Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Code Geass R2

SenariouS

Öne çıkan mesajlar

Geldi, geliyor, gelecek derken. Clamp-Sunrise melezi Kara prensimiz yeniden bizlerle birlikte.

İlk bölümün vahşetinden mi bahsedeyim yoksa ikinci bölümün süprizlerinden mi? Hayır, ben size Lelouch'un nasıl dünyayı yıkıp yeniden kurmak istemesinden bahsedeyim.

Sezonu kapattığımız bağrışmalardan sonra çok beklenmedik bir yerden başladı sezon. Karşımızda uyutulmuş, hatıralı ile oynanmış bir lelouch vardı. Aynen yazarların dediği gibi Lelouch bir sorunla başladı ve halletmeden de gerçekten de seri başlayamazdı. Yazarlar bu sezonda biraz daha çok karakterli, biraz daha actionlu bir sezon düşündüklerini söylemişlerdi. Birde Dünya çapında savaş.

Artık Kara prensimiz daha kızgın ve daha hırslı. Kaybettiklerini yeniden kazanmak ve düşmanlarından çok daha fazlasını almak için sahnede. Ama eskisinden daha çok ve zorlu düşmanı var.

Yeni sahneye girenlerden bi grupta Knight of the Rounds, bildiğimiz yuvarlak masa sovalyeleri, altlarında özel kngihtmareler ile birlikte. 12 kişi olan bu grubun 7. üyesi Bizim Beyaz Şovalyemiz yani Suzaku'dan başkası değil.

Başka neler mi var. İsyandan sonra sıkıştırılmış, baskı uygulamış kızgın bir japon halkı. Zero'nun kendilerine ihanet ettiğini düşünen bir kuro no kishi grubu. Lelouch'un nefretinin asıl kaynağı babası. Ve de Ne olduğu kim olduğunu bilmediğimiz Rollo... Aslında 2. bölümden sonra hakkında baya bir şey bilir olduk ama hala ne idüğü belirsiz bir karakter olmaya devam ediyor.

Kısaca yeni bir Round için herşey hazır, ve ilk hamleyi yine kral yapacak, diğerlerinin onu izlemesi için.

Code Geass R2
ilk hamle başlıyor...
Sosyal ağlarda paylaş

İlk bölüm çok güzeldi ya. Ben açıkcası ilk 3-4 bölümnde pek aksiyon beklemiyordum. Fakat öyle olmadı. İlk bölümden gerek aksiyon olsun, gerek kurgu çok güzel giriş yaptılar. İlk sezon gibi kendini beyendireceğe benziyor.

Bu arada Senarious sen ikinci bölümü raw mı izledin? Ben daha sublarını göremedim etrafta. Raw ise nereden indirdin. Saiyanman da filan yoktu sanırım.
Sosyal ağlarda paylaş

İlk bölüm fena değildi ki zaten Sunrise sever yüksek tempo ile başlayıp sonra karakter tanıtma, ortam tanıtma, fanservice bölümlerine geçmeyi. Umarım ilerleyen bölümlerde konu kontrol dışına çıkmazda 3. sezona gene bi reset atıp girmezler. CG R2, Macross Frontier, Soul Eater ve Kurenai bu sezonu omuzladı götürüyor.

Çok severek izlediğim bir dizi değil ama çeviris konusunda yardım edebilirim bende, 1 hafta sonra sınavlarım bitiyor. Hatta ilk sezonu çevirme planları varsa da yardımcı olabilirim tabi ingilizceden türkçeye. Biraz anlam kayması olur ama idare ederiz. Timing, typesetting olmaz ama çeviri ve kontrol yaparım :>

Edit : Bölüm 2 gg
Sosyal ağlarda paylaş

Valla anime de lisans nasıl işliyor bilmiyorum :<
Japonya dışı için BÜTÜN dünyada mı lisanslanıyor ? yoksa Amerikan firması lisansladığı için sadece ordamı yasak ? Çünkü lisansların 99%u amerikan firmalarından ve dağıtım inglizce dub. ile oluyor. Avusturalya dağıtımı için bile ayrı firma distribütörlüğü alıyor o_o
Sosyal ağlarda paylaş

alakasi yok pek

ulkende lisanslanmadiysa sorun olmiyor

japon yasalarian gore sucda adamlar goz yumuyor

neden?

anime televizyonda yayinliyarak para kazanilmiyor lisanslardan ve figurdu kitapti vs merchandise satislarindan kiriyorlar parayi

simdi fansub bes kurus harcamadan animeyi tum dunyaya yayiyor ben tee burdan code geeass artbook karren figuru filan topluyorum
ayn izamanda fansub yoluyla baska ulkede yayiliyor o ulkede bi yayinci gidiyor bunun lisansini aliyor

uyanik caponlar :3

amerikan yasalari baglamaz bizi turkiyede lisanslanirsa sorun olur

naruto lisanslandi gerci :p
Sosyal ağlarda paylaş

cornelia olmedi ya yaralandi sadece suzakuyada soyleme yaralandigimi diyordu belki olmusde olabilir daha bu konuda bisey aciklanmadi en son yaraliydi yani

orange da yaptiklari deneyler C.C. ile ilgiliydi onun olumsuzluk olayini denediler orange da

yukananin dedigine gore 26 nin sonunda orange ve C.C. nun basinc tarafindan parcalanma sahnesi varmis ancak televizyonda gosterilemiycek kadar acik oldugundan kullanilmamis
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...