Vanwaeldaien Mesaj tarihi: Haziran 25, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 25, 2009 Evet kaynımda da var aynısı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mr_crafty Mesaj tarihi: Haziran 26, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 26, 2009 sıcak bir şişenin içine soğuk su koy böyle dışı nemlenir sanki terler gibi olur işte sizede aynısı oluyor sıcak vucuda soğuk su. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
yunusby Mesaj tarihi: Haziran 27, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 27, 2009 terlemeyle ilgili bir haber buldum bu haber beni tarif etmiyor bendeki sorun bularla alakalı değil belki alakası olanlar vardır. HABER Egzersiz, sıcak veya soğuk stres, anksiyete, alkol, kahve veya çay tüketmek, baharatlı gıdalar yemek aşırı terlemeye sebep oluyor. Giysilerinizi ıslatacak kadar aşırı terliyorsanız, ne yaparsanız yapın ter kokusuna engel olamıyorsanız, ellerinizden ter damlıyor ve yazı yazarken kağıtlar ıslanıyorsa, ayaklarınız mantardan ve kokudan kurtulamıyorsa aşırı terleme sorununuzu çözmenin zamanı gelmiş demektir. Aşırı terlemenin çözümsüz olmadığını söyleyen Medical Park Bursa Hastanesi'nden Cilt Hastalıkları Uzmanı Dr. Sibel Ünlüiskit, "Aşırı terleme vücudun her yerinde bulunan ekrin ter bezlerinin aşırı çalışmasına bağlı olarak ortaya çıkar. Aşırı terlemeye neden olan ekrin ter bezleri, daha çok el, ayak ve koltuk altlarında yoğunlaşır bu yüzden sorun, özellikle bu bölgelerde gözlenir." dedi. Aşırı terlemeye neden olan etkenleri egzersiz, sıcak veya soğuk stres, anksiyete, alkol, kahve veya çay tüketmek, baharatlı gıdalar yemek olarak sıralayan Ünlüiskit, muayene ve tetkiklerin ardından terlemeye neden olabilecek sağlık sorunları tespit edilebileceğini ayrıca sağlık sorunu olmaksızın da bölgesel aşırı terlemelerin olabileceğini söyledi. Özellikle duygusal dalgalanmalar ve stresin aşırı terleme sorununu daha da büyütebileceğini kaydeden Ünlüiskit, bu tür kişilerin dakikalar içinde sırılsıklam olabileceğini belirtti. Dr. Sibel Ünlüiskit aşırı terlemenin günlük hayata etkilerini ise şöyle sıraladı: "Aşırı terleme belirtileri, günlük hayatta ciddi, duygusal ve sosyal problemlere yol açabilir. Profesyonel iş yaşamında ise fonksiyon kaybına neden olabilir. Aşırı terleme iş hayatında bazı kısıtlamalar getiriyor. Tokalaşmaktan kaçınma, toplantılarda ter lekesi görünür endişesiyle ceket çıkartamama, yeni insanlarla aynı ortamda bulunmaktan kaçınma, sık kıyafet değiştirme ihtiyacı, hep beyaz gömlek giyme zorunluluğu, klavye kullanmada rahatsızlık hissi, istediği tip ayakkabı giyememe, tokalaşmadan önce elini üstüne silme ihtiyacı, kendini genel olarak cazip değil ve güvensiz hissetme ve olmadığı halde stresli gözükme terlemenin yol açtığı bir takım hususlardır." (CİHAN) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mardox Mesaj tarihi: Temmuz 3, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 3, 2009 primer hiperhidrozis(aşırı terleme) hastalığı farklı bi tıbbi durum, bölgesel olarak vücudun bazı bölgeleri durduk yere yaz kış egzersiz yapmadan durduğu yerde şakır şakır terler. Mesela avuç içi sık görülür, eli bi kova suya daldırmış gibi terler sürekli :) tedavi için ameliyatı vardır (en garnti yöntem) veya ameliyat dışı botox veya iyontoforez denenebilir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kermit Mesaj tarihi: Temmuz 19, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 19, 2009 bende yusfu beyoğlu adında fizikçinin ders verdiği lisden mezun oldum sonra ilkokulda adil temiz vcardı ne dövdüydü adam benş ölmüştür heralde belki Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dragonmax Mesaj tarihi: Temmuz 22, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 22, 2009 geçen ben de farkettim :) 2 bardak su içtim sonra birden büssürü terleyi verdim. aa su içinde terleniomuş dedim :P Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mardox Mesaj tarihi: Temmuz 22, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 22, 2009 haha bilim adamı şüphecidir tabii dragonmax Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
necmi Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Temmuz 23, 2009 http://www.youtube.com/watch?v=KTt9uT3QK6k&feature=related Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
PowerfulDarkness Mesaj tarihi: Ağustos 3, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 3, 2009 necmi said: http://www.youtube.com/watch?v=KTt9uT3QK6k&feature=related Abimiz ODTÜ'den mezunmuş :P. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
yýlmaz ÞENER Mesaj tarihi: Ağustos 14, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 14, 2009 son savaşçı benim 3 yaşında kızımında aşırı derecede sırtı terliyor. her yerde el ve ayak terlemesi için çareler var .sırt terlemesinin çaresini bulamadım .Çare bulunca paylaşırsan sevinirim.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mardox Mesaj tarihi: Ağustos 20, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 20, 2009 benzer şekilde olur onun tedavisi de. adı biraz korkutucu gelse de basit bi ameliyatla tedavi olabilir. göğüs cerrahisine giderseniz yardımcı olurlar, hem kafanızdaki soruları da sorarsınız. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Hagii Mesaj tarihi: Eylül 7, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 7, 2009 ben de de oluyor aynısı ama her su içince değil son svascı. böyle bilgisayar başından kalkmazsın ya bazen. sıkışırsın veya iyice susarsın, öyle durumlarda susadığımda ve aniden 2-3-4-5 bardak suyu hüplettiğimde bütün vucudum şakır şakır terliyor, veya aynı durum oruç tuttuğun zamanda geçerli oluyor. cahilce bir düşünce ama bendeki bu durum hastalık değildir diye düşünüyorum ama bi doktora da görünmeye gideceğim bu konu ile alakalı Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Joker Mesaj tarihi: Eylül 15, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 15, 2009 hamama girince neden terlenir asıl?!1 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
yýlmaz ÞENER Mesaj tarihi: Kasım 1, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 1, 2009 İnsanların sorunlarıyla alay ettiğiniz için Allah sizi daha beter etsin Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Olivies Mesaj tarihi: Kasım 1, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 1, 2009 Hurriyet yorum Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mr_Hand Mesaj tarihi: Kasım 1, 2009 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 1, 2009 ben de diyorum, bi yerden tanıdık geliyo ama... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar