Llama Mesaj tarihi: Şubat 26, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 26, 2008 zerre açımıyorum bunlara zerre kadar gelirler gülerler takılırlar sende gülersin sonra bişey isterler yapmazsın kötü olursun çekler bişeyleri kafaları yine iyi olur seni tanımaz sonra gelir özür diler.. inlerinde takılsınlar.. devam etsinler.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BulletRide Mesaj tarihi: Şubat 26, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 26, 2008 Yalnız sokak çocuğu değil,sokak adamı olmuş videodaki eleman...Bİr tedavi etmek,sonrasında ona güvendiğinizi hissettirip bir iş sağlamak çok zor olmasa gerek belediyeler için.Zengin insanlar demiyorum,Belediye diyorum.Adam sokakta yatacağına tek göz bir evde yatsın,üşümesin ona razı sonuçta. Bi de kaçıp gider diosunuz yine...Adamı tedavi edeceksin önce.Tedavi etmeden bşi sağlamak yersiz,nankörlük yaparlar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Şubat 26, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 26, 2008 belediyeler çalışıyor aslında. olduğunca, elinden geldiğince. ama anlamadığınız nokta şu, kimseyi zorla tedavi edemezsin. uyuşturucu maddelerde en büyük sıkıntı budur. istemezse bağımlı kafasını da kırsan tedavi olmaz. dahası bunları zorla bir barınakta da tutamazsınız. kanun var yasa var. gelmem derse "gel ulan, yemek vericez hem! senin iyiliğin için hepsi" diyemezsiniz. belediyelerin ve avrupa birliği fonlarının çok düzgün kullanıldığını düşünmüyorum bu gibi sosyal konularda fakat hizmetleri olabildiğince vardır.. misal bazı belediyelerde "abüü param çalındı köyüme geri dönemiyomm. bi milyon versen yeter abü! bi bilet parası abüü!" diyenler için fon varmış. en azından küçükçekmece belediyesinde var olduğunu yetkililerle konuşurken öğrenmiştim.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Aket-Atum Mesaj tarihi: Şubat 26, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 26, 2008 Ben şahsen sokak çocuklarının topluma kazandırılabileceğine hiç ama hiç inanmıyorum. Hitler'in savaşta yüzü gözü parçalanan gazileri için yaptığı sanatoryumlar tarzı yerler yapılırsa ancak belki onlar istedikleri hayatı yaşayabilir. Bilmeyenler için, o sanatoryumlar toplumun sokakta çenesiz , kolsuz, bacaksız insanları görmemeleri için yapılmış, bir nevi karantinalardı. (gelsin şimdi "ne biçim adamsın sen ya" mesajları" Normal günlük hayatta bazen ne durumlar oluyor lafın gelişi "o an boğasım geldi" diyoruz. Peki ya o durumlar bunların başına topluma kazandırıldıktan sonra gelir ve bir an içgüdülerin etkisi ile şiddet olaylarına girişirlerse kim sorumlu olacak ki. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nileppezdel Mesaj tarihi: Şubat 26, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 26, 2008 Çocuk yaşken eğilir ama iç falso almış topa dış falso veremezsin. O çocukları sokaklarda şerefsilzer, şerefsiz olmaları için eğitiyorlar. O eğitmenleri indirmek lazım ve yeni sokak çocuklarını onların eline düşmeden kurtarmak lazım. Hazır düşmüş olanların sosyal hayata uıyum sağlamaları imkansıza yakın. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
a cup of coffee Mesaj tarihi: Şubat 26, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 26, 2008 ilk başta bende çok duygulandım benimde gözlerim doldu dasaayı boneyi falan okuduktan sonra şu aklıma geldi ve bende biraz katılaştım şimdi iyimi: nargilelerimizi içmişiz hava çok güzel çıkıp hava alalım dedik sahilin orada güzel bi alan var çimenlik böyle hoş hatta kokoreç yaptırmıştık böyle sahilde yiyelim dedik yakın zaten kokoreççi hemen berimizde, oturduk arkadaşlarla böyle yanaştı bunlardan bir kaçısı konuşmaya başladı gülerek falan yanımdaki cem adlı arkadaşa top dedi küpe taktığı için, beni askere benzetti ve abi sen çok mikici bi adama benziyosun dedi diğer arkadaşlar hakkındada bir güzel yorumlar yaptı bizimkiler her ne kadar ağzının payını verselerde moralimizi bozmuştu bi 10 dakika bunla konuşmak. gerçi çok birşey olmadı dediğiniz gibi bıçaklamalar falan var yahu.adam gidiyor çorba ısmarlıyor çocuğa, çocuk 5 dakika sonra gidip adamı bıçaklıyor; çorba ısmarladı, bunun parası vardır diye. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rahan Mesaj tarihi: Şubat 26, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 26, 2008 aslında en kötü ihtimal jandarma komando olur bu gençlerden. mümkün olduğunca sınırda mümkün olduğunca toplumdan uzakta tinersiz temiz hava bol güneş, sıkı disiplin. fena fikir değil ya. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar