Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Sleuth

Dragonmax

Öne çıkan mesajlar

Orjinali 1972 yapımı bir film.

Laurence Olivier ve Michael Caine başrollerde.

Şimdiki 2007 yapımı değiştirilmiş hatta baştan yaratılmış versiyonu.

Michael Caine ve Jude Law başrollerde.

72 yapımında baş rol oyuncularının ikisi birden en iyi erkek oyuncu ödülünde oscara aday oldu, ama baba filmiyle marlon brando aldı ödülü. hatta ödülü haketmediğini ve ödülü kabul etmek istemediğini, sleuth filmi oyuncularının kendisinden daha iyi olduğunu söylemiş.

2007 yapımı, 1972 yapımından çok çok farklı olmasına karşın gene de çok güzel. eski filmi izleyen herkles, yenisinden çok daha güzel olduğunu iddia ediyor. eskisini de izlicem, ama şu da bir gerçek ki; son 6 aydır izlediğin en mükemmel film. izlediğim en iyi filmler sıralamasında ilk 10 a girmeye aday ayrıca.

oyun ise, filmle alakası olabilir olmayabilir ancak sleuth kelimesi zaten bir ingiliz dedektife ait.

eski film daha bir karmaşa ve çözülemeyeni çözme üzerine iken, yenisi daha bir başka olmuş.

ayrıca filmin müzikleri bitirdi beni, araya araya en sonunda buldum. böyle bir piyano, böyle bir keman yok...

filmin sonu harikaydı. umarım xxxxx'i göstermezler diye içimden resmen yalvardım ve evet göstermediler eheh.. öylesi çok daha ütopik bi hayale sürüklüyor insanı. neyse izleyin görürsünüz.

-i have an offer
-lets play a game
-i want to show you something

bu cümleler beni benden aldı. filmden sonra daha bi başka manaları oldu lol..

Sosyal ağlarda paylaş

Bir arkadaşın tavsiyesi üzerine geçen hafta eskisini izlemiştim,gerçekten bayıldım,olağanüstüydü.

Bu yeniden çekimi ise daha izleme fırsatım olmadı ama internette okuduğum yorumlar,puanlamalar vs. olsun Caine-Law oyunculukları dışında pek iyi bir film değil diyor,fakat oyunculuklarda öve öve bitirilemiyor.Gitmeyi düşünüyorum.

Edit:
imdb puanlamalarında eskisi 8.2 ile en iyi 192. film durumunda şuan,yeniden çekim ise 6.5 puanda

bir bakalım izlemeden ciddi yorum yapmak istemiyorum :)
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...