LasT_SuRviVoR Mesaj tarihi: Şubat 18, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 18, 2008 Direk konuya dalıyorum. Bilgisayar Mühendisliği okuyorum. Üniversite bitiminde akademik kariyer mi iş hayatı mı sorusuyla karşılaşan ne ilk ne de son öğrenci olacam sanırım. Şimdik burada kafama takılan çok şey var. Küçüklüğümden beri bilim bana cazip ve ilgi çekici gelmiştir.Önümdeki engeller , avantajlar neler ? Bir devlet üniversitesinde veya özel ünide yapmak çok fark ettiriyor mu ? Devlet üniversitesinde akademik personelin maaşları ne aralıkta ? Yüksek Lisansı bitirip yurtdışında akademisyenlik yapmak ne derece mümkün ? Özeelikle Ardeth senden bekliyorum bunların cevaplarını plx. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
byzasz Mesaj tarihi: Şubat 18, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 18, 2008 abi bölümündeki asistanlarla konuş, ciddi ciddi yardım isiyorsan tabi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
LasT_SuRviVoR Mesaj tarihi: Şubat 18, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 18, 2008 Evet bugün gerçekleştirdim onu zaten :) Fakat maddi açıdan sorular sormadım. Belki sizlerin tanıdığı,bilgisi olan vs vardır diye sordum. Yurtiçi devlet/özel Yurtdışı maaş olaylarından. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
byzasz Mesaj tarihi: Şubat 18, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 18, 2008 abi miss gibi meselğin var, ne akademik kariyeri, benim eski ev arrkadaşlarımın birisi iki yıllık programlama birisi hiç alakasız bölümden mezun şekilde İT işleriyle uğraşıyorlardı kurumsal firmalarda , biri ben evdeyken 3,5 artı kira yardımı yol yardımı sırtım kaşındı yardımı, sıkıldım yardmı ws ws yüklü bir maaş bordrosu vardı( 2 yıllık mezunu olan askerliğini de yapmamıştı daha) diğeri este lauderin it sorumlusu en son 2 küsür alıyordu geçen konuştuk sap ismi herlade ( es ey pi örencem dedi :D) örenmek ve geçiş süreçlerinin provası için global este laauder pilot ülkeye göndericekmiş uzun bir süre için, nese ordan dönüp süreçleri burda da başarı ile tekrarlayıp adaptasyonları başardımı istediği yerde istediği paraya hayatını kaznır.. He günlük işlerini sorarsan akşama kadar oturuyorlar ciddi ciddi akşama kadar oturuyorlar.. salla akademik kariyeri düzeltme tabii bence.. programın ismini de buldum Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Penthesilea Mesaj tarihi: Şubat 18, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 18, 2008 Direk doktora yap eger yetebiliyosan, 2 seneni harcama master icin. bos zamanimda detayli yazarim ABD hakkinda bilgileri, da heves edilecek birsey degil hayatin unide geciyor cunku ve hayat boyu ogreniyorsun yani. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fizban Mesaj tarihi: Şubat 18, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 18, 2008 okuldan okula, bölümden bölüme maaş değişiyor bunu bil öncelikle. ben bi ton arkadaşıma sordum; daha düşük bi maaşa tavken beklemediğim bir maaş aldım. mesela koç üniversitesi, 1.500 ytl maaş, üzerine yurt/servis, bi de yemek veriyor. itüde bu ücretin neredeyse yarısı olduğunu söyledi arkadaşım. ama o da birinci ağız değildi. güzel yanı, hala öğenci olman bi nevi. kimse sana karışmıyo, geliş çıkış saatine. trafik olmayan saatte gidiyorum daima labım, kendi dersim veya ps lerim yoksa. asistanken öğrencilerle aran senin nasıl bir karaktere sahip olduğuna göre değişir tabi. rahat olması, istediğin şeyleri yapman bi güzellik. kötü yanı ise şöyle. mesela okul bitiyor, tüm arkadaşların işe giriyor. diyolar ki hadi haftasonu hep beraber tatile çıkalım. sen diyosun ki "abiiii tez için araştırma yapmam lazım ben pazar sabah dönerim". herkesin kafası rahat yani iş hayatında. eve iş gelmiyo =) gerçi ben de getirmiyorum ama asistanlardan eve tez götüren çok kişi var, 2. yılımda ben de götürürüm muhtemelen. ayrıca yaşlı teyzeler falan varsa çevrende işini açıklayamazsın. ben en sonunda heee evet öğretmenim dedim geçtim. hehe. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fizban Mesaj tarihi: Şubat 18, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 18, 2008 direk doktoraya gitmek hatalı bi tercih olabilir. vazgeçebilirsin çünkü, akademik kariyer yapmak deli işi.ve sen direk doktoraya gidersen, 2 yıl sonunda elinde hiçbirşey olmadan evine geri dönersin. halbuki master yaparsan 2 yıl sonunda elinde bi diploman olur; kaybın da topu topu 1 yıl olur. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
LasT_SuRviVoR Mesaj tarihi: Şubat 18, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 18, 2008 Computer Science konusunda en önde giden Amerika sanırım. O yüzden orayı örnek göstermiştim. Yüksek Lisansın gerekli olduğunu söylemişti asistan , yurtdışından kabul edilmen kolaylaşıyormuş ? Türkiye'deki özel üniversiteler ne alemde ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Syn Mesaj tarihi: Şubat 18, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 18, 2008 benim science 107,kimya müh. chem 101i veren hocanın aylık 25 milyar aldığı hakkında söylemler var.Altında Range Rover felan var hocanın e yani.Okul Koç üniversitesi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
LasT_SuRviVoR Mesaj tarihi: Şubat 18, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 18, 2008 şaka mı :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Şubat 18, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 18, 2008 girmemek en doğrusu. direk git çalış! ciddiyim. master yapacaksan yap. keza artısı oluyor. ondan sonra direk git çalış! saniye durmadan işe gir. master'da iken ilk sene çalışamazsın ama ilk seneden tezine başlarsan ikinci sene çalışabilirsin (çok ince araştırdım en doğrusu, uygunu bu) ve iş tecrübesi de edinirsin para da kazanırsın. şimdi açım çok. sonra yazarım. bu arada yurtdışı doktora için etc. eğitime devlet üzerinden gidersen döndüğünde zorunlu hizmet gibi bir şeyler saçmalıyorlardı.. UMGG! reset yedim! hatırlamıyorum okuduğumu! dur bi amnezi geçirip gelicem. valla sıfırladım lam Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
byzasz Mesaj tarihi: Şubat 18, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 18, 2008 kimya işiyle uğraşan ve işinde iyi olan kişler zaten çook para kazanıyor, yoksa kimse kimseye ders versin diye türkiyede 25 vermz, işinde iyiyse sadece danışmanlıktan 50 de kaznır, yada firmanın ar ge yükünü okul bütcesinden bir araştırma gibi yaparak al gülüm ver gülümle de kazanbilir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Prawler Mesaj tarihi: Şubat 18, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 18, 2008 fizban said: direk doktoraya gitmek hatalı bi tercih olabilir. vazgeçebilirsin çünkü, akademik kariyer yapmak deli işi.ve sen direk doktoraya gidersen, 2 yıl sonunda elinde hiçbirşey olmadan evine geri dönersin. halbuki master yaparsan 2 yıl sonunda elinde bi diploman olur; kaybın da topu topu 1 yıl olur. Valla business PhD için konuşuyorum. Her yıl sonunda bir examination var, onu geçmen gerekiyor. Geçemezsen çoğu okul master'a çeviriyor ama funding kesiliyor =) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Venator Mesaj tarihi: Şubat 18, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 18, 2008 Hocalarin cogunun parasinin maas ile geldigini dusunme bu arada, eger isinde iyi olursan mutlaka danısmanlık ile parayı kırarsın. Hele bi de ITU, ODTU gibi kampusunde teknokentlerinde suruyle firma barındıran yerlerde sirketler sana gelip de danısmak isteyeceklerdir. E tabi hersey $$$. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Şubat 18, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 18, 2008 fizban said: ayrıca yaşlı teyzeler falan varsa çevrende işini açıklayamazsın. ben en sonunda heee evet öğretmenim dedim geçtim. hehe. - Napıyosun evladım sen? - Off.. bak teyze moleküller var böyle canlıların temel yapı taşı onları bilgisayarda modelleyip hesap yapıyorum - He anladım ben de zamanında protein folding algoritmaları üzerine çalışmıştım - o_O *critical* Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Venator Mesaj tarihi: Şubat 18, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 18, 2008 Dört yıl sonra. Aynı teyze ama bir farklı Ardeth... - Ne yapıyorsun evladım sen? - Discrete time fourier transform pattern recognition algoritma filtreleriyle molekuler protein synthesis and bonding structurelarını arastırıyorum teyzecigim. - o_O Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
byzasz Mesaj tarihi: Şubat 18, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 18, 2008 geri aldım laflarımı akademik hayatda gerçekten kafan çalışıyorsa ve bilim adına bişeyler yapacaksan iyidir.. Çalıştığım yerde 2 tane türkiye dereceli boğaziçili çocuk var iyi para da alıyorlar ama yaptıkları işi ilk okul mezunu da yapar, ziyan oluyor yılları bilgisayar ekranının karşısında.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Prawler Mesaj tarihi: Şubat 18, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 18, 2008 Ardeth ne olm bu böyle ben her şeyi biliyorum taslamalar forumda falan? Yok doktora son sınıf chemistry dersi aldım undergrad'da falan demeler. Biliyorum gençleri özendiriyor da. Canı da çekiyor insanın bazen. Ama ilerde işini haz duyarak yaparsın sen, ben sende o potansiyeli görüyorum. Darısı başımıza ;) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Şubat 18, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 18, 2008 aratatilin ilk gününden beri pazar dahil okula gidiyorum ben laba d: zorunlu değil, staj da değil kendi projem için gidiyorum heh. işini sevmeden bu hayat çekilmez bu bağlamda iyi değerlendirmek lazım Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Şubat 18, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 18, 2008 Venator said: Dört yıl sonra. Aynı teyze ama bir farklı Ardeth... - Ne yapıyorsun evladım sen? - Discrete time fourier transform pattern recognition algoritma filtreleriyle molekuler protein synthesis and bonding structurelarını arastırıyorum teyzecigim. - o_O evet yeni bi alan açcam ben sdf Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
LasT_SuRviVoR Mesaj tarihi: Şubat 19, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 19, 2008 Türkiye'de Bilgisayar Mühendisliği bitirip , Yüksek Lisansıda burada yapıp, Doktora için ABD'ye başvurulsa kabul edilme ihtimali ne oluyor ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fizban Mesaj tarihi: Şubat 19, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 19, 2008 çok değişkenli fonksiyon. nereyi bitiriyosun kaçla bitiriyosun gre skorların nedir tezkonun ne referansların kimden nereye başvuruyosun.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Prawler Mesaj tarihi: Şubat 19, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 19, 2008 Benim GMAT yüksek de, program bulamadım doğru düzgün =/ Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
LasT_SuRviVoR Mesaj tarihi: Şubat 19, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 19, 2008 penth neden amerikanın o kadar büyütülcek birşeyi yok dedi? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mirage Mesaj tarihi: Şubat 19, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 19, 2008 Çünkü Türkiye'yi de Amerika'yı da gördü, yaşadı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar