Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Yerçekimsiz ortam

PassivE_KesH

Öne çıkan mesajlar

Valla santrifüjle yerçekimli ortam elde edilebiliyor, bunun tersi de çok kısıtlı bir mekan için yapılabilir belki. Ama düşününce çok farklı olaylar, koskoca dünyanın çekim kuvvetini terslemen lazım küçük bir mekanda ki yerçekimsiz ortam oluşsun.

Yapılabiliyorsa bile çok zor ve pahalıdır.

Ki yapılabiliyor olsa NASA astronotları suda değil o ortamda eğitirdi hani :)
Sosyal ağlarda paylaş

şimdi iki farklı konsept var burda biri anti-yerçekimi biri de yerçekimi kuvvetini dengelemek.

ikincisi lise fiziği; neyi hangi kuvvetle dengeleyeceğine bakar. herhangi bir yolla yerçekimi kuvvetine denk gelecek karşılık bir kuvvet oluşturduğun sürece sorun yok. yani bir elektronu elektromanyetik alanda havada sabit tutuyorsan onun için yerçekimsiz ortam oluşturmuş olursun. CERN demişsin, orası genelde parçacıklarla uğraşır ama senin dediğin insanlar için yerçekimsiz ortam oluşturmaksa CERN ile ilgili olduğunu sanmıyorum, yüklü parçacıklar içinde yerçekimsiz alan oluşturmak dediğim gibi basit. İnsanlar için yukarda bir arkadaşın dediği gibi bir çeşit sentrifüj sistemi ile oluşturmak mümkün olur diye düşünüyorum.

ilki daha karışık bir olay hatta henüz başarılmadı sanırım. O da yerçekimi kuvvetinin fiziksel olarak ortadan kaldırılmasına denk gelen bir konsept henüz sayınsfikşın artı eksi yüklerin alanları birbirini götürebileceği gibi teorik bir eksi kütlede artı kütlenin çekim alanının götürebilir misal. bak ne kadar sayınsfikşın di mi
Sosyal ağlarda paylaş

• 1 ay sonra ...
uçağı yükseltiyorlar yükseltiyorlar yükseltiyorlaaar
ve düşürüyorlar, bu sırada yerçekimi sadece uçak için geçerli oluyor, sende keyfine bakıyorsun...

ev için yerçekimsiz ortam hazırlamak isteyen herkese birkaç milyon dolar karşılığında yardım sözü veriyorum..

tabi sırlarımı açıklamayacağım (:
Sosyal ağlarda paylaş

• 1 ay sonra ...
  • Yeni Oluştur...