asinanyavuz Mesaj tarihi: Şubat 19, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 19, 2008 NS102 dersimizin ilk lecture'ında konusu geçmişti. Oldukça eğlenceli bir ödül. Şöyle tanımını yapmışlar: said: The Ig Nobel Prizes honor achievements that first make people laugh, and then make them think. The prizes are intended to celebrate the unusual, honor the imaginative -- and spur people's interest in science, medicine, and technology. Geçen ödüllerden de bir kaçını yazayım: ECONOMICS: Kuo Cheng Hsieh, of Taichung, Taiwan, for patenting a device, in the year 2001, that catches bank robbers by dropping a net over them. ORNITHOLOGY: Ivan R. Schwab, of the University of California Davis, and the late Philip R.A. May of the University of California Los Angeles, for exploring and explaining why woodpeckers don't get headaches. ACOUSTICS: D. Lynn Halpern (of Harvard Vanguard Medical Associates, and Brandeis University, and Northwestern University), Randolph Blake (of Vanderbilt University and Northwestern University) and James Hillenbrand (of Western Michigan University and Northwestern University) for conducting experiments to learn why people dislike the sound of fingernails scraping on a blackboard. buna ayrı bi eheheh PEACE: Howard Stapleton of Merthyr Tydfil, Wales, for inventing an electromechanical teenager repellant -- a device that makes annoying high-pitched noise designed to be audible to teenagers but not to adults; and for later using that same technology to make telephone ringtones that are audible to teenagers but probably not to their teachers. Son olarak siteye buradan buyurabilirsiniz: http://improbable.com/ig/ Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Şubat 20, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 20, 2008 güzelmiş hehehe bunu da kendime hedef olarak koydum bu nobelden de istiyorum bi tane d: Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
asinanyavuz Mesaj tarihi: Şubat 20, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 20, 2008 N2O2'yi bulana da verdiler mi acaba :P Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Şubat 20, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 20, 2008 Hidrojendioksitin çok kanserojenik bir madde olduğunu kanıtlayan verirler bence Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Şubat 20, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 20, 2008 evet ilerde aklıma hiç bir araştıracak konu gelmediği bir zaman olursa bunu araştıracağım. kessinlikle Ig nobel ödülüne layik, önce bir durup düşündürtüyor sonra da güldürüyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
asinanyavuz Mesaj tarihi: Şubat 20, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 20, 2008 vay be Ig Nobel adayı çıktı forumdan. Başarılar Ardeth! Bekliyoruz bu ödülü. Hani konuşmada filan bi paticik filan dersen de fena olmaz :P :P Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mr_Hand Mesaj tarihi: Şubat 21, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 21, 2008 kanserojen değil de saf h2o olduunda zaten zararlı değil mi? ayrıca bi pankart mı neydi bu ya da videoda vardı sanırım milleti kekliolardı o zehirdir diye :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
asinanyavuz Mesaj tarihi: Şubat 21, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 21, 2008 Saf H2O insan vücuduna zararlı galiba? Ama benim kafama takılan bir şey var bu nokta da. Metabolik reaksiyonlarda ortaya çıkan H20 molekülleri saf değil mi? Onların bir etkisi olmuyor mu? bir de Mr_Hand bu galiba: Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mr_Hand Mesaj tarihi: Şubat 21, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 21, 2008 metabolik reaksiyonda çıkan h2o zaten hayvani miktarda değil ve zaten bi yığın molekül olan yerlerde ortaya çıkıyo. sadece çözeltiye katılıyo yani. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Şubat 21, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 21, 2008 hidrojendioksit kanserojenik değil belki ama kanser hücrelerinin gelişiminde çok büyük bir etkisi var. zira hidrojendioksit olmayan ortamlarda kanser hücreleri ölüyor (yersen) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Şubat 21, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 21, 2008 saf h20 derken eğer hücreyi saf h20 olan bir ortamaya koyarsan içine çok fazla su alıp çatlar zira insan hücrelerinin hücre duvarı yok. Aynı şekilde hücrenin içinde de su oranı, çözülmüş madde oranına göre olması gerekenden fazla olursa bu sefer kontrolsüz madde alımı olur. yani suyunu hücre için önemi çözücü ve çözünmüş madde dengesini sağlaması oluyor. çok fazla saf su o yüzden zararlıdır Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
asinanyavuz Mesaj tarihi: Şubat 21, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 21, 2008 peki archaebacterialarla sinir hücrelerinin genetik materyallerini birleştirirsek nolur? (tamamen fantazi :P, hani daha dayanıklı olsalar filan gerçi alakası yok ama MS riskini azaltabilir miyiz?) not: çok pis salladım ya. biyoloji görmek istiyorum artık pf. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cuce Mesaj tarihi: Şubat 21, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 21, 2008 pişt, modülator, o teenage repelant gercekten calısıyomumuş diyorum ne zamandır ama inanmıyodum Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Şubat 21, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 21, 2008 prokaryotlarla ökaryotların genlerini birleştirince (misal sebzelere meyvalara prokaryot geni koymak gibi) dna instabilitesine neden olabiliyor ve bunlar da kanserojenik madde oluyor. hatta zamanında şuursuz genetik gıda üretimi yüzünden insanlar bu tür sorunlarla karşı karşıya kaldı (sebzelere sokuşturmaya çalıştırdıkları prokaryot genleri yüzünden hücrelerin dnaları kendi kendine parçalandı radikal halini aldı vs vs). Pek genetik mühendisliğini takip etmiyorum ama o sorunu kesin olarak aşmanın yolunu buldular mı bilmiyorum d: ayrıca teenage replant ne be Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
asinanyavuz Mesaj tarihi: Şubat 21, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 21, 2008 said: teenager repellant -- a device that makes annoying high-pitched noise designed to be audible to teenagers but not to adults edit ile gelen kısım: bir de o zaman şu hormon filan üretmesini nasıl sağlıyorlar bakterilerin? insülin filan? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Şubat 21, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 21, 2008 ha onun adı o muydu ben de okudum, okuduğumdan beri de düşünüyorum acaba nasıl yapılmış olabilir o alet diye heh Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Şubat 21, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 21, 2008 http://www.boingboing.net/2006/05/24/kids-turn-teen-repel.html Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
asinanyavuz Mesaj tarihi: Şubat 21, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 21, 2008 şu gen instability ile ilgili o zaman şu hormon filan üretmesini nasıl sağlıyorlar bakterilerin? insülin filan? teenager repellant la ilgili bi mp3 dosyası vardı o değil değil mi tam olarak? yoksa ondan genç elemanlarda etkileniyordu :P Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cuce Mesaj tarihi: Şubat 21, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 21, 2008 ya en son okuduğum şey işte, insan kulağı ortalama olarak 18 yası cıvarında bazı seslere karşı duyarlılığını kaybediyomuş, ergenlikten cıkarken işte, ama bu sesleri kullnarak cok cıngırdak bişi yapmış adam sadece gencler duyuyo. ilk aklıma gelen şey, bununla sınavda cıkıcak ieyler kaydedip bütün sınav boyunca derste yayınlamak oldu mesela. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Şubat 21, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 21, 2008 asinanyavuz said: şu gen instability ile ilgili o zaman şu hormon filan üretmesini nasıl sağlıyorlar bakterilerin? insülin filan? Tahminimce yine instability oluyordur zaten tüm hücrelerde olmuyor şansa bağlı bir fenomen biraz da genetikte her zaman olduğu gibi. Ama tabi benim bahsettiğim konuda sonuçta insanın yediği gıdalardan bahsettiğimiz için o gıda içersinde az bir miktarda bile o durumun gözlemlenmesi insan sağlığı için tehlikeli bir durum. Belki insülün ürettirilen hücre kültürlerinde de o görülüyordur ama üretimin verimini ve kalitesini düşürecek miktarda değildir. Şu an tamamen tahmini konuşuyorum tabi bir bilgim yok. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar