanlar genellikle yalnız olanlardır... -Xar
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Fiyat soran arkadaşlara aynı yolu daha dün gittiğim için Hemen update fiyatları vereyim.
-İstanbul Yalova Feribot = 8.000.000 (öğrenci) 10.000.000 (Normal)
-Yalova Bursa Otobüs = 4.000.000
-Bursa Terminal Otobüs = 500.000
-Bursa içi Taksi = İstanbuldan en az 3 kat pahalı. 4 kişi oladığınız sürece ve kısa mesafeye gitmediğiniz sürece tercih etmeyin.
-Bursa içi dolmuş = 750.000-800.000
Abarttım galiba...
Bu arada Bursaya Geldiniz de Arap Şükrüye uğramadınız.... Olmadı Bir daha gelin de götüreyim !!![hline]Lady Melina Uvu
Ne kibar erkekler var şu dünyada...
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...