Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Ig Nobel Ödülleri


Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
NS102 dersimizin ilk lecture'ında konusu geçmişti. Oldukça eğlenceli bir ödül.

Şöyle tanımını yapmışlar:
said:
The Ig Nobel Prizes honor achievements that first make people laugh, and then make them think. The prizes are intended to celebrate the unusual, honor the imaginative -- and spur people's interest in science, medicine, and technology.


Geçen ödüllerden de bir kaçını yazayım:
ECONOMICS: Kuo Cheng Hsieh, of Taichung, Taiwan, for patenting a device, in the year 2001, that catches bank robbers by dropping a net over them.
ORNITHOLOGY: Ivan R. Schwab, of the University of California Davis, and the late Philip R.A. May of the University of California Los Angeles, for exploring and explaining why woodpeckers don't get headaches.
ACOUSTICS: D. Lynn Halpern (of Harvard Vanguard Medical Associates, and Brandeis University, and Northwestern University), Randolph Blake (of Vanderbilt University and Northwestern University) and James Hillenbrand (of Western Michigan University and Northwestern University) for conducting experiments to learn why people dislike the sound of fingernails scraping on a blackboard.

buna ayrı bi eheheh
PEACE: Howard Stapleton of Merthyr Tydfil, Wales, for inventing an electromechanical teenager repellant -- a device that makes annoying high-pitched noise designed to be audible to teenagers but not to adults; and for later using that same technology to make telephone ringtones that are audible to teenagers but probably not to their teachers.

Son olarak siteye buradan buyurabilirsiniz: http://improbable.com/ig/
Mesaj tarihi:
evet ilerde aklıma hiç bir araştıracak konu gelmediği bir zaman olursa bunu araştıracağım. kessinlikle Ig nobel ödülüne layik, önce bir durup düşündürtüyor sonra da güldürüyor.
Mesaj tarihi:

Saf H2O insan vücuduna zararlı galiba? Ama benim kafama takılan bir şey var bu nokta da. Metabolik reaksiyonlarda ortaya çıkan H20 molekülleri saf değil mi? Onların bir etkisi olmuyor mu?

bir de Mr_Hand bu galiba:

Mesaj tarihi:
hidrojendioksit kanserojenik değil belki ama kanser hücrelerinin gelişiminde çok büyük bir etkisi var. zira hidrojendioksit olmayan ortamlarda kanser hücreleri ölüyor (yersen)
Mesaj tarihi:
saf h20 derken eğer hücreyi saf h20 olan bir ortamaya koyarsan içine çok fazla su alıp çatlar zira insan hücrelerinin hücre duvarı yok. Aynı şekilde hücrenin içinde de su oranı, çözülmüş madde oranına göre olması gerekenden fazla olursa bu sefer kontrolsüz madde alımı olur. yani suyunu hücre için önemi çözücü ve çözünmüş madde dengesini sağlaması oluyor. çok fazla saf su o yüzden zararlıdır
Mesaj tarihi:
peki archaebacterialarla sinir hücrelerinin genetik materyallerini birleştirirsek nolur? (tamamen fantazi :P, hani daha dayanıklı olsalar filan gerçi alakası yok ama MS riskini azaltabilir miyiz?)

not: çok pis salladım ya. biyoloji görmek istiyorum artık pf.
Mesaj tarihi:
prokaryotlarla ökaryotların genlerini birleştirince (misal sebzelere meyvalara prokaryot geni koymak gibi) dna instabilitesine neden olabiliyor ve bunlar da kanserojenik madde oluyor. hatta zamanında şuursuz genetik gıda üretimi yüzünden insanlar bu tür sorunlarla karşı karşıya kaldı (sebzelere sokuşturmaya çalıştırdıkları prokaryot genleri yüzünden hücrelerin dnaları kendi kendine parçalandı radikal halini aldı vs vs). Pek genetik mühendisliğini takip etmiyorum ama o sorunu kesin olarak aşmanın yolunu buldular mı bilmiyorum d:

ayrıca teenage replant ne be
Mesaj tarihi:
said:
teenager repellant -- a device that makes annoying high-pitched noise designed to be audible to teenagers but not to adults


edit ile gelen kısım: bir de o zaman şu hormon filan üretmesini nasıl sağlıyorlar bakterilerin? insülin filan?
Mesaj tarihi:
şu gen instability ile ilgili o zaman şu hormon filan üretmesini nasıl sağlıyorlar bakterilerin? insülin filan?

teenager repellant la ilgili bi mp3 dosyası vardı o değil değil mi tam olarak? yoksa ondan genç elemanlarda etkileniyordu :P
Mesaj tarihi:
ya en son okuduğum şey işte, insan kulağı ortalama olarak 18 yası cıvarında bazı seslere karşı duyarlılığını kaybediyomuş, ergenlikten cıkarken işte, ama bu sesleri kullnarak cok cıngırdak bişi yapmış adam sadece gencler duyuyo.

ilk aklıma gelen şey, bununla sınavda cıkıcak ieyler kaydedip bütün sınav boyunca derste yayınlamak oldu mesela.
Mesaj tarihi:
asinanyavuz said:
şu gen instability ile ilgili o zaman şu hormon filan üretmesini nasıl sağlıyorlar bakterilerin? insülin filan?


Tahminimce yine instability oluyordur zaten tüm hücrelerde olmuyor şansa bağlı bir fenomen biraz da genetikte her zaman olduğu gibi. Ama tabi benim bahsettiğim konuda sonuçta insanın yediği gıdalardan bahsettiğimiz için o gıda içersinde az bir miktarda bile o durumun gözlemlenmesi insan sağlığı için tehlikeli bir durum. Belki insülün ürettirilen hücre kültürlerinde de o görülüyordur ama üretimin verimini ve kalitesini düşürecek miktarda değildir. Şu an tamamen tahmini konuşuyorum tabi bir bilgim yok.
×
×
  • Yeni Oluştur...