Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

HDR Fotoğraf Tutorial'i

Dev

Öne çıkan mesajlar

@Cd;

kaç pozda çektin bunları bide makinan neydi?

bence 9 kareden falan oluşturmaya gerek yok. yani fotografın maket gibi durması garip geliyo bana. Onun yerine 3-5 kareden yapmak fotografı çok hoş kılıyo, mistik bi hava veriyo.
9 kareden falan yapmak ayrı bi sanat dalı gibi bişey olmalı bence onun ismi fotograf olmamalı :)
Sosyal ağlarda paylaş

unac said:
@Cd;

kaç pozda çektin bunları bide makinan neydi?

bence 9 kareden falan oluşturmaya gerek yok. yani fotografın maket gibi durması garip geliyo bana. Onun yerine 3-5 kareden yapmak fotografı çok hoş kılıyo, mistik bi hava veriyo.
9 kareden falan yapmak ayrı bi sanat dalı gibi bişey olmalı bence onun ismi fotograf olmamalı :)

Exilim Ex F1 Pro fotoğraf makinesi SLR değil, light SLR gibi bişey =) Bunları 5 fotoğraftan yaptım -2 -1 0 +1 +2 olaraktan...

Mr_Hand said:
gökyüzünde binaların etrafının parlaması garip olmuş evet.

Yav ayarlarla oynadım fekat oradaki parlaklığı azaltınca diğer yerler saçmalıyodu öyle bıraktım ben de =)
Sosyal ağlarda paylaş

diaframi degistirirsen olmaz... alan derinligi sabit kalacak
tripod veya sabit bi masa vs. kullanman lazim... enstantane ile anca olur o is...

olcumu genel'e biracaksin. makina 1px lik bi oynamada bile fringing denen ilgin hatalar verir. ve halen duzgun bi program yapamior o fotolari sabitleme isini.. photomatix'de ucundan yapiyor.
Sosyal ağlarda paylaş

• 2 hafta sonra ...
scorch said:
mutos said:
Tek kareden HDR yapan hangi programı kullanıyorsunuz?

bi yanlış anlaşılma var sanırım , HDR aslında tek fotodan oluşamaz

minimum 3 ayrı foto ve önerilen 7-9 fotografın birleştirilmesi ile oluşur ,

tek foto ile yapılan bu resimler olsa olsa , photoediting oluyor.

ornekteki gibi hareketli nesneler soz konusu oldugu zaman eger blur etkisi istenmiyorsa care tek kareden hdr yapmak. raw cekildigi zaman isikla ilgili bilgiler saklanabildigi icin tam kaliteli olmasa da hdr yapiliyor.
Sosyal ağlarda paylaş

3 kare olmasına rağmen çok iyi.
nasıl çektin bunu?
multi exp. özelliğiyle bağlantısı var mı? Yoksa ayrı ayrı değerleri açıp kısıp tek tek mi bastın.
Hareketlenmelerin yakınlığına bakacak olursak makinenin otomatik ayarlarıyla yapmışsın.
Şu ayarları bir çözemedim yahu.

edit: direkt çekim ve düzenleme evresini anlatsan benim için en iyisi olur :)
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...