Horizon Mesaj tarihi: Nisan 15, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 15, 2008 “Darbe Günlükleri”ni yayınladığı için yargılanan gazeteci Alper Görmüş, mahkemenin “İftira değil, ama darbe de benim konum değil” dediğini anlattı, medyanın konunun üzerine gitmemesinin ise çok üzücü olduğunu söyledi. İSTANBUL - NTV’nin “Yazı İşleri” programına katılan Taraf gazetesi yazarı Alper Görmüş, kapatılan Nokta dergisinde emekli Deniz Kuvvetleri Komutanı Özden Örnek’e ait olduğu iddiasıyla “Darbe Günlükleri”ni yayınladığı için yargılandığı davada beraat etmekten neden memnun olmadığını anlattı. Kararın darbe girişimini doğruladığını, ama darbe girişiminde bulunanlardan hesap sorulmadığını söyleyen Alper Görmüş, “Medya demokrasi adına çabalasaydı, bugün çok farklı bir Türkiye olurdu” dedi. Emekli Oramiral Örnek’in, günlüklerin kendisine ait olmadığı iddiasıyla açtığı ‘iftira’ davasında yargılanan ve geçen hafta beraat eden Görmüş, “Yazı İşleri”nde Mirgün Cabas ve Ruşen Çakır’ın soruları üzerine, dava sonucunu şöyle değerlendirdi: SAVCI “GÖRÜNÜRDEKİ GERÇEK” DEDİ “Karar savcının mütalaası doğrultusunda verilseydi, memnun olacaktım. Savcı, ‘görünürdeki gerçeğin gerçeğe uygun olduğunun anlaşıldığını’ söyledi. Yani hukuk terimleriyle konuştu ve bunu açarsak, Nokta dergisinin gündeme getirdiği iddiaların gerçekte de böyle olduğuna dair bir kanaat oluştuğunu söyledi. Bu nedenle de benim bu yöndeki davayı genişletme istemimin haklı olduğunu, keza emniyetin bu günlüklerin Özden Örnek’e ait olduğunu gösteren teknik raporunun da mahkemeye getirilmesi gerektiğini söyledi. YARGIÇ “DARBE GİRİŞİMİ BENİM KONUM DEĞİL” DEDİ “Yargıcın beraat kararı, bu mütalaa yönünde değil. Ben davayı sadece iftira ve hakaret açısından karara bağlayacağım; bu günlüklerin gerçek olup olmadığı ya da 2004’te Türkiye’nin iki darbe atlatıp atlatmadığı bu mahkemenin konusu değildir, dedi. Oysa ben en baştan itibaren esas meselenin bu olduğunu, Nokta dergisinde o kapak haberini yayınladığımız andan itibaren bu darbe girişimlerinin sorgulanması gerektiğini, bana ispat hakkı verilmesi gerektiğini, haberimizin yalan olduğu ortaya çıkarsa bunun ceremesini çekmeye hazır olduğumu, ama doğrulanması durumunda da gereğinin yapılması gerektiğini söyledim. Yani ben bu haberi sırf birilerini zor durumu düşürmek için yapmadık. Demokrasiye bir kasıt olduğunu düşündük ve bu haberi yayınlamaya karar verdik. Dolayısıyla ben bu sonuçtan memnun değilim. Gerekçeyi henüz görmedik ama hakimin duruşmada söylediği sözler ortada, bu gerekçeyi temyiz edeceğim.” MEDYANIN TAVRI ÇOK ÜZÜCÜ Taraf’ta bugünkü yazısında, gazetelerin davaya sahip çıkmadığını yazan, hangi gazetede nasıl değerlendirildiğini anlatan Alper Görmüş, Yazı İşleri’nde bu konudaki soruyu da şöyle yanıtladı: “Kişisel olarak desteklemeye gelen meslektaşlarımızın sayısı çok değildi. Bu önemli değildi. Ben kendi meselemi kendi başıma halletmeyi seven bir insanım. O neden önemli değil. Şunu kabul ediyorum, ‘Darbe Günlükleri’ yayınlandığı anda bir iddiadır, dolayısıyla bunların doğru olmayabileceği yönündeki bütün görüşlere saygılıyım. Fakat en başında, hiçbir delile dayanmadan bunun özel imalat olduğunu, sahte olduğunu öne sürmeleri beni çok incitmişti. Medya, Türkiye’de iki darbe girişimi olduğuna dair çok güçlü kanıtlar eldeyken, bunun daha da açılması, sonuna kadar götürülmesi yönünde ciddi, samimi, yürekten bir çaba gösterseydi, bugün çok farklı bir Türkiye’de olurdu. Maalesef bu yönde olmadı medyanın tavrı, üzgünüm.” “ELE GEÇİRDİK” DEMEDİK Alper Görmüş, “Darbe Günlükleri” ve “Ergenekon Terör Örgütü” gibi konularda basına yansıyan belgelerin bazı yayın organlarında yayınlanmasının cesaret değil de “kullanılmak” şeklinde değerlendirilmesine de yanıt verdi. “Darbe Günlükleri” Nokta’ya geldiğinde “Ele geçirmedik” diye yazdıklarını hatırlatan Görmüş, günlüklerin kendilerine geldiğini, doğru olup olmadığını uzun süre araştırdıklarını, doğru olduğunu belirleyince “kamusal önemi” olduğu gerekçesiyle yayınladıklarını anlattı. “Kim sızdırdı”, “Amacı ne” gibi soruların meşru olduğunu belirten Alper Görmüş, buna karşı sızdırılan belgenin içeriğinin de gözardı edilmemesi gerektiğini savundu. NTVMSNBC ------------------------------------ Öncedende bir mesajımda yazmıştım , bir gazetecinin gözaltına alınmasında kıyametler koparan bir medya ve insanlar , bir derginin haksızca bir anda kapatılmasına nasıl suspus kesildiler. Kişiye göre hukuk demokrasi anlayışınamı gidiyoruz ? sana yapılınca demokrasi hukuk yok , bana yapılınca demokrasi hukuk var demek nasıl bir anlayış ? Kendimizi kandırıyoruz. Herkese demokrasi herkese özgürlük herkese hukuk diyeceğimize halimize bakın. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
elm Mesaj tarihi: Nisan 15, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 15, 2008 Bu taraf gaztesi amerikan destekli hatta cia'den para alan , açık toplum denen insanlardan oluşan her gittiği ülkeye zarardan başka bir şey getirmeyen , ciddiye alınmaması gereken gazte değil mi ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
huun Mesaj tarihi: Nisan 15, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 15, 2008 Nokta kapatılmadı, sahibi baskılara dayanamadığını söyleyerek kendisi kapattı. Resmi bir karar yok yani kapatılması yönünde. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Giovanni Mesaj tarihi: Nisan 15, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 15, 2008 elm said: Bu taraf gaztesi amerikan destekli hatta cia'den para alan , açık toplum denen insanlardan oluşan her gittiği ülkeye zarardan başka bir şey getirmeyen , ciddiye alınmaması gereken gazte değil mi ? hangi gazete ciddiye alinmali? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laurelin Mesaj tarihi: Nisan 15, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 15, 2008 sen gidicen bir insanin ozel esyasi olan gunlugunu arakliyip gostericen sonra eyleme gecmemis bir dusunceyi yargilamaya calisican? rusvet vermek suc basbakan rusvet evrdigini soyluyor tepki yok adam kisisel dusucnelerini ve planalrini yazdigi eyleme gecmemis birseyden yargilanicak herseyin basinda hukuk yasadisi yollardan usulsuz elde edilmis delilleri kabul etmez adam orda cinayet isledigini yazsin isterse bu belgeyi polis degilde 3. bir kisi yasal olmiyan yollardan bulduysa mahkemede delil olarak kullanamazsiniz Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ascraeus Mesaj tarihi: Nisan 15, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 15, 2008 taraf dediğimiz iktidar yalakası 3. sınıf bi gaste işte. akp'nin etrafında ufak köpek gibi dolaşıyo, önüne çıkana havlıyo, ısırmaya çalışıyo fln. ciddiye alınmamalarına şaşırmadım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Zep Mesaj tarihi: Nisan 15, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 15, 2008 viktor said: herseyin basinda hukuk yasadisi yollardan usulsuz elde edilmis delilleri kabul etmez adam orda cinayet isledigini yazsin isterse bu belgeyi polis degilde 3. bir kisi yasal olmiyan yollardan bulduysa mahkemede delil olarak kullanamazsiniz benim bildiğim "gazeteci haber kaynağını açıklamaya zorlanamaz,buyuzden sorgulanamaz" gibisinden bi kanun vardı.içeri buydu yani maddenin. habere nasıl ulaştığının bi önemi yok yani bu noktada ordan kovalamayın bence. kaldı ki adam gidip dava açıp delil sunmuyo zaten "gazetecilik" yaparak ortaya çıkardığı bi takım bilgilerin bazı nedenlerden dolayı araştırılıp,sorglanmaması olay. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sg-1 Mesaj tarihi: Nisan 15, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 15, 2008 Demek gazeteci ümüğümüzü sıkıp bizden zorla birşeyler öğrense, bunu haber etse bişey diyemeyecez yani. İyiymiş bu da yavs. Ha olmamış darbe için mahkum olmak da daha bi iyiymiş tabi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laurelin Mesaj tarihi: Nisan 15, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 15, 2008 Zep said: viktor said: herseyin basinda hukuk yasadisi yollardan usulsuz elde edilmis delilleri kabul etmez adam orda cinayet isledigini yazsin isterse bu belgeyi polis degilde 3. bir kisi yasal olmiyan yollardan bulduysa mahkemede delil olarak kullanamazsiniz benim bildiğim "gazeteci haber kaynağını açıklamaya zorlanamaz,buyuzden sorgulanamaz" gibisinden bi kanun vardı.içeri buydu yani maddenin. habere nasıl ulaştığının bi önemi yok yani bu noktada ordan kovalamayın bence. kaldı ki adam gidip dava açıp delil sunmuyo zaten "gazetecilik" yaparak ortaya çıkardığı bi takım bilgilerin bazı nedenlerden dolayı araştırılıp,sorglanmaması olay. burda bahsedilen gazetecilik degil darbe gunluklerinin enden arastirilip yazanin yargilanmadigi hukukun nasil isledigini bilmiyen veya bilipde bilmemezlikten gelen insanlar iste olayi bu hale getiriyor nokta dergisi kendi kendini kapatti asker kapattirdi oldu sonra her normal vatandas gibi gunlukte yazilanlar iftiradir sahsima hakarettir diye bunu yayinliyana dava acildi davanin konusu hakaret ve iftira gunlukler veya darbe girisimi degil davaci gunlugu yazan davali gunlugu yayinliyan konu hakaret gunluklerin iftira olmadigi ve gercek olabilicegi ortaya cikti ve hakaret olmadigina akrar verilip dava kapatildi adam beraat etti mahkemenin konusu buydu bu mahkemenin konusu buyken durup gunlugu yapanimi yargiliycak hakim? konu ne olursa olsun mahkeme iki kisinin arasindaki uyusmazligi cozmek icin kurulmus darbe iddealarini kanitlamak veya darbe plani yapanalri yargilamak icin kurulmus bir mahkeme degil ki bu ki bu uyusmazligin yargilandigi mahkeme ozel hukuka tabi bir mahkemedir hukuk oyel tek mahkeme hersey orda cozulur mantigiyla islemez iskembecinin teki kardesini bicaklamistir ama olaydan bagimsiz oalrak sana odemedigi 8000 ytl borcu vardir sen gidip bicaklanma olayindan yargilandigi mahkemede borcunu soyliyemessin cunki ayri bir olaydir bu hukuk ikiye ayrilir ozel hukuk kisiler arasindaki anlasmazliklara bakar kamu hukuku ise kisilerle idare arasindaki uyusmazliklara bakar ve ceza hukukuda kamu hukukuna girer darbe gunlukleriyle ilgili yazar yargilanicaksa bunun konusu ozel hukuk degildir kisi ile idare arasindaki bri sorundur bu ve ozel hukuka bakan mahkemelerde bu dava gorulmez adam olduren birini icra mahkemesinde yargiliyamassiniz veya osman mehemtin kilicini alip vermesse mehmet gidip agir ceza mahkemesine dava acamaz ama nokta her zamanki gibi olayalrdan birhaber halki kandirabiliyor tipki kendi dergisini kapatip bizi zorla kapattilar propagandasi yapmasi gibi bu adam simdi temyiz e gidicem demis heralde ya hukuktan bihaber yada herzamanki gibi biliyorda bilmiyormus numarasi yapiyor baslikalra baksaniza hakim konum degil demis pis kaka hakim oysa o hakim istese bile hicbirsey yapamaz cunki konusu degil belediye baskanindan emekli maaslarina zam isteyip ben yapamam yetkim degil dediginde belediye baskani bizi dinlemedi basindan savdi demeye benziyor eh kendi ulkesinin yasalarindan bihaber yasiyan insanlarda yiyor bunlari iste Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Horizon Mesaj tarihi: Nisan 16, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 16, 2008 Kimse üzerinde büyük ciddi bir baskı olmadan senelerdir yayında olan bir dergiyi isteği ile kapamaz. Kendi isteği ile kapadı muhabbetini geçersen iyi olur bence. Çocuk inanmaz buna. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sparkcaster Mesaj tarihi: Nisan 16, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 16, 2008 30 senelik dergiye yazık oldu Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laurelin Mesaj tarihi: Nisan 16, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 16, 2008 valla askerin darbe yapmak icin adam tutup danistay a silahlis saldiri duzenlettigine inaniyorsunuz da askere akrsi provakasyon icin adamin kendi dergisini kapatmiyicagina inanmiyorsunuz vay be seviyorum default akp li vatandasimi http://www.radikal.com.tr/haber.php?haberno=219024 kendi kendini kapatan dergiyi asker kapatti oluyor emek orataya ciksam bunaldim abski goruyorum siyasi iktidardan diyip kendimi bir arabanin onune atsam "vay be adam baski gormese yapmazdi bunu komik olmayin" olucak sevki yilmazin parlemento pezeveklerden olusuyor diyip kaset orataya cikinca "bana bunlar komple yapti!" demesi gibi komplocu genclik Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Horizon Mesaj tarihi: Nisan 16, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 16, 2008 Viktor said: valla askerin darbe yapmak icin adam tutup danistay a silahlis saldiri duzenlettigine inaniyorsunuz da askere akrsi provakasyon icin adamin kendi dergisini kapatmiyicagina inanmiyorsunuz vay be seviyorum default akp li vatandasimi O dediğine inandığımı nerden çıkardın öyle birşeymi yazmışım ben ? Nekadar güzel genelleme yapıyorsun sen öyle. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
odiflame Mesaj tarihi: Nisan 16, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 16, 2008 vay be bu kadar entry okudum.ne dergiymiş dedim bu nokta dergisi.ülkede en cok satan her ailenin evine giren bu hariküladenin ötesindeki dergi kapanmış.bunu askerler kapattırmış derin devlet kapattırmışmış.bir yandan bakıyorum dergi satışlarına bir yandanda diyorum acaba bu kadar kör ölür badem gözlü olur muhabbeti çevirenler nokta dergisini hiç alıp okudularmı diye düşünmeden edemiyorum.harbiden dergi 30 yıl boyunca yayınlandımı yoksa yayın hayatına ekonomik nedenlerle sık sık ara verdi mi? mesela kapanmadan 26 sayı önce dergi neredeydi? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
-Wissy Mesaj tarihi: Nisan 16, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 16, 2008 Oysa ki her Turk asker dogar. LOL. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Horizon Mesaj tarihi: Nisan 16, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 16, 2008 Mesajın en başında yazdığım şey konu içinde konuşulurken taraflar tarafından hep aynı şekilde sürüp gidiyor , işte siyaset de böyle birşey. Bana dokunmayan yılan bin yaşasın felsefesi ile yorumlar yapıp tepkiler veriyoruz. Bu apaçık ayrımcılıktır başka birşey değil. Önceden çok kez olduğu gibi benim savcım senin savcın gibi. Şemdinli savcısı tü kaka oldu uzaklaştırıldı , başka bir savcı eleştirilince barolar birliği top yekün bildiri yayınladı. Hukuk kurumlarının ayrımcılık yaptığı bir sistemde ayrımcılık nasıl önlenebilir biri söylesin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sparkcaster Mesaj tarihi: Nisan 16, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 16, 2008 başsavcı tehdit ediliyor ölümle . du dı değil şu an yaşanıyor.milletvekili bizzat üstü kapalı ölümle tehdit etti.lol şemdinliyi geçtim ne olduğu ortaya çıktığı için van 100. yıl üniversitesindeki olaylar. noldu yargılandı temize çıktı. olan intihar eden rektör yardımcısına oldu. bunlardanda bahset ? başsavcı akp davasını açıyor iddaanamesi ortada şusu ortada busu ortada. ergenekon davasının bir iddaanamesi yok 10 aya yakın süredir. ön soruşturma adı altında terörist yakalar gibi gece ev basılıyor 83 yaşındaki bir adam gözaltına alınıyor. ama nedense kafanızda hiç soru işareti oluşmuyor arkadaş nerde bu iddaaname?nerde suçlamalar? neden doğu perinçek in ergenekon davası hakkında tutuklanmadan bir hafta önce yaptığı 3 saatlik basın toplantısı hiçbir kanalda verilmiyor? iddaanamesi bile olmayan bir davanın kitabı nasıl yazılıyor, bu bilgiler dışarı nasıl sızıyor diye? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Horizon Mesaj tarihi: Nisan 16, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 16, 2008 Sparkcaster said: başsavcı tehdit ediliyor ölümle . du dı değil şu an yaşanıyor.milletvekili bizzat üstü kapalı ölümle tehdit etti.lol şemdinliyi geçtim ne olduğu ortaya çıktığı için van 100. yıl üniversitesindeki olaylar. noldu yargılandı temize çıktı. olan intihar eden rektör yardımcısına oldu. bunlardanda bahset ? Şu ölüm tehtidi olayına çocuklar güler , adam bir cenazede bu konuları boşverin deyip hepimizn sonu ölüm diyor. Bunu savcıya tehtid olarak takla attırılıp "tehtid var deniyor". Yani OHA denir bukadar çarpıtmaya göz göre göre , sen gelmişsin bana ciddi ciddi onu yazıyosun hakatten lol yani. Ona bakarsan savcıyı değil tüm insanlığı tehtid etti hepiniz öleceksiniz diyerek. Komik yahu. Son dediğin konu hakkında çok bilgi sahibi değilim , ama ayrımcılığın hukuksuzluğun olduğu hiçbirşeyi kesinlikle savunmam. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sparkcaster Mesaj tarihi: Nisan 16, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 16, 2008 pardon arınç çok tasavvufi bir yorum yapmış diyelim o zaman. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
matama Mesaj tarihi: Nisan 16, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 16, 2008 horizon adam bassavcu duydun, her seyin sonu bu kara topraktir dedi, sen nasil tehdit edersin baska insani, cikip vurdururum lan seni diye bagirmasini mi bekliyordun. cocuklar gulermis. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Horizon Mesaj tarihi: Nisan 16, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 16, 2008 Yoruma açık genel bir sözü sen bunu bunu tehtid ettin diyerek kanıt ispat gibi veya asıl niyet diye iddia edemezsin. Orda 100 kişi senin gibi düşünürse 1000 kişide ne alakası var diye düşünebilir. Bunu tehtid etti bak bak bak diye öne sürmek komik ve saçma. Herşeye böyle taraflı bakarsanız , her siyah beyazın siyahını görürsünüz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
LathspeLL Mesaj tarihi: Nisan 16, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 16, 2008 Horizon, olum tehditi sadece arinc`tan mi geldi saniyorsun? Safmisin nesin? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Horizon Mesaj tarihi: Nisan 16, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 16, 2008 LathspeLL said: Horizon, olum tehditi sadece arinc`tan mi geldi saniyorsun? Safmisin nesin? Ben senin oğlun değilim , saf da değilim. Kullandığın kelimelere dikkat edersen hoş olur. Bir de üstelik bu forumda Mod. sun. Terbiyeni takın. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
LathspeLL Mesaj tarihi: Nisan 16, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 16, 2008 Horizon said: LathspeLL said: Horizon, olum tehditi sadece arinc`tan mi geldi saniyorsun? Safmisin nesin? Ben senin oğlun değilim , saf da değilim. Kullandığın kelimelere dikkat edersen hoş olur. Bir de üstelik bu forumda Mod. sun. Terbiyeni takın. YAHAHAHAHAh. ya siz nasil adamlarsiniz deliricem. INGILIZCE KLAVYE ile yazmaktayim anlayamadin mi? OLUM derken oglum manasinda degil death manasinda yazdim. Inanilmaz. Ben cozdum sizin olayinizi ya. Geneli gorme probleminiz var. Onca olaylar olur, sadece 1 olayi yazip "bundan bisey olmaz" dersiniz. Onca yazi yazilir, 1 cumle alip "bu nedir ki?" dersiniz. Bir cumle yazarim, 1 kelimesini quotelayip "vidividividi" edersiniz. Oturup genelleme yapmaniz, tum`u anlamaniz gerekiyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
odiflame Mesaj tarihi: Nisan 16, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 16, 2008 Horizon said: LathspeLL said: Horizon, olum tehditi sadece arinc`tan mi geldi saniyorsun? Safmisin nesin? Ben senin oğlun değilim , saf da değilim. Kullandığın kelimelere dikkat edersen hoş olur. Bir de üstelik bu forumda Mod. sun. Terbiyeni takın. horizonun bittiği an, karizmayı cizdiği an. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar