Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Sun java programcı sertifikası (SCJP)

Eaglewingg

Öne çıkan mesajlar

sun'un sentifikasından ne olur?
ne kadar geçerli bi sentifika bilemem ama bilgeadam'ın vereceği sentifikalardan kat kat değerlidir.
bu arada java öldü yaşasın c# diyoruz biz :). tüm şirketler çatır çatır c#'a dönüyor. 0'dan başlıyorsan java pek de akıllıca bir yatırım değil (tabii yapmak istediğin işe göre değişir yine de sağlık sektöründe özellikle tıbbi cihazların bilgisayar programlarında hala java kullanılıyor türkiyede)
Sosyal ağlarda paylaş

Java ve C# nerdeyse aynı zaten. C# da ek olarak property geyiği var bir.

Java bileni ile C# bilenden ayıran en önemli fark framework bilgisi. Framework'ler arasında da (genelde) dünyalar kadar fark yok gerçi, ama yine de en büyük fark orda.

Bu arada konudan sapmışım pardon. Neden almak istiyorsun bu sertifikayı? Öğrenci misin? Çalışıyor musun? Nedir amacın?
Sosyal ağlarda paylaş

Çalışıyorum. aynı zamandada yüksek lisans ögrencisiyim. İş yerinde 1 yıldır Java kullanıyorum ondan öncede uğraşmışlığım vardır. Sadece bilgimi belgelemek alma amacım. Ama bu ara C# la yeni bir projeye başlıyacağız. Yani bi süre bu planımı askıya alıcam herhalde. Suanda yavas yavas C# a giriş yapıyorum. Java ya benzer yanları var baya.
Java'nın ölmesi konusuna gelirsek; bence bu zor çünkü en basitinden akademik cevrelerde Java ya cok fazla destek var. Akademik ortamlarda c# ın esamesi yok. Kurumsal uygulamalarda ülkemizde C# ın daha fazla kullanıldıgı dogru. Fakat hala savunma sanayide olsun ciddi büyük firmalarda (milsoft,havelsan,meteksan.. vb) olsun Java C# a göre daha ön planda gibi duruyor.
Sosyal ağlarda paylaş

• 1 ay sonra ...
  • Yeni Oluştur...