Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Grafik tasarımda neden Mac


hasansemre

Öne çıkan mesajlar

Her ne kadar programcı olsam bile hala nedenini bilmediğim bir olay var grafik tasarımcılar yada grafikerler neden mac'i tercih ediyor.
Mac tabanlı araçlar mı fazla performans olayı mı nedir durum bilen varsa bi detaylı anlatabilir mi?[signature][hline]Uçurtmalar rüzgar gücü ile değil o güce karşı koydukları için yükselirler.

W. Churchill...
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Matbaasiylan, renk ayrim stüdyosuylan tüm sistem mac ler üzerine kurulu. Bir kaç istisna var PC ile çalisan o dur. Kisisel tercihim PC den yana sonucta Mac, pc dosyalarini da sorunsuz acabilmekte. Millet alismis oyle gidiyor iste, 40 yillik mac ciler (simdi millet bilgisayar kurdu) simdi windows ogrenmeye kasamiyor. Hem G4, G5 makine tasarimlari pek hos :)
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

mac'in yapısı daha stabil ve grafik çalışmalarda daha çok hız imkanı veriyor. Mesela pc'de büyük formatta bir grafik dosyası yaratmaya çalışırsanız baya bir uzun sürer bazende kitler kalır. Ama mac'de bunun olması zor. Mac bu işler için hazırlanmış yapısı sayesinde tasarımcılara daha çalışma imkanıı verir. Ha bir mac'e verdiğin para ile çok harika bir pc'de yaratabilirsin ama yinede mac'in verdiği rahatlığı veremez.

Örnek olarak,

Bu bir G5 ve fiyatı 4000$

+ Dual 2GHz PowerPC G5
+ 2GB DDR400 SDRAM (PC3200) - 2x1GB
+ 160GB Serial ATA - 7200rpm
+ ATI Radeon 9600 Pro
+ SuperDrive (DVD-R/CD-RW)
+ Apple Keyboard & Apple Mouse - U.S. English
+ Mac OS X - U.S. English

Bu da bir alienware pc, fiyatı 4000$

+ Dual Intel® Xeon Processors 2.8GHz 533MHz FSB w/ 512KB Cache
+ 2-Year AlienCare Toll-Free 24/7 Phone Support with Onsite Service
+ Alienware Classic Chassis in Conspiracy Blue with matching performance keyboard and mouse.
+ Enermax EG465P-VE 24P 460 Watt Power Supply
+ Supermicro X5DAL-TG2 - Intel E7505 Chipset Motherboard
+ 2GB DDR PC-2100 SDRAM Registered ECC - 2 x 1024MB Module
+ 160GB Seagate Barracuda 7200.7 Serial ATA 7,200 RPM 8MB Cache
+ Plextor PX-708A 8x DVD±R/W Drive - Black
+ ATI FireGL™ X1 128MB 8x AGP w/Dual DVI
+ Creative Sound Blaster® Audigy 2 - 6.1
+ Integrated Intel Gigabit Ethernet Adapter
+ Microsoft® Windows® XP Professional[signature][hline]mesela beş
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

ama en çok ilk olduğu için diyebilirim. geçi adamlar artık olayı anladı testleri hep fotoşop testli olarak yapıyolar bilgisayarda. a bir de eski amigacılar asla mac kullanmaz pc kullanır :)[signature][hline]En son insan yapısı olmayan neye hayranlık duydun. Bir çiçeği ne zaman kokladın en son. Gökyüzüne ne zaman baktın.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Mac'lerde RISC islemci kullanilir. RISC CISC'e gore cok daha performanslidir ancak geriye donuk uyumsuzluk gibi bir problemi vardir. Yani makinanizi degistirdiginizde eski makinanizda kullandiginiz programi yenisinde kullanamazsiniz. Yeni makina icin derlenmis olan surumunu almak zorunda kalirsiniz.

Grafik isleme ister, 2 boyut ister 3, performans isteyen islemlerdir. RISC islemci bu isler icin bicilmis kaftandir. Bu yuzden uc noktada grafik ile ugrasan kisiler MAC yada 3 boyutlu calisma yapiyorsa SGI tercih eder.

RISC islemciler islemci olarak alemin kralidir da birde su uyumluluk sorunu olmasa.

Oky'nin ikinci ornegindeki pc'de kullanilan supermicro anakartlar performansli server yada workstation icin bicilmis kaftan eger intel cpu kullanacaksaniz. Misal Super X5DA8 MBD-X5DA8-0 anakarta ilk goruste asik oldum. Ne varki aramizda 514$'lik bir baslik parasi faktoru var.[signature][hline]In God I Trust
For Rest I Just Test
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

said:
GE-TA, 28 January 2004 16:24 tarihinde demiş ki:
Bu yuzden uc noktada grafik ile ugrasan kisiler MAC yada 3 boyutlu calisma yapiyorsa SGI tercih eder.

biraz geride kalmışın sen. SGI ölmek üzere. çok geri kaldı. Macte photoshop daha verimli çalışıyo bu doğru. ama az daha masraf edip onu PCm de de sağlayabiliyorum... fakat grafik çalışanları 3Dcilere göre daha bağnaz olduu için hala MAC hala MAC diyolar işte. Fakat aslında bi ajansta yeni maclar çok daha şık duruyo :)[signature][hline]En son insan yapısı olmayan neye hayranlık duydun. Bir çiçeği ne zaman kokladın en son. Gökyüzüne ne zaman baktın.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...