Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Mercedes C serisi

MrMarvelous

Öne çıkan mesajlar

CoolRider said:
Tamamda elde kalma olayı nedir sökersin ekstra donanımı baz olarak tekrar durur elinde! Ben zannetmiyorum ki sunroof gibi ekstremm opsiyonlar dışında herşey fabrika montajı oluyor. Arak sensormudur taponu sokuyolar sensor zımbırtılarını takıyolar zaten orjinal ise kablolaması hazır bağlıyorlar bitiyor. far ise far gövdesini değiştir olay tamam! Bana mantıklı gelen üretim bu şekilde geliyor tabiki daha detayı varsa bilemem!

adam i-drive istedi 3 serisine...

nası sökeceksin onu sormasayıp?
Sosyal ağlarda paylaş

Bu tarz hadiseler icin soyle birsey yapilabilir:
Mevcut olmayan opsiyonu talep eden musteriden opsiyon farki icin kapora nin ustune senet imzalanmasi istenir. Eger ki adam yan cizip kaporayi da yakip araci almazsa, o araca talip fakat ekstra opsiyon istemeyen potansiyel musteriye zaten senedi kesilmis ekstralar hediye edilir.

Bu durumda hem istedigi gibi custom aracini olustural ilk musteri, satsada satmasada borusan, ve satilmadigi durumda yeni balli musteri mutlu olmus olur.

Boyle yapmalarinin altindaki sebep bence ya baska birsey, ya matamanin dedigi gibi servisini saglamak zor olacagi icin islerine gelmediginden, ya da nasilsa bmw satiyoruz koy oteye anlayisi. Her durumda premium marka imaji acisindan hos olmayan birsey.
Sosyal ağlarda paylaş

KHaRoN said:
Bu durumda hem istedigi gibi custom aracini olustural ilk musteri, satsada satmasada borusan, ve satilmadigi durumda yeni balli musteri mutlu olmus olur.

o zaman da ben mutsuz olurum. benımle aynı parayı veren bır kısı opsıyonlu araca "ballı" bır sekılde otururken ben aynı fıyata mecburen cıplak aracı alır gıderım cunku.
Sosyal ağlarda paylaş

Sonucta zaten alinan araclarin fiyati sene icerisinde kur degisikliklerinden, kampanyalardan, bayii nin ozel indiriminden, kredi vs faiz oranlarindan neredeyse hicbir zaman esit olmuyor.

Arac sahiplerinin %50 sinden fazlasi 0 otomobil aldiklarinda 6 ay sonra "aa lan 6 ay beklesemiydikki fiyat xyz dusmus, tuh" diyordur.

Bu durumda bilmiyorum ticaretten gercekten anlamam ama, hangisi daha kotu mukayese edemiyorum:
Ithalatcinin kendisinden ekstra talep eden musterilerine, ustelik o kadar ozel siparis payi, shipment, vergiyi vs coktan kabullenilmisken, "yok getirmiyoruz, getirmiycezde israr etmeyin" tarzindaki yaklasimlari mi?
Yoksa Gelen musterilerine "bakin soyle bir aracimiz var, icerisindeki ekstralarin degeri 2000€+kdv, fakat siz sadece 1k ytl fark verdiginiz takdirde sizin olacak" tarzindaki musteri canlisi gozuken yaklasimlari mi?

Borusan holding in sadece otomobil ithalat kollari 3 ayri markada bunca senedir faal bir sirket, onlara hangisi daha cok getirir, hangisi daha cok goturur? Iyi hizmet ve musteri memnuniyeti mi, yoksa musterisine hayir diyebilen bi anlayis mi-ustelik kar edecekken-?
Sosyal ağlarda paylaş

I-Drive dediğin fiyatı 3-5 milyar arttıran ciddi bir opsiyon...

herkes bi ekrana o parayı vermek istemeyebilir...

ayrıca Kharon un önerisi hayata geçirilseydi kimse BMW almazdı. Şahsen ben kapora koyarkan bana öyle bi senet imzalamaya kalksalar "s*ktirin gidin" der o sinirle başka marka alırdım... bu kadar bmw sevmeme rağmen öyle zorlama yaptırım yapamazsın...

zaten kesin tüketici haklarına aykırıdır.
Sosyal ağlarda paylaş

borusan biraz cakallıga baslamıs

BMW 116i Premium - 2008 Otomatik 4 silindir- 63169 YTL

BMW 316i Sedan - 2008 Manuel 4 silindir- 68.530 YTL

yuh diyorum, ben makyajlı 1.18i yi o fiyata aldım. ayak üstü adam kazıklamaya baslamıslar. cin olmuslar carpıyorlar resmen. bana yaptıgı satıstan da kar ettıgıne gore burada resmen kazıklıyor. 1.18i ye bmw den ozel fiyat falan gibi geyiklerle acıklanabilecek durum degil bu.

sen bu kadar dıstrıbutor karı koyarsan 1 serisi 1600 motor arabaya, idrive getirmek istemezsin tabiki. fiyata yansıtamaz cunku onu. fıyatı zaten bastırabıldıgı kadar sısırmıs. idrive ustune sırıtır 2-3 milyar daha pahalı yaparsa arabayı.
Sosyal ağlarda paylaş

matama said:
yalniz ben 5 serisi alirken

81 bin euro deyip 68 bin euroya dusmuslerdi :)

bana galeride aylardır yatan z4 ıcın baz paket manual vites 2.0 a 55bin euro dediler kafadan. galeridekini almam o zaman, hem pesin odeyeyım donanım ekle ustune bedava dedim. kabul etmedi. bulursa o paraya onu alacak enayi satsın. kosıflere daha sormadım, oraya da sorayım, benzer yanıt alırsam eger ben agustosta valla tt bakıyor olacagım. z4 cok daha hosuma gıdıyor, tt yede golf platformu nedenıyle kılım, ama yapacak bır sey yok. alternatifim yok. butcem de 60k da sınırlı.
Sosyal ağlarda paylaş

borusanin sahiplerinden bir kismi karsi komsumuz :) demistik adamlara onun yardimi oldu belki

ama bir daha olmaz cunku komsumuzla otopark yeri yuzunden kanli ve bicakliyiz :P

MrMarvelous said:
matama said:
yalniz ben 5 serisi alirken

81 bin euro deyip 68 bin euroya dusmuslerdi :)

iyi müşterilerine yapıyolar öyle kıyak...

nabza göre şetbet veriyor borusancılar...
Sosyal ağlarda paylaş

Selam,

Eski TT kendine has bir çizgi sahibiydi. Çirkin diyemem ama güzel de diyemem, garip birşey :P

Yeni TT'nin çizgileri ise kendine has değilmiş gibi bir izlenim veriyor ve bu da TT karakterinin biraz bulanıklaştırıldığı izlenimi veriyor bana. Sadece görünüş için yorumluyorum.

matama otopark dediğin nedir ki; kavgaya ne hacet :D

Saygılar.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...