Quibble Mesaj tarihi: Nisan 19, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 19, 2008 walla benim gelirim falan yok ama ilginç bir şekilde benzin yetiştirebiliyorum.. yoksa o kadar pahalı diil mi bu meret ? ha ha ha Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
CoolRider Mesaj tarihi: Nisan 19, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 19, 2008 Abi bu ülkede tvye çıkıp çocuğa ekmek götüremiyorum deyip cebinde malboro sigara taşıyanlar var. Öncelikler biraz değişiyor galiba. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
MrMarvelous Mesaj tarihi: Nisan 20, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 20, 2008 eğitim şart abi... cidden bu işin başka açıklaması yok yani Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Giovanni Mesaj tarihi: Nisan 21, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 21, 2008 ya isin ozu arabayi ilk alirken fazla para vermeye kiyabiliyorsun ama her benzinciye gittiginde fazla para vermek 234 kat koyuyor adama :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
paramecium Mesaj tarihi: Nisan 21, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 21, 2008 Selam, Son derece yerinde bir gözlem :P Saygılar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
MrMarvelous Mesaj tarihi: Nisan 21, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 21, 2008 bi satıcı şöyle yorumlamıştı... insanımız benim arabam km de şu kadar yakıyor geyiğini çok sevdiği için ekonomik olmasa bile dizele yöneliyor... doğru bence. dizelin ekonomisi tamamen psikolojik. benzinlikte daha ucuza dolduğunu görünce, daha az sıklıkta benzinliğe uğrayınca, bi depoyla 800 900km gidince dizel acayip ucuza geliyor onlara... bunları yaparken arabaya fazladan verdiği 3-5 milyarla kaç yüz lt benzin alabileceğini hiç hesaba katmıyor.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
paramecium Mesaj tarihi: Nisan 22, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 22, 2008 Selam, LPG'nin 1.73 civarı olduğunu görünce insan sevini veriyor :D Sadece şu yedek lastiği bir yere bırakamamanın verdiği ölümcül bagaj daralması var o kadar :P Elalem bırakıyor ama ben ı-ıhh Saygılar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Vodan Mesaj tarihi: Nisan 22, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 22, 2008 İsviçrede 1.70 miş benzin :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
MrMarvelous Mesaj tarihi: Nisan 22, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 22, 2008 Değil ya. geçen sene gittim 2.40 frank falandı. edit: baktım hakkaten öyleymiş. ya ben yanlış hatırlıyorum, ya da bi düzenleme yaptılar benden sonra =) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Vodan Mesaj tarihi: Nisan 23, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 23, 2008 Kuzenim Türkiye'deydi de dün sordum 1.70 bizim orada dedi. Dizelde 1.69 mu ne dedi :) CHF tabi bu YTL değil ama çokta fark yok 1.29 la çarp işte. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kingpin Mesaj tarihi: Nisan 23, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 23, 2008 onu bunu bilmiyorum da eskiden 20 ytl ye 8 litre dolardı şimdi 30 ytl ye 8 litre doluyor ya da ben feci kazıklandım (benzin) asdfd. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Namessar Mesaj tarihi: Nisan 24, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 24, 2008 dizelin ucuz olmasının sebebi ticarette kamyonlar, sanayide yakıt ve özellikle ama özellikle çifçi tarafından kullanılıyor olması idi. hatta asıl sebep çiftçi. Ama tüketim oranlarında hiç hesapta olmayan bireysel kullanıcı alıp başını gidince destek çekilerek avrupa fiyatlarına yaklaşılıyor. Çok kızmamak lazım, bireysel tüketici için verilen bir destek değil çünkü. Ama bunu düşünerek araç seçmiş insanların şimdi kızması normal ve çok haklı, araba dediğin ötv idi zart idi zurt idi bindikçe roket fiyatına çıktığı için, zarar görecekler baya. En baştan dizele destek verilmesi yanlıştı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
paramecium Mesaj tarihi: Nisan 24, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 24, 2008 Selam, Çiftçi hala ucuz matorin bulabiliyor, en vasat kalite motorin onlar için uygun. O motorlara yağ koysan yakar durumdalar :) Olan eurodiesel denen kavramdan kaynaklanıyor. Kalite farkı, fiyatı çok etkiliyor. Eski 1.9 2.0 diesel motorlu Audi, BMW veya Mercedes alacaksın, motor gücü 80-100HP arası olacak ama en azından eurodiesel yerine ne koysan yakacak :P Saygılar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
paramecium Mesaj tarihi: Nisan 24, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 24, 2008 Selam, Destekten ziyade, motorin benzin üretiminde ilk elde edilen yağ türü olduğu için üretim maliyeti düşük ;) Fakat kurşun oranıydı falandı diye içeriğe müdahale başlayınca maliyet fırladı. Saygılar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kingpin Mesaj tarihi: Nisan 24, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 24, 2008 biyodizel diye bişey var bildiğim kadarıyla amerika da kullanılıyor bu kullanılmış yağları yakıt olarak kullanıyorlar ancak arabanın içerisi kızartma kokuyormuş :P Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Esh Mesaj tarihi: Nisan 24, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 24, 2008 kullanilmi$ yaglar da oluyo da, asil olay bir bitkiden uretmeleri biodizel i. Cok genis tarlalara ekiyorlar, cok maliyetli olmayan bir fabrikasi var. her turlu kazandiriyor aslinda. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Namessar Mesaj tarihi: Nisan 24, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 24, 2008 etanol geyigi mi bu? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kharon Mesaj tarihi: Nisan 24, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 24, 2008 Yamulmuyorsam etanol seker kamisinin islenip damitilmasi ile olusan alkolle uretiliyor, bio dizelin uretimi daha ziyade car-cop u yeniden degerlendirmeye yonelik calismalardi. Belkide ayni hammaddeyi farkli sekillerde ve seviyelerde isleyerek farkli yakitlar elde edebiliyorlardir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
paramecium Mesaj tarihi: Nisan 24, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 24, 2008 Selam, Mısırdan da biodiesel elde ediliyor ama ekolojik olarak son derece zararlı bir üretim felsefesi bana göre. Tarıma elverişli toprağı ekip mahsülü yakıt yapımında kullanmak; toprağın bilinçsizce sömürülmesi oluyor. Bu konu, başka bir konu altında gündeme gelmişti ve tartışılmıştı sanırım. Saygılar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
MrMarvelous Mesaj tarihi: Nisan 24, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 24, 2008 Namessar said: dizelin ucuz olmasının sebebi ticarette kamyonlar, sanayide yakıt ve özellikle ama özellikle çifçi tarafından kullanılıyor olması idi. hatta asıl sebep çiftçi. Ama tüketim oranlarında hiç hesapta olmayan bireysel kullanıcı alıp başını gidince destek çekilerek avrupa fiyatlarına yaklaşılıyor. Çok kızmamak lazım, bireysel tüketici için verilen bir destek değil çünkü. Ama bunu düşünerek araç seçmiş insanların şimdi kızması normal ve çok haklı, araba dediğin ötv idi zart idi zurt idi bindikçe roket fiyatına çıktığı için, zarar görecekler baya. En baştan dizele destek verilmesi yanlıştı. Yanlış falan değildi. Dizel kimya olarak benzinden daha ucuza mal olan birt yakıt.. Vergilendirme politikası da doğru ülkemiz için. Taşımacılığın %90 ından fazlası karayollarıyla yapılıyor, yani kamyon taşımacılığı. Tarımda kullanılan aletlerin hepsi mazotla çalışıyor, biz tarımı kuvvetli bir ülkeyiz(ülkeydik). Bunların hepsi mazotla çalışan şeyler olduğu için vergileri düşük tutuyolardı.. Şimdi mazotun fiyatının artması bu sektörlerde de zam olarak yansıyacak...gerçi çoğu kaçak mazot kullanıyor artıştan etkilenmez ama yinede bu artışı bahane edip fiyatları yükselteceklerdir her buldukları fırsatta =) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
CoolRider Mesaj tarihi: Nisan 24, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 24, 2008 Peki atık değerleride bir fark oluyormu. Normal petrol ile bio dizel arasında eksozdan çıkan gaz bakımında bir fayda/fark var mı? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
paramecium Mesaj tarihi: Nisan 24, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 24, 2008 Selam, Bazı biodiesel türlerinin normalden daha fazla kirlettiklerini okumuştum. Saygılar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
CoolRider Mesaj tarihi: Nisan 24, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 24, 2008 ee bu durumda ekonomiden başka bir etkisi olmuyorki. Amacı anlıyamadım? Daha petrol kaynakları duruyor, bir ihtiyacta yok. Tek aklıma gelen; eğer bir ülkede petrol çıkmıyorsa dışa bağımlılığı azaltmak için kullanılabilir. Ama yapılan feragat sonuca değiyor mu? Ne kadar verimli bu yakıtlar ve üretimi? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Vodan Mesaj tarihi: Nisan 24, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 24, 2008 Yakıttaki petrol oranı daha düşük. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
CoolRider Mesaj tarihi: Nisan 24, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 24, 2008 Anlıyamadım vodan? Biodizelde hiç petrol yok benim bildiğim direk bitkiden üretilmesi lazım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar