Mirage Mesaj tarihi: Mart 12, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 12, 2008 Selamlar, Dün ısmarlıdığım parçalar geldi. Heycanla kurdum bilgisayarı. Güç kablosunu taktım anakartın ışığı yandı. İlk kez çalıştırdığımda tüm fanlar dönmeye başladı ama ekrana görüntü gelmedi. Bip sesi falan da çıkmadı. Kapanmadı da öyle dönmeye devam etti fanlar. Ekran kartı oturmuş mu diye kontrol ettim. Değişmedi. Sonra bir kaç kez kapatıp açınca boot oldu ilk kez. Bios'a girdim, tüm parçaları tanımıştı. Sonra windows kurulumu için dvd'yi koyup baştan başlattım. Windows loading yazısında ekran kitlendi, dvd ışığı yanmaya devam ediyordu. Restart attım bu sefer ekranda yeşil çizgiler falan belirdi ve yine kitlendi, ondan sonra bir daha açılmadı. O yeşil çizgilerden dolayı sorun ekran kartındandır dedim ve kartı götürdüm aldığım yere. Başka markanın aynı model kartını verdiler. Heycanla geldim denedim. Anlayacağınız üzere hala aynı sorun devam ediyor. Fanlar çalışıyor ama görüntü gelmiyor. Öylece kalıyor. Kablolar ve kartlar oturmuş mu diye bir çok kez kontrol ettim ama gözüme çarpan bir şey olmadı. Her şeyi söküp baştan takmak istiyorum ama yarın finalim var. Yarın uğraşıcam sanırım ama nerden başlayacağımı bilmiyorum. Üç gün tatilim var heveslenmiştim deli gibi oyun oynayabilcem sonunda diye. Orjinal Crysis bile aldıydım. Yardım =( Intel Core 2 Duo Q6600 Scythe Andy Samurai Master + Arctic Silver V ASUS P5K (P35) 2GB Corsair TWIN2X Dominator PC6400 (800MHz) CL4 EVGA 8800GT 512MB PCI-Express (Eskisi) Jetway 8800GT 512MB PCI-Express (Yenisi) Antec P182 Case Corsair HW520W PSU Samsung HD403LJ 400GB SATAII 16MB LG GDR - H20N SATA Retail LG GH20 Retail Floppy Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mr_Hand Mesaj tarihi: Mart 12, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 12, 2008 hayırlı olsun mir :) olm büyük ihtimalle PSU'yu yanlış bağladın, dikkat et yakma bişeyleri. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dark_Soul Mesaj tarihi: Mart 12, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 12, 2008 Yeşil çizgiler çıktı diyince direk ekran kartından diyecektim ki yeni ekran kartındada aynı olay olmuş,2 karttın da sorunlu olması biraz düşük bi ihtimal,tabi adamlar 2. el ekran kartını yeni diye satmıyolarsa(karşılaştım böyle bi durumla ordan biliyorum:)),windows u kurarken makine kitlendi demişsin,bana da olmuştu bu zamanında ram larin slotlarını değiştirince düzeldi,ayrıyetten psu da yetersiz bence. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mirage Mesaj tarihi: Mart 12, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 12, 2008 Bu sistem maximum güç harcadığı zaman bile 400-450W'ın üstünde harcamaz. Güç yetmezliğinden değildir yani. Ram'in yerini değiştirmeyi denerim. Tüm kabloları doğru bağladığıma eminim ama oturmamış olan olabilir tabi. Özellikle cpu heatsink'inin yanında bulunan girişlere kabloları takarken çok zorlandım. Heatsink özgürlük anıtı gibi mübarek tüm kasayı kapladı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mr_Hand Mesaj tarihi: Mart 12, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 12, 2008 derdin ram olsa dııt-dııt-dııt-dııt şeklinde arka arkaya sinyal verirdi kasa. CPU-anakart-PSU üçlüsünden birinde dert varsa hiç ses çıkmayabilir, ama görüntü bozuk da olsa geldiğine ve fanlar vs. çalıştığına göre PSU sorunsuz. CPU'nun bozuk olma ihtimali az, pek beklemiyorum onu ama oturmamış ya da soğutucu teması iyi olmamış falan olabilir. Aklının bi kenarında RAM olayı dursun ama, RAMler artık eskisi gibi değil, sıfır ram bozuk olabiliyo (neyseki ömür boyu garanti vs. var.) Anakart olacağını da pek sanmıyorum derdinin. Bi de şey var, ATX-BTX power girişine uyumlu PSUlarda 20+4 pinli oluyo kablo, o +4 parçasını ayırabiliyosun istersen falan; onu 12 V power yerine takmadıına emin ol. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mirage Mesaj tarihi: Mart 12, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 12, 2008 Anakart üstünde bir tane 24 pinlik yer var, bir tane de 4 pinlik var (12V dediğin). İkisi de doğru takılı. Dediğin gibi PSU parçası 20+4 pinlik özel yapılmış. Ama zaten 24 pinlik olduğu için bir terslik yok orda. 4 pinlik olan çok ters bir yerde kaldığı için tam oturmamış olabilir. Heatsink'i çıkarmam lazım iyice emin olmak için. Ama heatsink'i takmam bir saat aldı. Emin olmadıkça uğraşmak istemiyorum onla. Cuma öğlene randevu aldım aldığım yerden. Yarın finalim olduğu için bugün zaten kullanmicam. Yarın akşama kadar yokum zaten. Beceremezsem yarın gece ve cuma sabahı kullanamamış olcam sadece. Ama yine de ram'leri falan kurcalarım yarına. Var mı başka tahmin? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mirage Mesaj tarihi: Mart 12, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 12, 2008 http://www.techsupportforum.com/hardware-support/motherboards-bios-cpu/171699-computer-not-booting-no-beeps-but-fans-working.html burda biri aynı sorunla karşılaşmış. Anakartı yanmış adamın. :O Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
moriQ Mesaj tarihi: Mart 12, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 12, 2008 işlemcide de sorun olabilir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Leopar Mesaj tarihi: Mart 12, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 12, 2008 simdi abi moralini bozmak gibi olmasin ama gayetde psudan kaynaklanabilir olay psu gucu yeterli bile olsa sendeki psu hatali olabilir ekranda cikan cizgiler felan (eger sorun video karti degilse ki degilmis) %80 ihtimalle psu bence varsa elinde baska bi psu onla bi dene istersen (ya da kasayi direk bilgisayarciya teslim edeceksin :/ ) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mirage Mesaj tarihi: Mart 13, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 13, 2008 Evet efenim finalim bitti. Gazla açtım kasayı. Çoğu kabloyu çıkartıp tekrar taktım. DIMMA1 slotunda 2GB ram takılıydı. Onu çıkartıp DIMMB1 slotuna diğer 2GB ram'i taktım. Çalıştı efenim! Sorun DIMMA1 slotunda mıydı, ram'de miydi yada kablolarda mıydı bilemiyorum. Ama düzeldi gibi. 64 bit Vista yüklüyorum şu anda. :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar