Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Chat System

orc_lord

Öne çıkan mesajlar

• Genel Yönetici
Şimdi web üzerinden chat olmayacak bir program gibi client ile bağlanabilecek insanlar yani tam olarak insanlar olmayabilir kullanıcılar ekelnebilecek veya işte kayıt olunacak falan mesela msn messenger gibi birşey olacak ancak bunun hazır bir programı olması lazım veya icq tipi birşeyler :)
yrdm :)[signature][hline]===> orc_lord <===
Buddy'nin resimlerine gider..
Çok abuk subuk bir ismim var bana artık orc da diyebilirsiniz sadece orc :-p
Sosyal ağlarda paylaş

• Genel Yönetici
şöyle diyeyim..
şimdi messenger veya icq kullanmışsınızdır..
icq veya messenger gibi bir sistem lazım yani diyelimki ben server olucam insanlara account açıcam login olacaklar fln filan :)[signature][hline]===> orc_lord <===
Sosyal ağlarda paylaş

Hazir bir tane bulamazsin.

Ama Socket Programlama konusunda bilgili olan birileri, rahatlikla yazabilir, basic bir sistemi..[signature][hline]There are 10 types of people in the world: Those who understand binary, and those who don't..

-EE
Unix/Linux Sys. Adm., Security Prov., Programmer, IT Depart. PM

Google Search : "Türkiyenin en iyi hosting firması"
Sosyal ağlarda paylaş

said:
sharky, 27 January 2004 23:11 tarihinde demiş ki:
Socket Programlama konusunda bilgili olan birileri,

mesela ben varim tanidigim ;-)[signature][hline]Bir şey biliyorsam; o da hiç bir şey bilmediğimdir.
La'unva Solmai @ Eclipse - SWG.
LONG LIVE REBELLION ! | diskavır mi

[/b]

// Sharky : kih kih kih.

[Bu mesaj sharky tarafından 28 January 2004 00:20 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

Evet bilgi gerekir fakat cok da ahim sahim seyler gerekmez. Gidip de IP encapsulationla falan ugrasmayacaksiniz, belirli bir portu bind eden bisey socketiniz olacak. Listening. Bir de client yazacaksiniz. E isin icine tabii biraz da GUIler girecek.. Programi yazacaginiz isletim sisteminin API sine biraz asikar olmaniz gerekecek..

Ama sonuc olarak, inanilmaz zor bir sey degil. Ha kolay da degil. Cok ameleligi var.. Ozellikle cok test etmek gerekiyor bu tur seyleri.[signature][hline]There are 10 types of people in the world: Those who understand binary, and those who don't..

-EE

Sosyal ağlarda paylaş

said:
sharky, 28 January 2004 00:26 tarihinde demiş ki:
Evet bilgi gerekir fakat cok da ahim sahim seyler gerekmez. Gidip de IP encapsulationla falan ugrasmayacaksiniz, belirli bir portu bind eden bisey socketiniz olacak. Listening. Bir de client yazacaksiniz. E isin icine tabii biraz da GUIler girecek.. Programi yazacaginiz isletim sisteminin API sine biraz asikar olmaniz gerekecek..

Ama sonuc olarak, inanilmaz zor bir sey degil. Ha kolay da degil. Cok ameleligi var.. Ozellikle cok test etmek gerekiyor bu tur seyleri.

yazılım sektöründe yazılması zor programla birlikte anılan tüm terimleri yazmışsın. API Programlama, Socket/Port Listening, IP Encapsulation.. bir de zor olmaz diyosun :)

ya ben yazılımdan anlamıyorum, ya da sen yazılım konusunda cidden iyisin.
muhtemelen ikincisi.[signature][hline]its supersonic
Sosyal ağlarda paylaş

Terimler gözünüzü korkutmasın. Sadece ameleliği var.. Eh biraz da multi-user ların bağlandığı bir ortamda socketlere gelen veri nasıl handle edilir onu bilmek lazım. Onu da netten falan araştırarak bulunur. Yani programmer guru olmaya gerek yok inanın :)

Bak Arthas yazmış bile :)[signature][hline]There are 10 types of people in the world: Those who understand binary, and those who don't..

-EE

Sosyal ağlarda paylaş

Ya çok pardon :) Arthas olarak gördüm :) Kusura bakma.

C deki socketler ile VB deki socketler farklı olsa gerek.. Çünkü bir hayli amelece işlemler yaparak ayrıştırıyorsun.. Hatta işin içine performans için encryption 'u da sokman gerekiyor çoğu zaman.[signature][hline]There are 10 types of people in the world: Those who understand binary, and those who don't..

-EE

Sosyal ağlarda paylaş

• Genel Yönetici
hebede hübede bunlar ne yaw :-p
vb ile böyle birşey yapmak kaç yıl alırki yani ne bileyim vb çok kısıtlı gibi görünüyor bana..[signature][hline]===> orc_lord <===
Sosyal ağlarda paylaş

• Genel Yönetici
en son kullandığım vb çok basit birşeydi açıyorsun vb studiomuydu ne oradan new diyorsun yanda menuler var işte doubleclick tagı vs. :)
kolay bir dil gibi..[signature][hline]===> orc_lord <===
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...