Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

wow-turk'deki trojen hk.

Darkthrone

Öne çıkan mesajlar

Rondar said:
bende bu işten şüpheleniyordum
özellikle wow-turk e yazan/okuyan bir çok arkadaşımın accountunun hacklendiği ve benimde abuk sabuk dc ler yiyip şifremi değiştirdikten sonra normal oynayabildiğimi görünce wow-turk e evden girmemeye başladım ve artık abuk sabuk dc ler yemiyorum.
ayrıca çok abuk sabuk topicler açıldığı doğrudur. rogue forumunda her hafta bir çok kez "level 17 yim ne talent vereyim" "sword talent ne önerirsiniz"(sticky talent tavsiyesi başlığı var) ne bileyim en son işte bana söylenen "sen 3 günde hyjal + bt temizliyorum ve sosyal hayatımdan kaybetmiyorum diyosan yalancısın" gibi ithamlar falan feşmekan. lamer ve noob çok fazla elimizden geldiğince bişeyler göstermeye ve öğrenmeye çalışıyoruz. ama insan çok uyuz oluyo bazen. sen kimsin nesin bana yalancı diosun kendin beceremiosan benimmi suçum.
isyan ettim kusura bakmayın...

dc nedir acaba?
Sosyal ağlarda paylaş

• 3 ay sonra ...
Hiçbirşey bulamadı çünkü hiçbirşey yok sitede, özellikle trojan hiç olmadı. Ordan burdan trojan yiyip hacklenen insanlar suçu WoW-Turk.com'a atmasın.

Bunların yanında orada belirtilen vbs/psyme mi nedir o trojanın güvenlik riski bakınız low olarak nitelendiriliyor. Düşük derecede tehlikeli bir trojan da wow accountunuzun hacklenmesine yol açamaz. Baya yüksek olması lazım, içinde keylogger filan barındırması lazım vs... Ki hiçbir zaman bu sitede bir trojan ya da virüs olmadı!

Bunların yanında kar yağmaları virüs uyarısı verdiriyor olabilirdi belki. Yağan karı tehlikeli bulan bir antivirüs olabilir, malum javascripttir.

Bir de dikkatimi uyarıda hiçbir dosya belirtilmediği çekti. Direk anasayfada trojan varmış gibi. Trojanlar web sitelerinden dosyalar aracılığı ile girerler. Javascript ile filan exploit sokulabilir eğer explorer açığı var ise. Trojan sokmak için java gerekli ki java dili bildiğim kadarı ile sitenin ayrı dosyalarında olur.

Bir de garip olan anasayfanın 3-4 katı daha fazla hit alan forumlara trojan konmazken niye anasayfaya konsun? Bu da aslında bir trojan olmadığının bir destekçisidir.

Hepsinin yanında binlerce kişide sorun çıkmazken bir iki kişide muhtemelen kendi bilgisayarları üzerindeki başka sitelerden explorerlarına bulaşan ve olur olmadık sitelerde hata verdiren virüsler/spylar/trojanlar yüzünden uyarı alması ve bu siteyi karalamaya çalışmaları çok üzücüdür.

Bu olay tamamen siteyi karalama kampanyasıdır. Bu site üzerinde birçok diğer wow sitesinin reklamı özellikle forumlarında gizlice mesaj aralarına sıkıştırılarak yapılmaya çalışılmaktadır. Türkiye'deki diğer bütün WoW sitelerinden kat ve kat fazla hit alan ve her çeşit Türk WoW oyuncusunu bir araya getiren bu siteye karşı karalama kampanyası düzenleyenlere inanmayınız lütfen.

Hele hele wowturk.com ile karşılaştırma yapanlara iyice üzülüyorum. wow-turk.com ile wowturk.com yaklaşık olarak 1er ay fark ile kuruldular. Yanılmıyorsam daha WoW betadayken. wowturk.com haftanın 1-2 gününü kapalı geçirip en sonunda site sahipleri WoW'u sıkılarak bıraktıklarında wowturk.com'u da yanlarında kapatarak götürürken wow-turk.com sahipleri WoW'a devam etsin etmesin sabah akşam gece gündüz hep açık oldu. 3 yıldan fazladır hizmet veriyor.

Ayrıca sitenin seviyesine laf söyleyenleri de düşünmeye davet ediyorum. Sitenin girişine bir IQ testi konulamaz değil mi? Herkese açık herkesin faydalanabileceği bir site. Kişi sayısı arttıkça böyle problemlerin artması da normal. İnsanların cehaleti ile dalga geçmek yerine paylaşarak onları bilinçlendirmek isteyenlere de hep kapısı açık oldu bu sitenin.

Edit: Toplistlerde virüs olsa idi virüs uyarısında bir dosya adı gözükürdü ve virüs wow-turk.com domaini üzerinde değil toplist domaini üzerinde olurdu.
Sosyal ağlarda paylaş

Misafir
Bu konu yeni mesajlara artık kapalıdır.
  • Yeni Oluştur...