Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

en yüksek tag sayısı !:.

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
simdi diyelim biri birini öldürünce tag.killi 1 artsın . yane işte bi nevi tepesinde kill/death yazma gibi. ama benim istedigim kısım ora deil .

simdi diyelim 3 tane kişi war. birinin 10 tane killi war diğerinin 20 digerinin 30 . peki ben en fazla tag ı başka bi deyişle killi olanın kill sayısını nasıl gösterebilirim? yane 30 u nsl gösterebilirim ? o sayı arttıkca ordaki degerinde aynı sekilde artması için update işe yarar diye düşünüyorum. fakat en yüksek tag sayısı nı nsl bi sekilde yazabilirim onu bilmiyorum. bu dlocal._for lardan filan da pek anlamıyorum belki onlarla çok kolay bi sekilde olur orasını bilmiyorum .

suan bi kaç istatistik yane başka bi deyişle top 10 scpini filan inceliyorum .çünkü onlarda isim ve kaç killi filan oldugu yazıyo sanırsam. orada numper,cnnpt filan war ama henüz pek bişi anlamıs deilim onlardan da . simdi biras daa bakcam fakat sizde yazarsanız sevinirim :)) ...
Mesaj tarihi:
ilk çözüm bütün sunucuyu tarayıp herkesin kill ine bakmak olur ama o çok sağlıksızdır.

alternatif olarak sphere yi çok hatırlamasamda şöyle bişi yapabiliriz.
bi taş var sayalım uid'si 04000001 diyelim

ve on=@death e de şöyle bişi yapalım
said:
act.tag.killsayisi +=1
var action_tamam=0
for 1 10
if(=0)
if(> < )
try uid.04000001.tag.num =
var action_tamam=1
endif
endif
endfor

sonra istatistik komutu yaparız.
said:
for 1 10
sysmessage >.name> : >.tag.killsayisi> kill.
endfor
Mesaj tarihi:
tskrler arkadasımda benim istedigim sey bi alandaki(yarışmadaki) yane sectordeki playerlar arasında sadece en yüksek olan tagı göstermek . yane istatistik yapmak filan değil .

senin yazıdgında sarnısam ilk 10u filan gösteriyor . yane sıralama yapıyor .
yannız bişiler sorcam belki bu sayede kendim de deneyere kyapabilirim .
öncelikle num komutu ne işte yarıyor ? bide var.action_tamam derken ne demek istedin yane o kısmını da anlamadım. cok tskrler bu arada
Mesaj tarihi:
num bir komut değil bir döngüdeki değişen isminin sabit kısmı
yani tag.num1 tag.num2 tag.num3 olacak onlar for döngüsünden dolayı.

sanırım loop'u sonlandıracak bir break komutu yoktu sphere de o yüzden bir variable yaratıp (var action_tamam = 0) bunu ilk önce 0 yapıyorum. daha sonra eğer işlem yapılırsa 1 oluyor. işlem yapılmış ise boşuna taramaya devam etmiyor sadece loop u bekliyor.

break olabilir belki sphere de araştırmak lazım :)
  • Yeni Oluştur...