dasaaa Mesaj tarihi: Şubat 16, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 16, 2008 http://h2.haberturk.com/01Detay.aspx?ID=5497&Kat=3&dt=2008/02/10 haber KÖPEKBALIĞI AÇIK DENİZDE TEKNEYE ÇIKTI Almanya'nın Hamburg şehrinde tekneyle eğlence amaçlı denize açılan bir grup genç korkunç bir sürprizle karşılaştı. Denizde yolunu şaşıran ve dalgaların da etkisiyle kendini teknenin güvertesinde bulan köpekbalığı, teknede yolculuk yapan gençleri şaşkınlığa uğrattı. Güvertede çırpınan köpekbalığını görür görmez çivi gibi oldukları yere çakılan ve korkudan dışarı bile çıkamayan gençler, kabus dolu anlar bitene dek köpekbalığını uzaktan izledi. Güvertede düştüğü yerde uzun süre çırpınan ve kendini yeniden denize atabilmek için uzun süre uğraş veren köpek balığı sonunda yeniden denize kavuştu. Teknedeki gençler ise bu beklenmedik ve korkunç olayı kazasız atlattıkları için derin bir "oh"çekti. İha'nın görüntülü haberi için videomuzu tıklayınız [hr] ben de şöle yazdıydım.. öncelikle olayın almanya'da olduğundan yana şüphelerim var.. akdeniz'de malta ve çevresinde beyaz köpekbalıklarının ürediği söylense dahi görüntülendiklerini bile hiç hatırlamıyorum, bırakın tekneye atlamayı. ayrıca bu köpekbalığı büyük beyazdan çok short fin mako'ya benziyor. tabi görüntüler çok net değil, feci yamuluyor da olabilirim. ancak hala beyaz köpekbalığı ile kuzeyde karşılaşma ihtimalinin inanılmaz düşük olduğunu düşünüyorum. tekneye çıkma olayı ise şöyle açıklanabilir; genellikle amerika'da falan millet süreli köpekbalığı avına çıktığı için bir nevi şartlı refleks olayı gelişmiştir. köpekbalığı avlamaya gidildiğinde suya chum bag bırakılır. bu chum bag içinde yağlı, parçalanmış balıklar bulunur. fakat köpekbalığı gemide daha fazla olduğunu bildiği için teknenin üzerine zıplar ve kovayı devirmeye çalışır. genellikle kaplan köpekbalığı veya makolar bu olaya kalkışırlar bildiğim kadarı ile. tabii yer almanya olunca işler değişiyor.. almanya'da köpek balığı?! allah allah.. (dasaaa, 17.02.2008 00:20) valla hala anlamış değilim.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
MarcOConner Mesaj tarihi: Şubat 16, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 16, 2008 almanyada birazcık deniz var bi yerden sasmıs gelmiştir hayvan...:D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ovchinnikov Mesaj tarihi: Şubat 16, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 16, 2008 yazık lan hayvancagıza ölümos az daha Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
slickers Mesaj tarihi: Şubat 16, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 16, 2008 way be bende olsam korkardım Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
arcane Mesaj tarihi: Şubat 16, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 16, 2008 benim dedem tekneyle balık tutarken aynısı başına geldi. tabii bizim sulardaki camgöz, 30-40cm birşey ehueh. atlıyor teknenin içine, herhalde balıkları yemek için, hoop GG. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Şubat 16, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 16, 2008 lam bu arada bu haber ise ben niy eğlenceye koydum? bilmiyorum.. eğlenmişim demekki izlerkene.. dur bak bi şi daa koyayım o halde http://www.youtube.com/watch?v=b5s_RMbOMW4 kaplan köpek balığı yeme değil de amcaya gidiyor, bi de tüpünü ısırıyor.. çıkan kabarcıklar adamın poposundan gelse şaşırmam! o derece.. bi de chaos tournament diye bişi var.. elemanlar deli gibi avlanıyorlar kısaca.. http://outdoorsbest.zeroforum.com/zerothread?id=641118 bol foto var ama bunda. bu da işte kıyıdan nasıl yakaladıklarını gösteriyor. http://youtube.com/watch?v=2KIsSEvnCLM Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Spastik_Serce Mesaj tarihi: Şubat 16, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 16, 2008 bak demekki orda burda köpekbalığı olmaz demiycekmişiz. denizde herşey olur abi. evet boyumu aşan yerden sonrasına gıtmıyorum korkuyorum abi denizden. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Şubat 16, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 16, 2008 said: =Köpekbalığı tekneye çıktı! İŞTE EVRİMİN KANIDI! GEHEHE Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Asteroth Mesaj tarihi: Şubat 16, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 16, 2008 AHAHAHA Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Şubat 16, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 16, 2008 azuhaha.. bence haber de hata var. olsa olsa avusturalya veya güney afrika'dır. köpek balığının renk farklılıkları amerika'dakilerden farklı. orada kamuflaj için daha koyu olurlar.. bi de önemli olan şu; kaplan ve boğa köpek balıkları senin dizine gelen yerlerde avlanırlar... hani boyu geçmesen bile onlar gelmek isterse gelirler. ama buralarda besin az onun için buraya kadar ulaşacaklarını sanmam. bizde trasher var ama o da bi şi yapmaz. nispeten zararlı olabilecek porbeagle ve blue var. onlar da çok görünmüyor avrupada. son saldırı benim bildiğim 1980'lerde olmuştu hatta avrupada.. rahatlıkla yüzünüz. ama işemeyin suya yine de.. :P Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Şubat 17, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 17, 2008 bi de megaladonların yaşadığını düşünsenize.. büyüklük olarak şöle bişi ve balina yiyor! bi de şu adresten "Select another country" diyip tehlikeli türleri işaretlerseniz, zehirli mehirli ne varsa görürsünüz. risk seviyeleri için ise o balığın linki altında IUCN redlist göreceksiniz ona bakın. bi de status kısmında falan görülme olasılığı ile ilgili bilgiler de olur.. böle bişiler işte Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ovchinnikov Mesaj tarihi: Şubat 17, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 17, 2008 bu ne ya bildigin godzilla anasını satim bizm mahalleyi toptan yer bu Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Afush Mesaj tarihi: Şubat 17, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 17, 2008 anam bu ne..Nerde yaşıyo bu? Japonlar,çinliler avlayıp kıkırdağından hap,etinden çorba yapamamışlar mı hala?Kaç kişiyi doyurur bu memeli hayvan.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ovchinnikov Mesaj tarihi: Şubat 17, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 17, 2008 abi suna bak ya gözümü alamadım 5 dkdan beri bune ya tekneye cıkmasına gerek yok ki bunun tekneyi yer Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Şubat 17, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 17, 2008 yaşamıyor yaw.. şey dedim zati said: bi de megaladonların yaşadığını düşünsenize.. soyu tükendi çoktan. 1,5milyon yıl önce falan tükenmiş.. kalmadı elimizde, taze bitti abi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sly-One Mesaj tarihi: Şubat 17, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 17, 2008 nesilleri tükendi korkmayın. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ovchinnikov Mesaj tarihi: Şubat 17, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 17, 2008 anladım onuda ben genede sok oldum ya cok büyük abi fazlamı tepki verdim lan yoksa süphelendim kendimden Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Şubat 17, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 17, 2008 Yerse d: http://web.ncf.ca/bz050/megalodon.html edit: wikipediadan aldım, megalodon'un derin denizlerde var olup olamayacağını tartışıyor d: Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Şubat 17, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 17, 2008 aslında öle bi teori var. sonuçta denizlerin derinliklerini hiç bilmiyoruz.. mesela şöle bişi bulundu http://www.youtube.com/watch?v=mneDhOtVEQw&feature=related son derece garip! frill shark demişler megamouthlar ise çok çirkin balıklar http://www.youtube.com/watch?v=mR0QT1Ek0MI ama plankton falan süzüyorlar paso. anca kuyruk atarlar size. boyutlar ise baskin ve whale gibi DEVASA!!!! diyeceğimi demeden yolladım lan! bunlar prehistoric balıklar! olmadıkları düşünülüyordu. ama varlar! bi iki tane daha var böle prehistoric.. adlarını hatırlamıyorum (zaten çok etkileyici değiller) tarih öncesi çağlardan kalma (belki de hiç düşünmediğimiz, tahmin etmediğimiz) canlılar geziniyor olabilir derinlerde Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sly-One Mesaj tarihi: Şubat 17, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 17, 2008 olabilir mega da derinler de. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Şubat 17, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 17, 2008 şöyle bi daha baktım da o köpekbalığının dişinden kalkan bile yaparsın lan maşallah Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fede Mesaj tarihi: Şubat 17, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 17, 2008 loch ness var o zaman. yeeeesss. biliyodum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ginaly Mesaj tarihi: Şubat 17, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 17, 2008 bu megabidon mudur nedir, nası tükenir bunun soyu yahu. önüne çıkanı yer bu, tükenir mi lan böle bişey. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fede Mesaj tarihi: Şubat 17, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 17, 2008 hakkaten ha. hadi dinazorlara meteor çarptı. buna noldu ki? denizin 20000 fersah altında ne olabilir buna lan. sen o kadar basınca dayan, balina ye. sonra neslin tükensin. hayatı sorgulatıyolar bana gereksiz yere ya Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
CaNNi Mesaj tarihi: Şubat 17, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Şubat 17, 2008 Ben megaladon yakaladım Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar