Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Giseler Sorunsali

Quibble

Öne çıkan mesajlar

Hayır köprü geçiş ücreti üzerinden de KDV uygulanıyorya, işin dıtının çıktığı yerlerden biri de bu..

Bir fıkra vardı.. Osmanlı hakkında.. Padişah bi girişe adam koyar, 1 altın isterdi sonra girişe çıkışa koyar 2 altın alırdı, sonra baktı halen şikayet yok 2 katına çıkarır 2şer altın alırdı, gene yok, 1 tarafına afedersiniz geleni gideni .. diye bi adam koydu. Gene ses yok. 2 tarafa da koydu.. Gene ses yok, bir gün bi adam geldi. Köprüden şikayetini belirtti.. Padişah oh be dedi, biri sonunda hakkını aramaya geldi.. Buyur ne istiyorsun.. Padişahım şu köprü varya, evet, .. yapan sayısını 2 katına çıkarsanız, iş çıkışlarında kuyruk oluyorda...

Şimdi aynı muhabbeti al, istanbul köprüsüne oturt..

Edit : Eklemeyi unutmuşum.. Kuyruk olmasın diye OGS isteyen bizdik galiba..
Sosyal ağlarda paylaş

• 2 hafta sonra ...
Vodan said:
Bence yakında gişelerde elinde kgs olan adamlar türeyecek. 3 YTL karşılığı kart okutacaklar.
Böylece KGS'nin işlevselliği gidecek köprülerde yine para ödeme kuyrukları oluşacak.

KGS uyanıkları iş başında

Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'nde karaborsa terörü. 2,60 YTL olan geçiş için 5 YTL alıyorlar. İtiraz edeni yumrukluyorlar.

28.04.2008 12:49
Aldıkları kartları gişelerde okutan fırsatçılar, 2,60 YTL geçiş için 5 YTL alıyor. Parayı vermeyenleri ise dövüyorlar.Ulaştırma Bakanlığı, nakit geçişlerdeki zaman kaybı ve uzun kuyruklar nedeniyle FSM'de bulunan nakit gişeleri yerine KGS (Kartlı Geçiş Sistemi) gişelerini devreye soktu. Uygulama kapsamında önceki gece saat 24.00'ten itibaren nakit geçişler durduruldu. Nakitle geçmek isteyen sürücüler ise kart satışı olan gişelere yönlendirildi. Yeni uygulamayla birlikte ilk defa kart alanlar kart ücreti olarak 3 YTL, tek geçiş için ise 2.60 YTL ödeyecek.

FIRSATÇILAR İŞ BAŞINDA

KGS gişelerinin yanında bekleyen kara borsacılar, daha önceden doldurdukları kartlarla sırada bekleyen ve kart almak istemeyen sürücüleri gişelerden geçiriyor. KGS ile köprüden geçmenin bedeli 2,60 YTL iken, fırsatçılar her geçiş için 5 YTL para istiyor. Bazı vatandaşlar parayı verip bir an önce gişeyi geçmek isterken, bazıları kara borsacılara itiraz ediyor. Fırsatçılarla tartışmaya giren sürücüler ise dayak yemekten kurtulamıyor.

YUMRUK ATTILAR

Fırsatçıların tekme tokat dövdüğü bir vatandaş yaşadıklarını şöyle anlattı: "Dolandırıcılar geçiş ücretinin 5 YTL olduğunu söylüyor. Ben bu çok para deyince 'İstersen alma' deyip yumruk attılar. Fırsatçılara izin vermemek için buraya polis göndersinler" dedi.

http://www.haberturk.com/haber.asp?id=70511&cat=130&dt=2008/04/28
Sosyal ağlarda paylaş

Quibble said:
o diilde bana ceza gelmedi hala :D gelmesi gerekmiyormuydu.

yoksa yazdılar faiz mi binip duruyor bi kosede ??

yoksa kactım mı caktırmadan !
yoksa o kadar cok tuttu ki ceza hala hesaplayamadılar mı :( noluyor ya off..
bide onu ode.
ne bicim hayat leyn bu.

sakin araci satarken gorursun gıtme ustune dusunme heyecan yapma :D
Sosyal ağlarda paylaş

Eed abi üzgünüm ama kesinlikle eminim.

gerçi bayaa bi beklemişti benim ceza ondan öle olmuş olabilir bence geciktirmeden bi vergi dairesinden cezanı öğren hemen.

Bu arada Esperanza benim şu an kullandıım hesabımı geri alabilmek için açmış olduum bi hesaptı pm falan atabilmek için yetkililere.

Dayanamadım hemen atladım konuya. =)
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...