Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

kısa dönem askerlik kalkıyor

Llama

Öne çıkan mesajlar

Rahan said:
paralı askerliğin böbreğini satmaktan farkı ney?

ailen için, yaşamak için hayatını tehlikeye atıyorsun bunu da para için yapıyorsun.

bunu paralı askerliğin uygulanamaz olduğuna destek olarak söylemiyorum. paralı askerliğin en ideali en mükemmeli en bir etik en bi ahlaklı olduğu fikrine karşı sölüyorum.

hayat tehlikesi olan ve parayla yapılan bir sürü iş var
askerliğe de o gözle bakabilirsin
ikincisi hayatını asker olmakla değil, bir saldırı olması durumunda tehlikeye atıyorsun, o saldırı aynı kaynaktan sivil bir insana da gelebilir

---

uni okumuş birinin daha iyi şartlarda askerliği:
askerlik bir ceza sonuçta; parası olana, okuyana kıyak yapılması benim hoşuma gitmiyor
herkes için aynı şartta mümkün olduğu kadar kısa olması daha iyi
Sosyal ağlarda paylaş

forgiver said:

uni okumuş birinin daha iyi şartlarda askerliği:
askerlik bir ceza sonuçta; parası olana, okuyana kıyak yapılması benim hoşuma gitmiyor
herkes için aynı şartta mümkün olduğu kadar kısa olması daha iyi

Askerliğin bir ceza olduğunu ancak ve ancak askere gitmemiş biri söyleyebilir.
Ana kucağından, baba ocağından kalkıp gidip 6/12/15 ay askerlik yapmak kişinin kendisini ve ülkesini tanıması için çok önemli. Ülkenin gerçeklerini bilgisayar başında oturarak göremezsiniz. Hangi insanlarla aynı havayı soluduğunuzu, aynı nüfus kağıdını taşıdığınızı görmeniz, hayat karşısında gerekirse ezmek, gerekirse ezilmek hususunda sağlam deneyimler kazanmanız, hayata hazırlanmanız için 6 ay bile olsa askerlik yapmanız şart. Bir çeşit staj, küçük bir hayat simülasyonu denebilir.
Sosyal ağlarda paylaş

iyi de illa hayat deneyimi kazanmak için asker mi olmak gerekiyor
işe yaramayacağını söylemiyorum ama hiç kimse piskopatlık olsun diye kendini zor duruma düşürmeyi istemek zorunda deil
kızlar askere gitmiyor bir eksikleri mi oluyor
6 ay 1 yıl askerlikle uğraşcağına işe girmeyi denese, işe girebilen kişi askerlik gibi bir şeyi kafasına takmak zorunda olmasa ne güzel olcak di mi
reel hayatla askeri hayatın bir benzerliği yok, dışarda para kazanmak geçerli
itaat etmek, kötü yemeklere alışkın olmak, 6 ay abazan kalıp devreleri yakmama yeteneğine sahip kişilerin askerden sonrası için işlerine yarayan ellerine ne geçcek
askerlik hikayesi anlatırız filan
bu bir zorunluluk olduğu için ssss şeklinde çekiliyor, askerliği bitiren kötü yanlarını unutuyor oh kurtuldum diye
böyle bir zorunluluk olmasın bakalım insanın psikolojisi nasıl değişir
neyse askerlikten soğutmak suç, yaylalar yaylalar, ısının şimdi
Sosyal ağlarda paylaş

Rahan said:
Werewolf said:
Zorla böbrek almaktan daha bir etik daha bir ahlaklı olduğu ortada.

mı acaba? bir ülkede birileri sınırları beklemek zorundaysa, o zorunluluğun sade gece kondu mahallesi sakinleri arasında dağıtılması, toplumun her kesimine dağıtılmasından daha mı iyi?

Paralı askerliğin olduğu bir ülkede gecekondu sakinlerini zorla askere almayacaklar ki. Asker olup para kazanmak isteyenler gidecek askere.

Bedelliyle karıştırdın galiba sen.
Sosyal ağlarda paylaş

Askerlikle hayatın benzerliklerini sadece maddiyatta ararsan yanlış yaparsın. Gerçek hayatta askerlikteki gibi kimse yatak, yemek, kıyafet, sıcak su da vermez ona bakarsan.
Askerliğin verdikleri maneviyattadır. Sen sadece kendin için düşünme, askere daha hayatında trafik lambası görmemiş gençler de gidiyor. Bu adamlar medeniyeti, hayatı, ana-babadan uzakta yaşamayı öğreniyorlar. Kendilerini idame etmeyi öğreniyorlar.
Bu özelliklerin bazılarına sahip üni mezunları olduğunu da inkar edemeyiz. Herkes üni'yi şehir dışında okumuyor.

Üni mezununun ülkeye çalışarak daha fazla katkı yapacağı fikrine ordu da sahip zaten, ki üni mezunu 6 ay askerlik yapıp gidiyor, çok çok 12 ay yedek subaylık yapıyor. O 6 ayda da bir gün bu ülkeyi savunman gerekirse bunu yapabilmenin yolları öğretiliyor, sonra da uzmanlığın neyse o konuda "vatani görev"ini küçük çapta yerine getirmiş oluyorsun. Bittiğinde de, artık kalan 9 ay senin oluyor. İstediğin gibi gidip çalışabilirsin.

Kızlar konusunda söyleyebileceğim de şu, bundan 30 yıl öncesine kadar kadınımızın yeri kocasının dibiydi. Şu son 30 yılda kadınımız çağ atladı. Belki bundan sonra onların da askerlik gibi ciddi hayat deneyimlerine ihtiyaçları olacaktır. Kim bilir, belki onlar da bir gün askere alınır :P
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...