Korax Mesaj tarihi: Mart 21, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 21, 2008 Of devrim,5 tane almazsam şerefsizim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Garadia Mesaj tarihi: Mart 21, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 21, 2008 abi anlamıyorum ki iphone'a yazılım çıkması neden bu kadar rahatsız ediyo ne güzel işte sürekli geliştiriliyor ekran kartı alınca sürücü çıktı diye üzülüyo musunuz belli bir seviyeden sonra en iyi tester bizleriz sonuçta ve 3rd party yazılımcılar bunu severek uğraşak yapıyor işte Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
LathspeLL Mesaj tarihi: Nisan 10, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 10, 2008 Haziran ayinda 3G iPhone duyurulacak. Ayrica malzemenin daha az plastik ve daha fazla cevre dostu materyal ile yapilacagi, 32GB modelin eklenecegi ve cok az daha ince olacagi soyleniyor. Ben beklemedeyim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici orc_lord Mesaj tarihi: Nisan 11, 2008 Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 11, 2008 n96'yı beklemeni tavsiye ederim. mayıs'ta çıkacak diye biliyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Nisan 11, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 11, 2008 şimdi iphone ile n95farklı şeyler. sanırım orada bi sorunumuz yok. ben sadece şeye takılıyorum. millet habire bilmeden konuşuyor. iphone'da o yok, bu yok diye.. sanırım iphone bol gelen bi alet. aç-çevir-konuş olayının dışına çıkamamışsanız, ne biliyim işte evde bilgisayara crack c/p lemekten, patch çalıştırmaktan falan uzaksanız eğer iphone uygun değil demek ki.. bi telefon bu kullanıcılara daha uygun gelecektir çünkü n95 ekstra özellikleri olan bir telefon iken, iphone telefon özelliklerini de içeren bir ee biir.. hmm bir iphone. farklı bişi yani. ama kesinlikle sadece bir telefon değil. kabul etmek lazım adamlar iphone ile telefon sınırlarını bir hayli aştılar. bakalım yenilerinde neler gelecek. bu arada yan ürünlerinde piyasaya saldırmasını ve donanımsal olarak imkan tanınmayan her türlü fonksiyonu tamamlamalarını bekliyorum. tomtom, navizon falan saldırıyor zaten şimdiden. de hayde hayırlısı tüm kullanıcılara Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
LathspeLL Mesaj tarihi: Nisan 11, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 11, 2008 orc_lord said: n96'yı beklemeni tavsiye ederim. mayıs'ta çıkacak diye biliyorum. Nokia`nin yakin gelecekte cikaracagi hicbir urun iphone`un rakibi degil. Buna touch screen`e sahip modelleride dahil. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Korax Mesaj tarihi: Nisan 12, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 12, 2008 Iste buda bilip bilmeden konusmak degilmi peki?Nokia da calisir gibi cevap vermemek lazim,bukadar kucumsemeyin nokia'yida.Dasaaa guzel aciklamis ama boyle gereksiz fanatikliginde luzumu yok. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
LathspeLL Mesaj tarihi: Nisan 12, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 12, 2008 Fanatiklikle alakasi yok. Gercekleri gorup yorum yapiyoruz. Butun fuarlari ve nokia`nin planlarini takip ettim, adamlar hala adam gibi bir cihaz cikaramadi ortaya. Hala consept artlarla adam kandiriyorlar. Bu kadar afallamalarina acaip sevindim acikcasi. Yillardir yenilik yapmayan yerinde seken firmalar birden iPhone yuzunden tepetaklak oldu, biseyler yapmaya calisiyorlar artik. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici orc_lord Mesaj tarihi: Nisan 12, 2008 Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 12, 2008 LathspeLL said: orc_lord said: n96'yı beklemeni tavsiye ederim. mayıs'ta çıkacak diye biliyorum. Nokia`nin yakin gelecekte cikaracagi hicbir urun iphone`un rakibi degil. Buna touch screen`e sahip modelleride dahil. iphone ile karşılaştırmadım ben nokia n96'yı. touch özelliği dışında iphone'da çok büyük bir özellik olduğunu söyleyemem. yani nokia n96'daki donanım kesinlikle fark atar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Korax Mesaj tarihi: Nisan 13, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 13, 2008 aaa o nasil soz oyle.Devrime laf atiyosun resmen,touch screen,bu fikri sanki pda'lerden animsiyo gibiyim.Devrimin kaynagi burasi olmasin :) 82 gb'ligi ciksin 14 tane almazsam serefsizim.. Donanim olarak bencede fark atar N96,ipod farkli bisey evet,ama nesiyle farkli,touch screen ile mac isletim sistemi ile farkli.Daha cok yuksek hafizasi ile cep bilgisayarini andiran bi alet oldugu icin farkli,donanim olarak kiyaslarsan N95te fark atar N96da. Benim dusundugum sey yildizlarinda otesinde.Mac isletim sistemi ile calisan yuksek hafizali N95'ler N96'lar,al sana devrim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sly-One Mesaj tarihi: Nisan 13, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 13, 2008 iphone. karizma bi kere. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Korax Mesaj tarihi: Nisan 13, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 13, 2008 tercih meselesi bence tamamen,herzaman dedigim gibi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Nisan 13, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 13, 2008 donanım olarak bakıldığında yamulmuyorsam n95 çift proces ile geliyor. biri DSP için olmalı ve fakat pil süresi (özellikle ilk çıkan için) çok yetersiz. 8gbliğinin bile kapasitesi iphone'dan az. ilk çıkan n95ler 950mah olması lazım. [gün ortasında patlıyordu eğer gps kullanırsanız. ha bi de ilk çıkanların gps'inde deli sorun yaşadık biz. kırdırtıcaktı telefon kendisini! o denli berbattı!] 8gblikler 1200mah olmalı ve iphone 1400mah. diğer yandan daha gelişmiş kamera avantajına sahip. gps ise nihai artısı. diğer yönlerde ise(multitouch [sadece touch screen değil],motion sensor uygulamaları, işletim sistemi, browser etc gibi tüm yazılım ve hem ürünün kendisinin hem de arayüzün görselliği, kullanımı [n95'te keypad hariç 20tuş falan var yahu!] bakımından) n95 iphone'un yanından bile geçemiyor.. ikisi tamamen farklı kulvarlarda yarışan teknolojik aletler olmakla birlikte symbian kullanan ve (yineliyorum bunu hep) pazardan alınmışçasına takur tukur duran bir nokia bu çizgide ilerlediği sürece dilerse N117 çıkarsın yine de almam ve dahi almayı düşünmem.. bi kere fiyat/performans açısından baktığında piyasadaki pek çok üründen kötü, bırak iphone'u.. iphone 2.0, nserisinin diğer ürünleri ve ilerisi ile donanımda nasıl gelişmeler, yenilikler olur merakla bekliyorum tabii. ancak iphone'un eksikleri biraz daha az gözüküyor. donanım çok büyük dert değil. fakat yazılım ve kullanım kolaylığı, işte o fark yaratıyor. edge desteği ve gps kapatılamayacak donanımsal sorunlar değil. fakat kamera olayı biraz sıkıntılı sanki. hep ince hem de içerik bakımından dolu bir alet yapılmak istendiğinde kamera sorun çıkartabilir (tabii iphone'un kamerasının şu anki durumuna göre söylüyorum bu ebat büyüklüğünü. kendisi ufacık tefecik bi kamera keza) kamera olayı benim gibi tüm hayatı boyunca cep telefonu ile taş patlasa 50kare fotoğraf çekmiş birisi için sorun yaratmasa dahi bunu bir problem olarak görecek kişi sayısı az değildir sanırım ^_^ tabii apple bu, ne olacağı, ne yapacağı belli olmaz. değişimden ÖCÜÜÜ gibi korkan nokia mühendisleri yerine iphone'a güvenmem de bu yüzden. sen git cep telefonuna canavar gibi işletim sistemi koy, her şeyi kolaylaştır bir anda.. bravo, ne diyim.. bi ara blackberry ile de karşılaştırma yaparız belki.. fakat o da GEL BENİ KIIIR! diye bağıran aletlerden. içeriğim var ama kullanamazsın, geliştirilebilirim ama nah geliştirirsin gibi bi mottosu olabilir tüm bu serinin. "teknolojik ucube sen de!" diyip kaçınız, yerde bulursanız gömünüz hemen! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sly-One Mesaj tarihi: Nisan 13, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 13, 2008 kısacası steve jobs alemin kralı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
LathspeLL Mesaj tarihi: Nisan 13, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 13, 2008 Bazi arkadaslar devrimin sadece "touch screen" oldugunu saniyorlar. O yuzden bilmiyorlar farklari zaten. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Korax Mesaj tarihi: Nisan 13, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 13, 2008 Bak fanatiklik yapmıyorum diyosun ama hala kastırıyosun ayar vermeye ordan burdan heh. Ben fark sadece touch screen demedimki?Touchscreen'in zaten PDA'lerde cok daha onceden mevcut oldugunu dile getirdim.Netice olarak kabataslak kıyaslarsan,touch screen ve kullandıgı isletim sisteminin getirdiği farklılıklar,hızı ve belleğinin yüksek olması dışında çokta büyük bi devrimi yok.Dinlediğin muziği diğer telefonda da dinliyosun,resmini diğer telefonda da çekiyosun,wireless ile internete ikisinden de giriyosun vesaire. Iki telefonda bireyin bi telefondan veya multimedya canavarindan temel isteklerini karsiliyo. Birisi eklentileri kendisi yukleyip indirmeyi ve hızlı çalışmayı,yada mac arayüzünü sever gider iphone alir.Öteki de senelerdir nokia'ya alışmıştır,beklentileri 5 mp kameradan yanadır,falandır filandır,gider onu alır. Ben burda "nokia çok daha iyidir!" demiyorum.Iphone'un devrimlik bi yanı yok diyorum.Görünüşü gerçekten güzel ve eminimde gayet hızlı bi alet.Ama zaten iphone ufak bi multimedya canavarından da öte bi bilgisayar gibi,artısı ve özelliği bu,nokia gibi symbian'a çakılıp kalmamış evet. Ama şöyle düşünürsen bok atılan nokia'da zamanında telefona bi çok ıvır zıvır ekleyerek devrim niteliğinde icatlar yaptı.5 Mp kamera örneğin,yada wireless nebiliyim. Yine kabataslak kıyaslarsak,Apple sadece zaten yapılmış bişeyleri (kameralı telefon,pda touch screen,wireless,hede hödö) ve kendi işletim sistemini cihaza uyarlayarak ve bikaç yenilik ekleyerek (eklenti olayı gibi) daha önce apple'in yapmadığı bişeyi yaptı ve sundu piyasaya.Bunun "devrim" denecek bi tarafı yok,ben bukadar büyütülmesine karşıyım sadece. Sunum sloganı da nedir "Devrim yarattık".Alıp güzelce kullanılıyo olabilir,ama birey iphone'unu çok sevdi,çok alıştı diye adamların salak reklam sloganını heryerde sürdürmenin ve fanatikliğin lüzumu yok.Ürünlerini tanıtırken başka firmaları sürekli eziklemeye çalışan apple'dan başka bi şirket daha bilmiyorum ben,bukadar da kör olmayın. Akabinde ekleyim,dasaaa sanırsam bi iphone sahibi,ve en güzel şekilde farklarını söyleyerekten,düzgün bi üslupla engüzel şekilde anlatıyo.Belki aynı yolu takip edebilirsin sende. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
LathspeLL Mesaj tarihi: Nisan 13, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 13, 2008 iPhone`un devrimi butun smartphone ozelliklerini inanilmaz basit ve guzel bir arayuz ile bunu sunmasidir. Yapilan testlerde hardware ve software olarak rakiplerinden daha ustundur. iPhone`un devrimi Nokia`nin basaramadigi yenilikleri, kolayliklari cat diye piyasaya surmesidir. O yuzdendir ki nokia tepiniyor suan rakip bir sey cikarmak icin. Ama aradan bunca zaman gecti adamlar henuz birsey uretemedi. Elektronikten anlamayan aile buyukleri bile kolaylikla iPhone / iPod Touch kullaniyor. Hepsinin hayali bir tane edinmek. Bu bir basaridir, bu bir devrimdir. Sen bunu devrim olarak tanimlamayabilirsin, ama sektorun onde gelenleri boyle tanimliyor. Hayatim boyunca Nokia kullandim, halada nokia kullaniyorum. Istedigin kadar program yukle iPhone kadar kullanisli hale getiremezsin web surf olayini. Yeni gelecek olan third-party programlarla yapilabilecekleri dusunemiyorum bile. EDIT: Evet ben iPhone fanatigiyim, ama hicbir zaman mantiksiz fanatik olmadim, baska cihaz daha iyi ozellikleri iyi sunsun onu soylerim ama nokiada boyle birsey mevcut degil henuz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Korax Mesaj tarihi: Nisan 13, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 13, 2008 Bende demiyorumki zaten iphone kötüdür diye. Benim dediğimi diyosun zaten sende,arayüz olayı vesaire,gayet kullanışlı.Ama okadar kişininde hayali iphone değil abartma :) Hardware olarak,nokia önde yani karşılaştırırsan,kamerasıydı vırtı zırtıydı. Ben nokia fanatiği değilim,ki n95 kullandıktan sonra bunu söylüyorum,evet iphone kullanışlıdır,güzeldir hatta edinicem bitane türkiyeye geldiğimde.Ama ben bunun devrim olarak nitelendirmiyorum işin açıkcası,iki cihazın kulvarları farklı diye yırtınıp duruyoruz.Apple'in işletim sistemi mac idi netice olarak.Tutupta symbian ile çalışan telefon çıkarmasını bekleyemezdik heralde,diyorum yani. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
LathspeLL Mesaj tarihi: Nisan 13, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 13, 2008 Birisi MacOS birisi Symbian kullaniyor diye farkli kulvardalar diyemezsin. Yurt disinda istatistikler tutuluyor konu ile ilgili. Windows Mobile, Blackberry, Symbian, Linux gibi sisteme sahip ayni kulvardaki telefonlar karsilastiriliyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Korax Mesaj tarihi: Nisan 13, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 13, 2008 Yine anlamak istediğin yerden anlıyosun yahu,ben "işletim sistemleri farklı diye farklı kulvardalar" diye tanımlamıyorumki aleti?Nerden çıkardın bunu,nokia senelerdir ürettiği aynı tarzdaki cep telefonlarının en gelişmiş ve koyabildiği kadar seçenek ve özellik koymuş bi model çıkarttı.Yani senelerdir yaptıkları cihazların bi tarzı var,standart olarakta symbian kullanıyolar yada carl zeiss falan kullanıyolar kameralarında vesaire.Nokia'dan mac os kullanan bi cep telefonu beklemek aptallık olurdu diyorum. Apple elbette ürettiği cep telefonunda kendi işletim sistemini kullanır,windows mobile yada symbian kullanacak değil ya? Nokia daha çok resimiydi videosuydu falan bu şekilde hitap ediyo.Yada çıkardığı standart özelliklerle(gps çipi,xenon flash yada 5 mp kamera vesaire gibi)Apple daha çok aleti minimum verip,üstüne istediğini yüklemene imkan sunuyo. Şimdi aynımı bu ikisinin kulvarları?Nokia bütün cep telefonu markalarının çalıştığı şekilde,standart şekilde devam ediyo. Apple ürün olarak daha önce yapmadığı yeni bişey yaptı,bunuda piyasada hali hazırda olan cep telefonlarının yada pda'lerin özelliklerini derleyerek yarattı.Nokia senelerdir piyasada,adamların hali hazırda giden bi standardı var,nokiadan tutupta iphone gibi bi alet beklemek zaten saçmalık olur diyorum ben.Nokia daha çok cep telefonu üzerinde çalışarak bişeyler yapıyo,apple zaten yarattığı bi multimedia canavarının içine telefon özelliği koymuş olay bundan ibaret.Hala aynı kulvardalarmı sence? Saçmasapan istatik bilgileri vermene gerek yok,keza kastettiğim şeyi anlamadığın için.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
LathspeLL Mesaj tarihi: Nisan 13, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 13, 2008 Hayir sen yanlis anliyorsun. Ben gayet yazilana cevap veriyorum. Yukarda "ayni kulvarda degiller" dediniz ona cevap verdim. Telefona xenon flash ekleyince kategorileri farklilasmiyor. Her markanin ayni klasmana giren modelleri karsilastirilir. Ayrica iPhone`un eksik olan 2 ozelligi var oda GPS ile 3G olmasi. Gerisi yine mevcut iphone`da. Ayrica ben Nokia MacOS`lu telefon cikaracakmi falanda demiyorum. Adamlar 8 yil evvel Symbian`a gecip yenilik yaptilar, sonra karinca hizinda halki kaziklayarak gelistirmeler yaptilar. Zaten pazar payini samsunga, LG`ye falan kaptirmaya baslamislardi gectigimiz senelerde. Benim dedigim farkli isletim sistemine sahip, farkli markalarin cikardigi, farkli modeller istatistiklerde karsilastiriliyor. Sonucta galip iPhone. Bana kalsa 3G`ye ihtiyac yok, gps`ede ihtiyac yok. Telefonda 5 megapiksel kamera olsa ne yazar icinde ki sensor boktan olduktan sonra. O yuzden iPhone`un kamerasida oldukca iyi. Third-Party uygulamalarda cabasi zaten. Ayrica dedigim baska seyde, nokia`nin iPhone`a rakip bir alet cikarabilmek icin deli gibi calismasina ragmen ortaya cikardiklari test interface`leri kimseyi memnun edebilmis degil. Gecen ay falan gosterdiler bir konferansta. Sony Ericsson`unda Xferia`si var, ozunde windows mobile 6.0 var. Onlar cikinca bakicaz duruma yine. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici orc_lord Mesaj tarihi: Nisan 13, 2008 Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 13, 2008 iphone'da mevcut olmayan o kadar çok şey varki anlat anlat bitmez. amerika'da bir süre denediğim halde gerçekten zarifliği ve mac anlayışı ile inanılmaz örtüştüğünü fark ettim. apple'dan dolayı gelen basitlik anlayışı gerçekten mükemmel ancak bu basitlk anlayışı sonucu gerçekten büyük kısıtlamalar getiriyor. amerika'da her yerde wifi var ve wifi sonucunda google maps'i kullanabiliyorsunuz, üstelik çok detaylı bir biçimde. hadi bunu geçtik kamerası video bile çekmiyor? içinde nokia'da daha doğrusu symbian platformunda standart olarak sunulan bir sürü şey yok. bunun üstüne symbian'daki program çeşitliliği yok. apple işini iyi bilen bir firma. yaptığı her hamle ile sektöre farklı bir yorum katıyor ve çok iyi para kırıyor. apple elindeki ürün stoklarını bitirmesini iyi biliyor. sonuça pazarlama taktikleri çok sağlam. guy kawasaki gibi aşmış kişilerle çalışmıştı zamanında hala çalışıyor olabilir emin değilim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
LathspeLL Mesaj tarihi: Nisan 13, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 13, 2008 Programsal destek bu yaz geliyor. Suanda isteyen video kaydedici yukleyebilir. Ayrica Nokia`nin standart gelen extra ozellikleri nedir farklilik yaratan? Ben google maps, weatheri falan tercih ederim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Korax Mesaj tarihi: Nisan 13, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 13, 2008 Sen işin büyüsüne kendini kaptırmışsın bikere,ne dense boş,cevap yazmak vakit kaybından başka bişey değil. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
LathspeLL Mesaj tarihi: Nisan 13, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 13, 2008 Ben gayet mantikli konusuyorum. n95`in iPhone`dan ustun bir yanini gostermenizi bekliyorum ama yok. Anca "kamera 5 megapixel" diyorsunuz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar