huun Mesaj tarihi: Mart 19, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 19, 2008 Birinci sorun şu. Şimdi bir Excel dosyasından verin alıp buna filtre uygulamam lazım. Eskiden sorun yoktu ama niyeyse son zamanlarda bu konuda sorun yaşıyorum. Bilgisayarımda virus taraması yaptım temiz çıkıyor. Muhtemel sorun versiyon farklılığı ama çözüm bulamadım. Veriyi alırken önümüze çıkan şu ekranda Dosya Kaynağı'nda her seçeneği denedim. Bu ekranda yapmam gereken birşey var mı bilmiyorum ama burda da rastgele bişeler denedim. Bu ekranda birşey yapmam lazım mı, bunu da bilmiyorum. Velhasılı yukardaki ekranlarda ne denediysem, aşağıdaki gibi sayılar elde ettim. Bu sayıları düzeltmek için şu aşağıdaki iki seçeneği kullandım... Bu sayıları düzelttikten sonra filtre uyguladığımda ne yazık ki boş bir tablo kalıyor bana, filtreleme özelliği çalışmıyor. Muhtemel sebep ve çözümü hakkında yardımcı olabileceklere sevgilerimi yolluyorum. Filtremede, "ile başlar" özelliği lazım bana onu da söyleyeyim. İkinci sorum şu olacak. Çalıştığım tabloda 30 ve katları olarak bir çarpanım var. Bazen karşılaştırma yapmam gerektiğinde, karşılaştırma yaptığım çarpanın 60 ve katları olması gerekiyor. Yani kısaca şöyle özetleyeyim; 330'u en yakın büyük 60'ın katına yani 360'a yuvarlamam gerekiyor. Buna nasıl bir formül uydururuz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fizban Mesaj tarihi: Mart 19, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 19, 2008 ikinci sorun için; =ROUND(A1/60;0)*60 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ginaly Mesaj tarihi: Mart 19, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 19, 2008 "ile başlar" (begins with) özelliği sayı olarak tanımlı datalarda kullanılamıyor, sadece text olarak atanmış datalarda begins with filtresi uygulanabiliyor. excel3.jpg'deki diyalog ekranında filtre kullanmak istediğin kolonun data türünü 'genel' yerine 'metin' olarak belirle. o zaman filtrelemeyi yapabilirsin. ps: datayı attıktan sonra kolonun tamamını seçip, format cells kısmından sayı yerine metin olarak değiştirmek işe yaramıyor. komple kolonun önceden text olarak değiştirilmesi gerekiyor. neden böyle bilmiyorum, microsoftun gıcıklığı olsa gerek (: Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
huun Mesaj tarihi: Mart 19, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 19, 2008 yok olmadı cinali, sağol gene de. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ginaly Mesaj tarihi: Mart 19, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 19, 2008 ama olması lazımdı (: datayı sıfırdan import edip denedin mi? (muhtemelen denemişindir de gereksiz troubleshooting botları gibi sorayım ben yine de eheh) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
huun Mesaj tarihi: Ekim 17, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 17, 2008 amele sorulara devam. yukarıdan aşağıya uzanan binlerce hücre var sayı girili. bunların hepsinin başına bir sayı eklemek istiyorum, diyelim 1000 olsun. hücredeki sayı 11'di diyelim, 100011 olacak ama beni yormadan olacak. mümkündür? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
riglous Mesaj tarihi: Ekim 17, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 17, 2008 bi sutun ekle onceki siraya. sonra o sutunun hepsini istedigin rakamla donat. Daha sonra iki sutunu secip bi txt dosyasina kopyala/yapistir. Iki sutun arasina tab koyarak yapistirir. Replace All secenegiyle butun tab'lari hicbir sey ("") ile degistir. CTRL+a kombinasyonuyla hepsini sec ve excel'e yapistir. anlatmasi yapmasindan daha uzun :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ginaly Mesaj tarihi: Ekim 17, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 17, 2008 yeni bi sütun oluştur, ona baştan aşağıya her hücreye 1000 yaz. yanına başka bi yeni sütun oluştur, =CONCATENATE("1000 yazdığın hücre";"11in bulunduğu hücre") formülünü yaz. 100011 yazacaktır. sonra aşağı doğru formülü propagate et. bu haliyle 100011 text olarak gözükür. sonra sütunu seç, sağ tık, format cells, number. bölece artık number olarak 100011imiz olur. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
huun Mesaj tarihi: Ekim 17, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 17, 2008 riglous'un çözüm daha zekice (çakalca ^^ ) , ginaly'inki daha profesyonelce. herhalükarda teşekkür ediyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
huun Mesaj tarihi: Ekim 17, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 17, 2008 peki 650010|93|AFGHANISTAN - Proper|0|0|30|0,797| formatında bilgi içeren bir csv dosyasındaki verileri excel'e arasında | işareti bulanan her karaktesi tek tek hücrelere yerleştirecek şekilde nasıl atarız? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ginaly Mesaj tarihi: Ekim 17, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 17, 2008 data>import external data>import data buradan bi arabirim açılcak, üstteki delimited'ı seçiyoruz. sonra üstte çeşitli karakterlere göre ayırma seçenekleri var. other olan yere pipe "|" işaretini koyup, finish diyoruz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
huun Mesaj tarihi: Ekim 17, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 17, 2008 sen ne güzel bir arkadaşımızsın ginaly. çok sağol. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ginaly Mesaj tarihi: Ekim 17, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Ekim 17, 2008 repleri unutmayalım beyler sdfsd Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar