KingOfLoss Mesaj tarihi: Mart 14, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 14, 2008 Opeth hoyrat olsun da bir brutal death grubuna dönmesin bi zahmet. Ayrıca "aman fredrik aman axe deathçi bunlar ayols"ları anlamıyorum. En azından Mikael'in Axe için yorumu Ghost Reveries'in limited edition'ındaki belgeselde mevcut. Mikael'e bakarsak o da çok mellow müziklerin adamı değil. Deep Purple hastası olduğu kadar Bathory hastası aynı zamanda. Ayrıca kapı gibi Bloodbath var (ki gruba tekrar katıldı, bi de ep çıkardılar, indirdim ama dinlemedim) Mikael iyidir diyosa bana EYW demekten fazlası düşmez. Ayrıca vaktinde Eruption ile doğaçlama goregrind da yapmıştır Mika. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Marl0_on Mesaj tarihi: Mart 14, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 14, 2008 progressif gruplari yenilenemezse progressif olamaz zaten, damnation a benzese derken aynisini yapsinlar demiyorum tabii ki. az daha akustik, az daha slow olsa, en azindan biraz daha fazla yer verseler guzel olur sanki. ilk postumda sarkiya yorum yapicaktim aslinda, ama bekledigimden cok farkli olunca veryansin etmisim. sarki bence cok basit olmus, albumun boyle olmamasini umuyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ferrero Mesaj tarihi: Mart 14, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 14, 2008 ben şarkıyı çok sevdim. fredik akesson'un kendi etkisiyle değişiklikler getirdiğine inanıyorum. opeth bu albümle beraber biraz daha death tarzına kaymaya başlamıştır bence fakat çizgisinden şaşmamak için aralara yine akustik, clean vokaller serpiştirmişlerdir. axenrot lopez'i aratmayacak gibi geliyor aslında. zaten kısa zamanda turneyle beraber şarkıların %90'ını çıkartıp çaldığını göz önüne alırsak pek yeteneksiz sayılmaz. yine de martin lopez ayrıdır, ubermenschtir. ayrıca şarkıyla beraber albümü değerlendirirken şunu düşündüm: ghost reveries çıkmak üzereyken ortaya çıkan beneath the mire ve the grand conjuration kayıtlarını dinleme fırsatı bulmuştuk ve tam bir fiyasko gibi geliyordu. zamanla neredeyse en iyiler arasına sokabileceğimiz şarkıları barındıran albüm olduğunu anladık. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
KingOfLoss Mesaj tarihi: Mart 14, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 14, 2008 Arch Enemy'nin bestekar'ı beyni her bi boku Amott değil midir? Öyledir. Opeth'in? Mikael. Mikael yine bildiğini okur. Peter'in hiç mi etkisi yoktu? vardı, ama Fredrik'in kendi yazdığı neyi dinlediniz ki Fredrik'in etkisi şöyle olur diyosunuz? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
proggorp Mesaj tarihi: Mart 14, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 14, 2008 adamlar yapmış yine yapacaklarını gittikçe daha iyi olan bi grup bu opeth.ghost reveries in üstüne insanoğlu bişey yapamaz diyodum da ''göd oldu'' damgasını yicem galiba.umarım yerim...ben böyle bi üretken enerji görmedim arkadaş nerenden yazıyosun bütün bunları ya... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ferrero Mesaj tarihi: Mart 15, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 15, 2008 KingOfLoss said: Arch Enemy'nin bestekar'ı beyni her bi boku Amott değil midir? Öyledir. Opeth'in? Mikael. Mikael yine bildiğini okur. Peter'in hiç mi etkisi yoktu? vardı, ama Fredrik'in kendi yazdığı neyi dinlediniz ki Fredrik'in etkisi şöyle olur diyosunuz? ne demek şimdi bu? o zaman ben de girsem opeth'e bir etkim olmaz. bu mu yani? ilginç bir bakış açısı tebrik. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mortis Mesaj tarihi: Mart 15, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 15, 2008 sen girsen mükemmel olabilir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
-Cleglaw- Mesaj tarihi: Mart 15, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 15, 2008 Mortis said: sen girsen mükemmel olabilir. bu ne şimdi? mesaj mı bu? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
-Cleglaw- Mesaj tarihi: Mart 15, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 15, 2008 frederick ne derece grupta etkilidir onu anlayabilceğimizi pek sanmıyorum bu kayıtla. bu arada bi elemanın etkisi olmaması diye bişey bana kalırsa söz konusu olamaz. her birinin şarkıları üzeirne az yada çok etkisi vardır. bu arada benim tahminimce ilk solo frederickin. biraz değişik geldi tarzı çünkü. ama bilemem tabi kesin olarak. o soloda mikaelin ürünü olabilir. şimdi herşeyi bi kenara bakıp tekrar izledim. kadro son derece 'bütün' geldi gözüme. siz ne düşüyorsunuz? axe falanda gayet iyi gözüküyor. jazzy işlerde nasıl olacak bilmiyorum ancak böyle bi şarkıda gayet sağlam çalmış diyebilirim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ferrero Mesaj tarihi: Mart 15, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 15, 2008 ilk solo fredrik'in bariz. hiç böyle bir solo dinlemedik 8 albümdür. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Mart 15, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 15, 2008 opeth 2. sınıf fight! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
-Cleglaw- Mesaj tarihi: Mart 15, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 15, 2008 http://video.google.com/videoplay?docid=-7413196368343592012&q=opeth&total=3436&start=0&num=10&so=1&type=search&plindex=4 çok daha iyi ses kalitesi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Tron Mesaj tarihi: Mart 16, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 16, 2008 -Cleglaw- said: http://video.google.com/videoplay?docid=-7413196368343592012&q=opeth&total=3436&start=0&num=10&so=1&type=search&plindex=4 çok daha iyi ses kalitesi. Bu grubun adını öğrenebilirmiyim? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ferrero Mesaj tarihi: Mart 16, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 16, 2008 başlıkta yazıyor ya abicim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Tron Mesaj tarihi: Mart 16, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 16, 2008 Ferrero said: başlıkta yazıyor ya abicim. ıhh çok rezil bir insanım :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
-Cleglaw- Mesaj tarihi: Mart 16, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 16, 2008 abov opeth'i bilmiyor *parmakla gösterir* Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Selamon Mesaj tarihi: Mart 16, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 16, 2008 Gayet can, gayet mis gibi şarkı yapmış lan herifler, konuşmayın fazla. Hatta Blackwater Park tadı aldım ben, oh mis. Öyle kollarımı bağlayayım, kafamı karizatikçe öne eyip kaldırırken bir yandan kızları keseyim grubu değildir Opeth, olmayacakta. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
-Cleglaw- Mesaj tarihi: Mart 16, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 16, 2008 selamon +1 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
-Cleglaw- Mesaj tarihi: Mart 16, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 16, 2008 Hollanda da yayınlanan bir derginin promolar hakkında yaptığı yorumlar şöyle: 1:[Coil] (3:07) Zeppelin - Mostly acoustic driven with female vocals complementing Mike. These were done by Swedish vocalist Nathalie Lorichs. Completely different than anything Opeth have ever done before. A gorgeous moment that sets the tone for the record. You will listen to this track over and over again. Let's just call it a "panty-soaker".... 2.[Heir Apparent] (8:51) Metal - Brutal. Lots of musical twists and turns. Many quiet moments that verge on free jazz. Here we also get the first taste of both new guitarist Fredrik Akesson who shows lead chops at the three minute mark. There's also no question about Axenrot's abilities to handle the rhythmic demands of Opeth with the adroitness of his predecessor. This is the only song that has full-on heavy vocals all throughout, harkening back to the Opeth of old. 3. (8:48) Metal - Something that's never been tried before...sung vocals over blast beats. Toss in Per Wiberg's eerie keys and atmospheric guitars that melds into a pure Krautrock freakout that also reminisces Chic Corea at his most bombastic. Throughout the song it's riffs galore all slaked with both gorgeous singing and pure death metal growls. Listen for the "asylum murmuring" the end of the track. 4.[Burden] (7:42) Deep Floyd - A truly beautiful moment that sounds like John Lord playing keys for Pink Floyd. A ballad with a powerful chorus. Fantastic guitar playing trails out at the end of the song. Listen hard for Mikael's moment of guitar whimsy. 5.[Porcelain Heart] (8:01) - Folk elements (reminding of Jethro Tull) with complex parts reminding of Tool and heavy guitar work in the vein of Black Sabbath. 6.[Hessian Peel] (11:26) The Epic-Jazz fusion melds into gentle renaissance melodies. Just as the song hits its most quiet and beautiful moment complemented by spare piano, a pulsing keyboard ushers in the ferocity and grandeur that only Opeth can muster. Then, about halfway in, the fucker gets real heavy...replete with the usual Opeth-ian twists and turns. 7.[Hex Omega] (6:59) Middle Eastern Introspection: An oceanic riff settles into a gentle keyboard while vocals lap against the shore - only to rise into unexpected and beautiful Middle Eastern guitar melodies. The rhythm section Bassist Martin Mendez and Martin Axenrot build and build only for vocals drift in and out of as the record gently trails off. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği… Akerfeldt Mesaj tarihi: Mart 17, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 17, 2008 amanin sarki supermis.blackwater park a benzettim ben de biraz.Yorumlarda ic acici baya. mendez hiyari saclari kestirince adama benzemis ayrica. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği… KingOfLoss Mesaj tarihi: Mart 17, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 17, 2008 Ne demek istediğim anlaşılmamış galiba. Şarkı yapıları Mikael olduğu sürece değişmez. Grubun beynidir. İçerik ve tarz değişebilir fakat rifflerin çoğunu Mikael yazdığı için değişim fazla olmaz. Son cümlede ne demişim peki, Fredrik Arch Enemyde çalmış olabilir ama bestekarı değildir. Yaratacağı etkinin ne yönde olduğunu bilemezsiniz. Ben girsem süper olur mesela bilmiyolar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği… Zheld Mesaj tarihi: Mart 18, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 18, 2008 yeni gitarist varmı bu şarkılarda hiç belli olmuyoda Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği… Ferrero Mesaj tarihi: Mart 21, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 21, 2008 var işte solda kıvır kıvır. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği… 3 hafta sonra ... _Mikael_ Mesaj tarihi: Nisan 10, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 10, 2008 O değil de Mike Å,Portnoy,Steven Wilson beraber çalıştıkları bir albüm çıkaracakları çıktı mı lan yoksa o? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği… Mortis Mesaj tarihi: Nisan 10, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 10, 2008 ya sızmadı mı albüm yite lan Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği… Önceki 1 2 3 Sonraki 2.sayfa (Toplam 3 sayfa) Paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği… Takipçiler 0 Konu listesine dön Paticik Tum Konular Paticik - Pati Tech Paticik - Pati Zone Paticik - Ilgi Alanlari Paticik - Yasam Paticik - Pati Do Paticik - Spor Paticik - Oyunlar Paticik - MMORPG turleri Paticik - Garbage Son Mesajlar Ana Sayfa Pati Zone Müzik Opeth'in yeni şarkısı. × Üye misin? Giriş yap Kaydol Bağış Hedesi Yönetim Kurallar × Yeni Oluştur...
Akerfeldt Mesaj tarihi: Mart 17, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 17, 2008 amanin sarki supermis.blackwater park a benzettim ben de biraz.Yorumlarda ic acici baya. mendez hiyari saclari kestirince adama benzemis ayrica. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
KingOfLoss Mesaj tarihi: Mart 17, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 17, 2008 Ne demek istediğim anlaşılmamış galiba. Şarkı yapıları Mikael olduğu sürece değişmez. Grubun beynidir. İçerik ve tarz değişebilir fakat rifflerin çoğunu Mikael yazdığı için değişim fazla olmaz. Son cümlede ne demişim peki, Fredrik Arch Enemyde çalmış olabilir ama bestekarı değildir. Yaratacağı etkinin ne yönde olduğunu bilemezsiniz. Ben girsem süper olur mesela bilmiyolar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Zheld Mesaj tarihi: Mart 18, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 18, 2008 yeni gitarist varmı bu şarkılarda hiç belli olmuyoda Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ferrero Mesaj tarihi: Mart 21, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 21, 2008 var işte solda kıvır kıvır. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
_Mikael_ Mesaj tarihi: Nisan 10, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 10, 2008 O değil de Mike Å,Portnoy,Steven Wilson beraber çalıştıkları bir albüm çıkaracakları çıktı mı lan yoksa o? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mortis Mesaj tarihi: Nisan 10, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 10, 2008 ya sızmadı mı albüm yite lan Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar