dasaaa Mesaj tarihi: Şubat 20, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 20, 2008 yupi! en azından bu konudan dertli olan sayısı tahminimden fazlaymış. çok uzun bşi yazdım sildim. kısası şöle -balıkgözü kamerayı gavur her yerde kullanmıyor, kullanacağı yeri biliyor. her şeye balıkgözü lens kullanılmaz. mini bir lsd tribi mi yaşatmaya çalışıyorsunuz nedir? -metinleri kendiniz yazmadığınız sürece ve o metinler akıcı olmadığı sürece bu iş olmaz. bakın metin ve sesledirme önemli iştir. örnek vereyim hemen http://www.youtube.com/watch?v=dw0diMR43Ck güzel reklam, çekimler, planlar güzel, metin de iyi, fikir yaratıcı. o ses oldu mu şimdi yönetmen Ozan Açıktan'ın kendisi dublaj yapmış ama oluyor mu hiç? olmuyor. aynı şey her tv programında geçerli. -şu ana kadar yapılan programlarda klasman olarak araç değerlendirmesi fikrine sıcak bakmıyorum ancak saygıyla karşılıyorum. oke? ama gidip sıkıyorum "..yeni renault scenic muhteşem bir araç.." dediğinizde yine sıkıyorum bi veyron'u veya porsche gt'yi (lol) cetvelinizde sığdıracak yer kalmıyor. hani mübalağanın dozunu kaçırmamak lazım -araba yarışmalarına gelince, en kötü yarışma stillerinden birisi "peki bu hangi arabanın photoshoplanmış bozulmuş resmidir?" sorularıdır. böyle olacaksa hiç olmasın. Lütfen! Bu konuda topgear'dan tonla fikir kapabilirsiniz ve topgear'dan alıntılayacağınız diğer fikirlerin aksine bu fikirler hem ucuz hem de kolay uygulanabilir olacaktır -türkiye'de jön yok! yok ben demedim aslında, hülya avşar demiş. ben benzerini söyleyeceğim. diyosunuz ya jeremy clarkson, richard hammond, james may. bizden zor çıkar öyle sıcak, eğlenceli ve programı sürükleyecek adam. şu ana kadar yaratılan konsept içerisinde programı sürükleyen çok çok az kişi gördüm. şu an packshot'ı hazırlayan ve sunan güneş tulga programı sürüklemektedir peşinden ona yakın performas ile şafak ongan ve bir de buss. channel'da özlem işiten sound isimli bir program yapıyor. aynı şekilde başarılı. konsepti yaratan ile sunanın aynı kişiler olmasının gerektiğini düşünüyorum. ne programı olursa olsun. sunan kişi katı, bükülemeyen biri ise isterse her aracı bilgisayarla bağlasınlar, en felaket analizlerini, testlerini yapsınlar. izlemezsin. çünkü program okuldan bile sıkıcı olur. programın devamı için şart olan ürünün sunumudur. tv programlarında ise içeriği dediğiniz etmenler oluştururken sunumu sunucu+görsel zenginlik(renk uyumu da önemli tabii, çekimler kadar önemli)+müzikler oluşturuyor. (müzik seçimine değinmedik. müziğe kadar tonla kriter var diye. ama inanılmaz önemlidir. açın fifth gear, topgear ikilisini. sesler, müzikler çok dikkatlice seçilmiştir) -işin bir de mali yanı var. kanallar genellikle "hani senin sponsorun?" dan öteye geçmeyen bir yaklaşım içindeler. şimdi sponsor bizde şart. ancak ayak bağı da olmamalı. diyelim lassa oldu sponsorunuz. şirket sizden bi güzellik isteyecek. bu yaptığınız güzellik programa ne derece etkiyecek? -konsept hakkında bir de mini bir sorum olacak. izlediğiniz programda düzgünce yapılmış pist+şehir içi testleri yeterli mi? yoksa biraz daha gevşetilmiş ama eğlenceli testler de mi görmek istersiniz? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
paramecium Mesaj tarihi: Şubat 20, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 20, 2008 Selam, Eğlenceli test derken?!? Alev çemberinden en güzel kim geçecek türü mü? :P Saygılar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Quibble Mesaj tarihi: Şubat 20, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 20, 2008 para yok bence. sen diil para :) nakit olandan :P yeterli destek saglamak icin.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Namessar Mesaj tarihi: Şubat 20, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 20, 2008 matama said: oturup fiesta su kadar tuketiyor iste dinamik gorunumlu vs vs dersen ben izlemem kardesim. adam akilli vurun kirin arabayi, yanlayin nebliyim goturun ayni seviyedeki arabalarla yaristirin. Bagaj boyutunu olcecekseniz bira kasasi yerine insan girmeye calissin vs vs snra egzotik araba olsun deliler gibi yarissin:) turkıye dekı dıstrıbutorler test aracını cıdden zorlamalarına ızın vermeyeceklerdır. satın alıp deneyecek butcelerı de olması mumkun degıl gıbı. keske yapılabılse. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
MrMarvelous Mesaj tarihi: Şubat 21, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 21, 2008 İlerde yapılır belki, kim bilir... Yorumların hepsi çok güzel, çok işimize yaradı... Ancak yeni bir program olacak olması sebebiyle sponsor destekçi olmadığından kapital de yok, o yüzden öyle araba parçalama, anasını ağlatma kısımları hemen mümkün olacak şeyler değil... yinede türkiye de görülmemiş kalitede bir program olacak, tek sorun içeriğin de aynı kalitede olması =) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mr_Hand Mesaj tarihi: Şubat 21, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 21, 2008 öyle araba parçalama falan olursa döverler zaten :D orda dağıtıp parçaladıkları arabaları burda güzel diye kullananlar var halen. Orada bu araba 100000i geçti - eskidi, yenilemem lazım, güvenlik donanımı artık yetersiz gibi nedenlerle araba değersizleşiyor, burada vaay 92 model 5 serisi lan güzel araba işte param da yetiyo oluyo :P Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mr_Hand Mesaj tarihi: Şubat 21, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 21, 2008 Namessar said: matama said: oturup fiesta su kadar tuketiyor iste dinamik gorunumlu vs vs dersen ben izlemem kardesim. adam akilli vurun kirin arabayi, yanlayin nebliyim goturun ayni seviyedeki arabalarla yaristirin. Bagaj boyutunu olcecekseniz bira kasasi yerine insan girmeye calissin vs vs snra egzotik araba olsun deliler gibi yarissin:) turkıye dekı dıstrıbutorler test aracını cıdden zorlamalarına ızın vermeyeceklerdır. satın alıp deneyecek butcelerı de olması mumkun degıl gıbı. keske yapılabılse.bu olay da çok komik ya, gerçek bi sürücüyle çarpışma testi yaptılar diye topgear'a reanult teşekkür etmişti :) ama hakkaten dediğin gibi de olur yani... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
THARKAS Mesaj tarihi: Şubat 29, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 29, 2008 onceden yazildimi bilmiyorum ilik sayfayi okudum bir tek. asiri pahali arabalar agirlikta olmasin ferrari lamborghini bugatti gibi...ancak bazi karsilastirmalarda kullanilsin mesela rs4 haftasi o hafta en sonunda ferrarinin bir modeli ile kapistiriyorlar...siniflari ayni deil ama maksat gorsun millet rs4 nelerle basedebiliyor. klasik arabalara sık sık donulsun bi hafta detayli inceleme bi hafta pistteki derecesi bi hafta dragdaki derecesi.yani baska arabalari incelerken dahi bi bmw merceedes audi kapismasi gorelim kisada olsa. klasik derken 3 seri bmw a4 gibin. teknik agirlikli olsun...ne ne degildir ogrenelim esp yi gecen ay ogrendim mesela topgear videolarini izlerken... icler acisi bir durum. ben yeni ogrendiysem eminim esp li araba kulanicilarinin yuzde 90i ne oldugunu bilmiyordur...hala karda kayarken eski yontemlerle direksiyonu ters kiriyordur falan. tork dur beygirdir sudur budur farklari nelerdir ne ise yarar anlatsin sonra torku yuksekle beygiri yuksek arabalari falan kapistirsin kimin nerde artisi var nerde ekisi var gorelim ogrenelim. aklima geldikce yazarim:) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
MrMarvelous Mesaj tarihi: Şubat 29, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 29, 2008 arkadaşlar, beklentileriniz harika... hepiniz ciddi ciddi , uzun uzun oturup hakikaten güzel şeyler önermişsiniz. dediklerinizin hepsini uygulasak dünyanın en iyi otomotiv programı olur yani =) ancak beklentileriniz çok yüksek =) sonuç olarak ilk defa yapıyoruz bu işi, ve yeni olmamızın getireceği bir çok dezavantaj var. örneğin henüz bir sponsor ya da reklamımızın olmaması gibi =) o yüzden ferrariler veyronlar falan uzun bir süre hikaye =) ancak yapılabilir olan herşeyi dikkate alarak bir program hazırlayacağız... daha fikri olan varsa da devam etsin lütfen... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
paramecium Mesaj tarihi: Mart 1, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 1, 2008 Selam, Programın nasıl başladığı önemli değil. Duruşuyla ve çizdiği vizyon ile bize neler düşündüğünü hissettirsin kâfi. Herşey çat diye olamaz zaten, eğer çizdiği çizgi doğruysa ve belli, kaliteli bir izleyici kitlesini de arkasına almışsa zaten marka haline gelecektir. Ondan sonrası da çorap söküğü misâli ;) Saygılar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
MrMarvelous Mesaj tarihi: Mart 1, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 1, 2008 Pekiii gelelim bir başka önemli konuya... Program için belirlediğimiz ismi kullanamıyoruz ne yazık ki. RTÜK program isimlerinin türkçe olması için özel bir çaba gösteriyormuş... Bana türkçe otomobil programı ismi önerileri yapın bi de :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DoruK Mesaj tarihi: Mart 1, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 1, 2008 rampaların ustasıyım gözlerinin hastasıyım Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
MrMarvelous Mesaj tarihi: Mart 1, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 1, 2008 olmaz çok uzun :P Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
paramecium Mesaj tarihi: Mart 1, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 1, 2008 Selam, kırmızı çizgi/bant Saygılar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
MrMarvelous Mesaj tarihi: Mart 1, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 1, 2008 Bence bunu yeni bir topic yapalım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
cocacola Mesaj tarihi: Mart 5, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 5, 2008 sabahın köründe olmasın. Sadece oto inceleme değil değişik how to görüntüleride süper olur Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Vodan Mesaj tarihi: Mart 5, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 5, 2008 İyi dedi. Bu tür programlar için bence gün çok önemli. Biliyorsunuz 0-100 gibi büyük bütçeli bir yapım bile tutmadı. Hafta içi akşam saatlerinde olan programlar izlenmiyor. Zaten o saate ulusal kanallarda yer de vereceklerini pek sanmıyorum. Bence bu tür bir program için en uygun saat pazar günü öğleden biraz sonrasıdır. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
matama Mesaj tarihi: Mart 6, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 6, 2008 0-100 un tutmama nedeni bir sunanin kabiz olmasi, arabadan anladigini sanan bir adam olup hic birsey bilmemesi ikinciside saniyede tofas ustasi saffet abilerini alip lamborghini tanittirmalari. Herkes bildigini gosterecek oturupta internetten okudugunla araba programi yaparsan patlarsin. Neyse :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Vodan Mesaj tarihi: Mart 6, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 6, 2008 Tabi Celal Pir'in de etkisi vardırda talk show ayarında otomobil programı da zaten saçmaydı. Cumartesi gecesine koy bari :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
MrMarvelous Mesaj tarihi: Mart 6, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Mart 6, 2008 Bizim programı yayına alabilecek olursak c.tesi prime time da, yani akşamları olacak... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
matama Mesaj tarihi: Mart 6, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 6, 2008 abi celal pirle saffet cakisiyorlardi ya give me five yeahhh hayir bbu kadar salak gorunduklerini nasil anliyamiyorlar Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
paramecium Mesaj tarihi: Mart 6, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 6, 2008 Selam, Çok amatörce bir programdı. Kişisel tatmin amaçlıydı. Saygılar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Syn Mesaj tarihi: Mart 9, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 9, 2008 Spor otomobil görmek,spor otomıbil testlerini izlemek istiyorum ya.Elalem gidiyor pistlerde Veyron test ediyor,biz Daihatsu,Kia. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Namessar Mesaj tarihi: Mart 10, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 10, 2008 goruntu kalıtesı yuksek olsun. turkıye de reklamcılar bıldıgım kadarıyla cok ıyı bu ıste, sınema surundugu ıcın ne yazıkkı. bır arabayı bana parketmıs gosterıyorsan benım handıcam ıle cekebılecegımden daha ıyı bır sey bana gostermen gerekıyor. manzarası ıle, ısıgı ıle, gerekırse panaromık bır gorsellıkle o arabayı en temız ve en guzel halınde bana gostermen lazım. fotografık sanatsallık ıstıyorum acıkcası. belkı veyron a bınemıyorsunuz ya da ımkanlarınız sınırlı, ama turkıye de bu dedıgımı yapabılırsınız. yapacak yetenekte gorsellıgı basarılı kullanan adamlar var bu ulkede. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Vodan Mesaj tarihi: Mart 10, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Mart 10, 2008 Sanırım aynı kadroyla yapılacak. Daha önce bir kaç çekim görmüştüm ben oldukça başarılıydı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar