Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

offf az kaldı

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
final kolaydı baya. mat1 özürlüsü biri olarak ben bile mat1 in hepsini işaretledim. bakalım ne kdr yanlış çıkacak. edebiyat salladım biraz bir iki tanesi tutmamış. geçen sene 250 yapmıştım össde bu sene de pek bir şey deişmicek gibi. 1 seneyi yatarak geçirdim son 1 ay asılsam belki bişiler olur.
Mesaj tarihi:
bende pazar günü finale giricem.o değil de şubat tatilinde 100 soru da bir iki tane geometri sorusu yapamazdım resmen köreldim lan mesela töderde bayağı soru kaçırdım ya hem de çok basit sorulardı geometride.
Mesaj tarihi:
finalin şu son türkiye geneli denemesi bence baya yaklaşmış öss'ye. sadece fen1 ve biyo2 gereksiz zor olmuş. hadi biyo2 neyse de öss'de çıkan fen1 soruları ortada yani gereksiz kasmışlar. bi de bi tane üçgen sorusu vardı ya o soru çok gıcıktı yapan varsa anlatsın. sadece 14 veriyordu üçgenin çevresini soruyordu falan.
Mesaj tarihi:
Deacon arkadaş onu ıspatladı 28 çıkıyormuş. Ben baktım bariz 28 dedim ıspatlamaya gidicektim ama 2 tane çember sorum duruyordu onlara bakiim dedim. Bu arada Kimyada Kç sorusu kesin yanlış.
Mesaj tarihi:
ya zaten 28 olmaz zorundaydı ben 28'im diye bağırıyordu ama işaretliyemedim. niye öle bi soru sormuşlar ki ya etrafımda çözebilen yok, kitapçıkları da vermediler çözdüremiorm kimseye.
Mesaj tarihi:
koymuyorum foto anlatıyorum. EF'nin ABC'yi D ve G'de kestiğini varsay.
EF // BC ise, ABE açısı BED'ye eşit. o zaman EB = BD. e dik üçgen de varsa, EB=BD=DA

bu diğer tarafta da geçerli.
daha sonra tales teoremi uyguluyorsun.
AD'nin AB'ye oranı 1/2, ve bunlar paralel tabana sahip. o zaman DG/BC=2

o zaman üçgenin toplam çevresi EF nin iki katı oluyor.
Mesaj tarihi:
Biraz uğraşınca sağdaki dar açı 60 derece çıkıyo. |EF|'nin ABC'yi kestiği yerlere D ve F diyelim. Ordan hareketle ABC üçgeni ile ADF üçgeni arasında 2:1 oran oluyo yani ABC/ADF=2/1
Aynı şekilde soldaki açı da 60 çıkıyo. Ufak üçgenler eşkenar olduğu için kenarlarına a ve b diyosun. ADF üçgeninin çevresi 14 olunca haliyle ABC üçgeninin çevresi de 28 oluyo. Cevap tam 28
Mesaj tarihi:
Deacon said:
benim gibi geo özürlü bi insanın çözmesi imkansız tabi. çözümler için sağolun
bilmiyorum kaçınıcı girişin ama böle söleme, neninde sonunda yapacaksın bütün sorumlu olduğun dersleri, ya şimdi ya sonra, ömründen çalma daha fazla sadece..

gelecek sene burdaki öss ye girenlere fizik kimya geo dersleri verecem eğer hala istranbulda olursam.. Çok üzülüyorum insanları ben onu yapamıyorum bunu yapamıyorum dediklerini görünce, sadece fitili ateşlemeye ihtiyaçları var çok iyi biliyorum, bir yapabildiklerini görseler çorap söküğü...
Mesaj tarihi:
açıyı falan bulmaya gerek yok sanırım kasıp kenarlara harf falan verince direk çıkıyo götürüyo birbirini falan anlatamadım şimdi üşendim neyse orta nokta oluyomuş bide orası galiba
  • Yeni Oluştur...