Namessar Mesaj tarihi: Şubat 23, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 23, 2008 bizim oralarda bir otopark mafyası aldı başını gidiyor. sitenin otoparkında arabama sürtüp duruyorlar. sol ön tamponun oradan tam farın altından buyukce bır parca kaldıran acemi kadın soforun ardından dun gece arabamı yıkatmam ile beraber sol kapımın yan tarafında bir çizik ve kapının sol altında basparmagım buyuklugunde bır gocuk ve cızık farkettım. araba kar nedenıyle otoparkta sabıt bır halde 1 hafta kadar yatmıstı ve sadece dün ıse gıdıs gelıste kullanıldı. dırek arabayı uzerıme parketmıs yapan her kımse ve buyuk olasılıkla dun kullanırken yogun kırden farkedemedim. sımdı gocuk ıcın artık bır sey yapamayacagım. ufak bır gocuk ıcın kapıyı yenılemek ya da cekıcletmek ıstemedıgım gıbı, bır cızık ıcın tampon ya da kapıyı da boyatmak ıstemıyorum ve ayrıca kaskomun hasarsızlıgını kaybetmekte ıstemıyorum. zaten kımın yaptıgı falan da bellı degıl. bmw servısınde bu ıs ıcın gızleyıcı kapayıcı ve paslanmayı engelleyen bır pasta surerler mı? daha once bu tur bır deneyım yasayan var mı? ıcımden bır hıs onlar ılla da kapı degıselım ya da boya atalım dıyecekler gıbı gelıyor. eger onlar surmezse ben baska bır yerde yaptırabılıyor muyum? cıla falan attırsam bır parca gızlenır mı? eger oyle bır seyı onerırsenız nereler ve ne tur cılalar uygundur? araba sıyah bu arada. boya metalık degıl. bu arada Ataşehir ahalisinin acemi şöförlerine burdan saygılarımı iletiyorum. ıkıncı el satıs kaybımı hıc hesaplamıyorum. yazık, 7 aylık araba uzerınde daha once hıc bır arabamda olmadıgı kadar cızık ve vuruk var sızın yuzunuzden. carptınız barı arabaya bır not bıraksaydınız, medenıyetsız hayvanlar. cok sevıyorum arabamı, nasıl canımın acıdıgını tarıf bıle edemıyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
paramecium Mesaj tarihi: Şubat 23, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 23, 2008 Selam, Kaskonun hasarsızlığının bozulması konusunu dert etme. http://www.autoking.org/ Kaskoların bu servis ile anlaşmaları oluyor ve ufak göçükler hasarsızlık bozmadan yapılıyor. Duyduğum kadarıyla da adamlar baya iyiler bu işte. 1 serisinin kapısında çıta yoktu yanılmıyorsam ve bu çok büyük bir dezavantaj bana göre :( Çok büyük sakatlıkların önüne geçebiliyor. Opsiyon listesinde falan varsa taktır, misâl Toyota'nın listesinde vardı. Tamponlardaki sürtmeler için 3M'in koruyucu filmini çektir, bir miktar ufak kazaların hasarlarını önlüyor. Eğer çizik, kazıntı şeklinde gerçekleşmişse çinko sürdürecek ve üstünü rötuş yaptıracaksın. Aksi halde pas olur, üzer seni. Benim araçta var mesela öyle paslı noktalar ama yaşından dolayı pek önemsemiyorum. Siyah renk olmasa 'gel ben çinko boya(Würth'den almıştım) ile rötuş yapayım' diyeceğim ama anında sırıtır : Sakın parça değiştirme! Bana söylenen' cillop değişen parça olacağına aracında, ufak darbeli orjinali olsun bin kat iyi'. Alıcının aklına kurt düşmemiş oluyor sattığın zaman. Sonuçta çok bağlansak da bunlar amaç değil, araç. O sebeple çok üzülmeye gerek yok, çaresi herşeyin var ;) Saygılar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Vodan Mesaj tarihi: Şubat 23, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 23, 2008 Geçmiş olsun. Bilirim bu duyguyu yakından. Acemilik arabam olmasına rağmen 1 tamponda ayakkabı bağlama dışında :p verdiğim zarar yok arabaya ama görsen haşat.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Namessar Mesaj tarihi: Şubat 23, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 23, 2008 farın altındakını 6 aydır bosluyorum baya hava, kar ve su yedı. yaptırmısken onu da yaptırayım bari. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
matama Mesaj tarihi: Şubat 23, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 23, 2008 10 cm in altindaysa cizik gocuk hic bmw ye falan goturme aman yani direk autoking Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
MrMarvelous Mesaj tarihi: Şubat 23, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 23, 2008 autoking ciler ankarada çok y*vşak afedersiniz ama... kaskodan karşılamak üzere gittiğinizde mekan boş dahi olsa 1 ay bekleme süresi falan veriyolar... Parasını peşin verene 3-5 günde çıkartıyorlar aracını... istanbulda da var benim bildiğim dr.vinyl. autoking e on basar benim tecrübelerime göre... ben artık en küçük göçük çiizkte bile dr.vinyl e götürüyorum... 2 bilemedin 3 günde teslim ediyorlar... artık kontrol bile etmiyorum yaptıkları yeri, bakmadan alıyorum arabayı o kadar memnunum yani.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
CoolRider Mesaj tarihi: Şubat 23, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 23, 2008 Ben kucuk göçük ve çiziklerde uğraşmıyorum biel çünkü düzelltirdiğinde arabayı satarken antin kuntin sorular ile karşılaşıyorsun! üzerinde nazar boncuğu gibi kalıyor! Eğer çizikler yada göçükler arabaya zarar vermicek şekildeyse bırak kalsınlar eğer illaki yaptırcam diorsan bence yetkili servisten şaşma ki inandırıcılık olsun. Öğle arabaları hasarsız diye millete kakalamaya çalışıyolar ki artık alıcılar en ufak problemde kıllanıyorlar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
MrMarvelous Mesaj tarihi: Şubat 24, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 24, 2008 Ama orijinal servis e götürünce de için rahat etmiyor ki... Adam linsansına güvenerek baştan savma yapıyor. Başka bir ustaya götürdüğünde arabada boya işi olduğunu hemen anlıyor. autoking dr.vinyl gibi yerlerde çalışan ustalar bazen süper kaliteli çalışıyor. Hatta o kadar hassas çalışıyor ki, boya kalınlığı ölçme cihazı ile bile bazen anlamıyorlar bi parçanın boyalı olup olmadığını =) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Vodan Mesaj tarihi: Şubat 24, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 24, 2008 Yetkili serviste yapılan tampon boyam dökülmeye başlamıştı. Sonra bir bayram sabahı sokaktan çıkışta küçük bir temasla boyanın bi bölümü döküldü :) Sigorta şirketimin anlaşmalı servisine götürdüm adamlar hemen dedi bunun altına ilaç sürmemişler o yüzden dökülmüş boyan. Cebimden bir kuruş çıkmadığı gibi kaskomu da çizdirmeden yaptırmıştım. Şimdi çamurluğumda yine bi göçük var 1 ay fln oldu gerçi üşengeçlikten yaptırmadım ama yine bi oraya gösterip olursa yine aynı şekilde yaptırmayı düşünüyorum. Yetkili servise 1 damla güvenim yok. Başka mevzularda yaşadık. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
MrMarvelous Mesaj tarihi: Şubat 24, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 24, 2008 Otomotiv medyasının dediğine çok ters düşse de genel olarak otomobil kullananlar arasında bir kanı var: "Garantisi bittikten sonra hayatta servise götürmeyeceksin". Medyanın her alanında satılık olduğunu biliyoruz. O yüzden bu genel kanıya uymak gayet mantıklı... Sanayilerde falan ustaların kendi açtığı tamirhaneler hem orijinal parça tedarik edebiliyor hem de servisten çok daha ucuza mal ediyor. Ayrıca bu ustaların çoğu orijinal servislerde ün yaptıktan sonra ayrılıp kendi servisini kuran insanlar. Otomobil satıcılarının asıl karını araç satışından değil de servisten yaptığını da hatırlatırım. Hatta bazı markaların distribütörleri öyle stratejiler uyguluyor ki, örneğin arabayı neredeyse sıfır kar ile satıyor. Sırf o adamı kendi servisinin müşterisi yapmış olmak için... durum böyle olunca da afedersiniz ota b*ka parça değiştiriyorlar, onu bunu kontrol ediyorlar, size kabarık bir fatura çıkarıyorlar serviste... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
CoolRider Mesaj tarihi: Şubat 24, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 24, 2008 Tabiki güven önemli! Ben mesela tarabyadaki toyota servisinden menun deildim ama peugeot efe çok başarılı! malesef çoğu kötü olsada cidden işini profesyonelce yapan servislerde var. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Vodan Mesaj tarihi: Şubat 25, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 25, 2008 Tabi tabi. Ben arabamı arıza için götürdüğüm Opel Odak'tan çok memnunum fakat Garanti sigortanın anlaşmalı servisi olan Balkan'dan hiç memnun değilim. E hasar durumunda da oraya götürmek istemiyorum haliyle. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dieevil Mesaj tarihi: Şubat 25, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 25, 2008 Yetkılı servıslerın bokunu cıkarttıkları olay işçilikte arac komple bakıma gırdıgınde neresıne dokunursa dokundugu yere ıscılık yazıyorlar balata degıscek lastık sokmeye ıscılık balata ya ıscılık vıda sıkmaya ıscılık .Ampul degıscek sokmesıne ıscılık alıyorlar en azından umranıye VW REKOR bu haltı yıyor ... garantıde olan Caravella aracının 50.000 de balatalarını yemıstık servıste hatırlamıyorum rakamı ama cok ucuk bır rakam soylemıslerdı .O rakamın 3 de 1 ı kadar aynı marka balata ıle kartal da VW servıste yaptırmıstık ... Garantısıde gıtmedı Aracın anlamadı okuzler :)) olcum yaptılar bısı yok dedıler son gıdılen bakımda Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
paramecium Mesaj tarihi: Şubat 25, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 25, 2008 Selam, Git yedekparçacıdan al orjinal veya canın isterse yan sanayi, götür bir ustaya, taktır, işçilik ver, çırağa da bahşiş. Oldu da bitti maşallah :D Benim Audi servisle anlaşmam o şekilde; Ne gerekiyorsa parçacıdan alırım, sen de işçilik koyarsın. Hatta onun iskonto oranı ile alıyorum parçaları da :P Gidip kart ile orada ödemesini yapıyorum falan. Saygılar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Arkansis Mesaj tarihi: Şubat 25, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 25, 2008 @ paramecium otomatik vites mi araç ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
paramecium Mesaj tarihi: Şubat 26, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 26, 2008 Selam, Yok, düz vites 5 ileri : Saygılar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
CoolRider Mesaj tarihi: Şubat 26, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 26, 2008 Şimdi aklıma birşey geldi: Vodan hocam senin site gayet güzeldi, araba yorumları yazabiliyoruz ya mesela aynı şekilde oraya her marka için insanlar beğendikleri güvenikleri servisin adı adresinin yazsalar hatta bir reyting olayı da olabilir. Bu sayede her şehirde en azından bir tane bilindik servis olur. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Vodan Mesaj tarihi: Şubat 27, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 27, 2008 Güzel bir fikir. Benimde kritik bölümlerini geliştirme gibi bir fikrim var lastik, akaryakıt şirketi, madeni yağ gibi kategoriler aklıma gelmişti. Otomobil servisleride güzel fikir ancak aklımda kurabildiğim yapı sanırım biraz zorlu. Tüm servisler araştırılıp veritabanına eklenir, kullanıcılarda servislere yorum yazar ve oy verir. En çok parayı veren servisler sitede en iyi servisler olarak lanse edilir :p Şaka bi yana -aslında iyi fikirmiş- ülkedeki tüm yetkili servisleri bulmak biraz zor olur heralde. Birde bu tür olaylara nedense katılım sağlanamıyor. Otokritik bölümünü dahi buradaki arkadaşların desteğiyle biraz geliştirebildik. :-/ Madem ortaya atıldı biraz kamuoyu yoklaması yapmış olalım olumlu sonuçlar çıkarsa bölüm olarak açalım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
CoolRider Mesaj tarihi: Şubat 27, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 27, 2008 Ben daha çok butun servislerin listesi yerine mesela şehir ilçe marka model listesi olur. Mesela ben giderim Peugeot istanbul avrupa yakası seçerim sonra bilemm ne servis adı şu adresi bu reytingimi veririm ekliceğim not varsa aşağıda bir kutucuğa yazılır. Böylece hem sen butun servisleri bulmakla uğraşmazsın. :) Kullanıcıyı çalıştıracan sen nie yoruluyosun :P Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Vodan Mesaj tarihi: Şubat 27, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 27, 2008 Kullanıcılar çalışmayı sevmiyorlar malesef. Birde aynı servisleri tekrar tekrar yazmaları işime gelmez. Tek tek tüm servisleri veritabanına eklerim oradan çalışır aslında fakat hukuki olarak başıma iş alırmıyım diye düşünüyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kharon Mesaj tarihi: Şubat 27, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 27, 2008 sikayetvar.com un nasil bir hukuki dayanagi var acaba? Sonuc itibariyle ayni kapiya cikacak, kotu yerilecek, iyi ovulecek bundan normal bisey yok bence. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Syn Mesaj tarihi: Şubat 27, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 27, 2008 valla sarıyerde de var o olaydan.adamlar sokak aralarını parsellemişler nereye parketsen para istiyorlar.hatta bir arkadaşımın arabasını parketmiş oraya,parasını da vermiş adamlara üstüne arabanın anahtarı istemişler.o da demiş işte,ya burdan araba geçmez zaten köşeye parkettim, zart zurt.onlarda ısrar edince vermek zorunda kalmış doğal olarak.geri geldiğinde arabası yerindeymişte adam demiş,senin araban kirliydi biraz,temizledim içiyle dışını felan demiş,30 milyonda ordan almış para.kafalarına göre iş yapıyorlar vallahi,böyle kaldırım kenarlarına park ettiğiniz zaman,işpark vs. olsa dahi,en azından ruhsatı yanımıza almanız iyi olur yani Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Vodan Mesaj tarihi: Şubat 28, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 28, 2008 Araba temizlemenin karşılığı 30 liramıdır be öeh Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar