Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Dark Passage, KODE5 finallerine davet edildi!

Silphatos

Öne çıkan mesajlar

Aslında her zamanki gibi PatFrag'a yazmıştım bunu progaming'le alakalı diğer haberler gibi fakat bu gerçekten büyük bir olay onun için ayrı bir konu açmak istedim. Takip edip ilgilenenler bilir, emuLate, mibr, sk, mym, mouz, fnatic gibi o listede bulunan takımlar dünyanın en iyileri, herhangi bir site/community galaksi top10'u yapsa, hepsi aşağıdakiler arasından oluşur. DP'nin de bunların yanında turnuvaya katılması iyi anlamda dehşet bir şey. Yunanistan elemelerinde Gravitas'a 2 haritada uzatmalarda 19-17, 19-17 yenilmeleri de bu davetiyeyi etkiledi sanırım her ne kadar 2006'daki maduriyet olayı nedeniyle çağrıldıkları söylense de. Valla bünyesinde yer aldığım için demiyorum fakat Türkiye'den bunu başaran başka bir takım da çıkmazdı büyük ihtimalle. Umarım iyi işler yaparlar ne diyelim.
[hr]
Katılımcılar:

Dark Passage
emuLate
Made in Brazil
MeetYourMakers
mousesports
mTw
Gravitas
Fnatic
SK Gaming
Roccat
The Last Resort
The Elder Gods
Team EG
Team Dragon
aTe
UMK Gaming
xqR.AG
HellRaisers
Damage Control
26-27 Nisan

Kaynaklar:

http://www.kode5.com/index.php?news_id=1207873229
http://www.dp-gaming.com/index.php?site=news_comments&newsID=77
http://www.hltv.org/?pageid=35&newsid=1363

Sosyal ağlarda paylaş

Diablo_Angel said:
LathspeLL said:
Guzel haber dark passage icin. Sevindirici birsey.
Ama zaten ulkede sadece dark passage var. Baska takim yok.

dp den başka çok fazla saglam takım var mesela FF tekrar yapılandı dbha ug daha sayamadıgım çok iyi takımlar var sadece takımları tam oturtamadıkları için başarılı olamıyorlar

Adlarini bile duymadigim takimlar. Yapilansa ne olur yapilanmasa ne olur. 3-4 takimla olmuyor bu is.
Sosyal ağlarda paylaş

LathspeLL said:
Diablo_Angel said:
LathspeLL said:
Guzel haber dark passage icin. Sevindirici birsey.
Ama zaten ulkede sadece dark passage var. Baska takim yok.

dp den başka çok fazla saglam takım var mesela FF tekrar yapılandı dbha ug daha sayamadıgım çok iyi takımlar var sadece takımları tam oturtamadıkları için başarılı olamıyorlar

Adlarini bile duymadigim takimlar. Yapilansa ne olur yapilanmasa ne olur. 3-4 takimla olmuyor bu is.

yabancı takımlarin isimlerini ezberlemekten türk takımlarını unutmuşsun demekki :) azda olsa quakenet e takılsan zaten rahatlıkla duyardın
Sosyal ağlarda paylaş

LathspeLL said:
Yabanci takimlarlada ilgilenmiyorum. Quakenet`ede girmeyi 4 sene once falanda biraktim. Yine dedigim gibi 3-4 takim hic bir sey ifade etmez, etmeyecek. Turnuvalar iptal ediliyor, sponsorlar cekiliyor, hala 1 takimin haberi donuyor. 4 tane takimla pro-gaming olmuyor, olmayacak.

4 tane takımla demedim daha sayamadıgım birçok takım var yazmışım oraya zaten :)
Sosyal ağlarda paylaş

LathspeLL said:
Yabanci takimlarlada ilgilenmiyorum. Quakenet`ede girmeyi 4 sene once falanda biraktim. Yine dedigim gibi 3-4 takim hic bir sey ifade etmez, etmeyecek. Turnuvalar iptal ediliyor, sponsorlar cekiliyor, hala 1 takimin haberi donuyor. 4 tane takimla pro-gaming olmuyor, olmayacak.

bi zahmet adeksde düzenlenen cs turnuvalarını izle
varmıymış profesyonel anlamda kasan 20-30 tane takım gör.
İstanbulda Kayseri turnuvalarına bile giden 5-6 takım oluyor.
Aynı şekilde İstanbuldakilere gelen bisürü takımda var.
Tek eksik sponsor desteği, Yurt dışında millet okulu bırakıp ayda 10bin dolara yakın parayı sadece sponsorlarından alıyolar bu oyun sayesinde. Bizde tek destek kıcı kırık 10 mılyonluk server veriyolar.
Bumudur Sponsor. Takımlara değil ülkeye destek vermeyenlere bok atın. Bizim ülkemizdeki oyuncular yurt dışındaki oyunculardan 10 kat daha iyi.

Kabus gibi turnuvalara çöktüler senelerce hep istedikleri kuralla, tabiki DP birinci olacak.
Sosyal ağlarda paylaş

sunthewhich said:
26-27 Nisan die klan mı var , lol

lan hasan napıyosun ozledim seni. o 26-27 nisan'daki kode5 rusya elemesinde ortaya çıkacakmış tabii ama güzide türk gaming siteleri öyle aptalca bir kısaltma yapmışlar oraya asdf. ben de kopipeyst maduru oldum.

Mike said:

Tek eksik sponsor desteği, Yurt dışında millet okulu bırakıp ayda 10bin dolara yakın parayı sadece sponsorlarından alıyolar bu oyun sayesinde. Bizde tek destek kıcı kırık 10 mılyonluk server veriyolar.
Bumudur Sponsor. Takımlara değil ülkeye destek vermeyenlere bok atın. Bizim ülkemizdeki oyuncular yurt dışındaki oyunculardan 10 kat daha iyi.

Kabus gibi turnuvalara çöktüler senelerce hep istedikleri kuralla, tabiki DP birinci olacak.

ya mike, 30 tane pro şekil kasan var diyosun, isteseler 7-24 kasıp yabancı oyunculardan 10 kat iyi olsunlar, iyi olup kasmakla bitmiyor iş, kendilerini göstermeleri lazım dışarda ve sponsorlar da bilinmeyen über takımlara değil kendini gösteren iyi takımlara destek veriyor. Türkiye'de haklısın ne yapsan sponsorluk alamazsın onun için artık yurtdışında kendini göstermen lazım ki bir şeyler olsun, ertuğlar da işte kendi ceplerinden verip yunanistana gittiler elemeye. o her ay adeks oyunguru turnuvalara katılan 30 takımdan en az 5 tanesi cesaret edip cebinden para cıkarıp yurtdışına giderse bir şeyler olur ama şimdilik lathspell sonuna kadar haklı. özet olarak iyi olmakla olmuyor her şey.

MADBOY said:
Çok başarılı gidiyor adamlar, Cem (Unknown)'a da selamlarımı iletirim buradan eheh.

cem başarılı gitmiyor ama, selamlarını da haketmez =p
Sosyal ağlarda paylaş

ADEKS`e bakin dedinizde, boyle turnuva duzenleyen, hafiften oyunculara destek cikan bir adeks kaldi. Eskiden kadikoy yakasinda bir suru cafe vardi turnuva duzenleyen elite oyuncu mekanlari falan. Sonra bunlar teker teker desteklerini cektiler, playstation cafe oldular. Avrupa yakasinda da Alien, Meg@ falan vardi onlarda yok oldu.

Sadece adekste "oyun oynaniyor" diye toplanmis bir grubun "30 takim var" denmesi komik. Avrupalilarla bir tutulmasida komik. Simdi DP en iyi gibi duruyor degil mi? Oyle bir ortam olacak ki DP`yi yenebilen 3-4 takim olacak en az. Sonra bunlara zorluk cikaracak extra klanlarinda olmasi gerek. Ama yok boyle bir ortam.

DP gibi vaktinden, hayatindan odun verecek takimlara ihtiyac var. Tabi sirf onlara degil, sponsor olmayi goze alacak bir kac dev firmaya ihtiyac var. Yani KOC, SABANCI (bu isimler altinda ki teknoloji kuruluslari, Teknosa gibi) gibi firmalarin destek cikmasi gerek. Microsoft, Razer, Logitech gibi ekipman ureten markalarin ekipmanlarinin cok daha ragbet gormesi gerek. Public aleminin bu hardcore gamer`lara ve ekipmanlara ozenmesi gerek. Public`in adam gibi olmasi, kufur eden, 2 kelimeyi birbiri ardina getiremeyen bebelerden temizlenmesi gerek falan filan fistik.

Kisacasi endustri yani bir market haline gelmesi gerek oyunculugun.
Sosyal ağlarda paylaş

Aynı şeyden bahsediyoruz?
Yatırım yapılmadıgından bahsediyorum, profesyonel olarak oynayan cok ciddi sayıda takım var. Ama görelim eskiden bir Orange2 de turnuva yapılırdı ne bıleyim Kucukyalıda yapılırdı, organizatörler kesti ilgiyi.

Sadece adeks düzenliyor istanbulda artık. Çünkü zaten üst kata cıktıgınızda kendınızı cs ortamında buluyosunuz, resimler olsun vsvs. Bu yatırımı yapabilcek başka kafe yok şuanda.

Her şehrin bir kafesi oldu cs yavaştan bitime doğru yöneldi. FF kuruldu son turnuva geçen hafta, ilk defa bi 5 li aynı takımda oynadı. Dp yi ilk map yendiler mesala? Bumudur Tekel dediğimiz olay değil. DP Lider diyip geçmemek lazım. Sadece şuan şartlar onlara uygun. Sadece akıllı adımları senelerdir onlar atıyor 5-6 senedir aynı çevreyle.

Uzar gider böylece. Tek ortak nokta, Yurt dışı kadar bizim oyuncularımıza yatırım gösterilse Türk kasırgası başlar bundan eminim.
Sosyal ağlarda paylaş

Silphatos said:
sunthewhich said:
26-27 Nisan die klan mı var , lol

lan hasan napıyosun ozledim seni. o 26-27 nisan'daki kode5 rusya elemesinde ortaya çıkacakmış tabii ama güzide türk gaming siteleri öyle aptalca bir kısaltma yapmışlar oraya asdf. ben de kopipeyst maduru oldum.

Mike said:

ya mike, 30 tane pro şekil kasan var diyosun, isteseler 7-24 kasıp yabancı oyunculardan 10 kat iyi olsunlar, iyi olup kasmakla bitmiyor iş, kendilerini göstermeleri lazım dışarda ve sponsorlar da bilinmeyen über takımlara değil kendini gösteren iyi takımlara destek veriyor. Türkiye'de haklısın ne yapsan sponsorluk alamazsın onun için artık yurtdışında kendini göstermen lazım ki bir şeyler olsun, ertuğlar da işte kendi ceplerinden verip yunanistana gittiler elemeye. o her ay adeks oyunguru turnuvalara katılan 30 takımdan en az 5 tanesi cesaret edip cebinden para cıkarıp yurtdışına giderse bir şeyler olur ama şimdilik lathspell sonuna kadar haklı. özet olarak iyi olmakla olmuyor her şey.

O konuda diyorum ya taktir ediyorum gerçekten profesyonel davranıyolar. Ama 1 kere gitcekler 2 kere gitçekler sonu nolcak? Onlar bizim ülkemizi izlemediği sürece bu oyunda , "PUSU YOK MEMO YASAK KARDAS" konu$maları süregelcek.
Sosyal ağlarda paylaş

• 4 hafta sonra ...
Silphatos said:
KODE5 Gruplar

Dün akşam GotFrag TV'den canlı olarak yayınlanan kura çekiminde 4. torbada yeralan takımımız Almanya'dan mousesports, Fransa'dan eMulate, Romanya'dan TEG ve Ukrayna'dan Hellraisers ile beraber B grubunda yer aldı.

9-10 Mayıs tarihlerinde Rusya'nın başkenti Moskova'da düzenlenecek turnuvada grubunda ilk 2 takım arasına girerek çeyrek final vizesi arayacak olan takımımıza başarılar diliyoruz.

Counter Strike takımımızın yeni oyuncusu Salih "marqnue" Onaran'ın grubumuz hakkındaki yorumu:

marqnue said:
Diğer gruplara baktığımızda C grubu ile birlikte en kolay 2 gruptan birinde olduğumuzu düşünüyorum. Tabii ki bu turnuvada dünyanın önde gelen takımlarının nerdeyse hepsi oynuyor. Bizde elimizden geleni yapıp grubumuzu en iyi derece ile bitireceğiz.

KODE5 CS Grupları

A Grubu

fnatic
roccat
Virtus.Pro
Team EG
dignitas

B Grubu

mousesports
HellRaisers
McPoker.emL
TeG
Dark Passage

C Grubu

MeetYourMakers
mTw
tp.uSports
Gravitas Gaming
ExsequoR.AG

D Grubu

SK Gaming
mibr
EYESports
Dragon
Team ATE
Damage Control

Takımımız cuma günü TSİ 13:20'de Moskova'ya uçacak.

kaynak: http://www.dp-gaming.com/index.php?site=news_comments&newsID=80
Sosyal ağlarda paylaş

hafiften averaj takimi olmuslar.
gecmis olsun ulke olarak cok tecrubesiziz bu konuda.
balkan ulkelerindeki gamerlar bile butun aktivitelere katilma sansi bulup sponsorlarca desteklenirken bizim ulkemize bu yakismiyor.
senelerdir ayni muhabbet gerci.bu isin icine kim girmek istediyse agzi yandi.
neyse ilerde duzelir umarim.
Sosyal ağlarda paylaş

The Elder Gods'a (Romanya takımı, sponsoru Razer dikkat çekerim) çok aptal bi nedenle yenildiler, 3 kişi üstüste çıktı kule yaptılar sonra TeG'den sağ kalan 1 elaman hepsini öldürdü, ardından moral sıfırlandı zaten 16-14 yenildiler TeG'e.
Ondan sonraki Roccat ve Hellraisers maçlarında zaten oynamadılar gibi bir şey, Türkiye'de oynadıkları oyunla alakası yoktu bu maçlardaki oyunlarında.
Son maç geçen aylarda ESL'nin Extreme Masters turnuvasında Dünya şampiyonu olan mousesports'a 9-3 üstünlük kurdular fakat bu maç da 16-12 mağlubiyetle bitti. Valla sadece mouz'a 8-0 7-0 seri yapmak bile yenilmelerine rağmen büyük başarıdır.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...