Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Ego

JD

Öne çıkan mesajlar

Ego :). Hayatımızı şekillendiren en büyük kavram.

Aşk: Ulaşılamayana ulaşma arzusu ki bu ulaşılamayana ulaştığımız an ego tatmin olacağından aşkta bitecektir.

Eve kız atma: Bu aktiviteyi gerçekleştirdikten sonra içten içe kendinle gurur duyacak, egonu tamamıyla tatmin etmiş olacaksın.

Başarılar: Zaten bariz ego tatmini fulleniyor.

Ayar verme: Haha en üstün benim, zekamla dövdüm. Tehey egomda tavan.

Kişiye yalvarılması: OHA ADAMI YALVARTIYOM. ZUHAHA. EN BÜYÜK BENİM.

Sevilmek: Kahretsin, beni herkes seviyor. Ben neymişim be!!

Karşıt cinsin aşık olması: Bahsetmeye gerek yok.

Bulunduğu ortamda herkesi güldürmek: Cem Yılmaz'a bir, Woodey Allen a iki huleaan.

Ya daha çok şey var sayılabilecek. Yaşamımızda herşey egoya göre şekillenir. Ki bende öyledir. Ve hatta egom seninkinden, hepinizinkinden büyüktür. Ego tatminimse inanılmaz bir zevk verir bana.

Ama bir diğer yaşam etkileyen şey ise katıksız sevgidir. Anneye, babaya, kardeşe ve kişinin çocuklarına olan sevgisi... İşte bunlarda ego tatmin bulamazsın. Ha arada onlarada laf sokar, onlarada hava atar ego tatmin yaparsın ama katıksız sevgide ego tatmin olamaz. ''Yani ben annemi seviyorum en büyük benim'' önermesi çok aptalca ve bir o kadarda saçma olur.

Ha senin olaya gelirsek;

Merak etme. Oralarda bir yerde tanımadığın bir kişi var sana aşık olan. Seni seven. Hatta tanıdıkları arasındada vardır sana aşık olan. Ama egon onun sana açılmasını engelliyor. Malesef bu konudada bir şey yapamayacağız. Çünkü ego bir anda kenara bırakılacak bir şey değil :).
Sosyal ağlarda paylaş

Metakuso said:
Gururla egoist olduğunu söyleyen insanlar var oha. 2 km min. lütfen

Sende egoistsin. Ve egon egoist olduğunu kabul etmemenin sana daha büyük bir ego tatmin olacağını söylediği için egoistim diyemiyorsun. Egoist değilim diyen adam yalan söylüyordur.

Atatürk bile kurtardıktan sonra gerile gerile ''Peh be kocca ülkeyi kurtardım. Dünyanın en iyi kumandanıyım'' demiştir. Uydurdum. Ama kesin demiştir. Ama o da egolarına yenik düşüp para üstüne kendini koydurtmuştur. Atatürkün egosu altında ezilmekten bunalmış olan İsmet İnönü de direk paraya resmini koydurtmuştur.

Mahatma Gandhi sizce tüm dünyaya kendini tanıttığında bir zevk içine düşmemiş midir? Çok pis düşmüştür.

Herşey ego üzerinedir. İnsan oğlu egoisttir. İnsanı insan yapan düşünme yetisi değil egolarıdır. Sonuçta düşünmenin farklı bir çeşidi olan içgüdü de hayvanlarda var. Ama ego yoktur. Sadece hayatta kalabilme endişesi vardır.

Egoist değilim diyen insan yalan söylüyordur. Ya da insan olma bilincinin ego kısmını daha çözememiştir.
Sosyal ağlarda paylaş

Letsgetthesunshine said:
Sence annen babanla egosu koca bir balon olduğu için mi evlendi...

Aşık olsalardı belki. Ama babam iyi bir adaydı. Annemde anneannem tarafından tam bir ev hanımı olarak eğitildiği ve dedem tarafından çok fazla sağ, sol olaylarına karışıyor diye okutulmadığından evlenme ihtiyacı olan birisiydi.

Ama babam da annemde birbirlerine ulaştıklarında, egoları tatmin oldu. Çünkü kendi içlerinde başarı elde ettiler.

Yani hayır. Koca bir balon olduğu için değil ihtiyaç meselesi olduğu için.

Ha ben yazımda ''TÜM YAŞAMIMIZI EGO KONTROL EDİYOR'' demedim. Yaşamımızı etkileyen en büyük faktör olarak egodan bahsettim. Bu demek değil ki etkileyen bi tek ego. Sadece en büyüğü. Sonra katıksız sevgi dedim. Arkasından ihtiyaçlar gelir. Ve burada ihtiyaç söz konusudur.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...