Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

artık dizel araba almak mantıklı mı (ekonomik açıdan)

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
paramecium said:
Selam,

Mısırdan da biodiesel elde ediliyor ama ekolojik olarak son derece zararlı bir üretim felsefesi bana göre. Tarıma elverişli toprağı ekip mahsülü yakıt yapımında kullanmak; toprağın bilinçsizce sömürülmesi oluyor.

Bu konu, başka bir konu altında gündeme gelmişti ve tartışılmıştı sanırım.

Saygılar.

amerikada texas bu i$ icin bicilmis kaftan.. bombo$ ucsuz bucaksiz arazi..
Mesaj tarihi:
simdi soyle

texas dedigin alan turkiyeyle boyut olarak ayni boyutta

bir kosesinde olur bir kosesinde olmaz yani

ama temel olarak texas in ucsuz bucaksiz arazisinin her yerinde olmuyor
Mesaj tarihi:
CoolRider said:
Anlıyamadım vodan? Biodizelde hiç petrol yok benim bildiğim direk bitkiden üretilmesi lazım.

Ben biodizeli düşük petrol oranlı bitkisel katkılı yakıt sanıyodum. Direk bio olarakta kullanılabildiği gibi benim dediğim şekilde karışım olarakta kullanılabiliyormuş.
Mesaj tarihi:
Belki kalite arttırımı için çeşitli harmanlama yöntemleri vardır. Top Gear'da da yetiştirmişlerdi sonra yarışa katıldılar ama tam üretimi göstermedi o yüzden detay bilemiyorum bende :)
Mesaj tarihi:
Tüm biodizeller mi patates kızartması kokuyor? Yoksa atık yağların kullanıldığı araçlar var. Bu yağlar zaten patates kızartmada fln kullanılıyor sadece bunlar mı kokuyor?
Mesaj tarihi:
matama said:
bu bitki icin kis yagmurlari sart o yuzden texas olmuyor

zaten biyodizel için başka bir bitkinin tohumlarını kullanıyorlardı unuttum şimdi eğer yanlış hatırlamıyorsam mekan texas idi, pimp my ride ta görmüştüm.

Mesaj tarihi:
yok boyle dukkan dukkan topluyorlar, hatta taksim bambide plaket var bunla ilgili.

MrMarvelous said:
iyi de bu atık yağ sanayi makinesinde falan çıkartılan yağ değil mi?

mcdonaldsları gezip fritöz yağını mı biodizel yapıyolar?
  • Yeni Oluştur...