PhysX Mesaj tarihi: Mart 15, 2008 Konuyu açan Mesaj tarihi: Mart 15, 2008 demokrasi bu ülkeye gider.. çok da iyi gider. ancak önce demokrasiyi çıkar için kullanmamayı öğrenmeli bazıları said: “Müsterih olunuz; milletimizin uzun yıllar boyunca ağır bedeller ödeyerek elde ettiği demokratik ve ekonomik kazanımların bir kalemde silinip gitmesine hiçbir surette izin vermeyeceğiz.” kendilerine zaten bu yüzden dava açılmış ama anlayan kim? hep masal anlattılar zaten, yaptıkları en iyi şey gerçekten ve tam anlamıyla pozitifçilik. ülke satarak halka hizmet verilmez.
sg-1 Mesaj tarihi: Mart 15, 2008 Mesaj tarihi: Mart 15, 2008 Horizon said: İslamın simgesi yoktur. Simgeleştirmek isteyen olabilir onu simge olarak algılayan olabilir. Türban münferit bir olaydır diyosun yani.
Cuce Mesaj tarihi: Mart 15, 2008 Mesaj tarihi: Mart 15, 2008 simge derken nedediğidimi anladın işte simgesi yoktur osmandır mehmettir diye kıvırmanın manası yok.
Spacecake Mesaj tarihi: Mart 15, 2008 Mesaj tarihi: Mart 15, 2008 physx sen büyük çoğunluğu eğitimsiz kesimden olan insanların kararıyla yönetilmekten memnun musun ? ben yıllarca okuyacağım üniversetimi ama 3-5 kuruşa veya bi paket kömüre oyunu veren insanlar benim yerime karar verecek. Ha diyeceksiniz ki onlar da okusun o zaman onların o halde olması bizim suçumuz değil mi sen şanslı doğduysan ne avantajın var. Ben diyorum ki önce toplum tam tutarlı olmasa da eğitim olarak birbirine yaklaşacak okumayan çoğunluk değil okuyan çoğunluk olacak çoğunluk bilinçli bi şekilde karar verecek duruma gelecek ondan sonra demokrasi.Şuanda Türkiye demokrasiye hazır değil hiç de olmadı zaten.
Cuce Mesaj tarihi: Mart 15, 2008 Mesaj tarihi: Mart 15, 2008 ne olucak o zaman oligarşimi? monarşimi? komik konuşuyosun, eğitim düşündüğünüz kadar değerli değil bir bireyin hatay tarzını ve felsefesini belirlemesi acısından.
PhysX Mesaj tarihi: Mart 15, 2008 Konuyu açan Mesaj tarihi: Mart 15, 2008 Spacecake said: Şuanda Türkiye demokrasiye hazır değil hiç de olmadı zaten. ben şu anda demedim zaten ama türk insanı gayet demokrasi ile yönetilmeye ideal dedim. ayrıca horizon hala türban tartışacaksan türban topiği var patide git oraya yaz. edit: cüce eğitim düşündüğün kadar değerli, hatta daha değerli. bir kişiyi eğitirsen düşüncelerini bir ölçüde değiştirebilirsin evet, sen sadece bu yönden bakıyorsun ondan değerli değilmiş gibi geliyor. düşüncelerin belirlenmesinde sadece birey değil, çevre-okul-aile gibi birçok etmen giriyor. bu hepsini bir düşünürsek; eğitim, bir insanı düşündürmeye sevkedecek kadar değerli.
Spacecake Mesaj tarihi: Mart 15, 2008 Mesaj tarihi: Mart 15, 2008 Benim bahsettiğim bi ütopya gerçeklik değil.Olabilceğinden söylemiyorum yani "bence" olması gerektiği için söylüyorum. Atatürk varken ne olduysa o olacak.Toplum için doğru karar veren belli bir kesim yönetimde olacak bu insanlar tamamen kendi çıkarlarından arınmış bi şekilde sadece toplum için iyiyi karar verecek.Roma ya bakarsan demek istediğimi anlarsın. edit: ayrıca eğitim bence çok önemli hem de herşeyden çok
Horizon Mesaj tarihi: Mart 15, 2008 Mesaj tarihi: Mart 15, 2008 Önemli değil mi ? İnsanlar büyürken ne önemli peki ? Aileden aldıkları eğitimle mi kalıcaklar , aile nasılsa çocuklar da öyle yetişsin yani. Tebrik ettim seni
Spacecake Mesaj tarihi: Mart 15, 2008 Mesaj tarihi: Mart 15, 2008 Horizon said: Önemli değil mi ? İnsanlar büyürken ne önemli peki ? Aileden aldıkları eğitimle mi kalıcaklar , aile nasılsa çocuklar da öyle yetişsin yani. Tebrik ettim seni bu bahsettiğin şartlar sayesinde senin partin ülkeyi yönetiyor ama onu unuttun.
Horizon Mesaj tarihi: Mart 15, 2008 Mesaj tarihi: Mart 15, 2008 Ne alaka onu unuttun demek ? , doğru ise doğrudur onu söylüyorum. Eğitim almadan ne ülke kalkınır ne de hayırlı evlat insan yetişir.
Cuce Mesaj tarihi: Mart 15, 2008 Mesaj tarihi: Mart 15, 2008 eğitim (ki özellikle eğitim öğrenimolsa neyse) gören biri sadece eğrenim gördüğü için başkalrını yönetme hakkı görüyorsa kendinde bence hiçte önemli değildir. siz kim luyosunuzda 4 sene univesite okudunuz diye başaklarını önetme hakkını kendinizde görüyosunuz. eğitim tümüyle gereksizdir, ve insanlığa zararlığır, öğrenim güzel bişeydir öbür yandan dünyada hiç bişey şart olmadığı gibi oda şart değildir, ama tavsiye ederim kalpten.
PhysX Mesaj tarihi: Mart 15, 2008 Konuyu açan Mesaj tarihi: Mart 15, 2008 oldu olcak okuma yazma da öğrenmeyelim o zaman? artık istanbul ankara arasında tartışma yapmak için elçi yollarız. zekaya sahip olan her birey eğitilmelidir ki ülkesine faydası dokunsun.. başka birşey söylemeyeceğim
Spacecake Mesaj tarihi: Mart 15, 2008 Mesaj tarihi: Mart 15, 2008 Cuce, Eğitim sadece gidip okulda gördüğün dersler değildir üniversite okumak demek "üniversite okuyabilecek" yaşam standartına sahip olmak demektir (veya iyi bir lisede okumak) yani vizyon demektir,çağı yakalamak demektir.Benim kastettiğim her 4 yıl okuyan değil benim bahsettiğim "elit" kesim yani yaşam standartı,eğitim seviyesi,insan ilişkileri her konuda iyi insanlar demek. Tekrar diyorum "ütopya" diye.Keşke olabilse... Mesela şuan siyasette gördüğün insanlardan kaç tanesi senden donanımlı ? yani bu durumdan hoşnutsan diyecek bişeyim yok. Senin dediğin toplumu sınıflandırmak demek diyebilirsin,aynen öyle.Çünkü bu toplumun bi çoğu hala çağın gerisinde yaşıyorsa, her seçimde gördüğümüz üzere çocuk kandıramayacak insanlar başa gelip beni yönetiyorsa ben demokrasiye karşıyım.Çünkü bu bir kısır döngü başa gelen hiçbir parti bu kesimi geliştirmek için hiçbirşey yapmadı ve yapmaz da.Böyle kolay yönetilebilecek 2 söze kanan kesimden daha iyi ne var bir siyasetçi için ? Sırayla gelip malı götürüp gidiyorlar işte... Toplumun çoğunluğu eşit seviyeye gelmeden demokrasi sağlıklı değil,olamaz.
ZaugnaKhaldun Mesaj tarihi: Mart 15, 2008 Mesaj tarihi: Mart 15, 2008 konuyu takip etmedim direk ekşiye yazdığımı c/pliyorum. http://sozluk.sourtimes.org/show.asp?id=12845136 said: şimdi şunu merak ediyorum asıl: tamam 170 sayfalık dava dosyası hazırlanmış eyvallah da; şu ana kadar basının yansıttıkları maddeler ne tek başlarına ne de biraraya geldiklerinde parti kapatmaya yeterli malzeme olarak kabul edilemez. yani tamam, laikliğe aykırı pek çok söylem var ama türban yasağının kaldırılması hariç iddialar arasında elle tutulur, delil vs. olarak kullanılabilecek bir şey yok. hukukçu değilim ama ben bile tahmin edebiliyorum bunu, izlenime göre de karar veremezler; avrupadan döner o karar. ya dava dosyasında gerçekten çok sağlam içerik var ve güçlü bir şekilde saldıracaklar; ya da bu sadece gözdağı. eğer bu bir gözdağıysa, asıl sorun o zaman başlayacak, çünkü bu sefer karşımızda kapatılamayan bir akp olacak ve bu sefer bütün istediklerini daha rahat yapacaklar. eğer gözdağı değilse ne ala, kusura bakmayın ama şu anda istikrarsızlık olarak bakamıyorum ben bu olaya. bir an olsun üzülmeyeceğim kapatılırlarsa. ayrıca, pek çok liberal görüşteki köşe yazarı falan; halkın %47'sini temsil eden bir partinin kapatılmasını yanlış buluyor. cumhuriyet'in temel değerlerinden birini yok sayan bir partiye karşı hiçbir şey yapılmaması mı lazım halkın %47'si onları destekliyor diye. demokrasiyi araç olarak gören, niyeti belli olan bir partiye demokratik yaklaşmayı ben doğru bulamıyorum. demokrasi her şeyden üstündür diyorsanız eğer, bir sürü demokratik olmayan olay oldu bu ülkede yakın zamanda; bununla karşımıza çıkmayın hemen lütfen. tanım, kapatılma kararı çıkmasından büyük zevk alacağım dava.
Spacecake Mesaj tarihi: Mart 15, 2008 Mesaj tarihi: Mart 15, 2008 Horizon said: Ne alaka onu unuttun demek ? , doğru ise doğrudur onu söylüyorum. Eğitim almadan ne ülke kalkınır ne de hayırlı evlat insan yetişir. Demek istediğim bu durum sayesinde ak parti başta.Yani eğitimsiz insanlar sayesinde.Ama sen bunu gördüğün halde bu durum değişmelidir diyosan dürüstlüğün için tebrik ediyorum.
Eralph Mesaj tarihi: Mart 15, 2008 Mesaj tarihi: Mart 15, 2008 Bir anket gördüm 5 kızdan 1i kendi cinsel organının adını bilmiyormuş, sen nasıl anlatçaksın ona Atatürk'ün değerini sen nasıl anlatçaksın ona özelleştirmede devlete "giren" paraları(yada çıkan mı) sen nasıl anlatçaksın ona dış borcun 2-3 katına çıktığını,herkes "birileri" gibi 3 çocuğunu birden amerikada okutabilseydi ohoo bence de yapılmalıydı 3 çocuk. O astığımız kişilere kurul kur bu ülkeyi yönet deseydik mis gibi olurdu bence, oligarşi moligarşi. Çok umutsuzum türkiyeden,şu anda o kadar çıkmaz bir yola girdi ki satılmadık şey kalmadı yani adam gibi bir hükümet gelse de nasıl düzeltir bilmiyorum, çok imkansız gibi geliyor bana :( Bu konular hakkında pek konuşmam onun için salak bişey söylediysem de kusura bakmayın, neyse.
Cuce Mesaj tarihi: Mart 15, 2008 Mesaj tarihi: Mart 15, 2008 sınıflandırmak, bazı isannaları diğerinden daha üstün tutmak için sunduğunuz sebepler zaten amacınıza tümüyle ters, ha mantıklı bile olsa, eşitlik denen birşey var bu dünyada. Zaten insanların zaten üst kesimin dikte ettiği bi "yaşam standartı"na ulaşmış olmanın insan üstün haklar kazandırması komik bi düşünce. senın yüksek yaşam standartını beğenmediğin insanlar son derece gereksiz buluyor olabilir, bunu anlamıycak kadar tek yönlü bakmayın olaylara.
Horizon Mesaj tarihi: Mart 15, 2008 Mesaj tarihi: Mart 15, 2008 Spacecake said: Horizon said: Ne alaka onu unuttun demek ? , doğru ise doğrudur onu söylüyorum. Eğitim almadan ne ülke kalkınır ne de hayırlı evlat insan yetişir. Demek istediğim bu durum sayesinde ak parti başta.Yani eğitimsiz insanlar sayesinde.Ama sen bunu gördüğün halde bu durum değişmelidir diyosan dürüstlüğün için tebrik ediyorum. Ben herzaman bana doğru geleni savunuyorum herkes gibi. Yani birini destekliyorsam onun yanlışını da desteklediğim anlamına gelmez. O fanatiklik olur. Tabiki eğitim şart , bu ülkede hangi dinden hangi ırktan olursa olsun hangi kesimden olursa olsun her insanın eğitim alması şart önü de kesilmemeli.
sir Mesaj tarihi: Mart 15, 2008 Mesaj tarihi: Mart 15, 2008 Cuce said: mesela bütün dini simgeleri universitelerde yasaklamak laikliktir nasıl? bizim ülkemizde malesef laiklik bir çeşit "kimlik" haline getirilmiş, sadece kendisini "çağdaş, demokratik, adil" addeden bir kesimin 4 kolla sarıldığı bir kavram haline gelmiş. oysa en başından beri laiklik, ülkedeki farklı inançları yönetecek, bir nevi hakemlik yapacak bir olgu olmalıydı. bir insanın laikliğe inanıp inanmaması onu illa şeriatçı yapmaz. laiklik dinin veya şeriatın anti-tezi değildir çünkü. "laikliğe inanmak" diye bişey de söz konusu olamaz, çünkü devlet laikse laiktir, değilse değildir. esasında herkesin din ve vicdan özgürlüğüne saygı gösterilmesidir laiklik. bu da farklı yaşam tarzlarına ve kimliklere saygı duyulması anlamına geliyor. kimseye nasıl yaşayacağını dikte etmemek gerek yani. şimdi türban için deniliyor ki "aslında bunlar takiye yapmıyo olsa isteyen istediği gibi kafasını örtüp girsin, ama yok ilerde herkesin kafasını kapatcaklar yok devlet dairesine gircekler vs"..e arkadaşlar hukuk böyle işlemez ki. a kişisi bu suçu işleyecek, o yüzden a kişisi için özel bi kanun çıkarıp o kişiyi cezalandıralım şeklinde keyfi bir hukuk olabilir mi? önyargıya dayalı hukuk dünyanın neresinde görülmüş? "herkes eşit ve özgürdür ama.." ile devam eden demokrasi olur mu? akp laiklik karşıtı hareketlerin odağı olmakla suçlanıyor. bunun nedeni laikliğin ülkemizde yanlış ve baskıcı, teftişkar bir zihniyetle uygulanmasıdır. bana kalırsa bu dava devletin veya rejimin temellerine yapılan bir saldırıyla ortaya çıkmış değildir, sınıfsal ve siyasal bi davadır. bu dava akpnin çıkardığı yasalarla, devlet organlarının işleyişiyle ilgili hususlara değil, şahsiyetlere ve demeçlere karşı açılmış bir davadır. bir bağlamda bürokrasiyle halkın hesaplaşacağı bir dava olacaktır. ha yanlış anlamayın, elbette akp'nin içinde yargılanması hatta siyasi yasak konması gereken insanlar var, bunların başında da hüseyin çelik ve de bülent arınç geliyo. ama akp'yi toptan kapatmak inanılmaz büyük bir olay ve sonuçlarını kimsenin kestiremeyeceği bişey. bu dava TSK kuzey ıraktayken açılmış olsaydı ne olacaktı? TSK'ya teskere veren meclisin meşruiyeti yok mu sayılacaktı? peki akp kapatılırsa onca milletvekili, onca belediye görevlisi, onca memurun yerine kimler geçecek? "akp kapatılsın da ülke kaosa girerse girsin, üstesinden gelmesini biliriz" diyosunuz heralde. kolay gelsin. neyse, çok uzatmaya gerek yok, sonuçta ya "küskün kemalistler" 367 meselesi veya e-muhtırada olduğu gibi ağızlarının payını alacaklardır, ya da demokrasimiz ağır bir darbe daha yiyecektir. görücez.
PhysX Mesaj tarihi: Mart 15, 2008 Konuyu açan Mesaj tarihi: Mart 15, 2008 zaten kapatılıp kapatılmayacağına biz karar vermeyeceğiz.. ama anlatmak istediğim eğer partinin kapatılması gerek ise %90 oy bile alsa parti kapatılmalıdır. partiler kapatılırken alınan oya bakılmaz. siz hiç ay bu partinin oyu %1 bile değil kapatmayalım denilebileceğini düşünebiliyormusunuz? ayrıca bkz: ocaktaki basın bildirisi said: ''siyasi partilerin; cumhuriyetin laiklik niteliğinin değiştirilmesi amacını güdemeyecekleri gibi bu amaca yönelik faaliyetlerde, beyanlarda bulunamayacakları, bu kuralı göz ardı etmenin laiklik ilkesinin korunmasını imkansız kılacağını keyfiliğe yol açacağını,devletin sosyal veya ekonomik veya siyasi veya hukuki temel düzenini kısmen de olsa dini esas ve inançlara uydurmak amacıyla veya siyasi amaçla veya siyasi menfaat temin ve tesis eylemek maksadıyla dini veya dini hissiyatı veya dince kutsal tanınan hususları alet ederek propaganda konusu yapamayacakları, istismar edemeyecekleri kötüye kullanamayacakları, aksine faaliyet ve beyanların din ve dince kutsal sayılan şeylerin istismarı sayılacağını,türkiye cumhuriyeti ülkesi üzerinde milli veya dini kültür veya mezhep veya ırk veya dil farklılığına dayanan azınlıklar bulunduğunu ileri süremeyecekleri, türk dilinden veya kültüründen başka dil ve kültürleri korumak geliştirmek veya yaymak yoluyla ülke üzerinde azınlıklar yaratarak millet bütünlüğünün bozulması amacını, bölünmez bir bütün olan ülkede, bölgecilik veya ırkçılık maksadını, türkiye cumhuriyetinin dayandığı devletin tekliği ilkesini değiştirmek amacını, güdemeyecekleri bu yolda faaliyetlerde bulunamayacakları, bu kuralları görmezlikten gelmenin azınlık yaratılmasını ve devletin tekliği ilkelerini zayıflatacağı,dil, ırk, din ve mezhep ayrımı yaratmak bu kavram ve görüşlere dayanan bir devlet düzeni kurmak amacını güdemeyecekleri, bölge, ırk, belli kişi, aile, zümre veya cemaat, din, mezhep veya tarikat esaslarına dayanamayacakları, diğer halde demokratik devlet düzeninin korunmasının olanaksız olacağı,anayasa'da yer alan hak ve hürriyetlerin devletin ülkesi ve milletiyle bölünmez bütünlüğünü bozmayı ve insan haklarına dayanan demokratik ve laik cumhuriyeti ortadan kaldırmayı amaçlayan faaliyetler biçiminde kullanılamayacağı,anayasa ve yasalarda hüküm altına alınmış, ayrıca yaptırımları gösterilmiştir.'' "millet iradesiyle kurulan yasa koyucunun, ülke ile millet bütünlüğünün bozulmasını önlemek amacıyla toplumun huzuru, milli dayanışma için, her türlü kuşkudan uzak düzenli bir yaşam ortamını sağlamak maksadıyla bu hükümleri ve yaptırımları saptamıştır" ''bağımsız ve egemen olan her devletin, partiler üstü olan bir devlet politikası vardır. türkiye cumhuriyeti devleti'nin devlet politikası, işgal güçlerinin yurttan çıkarılıp, lozan anlaşması sonucu ülke sınırlarının yeniden belirlenmesi ve kurucu devlet ve kurucu meclis tarafından yapılan 1924 anayasası ile belirlenmiştir. 1982 anayasası ile de anılan devlet politikası değiştirilemez hükümleri de konulmak suretiyle koruma altına alınarak başlangıç hükümleri ve ilk dört madde açıklanmıştır. cumhuriyet yönetiminin ilkesi olan halkın egemenliği kuralı gereği de halk oyu ile kabul edilmiştir.cumhuriyetin temel ilkelerini, 85 yıllık kazanımlarını yok saymak, özgürlüğü çağdaşlaşma yerine dini esaslar çerçevesinde ele alarak etnik gruplara, mezheplere, ırkçılara haklar vermek olarak görmenin ve tartışmanın ülkeye yarar getirmeyeceği halkı önce bilinçlendirmeye, ayrıştırmaya sonra da çatışmaya götüreceği açıktır. eğitim ve öğretim kurumlarında bazı giysilerin kullanılmasının özgürlük sayılıp, özgürlükler içine alınmasının, mezheplerin, cemaatlerin ırkçı örgütlerin ayrılıkçı güçlerin sembollerini rahatça kullanacakları, yayacakları, eğitim görenleri örgütleyerek huzursuzluğa, saflara ayıracağı, eğitim ve öğretim kurumlarının yukarıda sayılan etkin örgütlerin alanı haline getireceği, laik ve üniter yapıya aykırı bir faaliyet alanına dönüştüreceği yüce milletimiz ve ülke ile milletin koruyucusu olan yasalar önünde sorumluluğun anayasa ve yasalar gereği bu yönde beyan ve faaliyetlerde bulunan siyasi partilere ait olacağı gözden kaçırılmamalıdır.siyasi partiler; mevzuatın veya yasal ve anayasal yapının değiştirilmesi konusunda girişimde bulunurken önerilen kuralların ve buna ulaşmadaki faaliyetlerin her bakımdan yasal ve demokratik olmasına "dikkat etmelidir". önerilecek değişikliğin kendisi temel demokratik prensiplerle anayasada belirtilen insan hakları ile, atatürk milliyetçiliği ile laik ve sosyal hukuk devleti ile bağdaşmalıdır. demokrasinin bir veya birçok kuralına uymayan veya cumhuriyetin temel ilkelerinden olan laik ve üniter yapıyı, demokrasiyi yok etmeyi amaçlayan ve de demokrasinin tanıdığı hak ve özgürlükleri yasa dışı yorumlarla tarif ederek oluşturulan siyasi projeleri öne süremeyecekleri, bu nitelikteki beyan ve eylemlerin gerek iç hukuk gerekse de avrupa insan hakları sözleşmesikorumasından yararlanamayacağı gözetilmelidir.'' abdurrahman yalçınkaya bu oluşum öyle höt diye ortaya çıkan birşey değil.
Cuce Mesaj tarihi: Mart 15, 2008 Mesaj tarihi: Mart 15, 2008 e nufusu btek bir dindne oluşşmıyan bir ülkede bütün dinlere aynı mesafede durmak gerekmezmi? ya hepsine izin vericeksin ya hepsini engelliyeceksin.
Spacecake Mesaj tarihi: Mart 15, 2008 Mesaj tarihi: Mart 15, 2008 Bu insanların gereksiz bulması normal deli deliliğini bilir mi ? Eğitimsiz adam da okusam ne olacak der ama okuduktan sonra farketeder hayata bakışının nasıl değiştiğini. Bir örnek vereyim sana bugünkü neo classic ekonominin kurucularından sayılan Thomas Robert Malthus demiş ki, Since the whealty class had more values character than the poor class had, the wealthy class should control the entire accumulation of the wealth of the society. kafama göre çevirip yazmamak için orjinalini yazdım dediği şey şu: Zengin kesim fakir kesimden üstün olduğu için bu kesim toplumun bütün birikimini kontrol etmelidir. Yani benim dediğime çıkıyor farkında mısın bilmiyorum ama şuanda bu adamın ve David Ricardo nun büyük ölçüde oluşturduğu bir ekonomik sistemin içinde yaşıyorsun.
Penthesilea Mesaj tarihi: Mart 15, 2008 Mesaj tarihi: Mart 15, 2008 Bizim ulkedeki kadar skim hiyar diyene tuzla kosma meraklisi adam ben hicbir yerde gormedim. Ey kardesim William Wallace misiniz be, ozgurluk savascisi kesildi herkes. Turkiye Iskandinavya degil, Ingiltere degil, sunu anlayin artik. Ve o ulkelerdeki gibi demokratik bir duzen istiyorsak, once AKP gibi demokrasi somuruculerinden kurtulmamiz gerekli.
Cuce Mesaj tarihi: Mart 15, 2008 Mesaj tarihi: Mart 15, 2008 vay be kapital insalığı yönetsin diyip sonra demokrasıden bashedebiliyoruz hala super super
Öne çıkan mesajlar