Zheld Mesaj tarihi: Mart 13, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 13, 2008 Thaumiel said: Sende egoistsin. Ve egon egoist olduğunu kabul etmemenin sana daha büyük bir ego tatmin olacağını söylediği için egoistim diyemiyorsun. Egoist değilim diyen adam yalan söylüyordur. ahah tekerleme Thaumiel said: Atatürk bile kurtardıktan sonra gerile gerile ''Peh be kocca ülkeyi kurtardım. Dünyanın en iyi kumandanıyım'' demiştir. Uydurdum. Ama kesin demiştir. Ama o da egolarına yenik düşüp para üstüne kendini koydurtmuştur. Atatürkün egosu altında ezilmekten bunalmış olan İsmet İnönü de direk paraya resmini koydurtmuştur. Mahatma Gandhi sizce tüm dünyaya kendini tanıttığında bir zevk içine düşmemiş midir? Çok pis düşmüştür. Herşey ego üzerinedir. İnsan oğlu egoisttir. İnsanı insan yapan düşünme yetisi değil egolarıdır. Sonuçta düşünmenin farklı bir çeşidi olan içgüdü de hayvanlarda var. Ama ego yoktur. Sadece hayatta kalabilme endişesi vardır. Egoist değilim diyen insan yalan söylüyordur. Ya da insan olma bilincinin ego kısmını daha çözememiştir. adam Atatürkten girmiş direk bu konudada helalim var Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Mart 13, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 13, 2008 öncelikle.. siz id ile egoyu, süperegoyu ve benmerkezciliği, egoizmi ayıramamışsanız benlikten sıyrılmak kavramı bir anlam ifade etmeyecektir. kurtarılmak istemeyen için çabalanamaz. kimileri egosantrizm içerisinde mutlu mesut yaşadıklarını düşünürler. kimileri ise önemli olmadıklarının farkındadır. zaten önemli olan da farkındalıktır. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Quibble Mesaj tarihi: Mart 13, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 13, 2008 dasaa nın dedinden. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Xhunarion Mesaj tarihi: Mart 13, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 13, 2008 Dasaaa seni padawanlığa kabul ediyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Mart 13, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 13, 2008 ben bir şey istemiyorum ki.. ^_^ Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Xhunarion Mesaj tarihi: Mart 13, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 13, 2008 *Mind trick* Benim padawanım olmak istiyorsun. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
_Mikael_ Mesaj tarihi: Mart 13, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 13, 2008 bence butün bunlar akp nin suçu. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Zheld Mesaj tarihi: Mart 13, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 13, 2008 bunların hepsi amerikanın bir oyunu Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
_Mikael_ Mesaj tarihi: Mart 13, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 13, 2008 Ya da ergenlikte bireyin cinselliğini doğasında gerektiği kadar şiddetli yaşamayışındandır. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
-Wissy Mesaj tarihi: Mart 13, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 13, 2008 Siddete karsilar belki? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
_Mikael_ Mesaj tarihi: Mart 13, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 13, 2008 SEKS DİYORUM SEKS EHEHEH Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
-Wissy Mesaj tarihi: Mart 13, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 13, 2008 =[ Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fede Mesaj tarihi: Mart 13, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 13, 2008 dasaaa said: öncelikle.. siz id ile egoyu, süperegoyu ve benmerkezciliği, egoizmi ayıramamışsanız benlikten sıyrılmak kavramı bir anlam ifade etmeyecektir. kurtarılmak istemeyen için çabalanamaz. kimileri egosantrizm içerisinde mutlu mesut yaşadıklarını düşünürler. kimileri ise önemli olmadıklarının farkındadır. zaten önemli olan da farkındalıktır. +300 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Thaumiel Mesaj tarihi: Mart 15, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 15, 2008 dasaaa said: öncelikle.. siz id ile egoyu, süperegoyu ve benmerkezciliği, egoizmi ayıramamışsanız benlikten sıyrılmak kavramı bir anlam ifade etmeyecektir. kurtarılmak istemeyen için çabalanamaz. kimileri egosantrizm içerisinde mutlu mesut yaşadıklarını düşünürler. kimileri ise önemli olmadıklarının farkındadır. zaten önemli olan da farkındalıktır. id : insan benliğini oluşturan ihtiyaçları yerine getirme dürtüsü ki cinsellik, açlık, ot, bok barınır içinde. süperego: id in istekleri ile çatışır ve bunları toplumun ahlak vb. kurallarına uydurmaya çalışır. ego: ikisi arasında ki dengeyi sağlayan mekanizmadır. İd in isteklerine kendisine göre izin verir. Benmerkezci: ki isminden belli. Dünya kendi etrafında dönüyor demek. Egoizm: Kişilerin kendi çıkarları doğrultusunda hareket etmesi. Rasyonel olan egoizmdir. Hiçbirimiz Süperman, Batman, Spiderman, Wolwerine, Cyclops değiliz. Bizler insan dünyasında yaşam mücadelesi veren bireyleriz. Kendi kişisel çıkarlarımızı gözetmeksizin yaptığımız işler sonucunda ''Aptal, enayi'' gibi damgalar yemek yanında, bolca kazıklanır, başımızı bolca duvara vurur, bolca ağlarız. Ha hepsi böyle sonuçlanmaz. Ama geneli böyledir. Çünkü yaptığımız iyilik yine bir insanadır. Ego ise kişiden kişiye değişir. Bizim burada konumuz insandır. İnsanlar çeşitlidir ve egolarda bunu sonucunda çok çeşitlilik gösterir. Benim id im de farklılık gösterir. Bendeki id ego tatminini ister. Ego tatminimin içinede cinsellik, açlık girer. Ego tatmin ettikce idimde tatmin olur. Arada süperego buna karşı gelmeye çalışır. Yer yer bana zararı olacağı düşüncesinden toplum kurallarına uyarım. Bana zarar vermeyecekse, bana azcıkta yararı olacaksa, ki özellikle egomu tatmin edecekse yaparım. Şimdi insanlar egoisttir lafına gelelim. Kişinin kendi çıkarları doğrultusunda hareket etme olgusu tüm insanlarda vardır. Çünkü biz insanlar, tanrı değiliz. Ölüp gideceğiz. Bu ölüm ve doğum arasını en uzun, en zevkli, en süper nasıl geçireceksek ona göre yaşarız ve ona göre davranırız. O halde tüm insanlar egoisttir. Egoist değilim diyen daha bilincine erişmemiştir. Benmerkezciyimde. Sonuçta her insan kendi dünyasında yaşar. Her insanın dünyaya bakışı ve algılayışı farklıdır. Bu da o insana has bir dünyası var demektir. O dünyanın da merkezi kişinin kendisinden başkası olabilir mi? Benim dünyam dindir diyenler var. Ya da çocuklarım... Olabilir. Ama benim dünyamın efendisi benim. Benim dünyam benim etrafımda dönüyor. Başkasının dünyası değil. Ben bu yönden benmerkezciyim. Söylediklerimi genelliyorum. Ama Freud da genellememiş miydi? Onun insan üzerine genelleme yapması ne kadar doğruysa benimki de o kadar doğrudur. Ama konuştuğumuz herşey insan doğası üzerineyse hiçbirimiz gerçekleri tam olarak bulamayız. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sintisyzer Mesaj tarihi: Mart 15, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 15, 2008 dude.. this topic is going to be legen.... wait for it... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Olivies Mesaj tarihi: Mart 15, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 15, 2008 egodan ziyade eziklik gibi geldi :b Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Thaumiel Mesaj tarihi: Mart 15, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 15, 2008 Al işte Freud un göz önünde bulundurmadığı şeylerden biri. Sana ezik gelen şey bana, mükemmel gelir. Senin ezik bulmanda bana senin ezikliğini gösterir. İnsan farklılıkları böyle zamanlarda ortaya çıkar. Senin söylediğinide çok sevip ''WOW, OMG'' diyeceklerde çıkabilir. Ama bana öyle gelmez. Ki bunu eziklik diye adlandırmak da ayrı bir olaydır. Ben Nietchze nin üstün insanlarından biriyim. Ben komünizm savsatasını, dediklerimi ezik bulan insanlarla eşit konumda olmamak için saçma bulan kişiyim. Doğa kanunları içinde hangimiz daha çok yaşayabilirdi sorusunda çoğundan uzun yaşayabileceğimi bilen bir insanım. Alçakgönüllük mü etmemi isterdiniz? Alçakgönüllük özgüven eksikliğinin bir parçasıdır. Geçipte ''Ahah yok canım o kadar başlık var efsane olacak, bu olur mu hiç?'' diyen bir kişi değilim. Ha şimdi anlaşılmasın ki ''Evet bu başlık efsane olacak, herkes beni konuşacak'' diyorum. Bu başlıkta ki tartışma kişilikler üzerine, insan üzerine olacağı için, anlamsız, kişiden kişiye değişen anlamlar taşır. Bu da efsane olmaktan çok saçma olduğunu gösterir. Ve evet bana böyle gösterir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sintisyzer Mesaj tarihi: Mart 16, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 16, 2008 tamam da senin yuzunden efsane olmicakki bu topik?, e5 muhabbeti ve türevleri yüzünden olucak Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Thaumiel Mesaj tarihi: Mart 16, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 16, 2008 Tamamda benim yüzümden olacak dedim mi? Topic sadece örnek amaçlıydı. Topic i geç. Onu atla. O orada ufak bir örnek. O an aklıma ilk gelen örneği yazdım. İlk gelen örnek oydu. Yoksa ''HOAA BEN VARIM TOPİC LEGENDARY OLMAYACAKTA NE OLACAK'' amaçlı yazılmış birşey değildi. Kapito? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cons Mesaj tarihi: Mart 16, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 16, 2008 Vücudundan kurtul, sadece zihnin ve ruhunla yaşa, o zaman toprak altında da nefes alabilirsin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mino Mesaj tarihi: Mart 16, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 16, 2008 İşte Thaumiel gibi düşünen insan sayısını 5-6 milyarla çarpın. Dünyanın niye sürekli kötüye gittiğini anlarsınız. Tabi bu olayda Thaumiel gibi düşünenlerden çok, aşırı çoğalan insanlığın etkisi var. Bu yüzden bu egoları doyurabilmek için nüfus planlaması şart. İnsanların istekleri bitmiyor çünkü. Ama kaynak sınırlı. Dengeleyebilmek en güzeli bu arada. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Mart 16, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 16, 2008 Cons said: Vücudundan kurtul, sadece zihnin ve ruhunla yaşa, o zaman toprak altında da nefes alabilirsin. ney?? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cons Mesaj tarihi: Mart 16, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 16, 2008 Vücudundan kurtul, sadece zihnin ve ruhunla yaşa, o zaman toprak altında da nefes alabilirsin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fenris Mesaj tarihi: Mart 16, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 16, 2008 hiçbiriniz tanımamışsınız cons un quote u.ne biçim türk gencisiniz tuuu :P Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Zheld Mesaj tarihi: Mart 16, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 16, 2008 dünyayı kurtaran cons Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar