Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Ego

JD

Öne çıkan mesajlar

İnsan gibi mükemmel şeyler ortaya çıkarabilen potansiyelde bir canlıyı " bütün herşeyin başı egoizmdir" diyerek katletmek olmaz benim fikrimde budur.

Başta bende öyle düşünüyordum gerçi. Tarihteki tüm büyük insanlar egoları için hareket etmişlerdir diye. Fakat bunun istisnasını bulunca sizin "egoist insan" kavramıyla açıklayamıyorsunuz öyle duygular var bu dünyada.
Tarih o kadar çok insanla dolu ki , isimlerinin 1 kere bile hatırlanmayacağını bile bile kendisini ülkesinin bağımsızlığı için feda eden. Bunun egoyla açıklanması mümkün değildir. Ego zaten insanla birlikte ölür.

Ha kaldıki ego doğuştan gelen birşey değildir. Ailenin ve toplumun bireye pohpohlaması sonucu gelişir.İnsanın doğuştan gelmeyen bir kaynak etrafında şekillenmeside son derece komiktir. Bu aynı "insanın tek amacı para kazanmak olmalıdır" demeye benziyor , sen beşiğinde paraylamı doğdun ?

Varlığın amacı bu kadar kolay değil arkadaşlar. Ha bu arada bunları yazdım egom manyak tatmin oldu değil , sadece bu bakışıda görmenizi istedim.
Sosyal ağlarda paylaş

Oha ortamın AGASI geliyo ona bile atar yapmışız İŞTE PATİ RUHU sdfdfg

Neyse konuya yönelik bi şeyler söyleyesim var:
Türlü türlü insan tipleri var; eziğiydi(kesinlikle hakaret olarak değil, toplum içinde kendini aşağıda/dipte görenlerden bahsediyorum), megalomanıydı, umursamazıydı, sorumsuzuydu, sorunlusuydu, bilmem nesiydi. Her tür insanla iyi geçineceksin, ya da her türden kızı hemen kendine bağlayacaksın diye bi şey yok. Çoğu erkeğin yakındığı sözde "güzel kızların hep mal gibi tiplerle çıkması" olayı da yalan. Bahseden olmuş gerçi de, sana iyi gelen bana berbat, bana iyi gelen sana iyi başkasına kötü gelebilir. Ne var ki bi insanda görece olmayan.
Sosyal ağlarda paylaş

• 1 ay sonra ...
Stblack said:
sadece erkekler egoist oluo di mi hey allam ya ne alakası var simdi burda "insanların" egosundan bahsedio millet sen tutmus
"erkeklere" laf atıosun.ego iyidir ya da kotudur o tartısılır
ama sadece erkeklere mahsus deildir...

ne bu şiddet bu celal!!
ben "ego sadece erkeklere mahsustur" die bi cümle sarfetttigimi hatırlamadıgım gibi sen de bunu havale geçirdigin postumda tekrar zahmet etmekten kaçınmassan okuyup göreceksin ki öyle bir cümle yazmamışım.
neyse
konuyu açan arkadaş ego manyagı dedigim erkeklere sadece bir örnek teşkil ettigi için söyledigim (bu kadar ego manyagı olmayın=sözüm erkeklere) sözüne içerlemiş bulunmuşsun.
Sosyal ağlarda paylaş

evet işte ben de tam olarak bundan bahsediyordum @hayvan (estagfurullah)
yani egonuzu şişirip şişirip ortalıkta ben çok yakışıklıyım her kızı tavlıyorum diye kasıla kasıla dolaşırsanız bi yerde egonuzu patlatacak biri çıkar ve gülünç duruma düşersiniz.
efendi olmak bir erdemdir
ben çok insan tanıyorum, son derece yakışıklı, arkasından kızların tü tü tü nazar degmesin maşşallah diye laf attıgı arkadaşlarım var ama efendiligi de elden bırakmıyorlar
bu onlara artı bir deger ve ulaşılmazlık katıyor.
yani herşey insan olmaya bakıyor
Sosyal ağlarda paylaş

veştitsa said:

konuyu açan arkadaş ego manyagı dedigim erkeklere sadece bir örnek teşkil ettigi için söyledigim (bu kadar ego manyagı olmayın=sözüm erkeklere) sözüne içerlemiş bulunmuşsun.

yahu ya ben turkce bilmiorm ya da okudugumu anlayamıyorum.
eger olayı ozele indirmek gibi bir niyetin yoksa (bu kadar ego manyagı olmayın=sözüm erkeklere) bu cumleyi kurmazsın.örnek bu sekilde verilmez,verilmemeli.boyle bir ortamda eger ornek verceksen bir cinse deginmezsin.evet ben sadece erkeklere laf eden kızlara sinir olurum ve sende burda tam olarak bunu yapmısın .benim ne kadar (insanın afedersiniz "yavsak" olmaması lazım=sozum kızlara) gibi birsey soylemeye hakkım yoksa ve boyle birsey soyledigimde bu soze seninde icerlemen mumkunse bu cumleyi kurmaman lazımdı.her yazdıgın dogru ve uslubu duzgunmus gibi davranıyorsun fakat yanlıs birsey bu bence...

Konuyu saptırdıgım icin ozur dilerim...bi daha olmıcak.valla.:)
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...