Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

AKP ye kapatma davası

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
Forum şaka gibi olmuş yahu , %47 ye şeriat isteyen cahil halk diyenler filan. Çıkın sokakta deyin bunları , sensin cahil sensin şeriat isteyen bunları diyenlere iade.

Bu kadar mantıksızlık ve saygısızlık olamaz. Fikrini söylüyosun bari insan gibi adam gibi söyle. Hakaret etme kimseye.
Mesaj tarihi:
Horizon said:
Forum şaka gibi olmuş yahu , %47 ye şeriat isteyen cahil halk diyenler filan. Çıkın sokakta deyin bunları , sensin cahil sensin şeriat isteyen bunları diyenlere iade.

Bu kadar mantıksızlık ve saygısızlık olamaz. Fikrini söylüyosun bari insan gibi adam gibi söyle. Hakaret etme kimseye.

amacım laf çakmak değil o yüzden sadece yazdığından çıkarttığım sonucu söyleyeceğim.

http://forum.paticik.com/read.php?13,2993674,2993674#msg-2993674

bunlar halk mı?

kusura bakma ama benim halkım bu değil

oy verme hakları olması onları vatandaş yapar fakat yurttaşlık bilinci ve vatandaşlık farklı şeylerdir.

bu ve benzeri tabloları dikkate almazsan "çoğunluk" adına onların oy verdiği kural tanımaz yöneticiler iş başına geldiğinde, ülke batsa bile şikayet hakkın olmaz.

benim anladığım yurttaşlık bilinci, salt vatandaşlıktan ziyade bir bilinç sahibi olmak, olayları sorgulayabilme yetisine sahip olmaktır.

Yargıtay ve benzeri denetim mekanizmaları bu durumun doğal bir sonucudur. Kimse onlardan işlerini yapmamalarını, suyu akışına bırakmalarını bekleyemez.

tekrar hatırlatalım: demokrasilerin yozlaşması hep çoğunluk iradesinin manipüle edilmesiyle olur. bir noktadan sonra insanlar ezilir, devletler batar ama kimse tek tek kendi başına düşen yurttaşlık bilincini sorgulamaz. Biz ülkenin durumunu sorguluyoruz zira yanlış giden şeyleri görüyor ve aldatıldığımızı hissediyoruz.

Oy çokluğu diyorsan savaş suçlusu Saddam da %95lerde oy almıştı son seçimde. Yada Türkmenbaşı gibi iktidara oyla gelip toplum mühendisliğiyle ayrık otlarını ayıklayıp gelecek yöneticiler için tamamen müsait ülke bırakan, keyfi yasalar çıkartan diktatörleri de hatırlayalım. Hitler örneğinden farklı birşey yazmak istedim, dünya politik tarihinde buna benzer düzinelerce örnek görebilirsin. İbret alıp ders çıkartmak önemli olandır.

hiçbirşey yapmayacak olsan bile RTEnin "DÜNYADAKİ EN TEHLİKELİ ŞEY KEMALİST BİR GENÇTİR" vecizesini sorgulamanı öneririm. İşine geliyorsa tabi. ( Ne de olsa kesin AKPli değilsin, değil mi? )
Mesaj tarihi:
@Horizon: Ben %47'nin tamamına şeriat isteyen cahil halk demedim bir kısmına dedim. Diğer kısmı bunların şeriatçı olduklarını göremeyenler, cepleri iyi dolanlar ve CHP, DSP, MHP vs. tepkili olanlar. Biraz da ülkeyi yönetişlerini gerçekten beğenenler var ki hiçbirşey iyiye gitmezken ülkede bu nasıl düşünülür onu da anlamış değilim.

Ama şeriat isteyenler kesinlikle cahildir diyorum. Lafımın da arkasındayım. Şeriat kanunlarından da daha insanca birşey söylediğim. Beni insanca konuşmamakla suçladığından yaptım bu gereksiz eklemeyi de ;)
Mesaj tarihi:
%47 dediğiniz 16 milyon insan. 70 küsür milyonun 35 i oy vermedi ki...

bu 16 milyon insanın rahat 10 milyonu da ekonomik çıkarları için vermiştir. kömürdü, borçtu, krediydi, ihaleydi diyenler...

şeriat isteyen sıkmabaşlı karıları olan mollalar 6-7 milyonu geçmez yani...

ülkenin on da biri istiyo diye üniversitelerde türban kaldırma, cumhurbaşkanını türbanlı seçmek falan asıl demokrasiye aykırıdır..

kapansın artık bu parti... seneye bugünlerde AKP RTE ve benzeri şeyler görmeyelim.
Mesaj tarihi:
AKP asla Türkiye partisi olmadı, ideoloji partisi oldu.

%47'nin bir kısmı o ideolojiye körü körüne bağlıydı, büyük bir çoğunluğu ise o ideolojiden çok da korkmayan, sadece bir şekilde cebini düşünen bir kitleydi.

AKP %53'ü hiç düşünmedi, onlara hiç değer vermedi, onları hiç dinlemedi. Türkiye'yi kucaklayacağız diyenler, açık açık ideolojileri için çalışıp 1923'ten beri gelen altta kalmışlıklarıyla ve bütün görgüsüzlükleriyle siyasi, sosyal ve sportif (evet, sportif, hükümetin sportif alanda çok büyük baskısı var) alanda kanunlara, kurallara saldırdılar. Ülkeyi çiftlikleri gibi gördüler.

Sonuçta ya AKP veya XYP kulağı çekilip ayağını yorganına göre uzatacak, bu ülkede sadece kendi ideolojilerinin olmadığını hatrlayacaklar, ya da bu inatlarını/intikamlarını devam ettirecekler, o zaman da hukukla gitmezlerse maalesef postalla gidecekler.
Mesaj tarihi:
abdullah gülün işine yarayacaktır.bütün siyasi rakipleri siyasi yasaklı olunca mis gibi ülkeyi yönetecektir.başkanlık sistemine geçişe bir adım daha yaklaşacağız.
Mesaj tarihi:
odiflame said:
abdullah gülün işine yarayacaktır.bütün siyasi rakipleri siyasi yasaklı olunca mis gibi ülkeyi yönetecektir.başkanlık sistemine geçişe bir adım daha yaklaşacağız.

yuha saçmaladın...

siyaset yasağı gelirse en başta gül e gelecek sen ne diyosun
Mesaj tarihi:
MrMarvelous said:
odiflame said:

yuha saçmaladın...

5 sene boyunca cumhurbaşkanı olduğu için cumhur başkanlığı devam edecek.cumhur başkanının anayasal dokunulmazlığı var.zaten en az 5 yıl orada kalacak di mi?
Mesaj tarihi:
MrMarvelous said:
odiflame said:

yuha saçmaladın...

cumhurbaskani suclanamaz. suclanmasi icin ya 1/3 ya 2/3 luk bir cogunluk lazim mecliste. ki mhp ile birlikte ikisi de imkansiz.

yani yargitayin anayasayi degistirmesi lazim ki oyle bir yetkileri de yok.

kisaca imkansiz.
Mesaj tarihi:
Oy sonuclari aciklandiginda babam bana soyle demisdi:

Ogulum, Turkiyedeki her iki insandan biri AKP ye oy vermis, bu demek oluoyoki burda ya sen ibnesin yada ben... Ben CHP ye verdiime gore, hade sana kolay gelsin...
Mesaj tarihi:
Türkiyede ak partiye oy verenlerin belki yüzde 1 ancak şeriat gelsin istiyordur.. Şeriat gelsin umudu ile yaşayanlar fazilete verdi.. fazilet başkanı bile rte için ve partisi için amerkanın ve masonların partisidir akp diyor gittiği heryerde..

İnsanlar karnın ne kadar doyduğuna bakar oy verirken siyasete bakma, söylevler kimsenin umrunda olmaz evde 3 tane çocul aş beklerken.. Akp oyunu kuralına göre oynadı ve oynuyor..

Ülkeyi 3 partinin berğber yönettiği günlerden, her hafta çıkan siyasi krizler den ekonomik krizlerden bunalan halk normal olarak kalkınma değil sadece azcık dahi istikrara verdi oynlarını...

hepiniz bunalmadınız mı o parti bu bakanlığı alsın vermedi diye desteğini çeksin iktidar ortaklarından .. anasol, anayol,chp dışardan destekli iktidarlardan .. her parti kendine ve yandaşlarına nasıl çıkar sağlayacağına göre bakanlık seçsin dönemlerinden.. Çok meşhur bir muhabet vardı bir çocuğun üç tane babası olursa o çocuk sakat doğar diyee.. Ben yıllarca bunu yaşadım...

Yazılıp çizilip duruyor ekonmik yardım kömür market parası falan halk oyunu satmış.. Öle şey mi olur sen ne kadar insna verebilirsin ki kömür yada bilmem ne bunlarla bu kadar oy alamazsın, insanlarda azcık umut yeşertmeyi başarmıştır son yıllardaki kötü gidişten sonra akp, aralıksız olarak ülke byümüştür..

Ben dahi mezun olma arifesindeki bir öğrenci olarak ekonomik kriden ookadar korkar bir hale geldim ki sadece istediğim istikrar...hiç daha oy vermedim kaç seçim oldu bilmiyorum ama verseydim eğer çıldırıp kim tek başına iktidara yakınsa ona oy verirdim tek başına iktidar olsun diye..

Hep söledim genede sölerim ve doğru olan da bu bizim ülkemizim en çok ihtiyaç duyduğu şey milli berğğberlik.. Sanmıyorum ki dünyanın başka bir yerinde bizim kadar kriz ortamı yaşansın.. birkaç ülke en fazla.. Dünyada kalkınmış ülkelrede bakarsan eb öncelikle milli berğberliklerini tamalamışlar.. Almanya bile pprenslikleri tek çatı altında toplayıp merkezi hükümeti güçlendirdikten sonr ancak dünyaya kafa tutar hale gelmiş..

İnsanlar insafsızca eleştiri yapıyorlar yada milli değerlerimize saldırıyorlar.Ne amaçla yapıyorlar anlamakta güçlük çekiyorum.. Birisi yazıyor türbala insanlar sadece kafaarlını değil beyinlerinide örtüyorlar, bana kimse başörtüden bahsetmesin çağ dışı bişey diye yazıyor.. Ben karadenizli bir ailenin çocuğuyum, Babam müh annem ev hanımı vede başı örtülü.. İnsan üzülüyor, hani sölediklerini üzerime almıyorum, kastetdiği kişler benim annem gibi kişler değil diyorum... fakat öle davranıyorlarki sanki hayat sadece siyah ve beyazdan ibaretmiş gibi..

Burda bazen pkk sorunu yüzünden kürt halkının pkk lı gibi lanse edildiği durumlar oldu, bende aslında sanki öleymişcesine davrandım.. bazı insanlar yok bana öle değil öle yaparsan böle olur demeye çalıştığında kulak tıkamıştım o insalara, şimdi demek istediklerini daha iyi anlayabiliyorum...

Şöle de bişey anlatmak istiyorum bizim okulda bir kız var kendisi kafasında böle bere benzeri bişeyle ookula geliyor.. alt sınıflardan ders aldığım için onunla aynı dersleri de alıyorum bazen.. kızla tanışma fırsatım oldu, konuştuk falan filan.. Nese ben tabiki cemaat ile ilglituzak sorular sorup azını aradım defalarca öle bir tavrı kesinlikle yoktu.. Kız bu arada endüstri ile çap ta yapıyordu, acayip çalışkan bir kız .. Benim kız arkadşlarım hatta sınıfın çoğu bu kızla konuşmuyor hatta benim en yakın arkadşlarım olan kızlar son zamanlarda kızı dövmek istiyorlarlar türbanla okula girme olayları olduğundan berii.. Uzun lafın kısası kızı zorla nurcu olduğunu bildiğim gruba yanaştırdılar.. son zamanlarda sürekli berğber gzerken görüyorum.. Acayip üzüldüm kız için, yanii bu kadar başarılı bir kız ( ki kedisi de karadenizli) resmen itile itlile adamların kucağına bırakıldı, sonuçta o insanlarda gel seni nurcu yapalım diye direk gelmiyorlar, onlarında taktikleri var, ama buna zemin hazılayan onu yanlız başına bırakan bizim sınfın insnalrı oldu bi yerde..

Kafası azcık çalışan biri için bu süreç uzun oldu belki ama sokaktaki tüm insanlar için bu süreç bu kadar uzun olmaz.. Buradaki bir çok kişinin eğitim durmuna bakıyorum, süper bu insanların çoğu biyerlere gelecek diyorum.. Ama aynı çoğunluğun bu tahamülsüz tavrıda düşündüryor insanı.. yoplumda tek ihtiyacımız olmayan şey bölünmüşlük.. Buna sbebbiyet vermek...

Akp şeriatı getirimi bilmiyorum.. özelikle bazzı arkadaşların burada koyduğu ağlayan fetonu nun ağlamadığı anlarda yaptığı 'tüm hayati damarlarına nüfüz adinceye kadar amacınızı asla belli etmemelisiniz' tarzı konuşmalarını dinleyince tüylerim diken diken olduu.. yada iranın şerri anaysal düzene geçerkenki süreçlerini araştırınca.. fakat bu süreç sırasında insları kemikleştirmemek lazım.. dımlarını akp hükümeti nasıl çok dikkatli atıyorsa, karşısında duran kjişlerde ona uygun adımlar atabilmeli..

Türk solunun lideri durmundaki chp partisinin başkanı kendi eliyle akp yi bu yerlere getirdi, kendi yersiz çıkışları, yanlış siyasi manveraları, çözümden uzak yaklaşımları ile.. Bu gün partinin kapanması konuşulurken bile rte bunu kendi lehine çevirmeyi başardı nerdeyse.. Partı kapanmayacak ve bundan daha da güçlene akp iktidarı olacak..

Basın sessini biraz yükselti( doğanla rası açılınca) ama yerel seçimlerden akp gene lider çıkarsa bu sefer gene basın tek başına iktidarı muhtemel akp ye yanaşacak ve akp bu gün yaşanları ve karşısına dikilen kişlerin pervasızla yaptığı yorumları kendisi için siyasi zafer argümları yapacak.. Ama biz karşısında başörtüsü ile ilgli bir yasanın çıkartılışı sırasınd belkide halkın çoğunluğu olan bu insaları krıdık inançlarına saygı göstermedik.. sbeplerimiz doğru anlatamadık.. Karşılığınd ne olacak akp daha da güçlenecek Ve artık yüzde kaçla gelir bilinemez.. Bu gün bir ekonomik kriz bile çıksa faturası yargıtaya kesilmiş durumda.. sonra ya anlamıyorum ya nasıl bu kadar oy aldı demesin kimse..

Çok uzadı yazmın özü şudur insalar yorum yaparken yada söylevlerde daha akılcı olmalı, daha politik olmalı..
Mesaj tarihi:
SturmVogel said:
amacım laf çakmak değil o yüzden sadece yazdığından çıkarttığım sonucu söyleyeceğim.

[forum.paticik.com]

bunlar halk mı?

kusura bakma ama benim halkım bu değil

bu halk istesen de istemesen de senin halkın.
Ya bu deveyi güdersin ya bu diyardan göçersin.aynı iş.
Mesaj tarihi:
o deve sürüsünü kendi istekleri doğrultusunda güdenleri, bu diyardan göndermeye çalışıyoruz zaten.

akp nin politikası çok basit. hani bi hikaye var sonu ''bana balık verme balık tutmayı ogret'' diye. akp bunun tam tersini yapıyor.

Balık tutanın oltasını alıyor kırıyor, tutamaz hale getırıyor, günlük balık verıyor, kendi istekleri doğrultusunda davranmayanlarıda balık vermemekle tehtid ediyor.

bu baskı altındaki toplumun verdiği oylarla başa gelip, mollalardan arındırılarak bu günlere getirilmiş bi toplumu tekrar mollaların eline vermeye çalışmak bu kadar kolay degıl.
Mesaj tarihi:
@voys:
o deve sürüsünü onların istedigi degil de senin istedigin biçimdemi güdücekler? ne farkın kalıcak o zaman?akp gelir başkası gelir,gelecek seçimlerde halkın mutlu olup olmayacagını görürüz.bunun için daha konuşmaya gerek yok bu adamlar demokrasiyle geldi demokrasiyle giderler.

1 üstteki mesajı alıntılamayalım..
Mesaj tarihi:
akp yüzde 47 oy aldı, demokrasi vıdı vıdı diyenleredir sesim:

nasyonal sosyalist (nazi) 192x te başa geldiğinde %30 küsür bir oy oranı vardı. ve naptığını herhalde biliyosunuzdur.

eeee, oy oranı herşey miymiş ?

bu adamların demokrasiyle gitmesi gerekmez miydi ? gerekirdi.

demokrasi, bu tip kurumlarla desteklenmelidir.

ha, eğer diyosanız ki "bu dünyanın en büyük saçmalığıdır" alın size, sizin iddianızdan başka açıklama;

1982 anayasasının getirdiği bir yetkidir dimi parti kapatma.. eee, bu anayasaya %92 oy verilmedi mi ?
Mesaj tarihi:
@ Physx

o dedigin sadece totaliter rejimlerde olur,o da türkiyede olmaz onu geçiceksin.

@fizban

lütfen buraya bilgi eksikligiyle "ama nazilerde demokrasiyle geldiler şu kadar oy aldılar sonra yahudileri kestiler"

deme kardeşim.bir tarih oku,
nazilerin gerçekten "nazi" olmak için kimleri astıklarını kimleri kestiklerini (yahudilerden önce),nasıl ülkedeki tek güç haline geldiklerini bir oku araştır kardeşim buraya lütfen yanlış bilgi yazıp da hem kendimizi hem başkalarını yanlış bilgilendirmeyelim.
Naziler demokrasiyle gelmiş olabilirler ama geldikten sonra yaptıkları herşey demokrasi karşıtıdır.

nazilerle lütfen karşılaştırmayalım böyle şeyleri,eger karşılaştırırsanız bu her parti için geçerli olabilir o zaman demokrasi diye birşey olmaz.

ha bu AKP kapatılmayı hakedicek eylemlerde bulunduysa tabiki kapatılsın,ama öyle bir eylemleri olmadı,kendi bindikleri dalı da kesmezler çünkü.
bu kapatma eylemi bir hukuk muhtırasıdır bazı yazarlarımızın da dedigi gibi.
Mesaj tarihi:
Vanity said:
@voys:
o deve sürüsünü onların istedigi degil de senin istedigin biçimdemi güdücekler? ne farkın kalıcak o zaman?akp gelir başkası gelir,gelecek seçimlerde halkın mutlu olup olmayacagını görürüz.bunun için daha konuşmaya gerek yok bu adamlar demokrasiyle geldi demokrasiyle giderler.

1 üstteki mesajı alıntılamayalım..

Voys'un söylemek istediğini ya anlamıyorsun ya da anlıyorsun, ama işine gelmiyor.

Voys'un anlattığı, AKP'nin uyguladığı politikayı bildiğini, gördüğünü varsayıyorum, çünkü aksini iddia eden zaten ya kördür, ya da Tayyip'tir.
AKP'nin uyguladığı bu politika halkı ileri götürmez, çağdaşlaştırmaz, geliştirmez, eğitmez, yüceltmez.
Halk ümmet bilinçli koyun sürüsü olarak kalır.
Ha dersen ki, "halk bunu görür, diğer seçimde değiştirir", bu şekilde bir yönetimle halk sadece köleleşir, bağımlılaşır, değişimi istemez, efendisine sadık kalır. Bunun adı da demokrasi olmaz zaten.
Şimdi buna kalkıp "halk onları seçti, nasıl yöneteceklerine karışamazsın" diyemezsin. Halkı geri bırakmak bir yönetim metodu değildir, ahlaksızlıktır.

Ayrıca halkın onları seçtiği falan da yok. AKP 2 seçmenden diğerini dışlayarak devam ettiği sürece burnu b.ktan kurtulmaz.
Mesaj tarihi:
valla heralde AKP kadar degişen,taa milli görüşlerden bu hallere gelen, hedeflerinden en büyügü AB ye girmek olan bir parti yok heralde şuan.
senin akpye oy verenler koyun sürüsüdür şudur budur demen hiçbirşey ifade etmiyecek dediginle kalacaksın,hatta akp nin oyları dahada artacak bu gibi söylemler yüzünden.
Mesaj tarihi:
benim demek istediğim hiçbir rejim kendine ters bir oluşuma sabretmek zorunda değildir.

akp antilaikliğin odağı olmuş mudur, olmamış mıdır?

tartışılması gerken budur
Mesaj tarihi:
Vanity said:
valla heralde AKP kadar degişen,taa milli görüşlerden bu hallere gelen, hedeflerinden en büyügü AB ye girmek olan bir parti yok heralde şuan.
senin akpye oy verenler koyun sürüsüdür şudur budur demen hiçbirşey ifade etmiyecek dediginle kalacaksın,hatta akp nin oyları dahada artacak bu gibi söylemler yüzünden.

Sadece ilk cümlen bile dünyaya ne kadar farklı gözlerden baktığımızı anlamaya yeter.

Bana AKP'nin milli görüş zihniyetine sahip olmadığını gösteren tek bir kanıt göster, sadece ve sadece tek bir kanıt.
Mesaj tarihi:
Ordu göreve artık yeter

http://www.hurriyet.com.tr/gundem/8473105.asp?gid=229&sz=48921

Bu kadar da faşistlik olmaz.. Resmen padişahlık dokunulmazlığına erişmeye çalışıyor bunlar.. Şu ekonomi çabuk çöksede ordu müdahale etse artık yeter lan muz cumhuriyetinde mi yaşıyoruz be
  • Yeni Oluştur...