Korax Mesaj tarihi: Mart 19, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 19, 2008 Şimdi dün annem bana western union ile ankara'dan,isveç'e para yolladı.Netekim annem 300 euro yollamak için,32 euro gibi bi para ödedi.Bu kısma kadar herşey normal.Yani alınacak komisyonu alıyo tabi. Neyse ben bugun gittim bi exchange office'e.Paramı almak için,neyse aldım parayı falan,sonra baktım 265 euro gibi bişey verdi adam.Heralde annem parayı yollarken almadılar,kesmediler parayı,demekki ben ödemeyi alırken içinden kesiyolar diye düşündüm,bişey demedim. Netekim şimdi annemle görüştüm ve onun göndermeyi yapmadan önce 32 euro gönderme parası ödediğini öğrendim.Şimdi bu durumda benden neden parayı alırken bi kesinti yaptılar? 2 taraftanda hem yollarken hem parayı alırken kesintimi yapılıyor?Bu iş böylemi?Yoksa bunda bi yanlışlık falanmı var. Sinirlerim bozuldu yahu,resmen kazıklıyolar insanı.Yani olay hakkaten böyle işliyosa,western union sitesinde niye "x-x meblağ arası için x meblağ komisyon" diye yazıpta bunun 2 katını alıyor.Yok öyle değilse,benim parayı aldığım exchange office'mi bi haltlar karıştırıyo.Size zahmet aydınlatın beni,yoksa gidip yarın kendimi falan zincirlicem exchange office'in önüne.Yani 300 euro için 70 euro komisyon ödedik nerdeyse,yazık günah bu paraya. Bunların dışında,engüzel para yollama şekli nedir yurtdışına.Şimdi benim bi hesabım var iş bankasında.Bu hesabın bide kredi kartı hesabı var.Kredi kartı annemde,bende de normal mevduat hesabının kartı var.Yani annemin kartı hem benim mevduat hesabını açıyo hemde kredi kartını,netekim benim kredi kartı erişimim yok bendeki karttan.Benim bu mevduat hesabı kartının üzerinde "Visa electron" yazıyo.Annem benim mevduat hesabına para koysa,ben bu hesaptan para çekebilirmiyim?Yoksa hesabın illa kredi kartı olması şartmı?Bitanede yapı kredi kartım var(kredi kartı değil buda),onun üzerinde de "maestro" yazıyo.Bunların hesabından birine para yatırılsa benim burdan para çekebilmem mümkünmüdür? Bütün bunlar dışında en düşük komisyonla para gönderme yolu nedir yurtdışına?Başka bi yolu varmıdır bu işin?Tenks. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ombakkombak Mesaj tarihi: Mart 19, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 19, 2008 Ben bankada sordum en güzeli Western Union dediler. Ziraat Bankası dedi ki normal mevduat hesabınıza buradan yatırsınlar sen oradan çekersin dediler. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kertenkel Mesaj tarihi: Mart 19, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 19, 2008 moneygram daha az komisyon alıyor: yapıkredi ve 10dk'da ulaşıyor para.. WU sıkça kullanıyorum, alıcı komisyon ödemez tek parayı ödeyen verir komisyonu... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Korax Mesaj tarihi: Mart 19, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 19, 2008 ozaman bu işte var bi bit yeniği.Başlarım böyle işe ya,cinlerim hopladı akşam akşam.70 euro nedemek ya 300 euro için.Dalga geçiyolar gibi resmen.Yani az uz bişey değil 300 euro yanında.10 kere 300 euro yollasa annem,eder 700 euro.Ben bu mevduat hesabı olayını bi denicem eniyisi.Oda olmadı,annemden kredi kartımı geri alıcam,lazım olursa harcarım,o ordan yatırır en mantıklısı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar