Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Express Gate - Boot etmeden sörf ve skype

Mirage

Öne çıkan mesajlar

Selam,

Alacağım bilgisayar için parçaları tek tek sabırla araştırıyorum. Anakart bakarken Asus'un P5E3 Deluxe anakartına koyduğu Express Gate denilen bir özellik gördüm ve çok hoşuma gitti.

Ne yapar bu Express Gate? Hani bilgisayarı açtığınızda gelen boot ekranı vardır. İşletim sistemine girelim diye dakikalarca bekleriz. İşte Express Gate varsa, o standart boot ekranı gelmiyor. Bilgisayarı açtığınız anda saniyesinde Express Gate denilen mini bir işletim sistemi açılıyor. Aslında minimal bir linux dağıtımı diyebiliriz Express Gate için. Harddisk olmadan bile çalışıyor bu işletim sistemi.

Express Gate açıldıktan sonra isterseniz normal işletim sisteminize devam edebiliyorsunuz, isterseniz anında browser yada skype açabiliyorsunuz. Tabii Express Gate'i sevmeyenler Bios'tan etkisiz hale getirebiliyor.

Buyrun bu da videosu:
http://www.youtube.com/watch?v=589gvghX6QE

Şu an anladığım kadarıyla sadece yukarda bahsettiğim anakartta var. Ama youtube'da Asus EEE'ye de yüklediklerini gördüm. Tahminimce Asus baya yaygınlaştırcak bunu zamanla. Bu da benzeri şeylerin diğer anakartlara da yayılması için gaz verir.

Çok hoşuma gitti. Ama daha iyi olabilirdi. Çünkü anladığım kadarıyla işletim sistemine devam et dediğinizde Express Gate kapanıyor ve yine beklemeye başlıyorsunuz. İşletim sistemi açılana kadar sörf yapmaya devam edebilsek çok hoş olurdu. Ama ilerde bu da eklenir belki. Yine de bilgisayarın açılmasını beklemeden netten bir iki şeyip bakıp çıkabilmek harika bence. Alacağım anakart kesinleşti. ;=)
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...