Namessar Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2008 Konuyu açan Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2008 double post, üstteki güncellenmis ve soru eklenmiştir
Vodan Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2008 Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2008 Ucuz yollu yapıldığında sadece balast döşenip xenon far takılıyor. Hadi bide çok istedin mercekli farlardan alıp taktırabiliyorsun. Fakat komple fabrika çıkışı olsun istersen çok maliyet çıkaracakları için yükseklik ayarı çalışmaz falan deniyor. 3600 Euro + 500 Euro işçilik çok fenaymış. Belki arabayı satıp 7.500 YTL üzerine bastırıp yenisini alabilirsin yani hadi biraz daha fazla verirsin ama sıfırlamş olursun :p
Namessar Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2008 Konuyu açan Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2008 Vodan said: Belki arabayı satıp 7.500 YTL üzerine bastırıp yenisini alabilirsin yani hadi biraz daha fazla verirsin ama sıfırlamş olursun :p onu dusundum. benimkisi premium 1.18ia, 18500 km de ve 1 yaşına 10 agustosta bastı. (ruhsat agustos gırıslı oldugu ıcın gumrukten 2008 diyor ama 2007 katalog modelidir o) 32k euroya borusan ın ozel kampanyasında satın aldım. satsam satsam 28k ya anca gider. kı benım sol arka camurlukta hasar var, vakumlanıp boyandı, o kadar da etmeyecektır. sıfır 2008 model 1.18iA lar ise 38k-40k euro ya satılıyor. yanı aynı arabadan aynı donanım xenon la almaya kalkarsam 10-12k fark vermem lazım sadece 1 yıl kullanım sonunda.
dieevil Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2008 Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2008 Wv caravella (Kufur etmeyın yuksek dıe ) ya taktırdım ne beyın ne yol bılgısayarı daha tık etmedı kı tahtakaleden alınmıs 130 ytl lık xenon yanı Takan ustada cafeın ın ısını halleden usta ampulu soktu kablosunu xenonun beynıne taktı ampulu yerıne koydu oldu bıttı 10 dakıka toplam (artık bende yaparım o derece yanı ) :D sen bırde BMW degılde sole kalıtelı bı yere danıs bakalım daha once taktıkları felan vardır sıkayet felan varmıymıs ?
JsH Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2008 Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2008 Daha dün Toyota Auris e xenon taktırdım nataş orjinal servisinden, arabayı aldığım yerden. Farlar bixenon değil sadece kısası xenon ve ödediğim toplam ücret 380 ytl. Uzunun da xenon olması için gene bu civarda bi fiyat ödüyormuşuz onu da artık 30000 bakımında taktıracağım. Kusura bakmasın bmw ama 4000 euroya arabanın içindeki ışıklar bile xenon yapılır bence :D
paramecium Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2008 Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2008 Selam, Auris'in ön farlar mercekli mi? Neden 1.4 diesel Auris'de hız sabitleyici yok da benzinlide var??? 1.6 C4'ün şehirdışı tüketimi neden 1.4 Auris'den düşük? Neden Auris hala adam gibi otomatik şanzıman kullanmıyor? Saygılar.
Quibble Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2008 Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2008 " neden ha neden !!! " gibi oldu =)
Vodan Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2008 Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2008 Para hız sabitleyici olmaması normal değil mi? Neden dizellerde daha az otomatik şanzıman kullanıyorlarsa aynı mantık işte. Yazılımını yapmak kolay değil dizelin bi yokuşa geldimi devri düşüp stop edebilir hız sabitleyicideyken.
dieevil Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2008 Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2008 Vodan said: Yazılımını yapmak kolay değil dizelin bi yokuşa geldimi devri düşüp stop edebilir hız sabitleyicideyken. hocam nasıl yanı ????
Vodan Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2008 Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2008 Şöyleki, araba otomatik olsa örneğin yokuşta bi vites düşürüp hızı atıyorum 90 da sabit tutabilir. Dizel oldumu zaten hepten falsolu araba sadece 2000 devir bandında efektif güç verebildiği için yokuşa gelince deviri düşüp çekmeyebilir. Otomatik olsa da hangi vitese atacağının yazılımını yapmak çok zor olacaktır bazen 2 de çeker diyosun çekmiyo 1. vitese kadar düşmek durumunda kalıyosun.
Redogski Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2008 Mesaj tarihi: Ağustos 21, 2008 yalnız jsh ve dievil o uyduruk xenon kit diye adlandırılan şeyden bahsediyo.(aslında onlar xenon değilde hid lamp olduğunu niye çözemiyo herkes.tek farkı normal lambaya göre fazla ışık, beyaz ışık ve daha uzun ömürlü.xenon ile alakası yok onun) bi-xenon apayrı bişey onla ve o fiyatlarda olabilcek bişey bence.
Namessar Mesaj tarihi: Ağustos 22, 2008 Konuyu açan Mesaj tarihi: Ağustos 22, 2008 corona halkaları olmayan bir xenon benim bmw me takılamaz :P edit: corona rings
paramecium Mesaj tarihi: Ağustos 22, 2008 Mesaj tarihi: Ağustos 22, 2008 Selam, PID bazlı sıcaklık kontrol artık Karaköy'de dükkanların bir çoğunda var. Sonuçta yazılım mantığı aynı. Hem diesel torku daha düşük devirde verir (misâl Auris 190Nm@1800rpm) yani çekiş daha sorunsuz. Bildiğim kadarıyla da hız sabitleyicilerin vitese müdahalesi yoktu şimdiye kadar. O sebeple düz vites araçlarda bile vardı bu sistem. Tek yapılan hızdaki değişime göre gaz vermekti. Yalancı Toyota : Saygılar.
dieevil Mesaj tarihi: Ağustos 22, 2008 Mesaj tarihi: Ağustos 22, 2008 paramecium said: Selam, Bildiğim kadarıyla da hız sabitleyicilerin vitese müdahalesi yoktu şimdiye kadar. O sebeple düz vites araçlarda bile vardı bu sistem. Tek yapılan hızdaki değişime göre gaz vermekti. Saygılar. eh yanı bende ole bılıyorum o yuzden bı sasırmaca yasadım .. Keza otomatık dıesel de el gazı kullanmadım ama bendekı duz dıeselde el gazı acık rampaya geldıgımde arac saha kalkıyor resmen . Obur turlusune gelırsek hız sabıtleyıcıyı saatde kı hız 40 50 de acmak da mantıksız gelıo kı o hızla rampada sıcar gıbı yapmasıda mantıklı
Redogski Mesaj tarihi: Ağustos 22, 2008 Mesaj tarihi: Ağustos 22, 2008 bide benim bildiğim hız sabitleyiciler 60km/s hızlar altında çalışmıyor.
Vodan Mesaj tarihi: Ağustos 22, 2008 Mesaj tarihi: Ağustos 22, 2008 Tabi düz vitesi kendi değiştirecek değil :) Daha çok gaz verince otomatik vites ise mecbur atacak ama vitesi. 90 la bile gitseniz dizeller daha kolay bayılmaya meyilli. Mesela ben 90 la giderken 6. vitese atsam 4.2lt mi ne yakıyor. Birde hızı sabitlesem ufak rampalarda gaz vererek torkla idare edebilir ama yeri geliyor 4. vitese atmanız gerekiyor yoksa 6 ile gideceksin ulan diyemezsiniz. Büyük hacimli dizel motorlarda turbo boşluğu hissedilmeyeceğinden otomatik şanzıman yapmak nasılki daha kolaysa hız sabitleyici içinde aynen geçerli. Benimki gibi 1.3'e hız sabitleyici koyarsan perişan edebilir :)
paramecium Mesaj tarihi: Ağustos 22, 2008 Mesaj tarihi: Ağustos 22, 2008 Selam, Hız sabitleyici denen şey ölümüne sabitlerim ben diyen inatçı bir AI değil sonuçta :D Onun da limitleri var elbette. Bolu dağını çıkarmasını bekleyemeyiz :P Saygılar.
dieevil Mesaj tarihi: Ağustos 22, 2008 Mesaj tarihi: Ağustos 22, 2008 valla ya sızın kullandıgınız sabıtleyıcıler farklı yada benımkı cok farklı.(dıesel otomatık olaynı kastetmıyorum ) 2500 130 bg makınede salllıyorum 110 da 3000 devırde sabıtledıysem degıl bolu dagı agrı dagını bıle cıkar .1.5 sene boyunca goztepe gebze tem yaptım sureklı bole kullandım . Rampa dersenız kurtkoy gıselere gelmeden tatlı bı rampa bulunmakta Yerı geldıgınde el ıle ( + - )mudahalede bıle bulundugum olmustur.
paramecium Mesaj tarihi: Ağustos 22, 2008 Mesaj tarihi: Ağustos 22, 2008 Selam, Abi TEM rampası ile Bolu dağını nasıl kıyaslarsın :D Bolu dağını 3üncü vitesle çıkarsın ancak. Bazı virajlarda 2e düşmek farz. Kamyonsuz çıkma şansım olmadığı için 4ü ender görebildim : Saygılar.
dieevil Mesaj tarihi: Ağustos 22, 2008 Mesaj tarihi: Ağustos 22, 2008 ebhueheu ılahı para laf gelısı soyledın dıe bende ole ornek verdım :D
paramecium Mesaj tarihi: Ağustos 22, 2008 Mesaj tarihi: Ağustos 22, 2008 Selam, Mod ile dalga geçmek ve lafın gelişi yapmak yasaktır. Bunu hemen ekliyeyim :P Saygılar.
Vodan Mesaj tarihi: Ağustos 22, 2008 Mesaj tarihi: Ağustos 22, 2008 Usta dediğim gibi 2.500cc araçta rampayı hissetmezsin düşük hacimde utandırır insanı. Bu sebeple Auris'in dizelinde yoktur. Otomatiğinde olabilir ama çünkü gerektiğinde vitesi rahatlıkla ayarlayabilir o. Bu arada Cruise Control dediğiniz şey çok aşmış bişey değil benim arabada bi sinyal kolunu değiştirerek uygulatabiliyosunuz 150 YTL gibi bi maliyeti var. Tabi arabada hazırlığı olması da gerekir her araba Opel değildi di mi? :P Ben gerektiğinde vitesi kendim düşürürüm sadece otobanda hızı sabit tutsun gaza basmayım denirse 150 YTLcik.
paramecium Mesaj tarihi: Ağustos 22, 2008 Mesaj tarihi: Ağustos 22, 2008 Selam, Tuzla-Dudullu arası hergün git gel yaptığım için hız sabitleme isterim ben arkadaşım :) Auris almayacağım işte. C4 ne zaman yenilenir sizce? Saygılar.
Vodan Mesaj tarihi: Ağustos 22, 2008 Mesaj tarihi: Ağustos 22, 2008 paramecium said: Selam, Abi araç Fransız zaten, hayat ile olan bağın sadece 6'lık zar :D Saygılar. iki yüzlü mod istemezük
Öne çıkan mesajlar