Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Akademik Kariyer

LasT_SuRviVoR

Öne çıkan mesajlar

Direk konuya dalıyorum. Bilgisayar Mühendisliği okuyorum. Üniversite bitiminde akademik kariyer mi iş hayatı mı sorusuyla karşılaşan ne ilk ne de son öğrenci olacam sanırım. Şimdik burada kafama takılan çok şey var.
Küçüklüğümden beri bilim bana cazip ve ilgi çekici gelmiştir.Önümdeki engeller , avantajlar neler ? Bir devlet üniversitesinde veya özel ünide yapmak çok fark ettiriyor mu ? Devlet üniversitesinde akademik personelin maaşları ne aralıkta ? Yüksek Lisansı bitirip yurtdışında akademisyenlik yapmak ne derece mümkün ?

Özeelikle Ardeth senden bekliyorum bunların cevaplarını plx.
Sosyal ağlarda paylaş

abi miss gibi meselğin var, ne akademik kariyeri, benim eski ev arrkadaşlarımın birisi iki yıllık programlama birisi hiç alakasız bölümden mezun şekilde İT işleriyle uğraşıyorlardı kurumsal firmalarda , biri ben evdeyken 3,5 artı kira yardımı yol yardımı sırtım kaşındı yardımı, sıkıldım yardmı ws ws yüklü bir maaş bordrosu vardı( 2 yıllık mezunu olan askerliğini de yapmamıştı daha) diğeri este lauderin it sorumlusu en son 2 küsür alıyordu geçen konuştuk sap ismi herlade ( es ey pi örencem dedi :D) örenmek ve geçiş süreçlerinin provası için global este laauder pilot ülkeye göndericekmiş uzun bir süre için, nese ordan dönüp süreçleri burda da başarı ile tekrarlayıp adaptasyonları başardımı istediği yerde istediği paraya hayatını kaznır.. He günlük işlerini sorarsan akşama kadar oturuyorlar ciddi ciddi akşama kadar oturuyorlar.. salla akademik kariyeri

düzeltme tabii bence..
programın ismini de buldum
Sosyal ağlarda paylaş

okuldan okula, bölümden bölüme maaş değişiyor bunu bil öncelikle. ben bi ton arkadaşıma sordum; daha düşük bi maaşa tavken beklemediğim bir maaş aldım. mesela koç üniversitesi, 1.500 ytl maaş, üzerine yurt/servis, bi de yemek veriyor. itüde bu ücretin neredeyse yarısı olduğunu söyledi arkadaşım. ama o da birinci ağız değildi.

güzel yanı, hala öğenci olman bi nevi. kimse sana karışmıyo, geliş çıkış saatine. trafik olmayan saatte gidiyorum daima labım, kendi dersim veya ps lerim yoksa. asistanken öğrencilerle aran senin nasıl bir karaktere sahip olduğuna göre değişir tabi. rahat olması, istediğin şeyleri yapman bi güzellik.

kötü yanı ise şöyle. mesela okul bitiyor, tüm arkadaşların işe giriyor. diyolar ki hadi haftasonu hep beraber tatile çıkalım. sen diyosun ki "abiiii tez için araştırma yapmam lazım ben pazar sabah dönerim". herkesin kafası rahat yani iş hayatında. eve iş gelmiyo =) gerçi ben de getirmiyorum ama asistanlardan eve tez götüren çok kişi var, 2. yılımda ben de götürürüm muhtemelen.

ayrıca yaşlı teyzeler falan varsa çevrende işini açıklayamazsın. ben en sonunda heee evet öğretmenim dedim geçtim. hehe.
Sosyal ağlarda paylaş

direk doktoraya gitmek hatalı bi tercih olabilir. vazgeçebilirsin çünkü, akademik kariyer yapmak deli işi.ve sen direk doktoraya gidersen, 2 yıl sonunda elinde hiçbirşey olmadan evine geri dönersin. halbuki master yaparsan 2 yıl sonunda elinde bi diploman olur; kaybın da topu topu 1 yıl olur.
Sosyal ağlarda paylaş

girmemek en doğrusu. direk git çalış! ciddiyim. master yapacaksan yap. keza artısı oluyor. ondan sonra direk git çalış! saniye durmadan işe gir. master'da iken ilk sene çalışamazsın ama ilk seneden tezine başlarsan ikinci sene çalışabilirsin (çok ince araştırdım en doğrusu, uygunu bu) ve iş tecrübesi de edinirsin para da kazanırsın.

şimdi açım çok. sonra yazarım.

bu arada yurtdışı doktora için etc. eğitime devlet üzerinden gidersen döndüğünde zorunlu hizmet gibi bir şeyler saçmalıyorlardı.. UMGG! reset yedim! hatırlamıyorum okuduğumu!

dur bi amnezi geçirip gelicem. valla sıfırladım lam
Sosyal ağlarda paylaş

kimya işiyle uğraşan ve işinde iyi olan kişler zaten çook para kazanıyor, yoksa kimse kimseye ders versin diye türkiyede 25 vermz, işinde iyiyse sadece danışmanlıktan 50 de kaznır, yada firmanın ar ge yükünü okul bütcesinden bir araştırma gibi yaparak al gülüm ver gülümle de kazanbilir.
Sosyal ağlarda paylaş

fizban said:
direk doktoraya gitmek hatalı bi tercih olabilir. vazgeçebilirsin çünkü, akademik kariyer yapmak deli işi.ve sen direk doktoraya gidersen, 2 yıl sonunda elinde hiçbirşey olmadan evine geri dönersin. halbuki master yaparsan 2 yıl sonunda elinde bi diploman olur; kaybın da topu topu 1 yıl olur.

Valla business PhD için konuşuyorum.
Her yıl sonunda bir examination var, onu geçmen gerekiyor.
Geçemezsen çoğu okul master'a çeviriyor ama funding kesiliyor =)
Sosyal ağlarda paylaş

Hocalarin cogunun parasinin maas ile geldigini dusunme bu arada, eger isinde iyi olursan mutlaka danısmanlık ile parayı kırarsın. Hele bi de ITU, ODTU gibi kampusunde teknokentlerinde suruyle firma barındıran yerlerde sirketler sana gelip de danısmak isteyeceklerdir. E tabi hersey $$$.
Sosyal ağlarda paylaş

fizban said:

ayrıca yaşlı teyzeler falan varsa çevrende işini açıklayamazsın. ben en sonunda heee evet öğretmenim dedim geçtim. hehe.

- Napıyosun evladım sen?
- Off.. bak teyze moleküller var böyle canlıların temel yapı taşı onları bilgisayarda modelleyip hesap yapıyorum
- He anladım ben de zamanında protein folding algoritmaları üzerine çalışmıştım
- o_O *critical*
Sosyal ağlarda paylaş

geri aldım laflarımı akademik hayatda gerçekten kafan çalışıyorsa ve bilim adına bişeyler yapacaksan iyidir.. Çalıştığım yerde 2 tane türkiye dereceli boğaziçili çocuk var iyi para da alıyorlar ama yaptıkları işi ilk okul mezunu da yapar, ziyan oluyor yılları bilgisayar ekranının karşısında..
Sosyal ağlarda paylaş

Ardeth ne olm bu böyle ben her şeyi biliyorum taslamalar forumda falan? Yok doktora son sınıf chemistry dersi aldım undergrad'da falan demeler.

Biliyorum gençleri özendiriyor da.
Canı da çekiyor insanın bazen.

Ama ilerde işini haz duyarak yaparsın sen, ben sende o potansiyeli görüyorum. Darısı başımıza ;)
Sosyal ağlarda paylaş

Venator said:
Dört yıl sonra. Aynı teyze ama bir farklı Ardeth...

- Ne yapıyorsun evladım sen?
- Discrete time fourier transform pattern recognition algoritma filtreleriyle molekuler protein synthesis and bonding structurelarını arastırıyorum teyzecigim.
- o_O

evet yeni bi alan açcam ben sdf
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...