Mr_Hand Mesaj tarihi: Mart 9, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 9, 2008 X3 öyle, Magna Steyr diye Avusturya'lı bi firmayla birlikte üretiliyolar, ama 1 serisine emin değilim, birileri burada ima etti diye öyle dedim. Ama bu şekilde üretilmesi de mantıksız değil, en alt seviye, maliyetinin düşük olması lazım, outsourcing bol olur diyorum... Sonuçta "basit" araçların hepsi bikaç firma tarafından ortak üretiliyot... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Vodan Mesaj tarihi: Mart 9, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 9, 2008 MrMarvelous said: bugün opel astraların bile sinyal kolu elektronik... bile mi.. öncüdür. İlk Vectra'da görmüştüm ben daha sonra taklitçiler çıktı tabi VW gibi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Vodan Mesaj tarihi: Mart 9, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 9, 2008 Mr_Hand çok bomba bi iddiada bulunmuş. :) Kaynak yoksa inanmam kusura bakmayasın. Ha de ki, ortak motor üretimi, şasi üretimi yapıyorlar falan -ki şasi üretimi yapmıyor- bir nebze ama arabayı BMW üretmiyor acayip olmuş. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mr_Hand Mesaj tarihi: Mart 9, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 9, 2008 ulan lafı çıkaran ben değilim nerden iddia ediyo olduk. Medya mısın olm :) X3 kendi üretimi değil, 330xi'nin parçalarını kullanarak başka bi firma üretiyo anlaşmayla. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
prozzak Mesaj tarihi: Mart 9, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 9, 2008 x3 ün altında made in bangladesh yazıo uheueh Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mr_Hand Mesaj tarihi: Mart 9, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 9, 2008 lol. hatta arada bi fabrikadan içeri sızmış mülteciler çıkıyo yeni arabaların stepne yuvalarından. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
matama Mesaj tarihi: Mart 9, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 9, 2008 audilerin iciyle ilgili bir tel lafim var PAVYON o ne kirmizilar ole ya Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
paramecium Mesaj tarihi: Mart 10, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 10, 2008 Selam, Mr.Marv Audi konusudna iyi birşeyler dedi, gözlerime inanamıyorum :P Audi'nin içindeki kırmızılık da ne matama? Saygılar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
matama Mesaj tarihi: Mart 10, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 10, 2008 abi o iste icinde radyoda her yerinde kullanilan kirmizi isiklar Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
paramecium Mesaj tarihi: Mart 10, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 10, 2008 Selam, Haee, ben de kırmızı deri koltuklara dedin sandım :P Yaa o kırmızı ışığa bayılıyorum ben nedense. Misal yenilerde beyaz ışık falan kullanıyorlar göstergelerde, gıcık oluyorum :( Çoğu marka beyaz ışığa geçti sanırım. Saygılar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cons Mesaj tarihi: Mart 10, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 10, 2008 bencede kırmızı süper Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Namessar Mesaj tarihi: Mart 10, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 10, 2008 bu arada 1 serisinin üretimi hakkında wikipedia da soyle denmis: wiki said: The 1 Series is built in Regensburg and Leipzig, Germany, with the 4 cylinder petrol engines coming from the Hams Hall plant in Coleshill north east of Birmingham, England. The 1 Series is effectively the first in the world to have mild hybrid technology as standard equipment. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Namessar Mesaj tarihi: Mart 10, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 10, 2008 malzeme kalitesine gelince, 1 serisine 3 serisine koyduğunuz herşeyi koydurabiliyorsunuz almanya da. ısıtmalı deri hafızalı koltuklardan, özel voice sistemine. parayı verdıgınız surece 1 serisini 3 serisi yaparsınız rahatca ic mekan kalıtesı olarak. premium aldıgınız surece arabayı, kumas ve plastikte abartacak kadar fark yok zaten, dıreksıyon aynı zaten, konsol da benzıyor, tek farkeden ekstra oyuncaklar. ucurum olarak gorulecek o buyuk fark nedense türkiye de asıl oluşuyor. turkıye deki hatchback araba pahalı ve luks olmaz zihniyeti yuzunden, tabı bır de dıstrıbutor karını kaybetmemek ıcın. vergılerde olayı korukluyor. 1k lık opsıyon koydunuzmu vergı ıle oluyor sıze 2k fark. çoğu opsiyonu borusan sunmuyor buraya, istediğinizde de duruma göre bazen özel sipariş yaparak alıyorsunuz. opsıyonun parası yanında ozel sıparıs parası olarak haracınızı odersenız tabı. yoksa platform aynı, pasıf ve aktıf guvenlıkte standart olan opsıyonlar tamamen aynı, hatta hatchback olmanın getırdıgı zorunlu bazı ekstralar var 1 de, takılan radyolar klımalar aynı, motorlar aynı bmw motorları, (hatta ustune 1 serısındekı motor daha yenı ve elden gecmıs durumda, daha ıyı bır durumda ve gelecek 3 serısı nın habercısı durumunda), arkadan cekis aynı, far sıstemı aynı, yol bılgısayarı aynı. uretım bandında paylastıkları parcalar %60 ortak e90 ve sonrası 3 serısı ıle, ee ınsaf, bunun neresı bmw degıl? tıpını begenmemeyı haklı olarak anlarım, zevkler cok degıskendır ınsanlarda ve radikal bir dizayn. bu araba cok cırkın dıyen hıc kımseye kızmam. ama bu araba bmw degıl demek yakısmıyor. bır bmw nın sahıp oldugu hersey var arabada, aynı muhendıslıgın urunu, nıye bmw degıl? babam 2008 model 3.20d kullanıcısı. manual vıtes oldugu ıcın pek kullanmıyorum, ama bursa ya gıdersem mecburen kullanıyorum araba olmadıgı ıcın baska. acıkcası ıc mekanda koltugun derı olmaması dısında oyle yakısmıyor denecek kadar fark yok benım arabamla. bır cok parca ortak zaten, oturunca goruyorsunuz. ama gıdıpte premıum pakete 3-4k euro fazladan para odemek ıstemeyıp (kı o bıle baz bir paket almanya opsıyonları ıle karsılastırıldıgında) arka tamponu serit plastik (bugun gordum, agzım acık kaldı, clio mu bu?), far sensoru bıle olmayan borusan ıcadı turkıye paketı dıye ıttırılen baz paketlere soyle bır bınıp arabayı elestırmeyın. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
paramecium Mesaj tarihi: Mart 10, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 10, 2008 Selam, Şu premium olayını biraz açar mısın? Nedir bu; bir paket mi yoksa mevcut malzeme kalitesinde bir seviye üste çıkma olayı mı? Merak ettim açıkcası. Saygılar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Namessar Mesaj tarihi: Mart 10, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 10, 2008 borusan ve kosifler in satış listelerinde yer alan bir olay. normalde bir suru paket var almanya ve ingiltere de bmw ler icin. fakat turkıye de sadece ıyıce soyup sogana cevrılmıs bır baz paket ve borusan ın sectıgı ozellıklere sahıp bıraz daha opsıyonlu premıum diye satılan bır baz paket olarak 2 paket halınde alabılıyorsunuz arabayı. premıum paket olayı sadece opsıyon oyuncakları ve dıs gorunumde bır ıkı seyı etkılıyor. ayrıca cruıse control, kapı kollarında ısıklandırma, elektronık atmosferık klıma, aydınlatma paketı, kol dayama ve saklama alanları, yagmur sensoru, far sensoru,aux in, ısıtıcılı yan aynalar vs vs vs gıbı ek zımbırtılar bu pakette. (hepsını sayacak vakıt yok) ayrıca ıc kumas kalıtesı yukselıyor, ve metal gorunumlu benım pek sevmedıgım grı plastık parcalar eklenıyor konsola ve dıreksıyona. premıum paket diye satılan seylerin cogu zaten baz olarak var o segmentte dıger marka araclarda, sorun orda cıkıyor zaten. premıum almak zorundasın bu arabayı dıgerlerı ıle karsılastırmak ıcın ama hıfi, bi-xenon, sunroof, bluetooh, katlanabilir aynalar, ısıtıcılı derı koltuk, on park sensoru, usb girisi vs vs vs gıbı eklenebılır daha bır cok dıger opsıyonlar bu pakette yok. onlar ıcın money talks dıyor borusan. idrive, voice, anahtarsız calıstırma, active steering, alarm sıstemı vs vs vs falan gibi almanya da olan ama turkıye de olmayan bır suru de opsıyon var 1 serısıne takılan. borusan bunlardan bırını ıstersen getırmıyoruz dıyor ve getırmıyor hakkaten. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
paramecium Mesaj tarihi: Mart 10, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 10, 2008 Selam, Yuhh... Ben de Borusan'ı adam gibi dist bilirdim : Saygılar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
CoolRider Mesaj tarihi: Mart 10, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 10, 2008 Peki benim anlamadığım bu opsiyonların hepsi moduler tasarım deil mi aracı sipariş ederken bu şu opsiyonları alır şuna göre bu almaz buna göre yapalım die bir olay mı var? Standart deil midir her araba? Ee bu durumda borusan her taktığı opsiyondandan para kazanıcak ise niye butun opsiyonları getirmiyor bunun firmaya ne gibi bir zararı olur anlıyabilmiş deilim! Aksine ulan opsiyon listesine bak der millet! Hatta kampanyanın sloganı bile hazır "Size özel BMW'inizi alın!" Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mr_Hand Mesaj tarihi: Mart 10, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 10, 2008 BMW individual hede hödö diye yapıyo onu zaten yurtdışında. TRde "BMW" satıyo olmak yetiyo zaten, gerisi maliyet oluyo satan için. Kendisi getirse, bu sefer diğerleri getirmediği için görece maliyet farkı oluyo satan için, o yüzden en boşu neyse onu satıyolar temelde. İsteyene de 3-5 opsiyon koyuyolar işte. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
matama Mesaj tarihi: Mart 10, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 10, 2008 getirdigi her opsiyon icin garanti vs vermesi lazim Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
MrMarvelous Mesaj tarihi: Mart 10, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 10, 2008 Garantiden değil... Her BMW siparişi veren aracı almıyor... Adam kendi isteğine göre döşüyor BMW sini, 2-3k euro kaporasını bırakıyor... aracı fabrikadan gelmesini bekliyor... Araç gecikti mi? ya da başka bi araba mı beğendi? Yakıveriyor kaporayı almıyor aracı... araçta borusanın elinde kalıyor. e adam kendi zevkine göre başkalarına luzumsuz gelecek donanımlar istettiği için borusanın o aracı elinden çıkarması çok zor oluyor. çünkü o ekstra donanım listesi fiyata ciddi ciddi yansımış oluyor... bunun önüne geçmek için borusan öyle her şeyi getirmiyor... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
CoolRider Mesaj tarihi: Mart 10, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 10, 2008 Tamamda elde kalma olayı nedir sökersin ekstra donanımı baz olarak tekrar durur elinde! Ben zannetmiyorum ki sunroof gibi ekstremm opsiyonlar dışında herşey fabrika montajı oluyor. Arak sensormudur taponu sokuyolar sensor zımbırtılarını takıyolar zaten orjinal ise kablolaması hazır bağlıyorlar bitiyor. far ise far gövdesini değiştir olay tamam! Bana mantıklı gelen üretim bu şekilde geliyor tabiki daha detayı varsa bilemem! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
matama Mesaj tarihi: Mart 10, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 10, 2008 coolrider o dedigini adam gibi yapabilen tek firma toyota o yuzden buyudukce buyuyorlar Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
CoolRider Mesaj tarihi: Mart 10, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 10, 2008 Japon yapar abi :) Bana diğeri hiçbir şekilde mantıklı gelmiyor. Yani bence hepsinin yapabilmesi lazım! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Arden Mesaj tarihi: Mart 11, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 11, 2008 60k euroya 5.20 alırsın bence bir 5.20nin test sürüşüne çık Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
CoolRider Mesaj tarihi: Mart 11, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 11, 2008 Direk baz bir 5.20 geliyor tahmin ediyorum o fiyata! Yoksa ikinci elden mi bahsediyoruz? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar