Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Yerçekimsiz ortamda H2O

Qui

Öne çıkan mesajlar

• 1 ay sonra ...
O tam olarak yerçekimsiz ortam olmuyor işte yerçekimine denk ve ters yönde bir "başka türden" kuvvetin bulunduğu ortam oluyor. Hayır kelime oyunu yapmıyorum :p Teorik olarak yerçekimsiz bir ortamda olabilmemiz için ya higgs bosonunu anlayıp bu konuda fiziksel bilgilerimizi ilerletip higgs bosonunun etkisini ortadan kaldıracak bir yöntem bulmamız lazım (bu fikri de tamamen salladım böyle birşey olabilir mi bilmiyorum). Ya da şöyle de olabilir: iki eşit kütle arasında ikisinden de tam eşit mesafede duruyorsak yine yerçekimsiz ortam olur. Ama uzay boşluğunda bunu yapmak imkansızdır herhalde çünkü etrafta bir sürü kütle var uzak ya da yakın fark etmez heh.

ya da etrafımızda hiç bir kütlenin olmadığı bir boşluğa gitmeliyiz. Ama evrende gezegenlerin vs az çok homojen (her zaman değil tabi) dağıldığını var sayarsak böyle bir yer bulmak zor olabilir.
Sosyal ağlarda paylaş

• 1 ay sonra ...
Evet moleküller arası. Açıklaması basit. İki tane yan yana yüksüz molekül düşünün. Bunlar yüksüz olduğu için normal birbirlerini elektrostatik bir kuvvetle çekemezler. Fakat bu moleküllerin üzerindeki elektronlar bir olasılık bulutu halinde hareket ediyor ve durgun değiller. Verilen küçük bir zaman aralığı için bir molekülün ucunda elektronlar biriktiği zaman (olasılığa bağlı hareketlerinden dolayı), o atomun o ucu sanki yüklüymüş gibi oluyor. Bu oluşan kısmı yükte yanındaki molekülün elektronun dağılımını kısmen etkiliyor ve ordaki elektronlarında ters tarafta bulunma olasılığını arttırıyor. Yani geçici bir çekim kuvveti oluşuyor aralarında.

Şimdi elektronların orbitalleri etrafında çok hızlı döndüğünü göz önünde bulundurursak da bu van der waals çekim kuvvetlerinin sürekli oluştuğunu görürüz. Sslında oluşan bu elektron lokalizasyonları kalıcı değil ama elektronlar çok hızlı döndüğü için verilen bir zaman aralığında pek çok kez meydana geliyor ve bu oluşumlardan meydana gelen ortalama çekim kuvvetine van der waals diyoruz.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...