Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Opeth - Watershed ["muzik bolumu kendini asma madalyasi"nin sahibi baslik, emegi gecen herkese tesekkurler]

yav

Öne çıkan mesajlar

ferrero onlar elit. açıklama yapmazlar. yaparlarsada 1-2 kelime falan olur nokta koyar sonunada mutlaka. kaale almaman lazım genelde.

burden konusunda bende katılmıyorum bu arada. ama komik falan bulmuyorum. kişisel tercih meselesi. sen onu çok seviyosun diye laf söylemeye hakları yok.

bana kalırsa en güzel sololardan biri a fair judgement'ın. en güzel sololardan biri demeyi uygun gördüm çünkü zaman zaman değişiyo benim için.
Sosyal ağlarda paylaş

Öncelikle "onlar" kim oluyor? Laf atacaksan bana at, kimi genelliyorsun?

O tek kelime anlayana bir çok şey anlatıyor da aslında, anlamayı istemek önemli. Burden'ın solosuna Opeth'in en iyi solosu diyen adam ya Opeth dinlemeye Watershed'le başlamıştır, ya da solonun ne olduğunu bilmiyordur. "Albüm hayal kırıklığı oldu benim için" diyen adama "Sen daha sindirememişsin" deyince sorun yok, Burden'ın solosuna gelince "Sen seviyorsun diye kimsenin laf etmeye hakkı yok" oluyor. Bu ne perhiz ne lahana turşusu? Ya kimsenin zevkine karışmayın, size de sataşan olmasın, ya da beğenilerinize gelecek eleştirilere açık olun.

Albüme kötü diyen de görmedim daha, ama "Abi Tarantino 31 çekse izlerim" şapşallığına da hiç gerek yok. Eski işleri çok daha iyi Opeth'in, hatta o kadar iyiler ki, kendi standartlarında vasat bir albüm çıkardıklarında bile "kötü" diyemiyorsun. "Sweet Satan" olayı da çok gereksiz bir attraksiyon olmuş, araya sıkıştırayım konuyla alakasız olarak.

Son olarak da, kaale almaman gerekiyorsa bana yönelik mesaj yazma arkadaşım.
Sosyal ağlarda paylaş

-Cleglaw- said:
ferrero onlar elit. açıklama yapmazlar. yaparlarsada 1-2 kelime falan olur nokta koyar sonunada mutlaka. kaale almaman lazım genelde.

pardon bir dahakine senin stilini tercih eder insanlar. Hani album dl edildigi andan itibaren her yeni parcada bir mesaj atip post kasmak. Not aldim bir sonraki albume uygulayacam.

nedir yahu bu? "album iyi-kotu" tartismasini gormustukte "album guzel ama...-ne guzeli lan MUKEMMEL MUKEMMEL! elit seni" diye tartisma cikacagini aklima getirmezdim. Kendimizi asiyoruz pati olarak, madalya verdim konuya.

En alakasiz, gayet rayinda giden konuda, havadan millete laf sokmayi kesin. <-- bu da moderasyon uyarisidir. (noktaya dikkat!)
Sosyal ağlarda paylaş

-Cleglaw- said:

Bunu ferrero'ya söylemen ilginç olmuş biraz, ferrero'dan coolluk fışkırırken Asteriks sadece noktalama işaretlerine dikkat ediyor. Mesela ben de öyle yapıyorum ama cool değilim =//7

Asteroth'a asteriks diyerek benim gülmekten tansiyonumu düşürten fake arkadaşa selam ediyorum burdan.
Sosyal ağlarda paylaş

lol bi tek müzik bölümüne yazıyorum nerdeyse. nereye post kasıyomuşum? sinirlendiniz tamam anladımda saçma sapan iddalar atmayın pls. ayrıca yılda bir kere bile albüm çıkarması çok zorken nereye batıyo bu post atma olayım? gene albüm çıkarsınlar gene yazıcam hellhound.

asteroth adama hemen damgayı vuruyosun be abi? eskiden beri dinleyipde en iyi solo olarak burden solosunu seçmesi imkansız değil ki? komik falan diyip ne dürtüklüyosun adamı? gerek yok abi yani hayret bişey...

griswold bilmiyorum abi yai takip etmiyorum kim cool davranıyo falan. farkında değilim. ama ben ne gördüm? adam komik dedi bir kelime. bıraktı. sebebini soruluncada deliverence dedi tek kelime, bıraktı. bu coolluk değil mi? bence çok cool. padesüyle falan hayal ettim fgdgdf.

hellohound bu arada verdiğin ödülde o kadar çocukçaki.. 18 yaşındayım. eminim benden daha büyüksündür yaş olarak. böyle madalya vermekmiş falan gerçekten çocukça kaçmış. sen bunu oku sinirlen diye yapmıyorum ayrıca belirtmem gerekiyorsa. OO LAF KOYDUM LÖLÖL diye falanda yapmıyorum. harbiden çocukça. yapma bence.
Sosyal ağlarda paylaş

Asteroth said:
Burden'ın solosuna Opeth'in en iyi solosu diyen adam ya Opeth dinlemeye Watershed'le başlamıştır, ya da solonun ne olduğunu bilmiyordur. "Albüm hayal kırıklığı oldu benim için" diyen adama "Sen daha sindirememişsin" deyince sorun yok, Burden'ın solosuna gelince "Sen seviyorsun diye kimsenin laf etmeye hakkı yok" oluyor. Bu ne perhiz ne lahana turşusu? Ya kimsenin zevkine karışmayın, size de sataşan olmasın, ya da beğenilerinize gelecek eleştirilere açık olun.

Ferrero said:
Burden'da 4. dakikadan sonra giren solo opeth'in şimdiye dek yazdığı en iyi gitar solo bence.

tamam ben solonun ne olduğunu bilmiyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

Müzik bölümünde sidik yarışı bambaşkaymış. Seven sever, ben de asteroth'a katılıyorum. Beğenmedim ben, çünkü opeth deyince çok daha başka birşey beliriyor aklımda. Taviz veren bir grup olarak damga yememişti grup hiç.

Albümün kırıklığını sadece ve sadece kayıp elemanlara bağlıyorum ben. Saçma sapan davullara zaten neresinden vursam diye arıyorum şu an. Mikael dahiyane rifflerini konuştururken axenrot ne yapıyor? Drum solo. O kadar salak saçma geliyor ki kulağa. Bateriye asılmanın bile bir tarzı var opeth'te. Aç deliverance'ı, davul gör yani.

Ve herkesin bahsettiği, albümde bütünlülük olmaması durumu var. Opeth daha önce hiç sıkıntı çekmiş bir grup değil bu konuda. "Abi bu çok daha progresif bir albüm vıdı vıdı." biz sevmedik bu çok daha progresif halini. Akıcı değil.
Sosyal ağlarda paylaş

deliverance'ın davul soundu da gelmiş geçmiş en iyi opeth soundudur bence.
ama gitar solodan bahsettim ve beğendim. ben kimsenin zevkine, beğenmesine, beğenmemesine bok atmadım zaten. sadece sindirememişsiniz dedim çünkü opeth sindirilince sevilen şarkılar yapıyor.
deliverance şarkısı deliverance albümü çıktıktan aylar sonra sevildi tarafımdan mesela. keza by the pain i see in others da böyle oldu benim için.
martin lopez'e en yakın davullar hessian peel'de var bence.
neyse yoruldum, ben çekiliyorum.
zaten solo nedir bilmiyorum ben.
Sosyal ağlarda paylaş

evet ama bence opeth bunu ghost of perdition'da bozdu, bu albümde değil.
hemen açıklık getireyim;
the grand conjuration hiç opeth'e yakışan bir şarkı değil bence, bence çok kötü.
isolation years bence opeth'in diğer yaptığı balladların yanından geçememiş.
atonement ve hours of wealth'te bayıyor bir süre sonra. oysa opeth'in diğer yaptığı albümlerdeki balladların hiçbiri bunca zamandır baymadı.
Sosyal ağlarda paylaş

Meşgul olduğumdan albümü henüz dinleyemedim ama bence A fair judgement ın solosu Deliverance dan daha başarılıdır.Yine kendi fikrimi belirteyim,Opeth'in iki ayrı albümündeki soloları karşılaştırmak şarkıları karşılaştırmak kadar anlamsız gelir.Misal,Black Rose İmmortal dan nefret ediyorum ama Ending Credits süper sen ne düşünüyorsun derse birisi cevap vermem.
Sosyal ağlarda paylaş

Ferrero said:
Ferrero said:
Burden'da 4. dakikadan sonra giren solo opeth'in şimdiye dek yazdığı en iyi gitar solo bence.

tamam ben solonun ne olduğunu bilmiyorum.

Olayı anlayamamışsınız abicim, hala "Bence, sence" tartışmasına çekmeye çalışıyorsun. İster Burden'ın solosu gelmiş geçmiş en iyi solo dersin, ister Morningrise en iyi albüm dersin, kimse senin kişisel düşüncene laf edemez.

Diyorum ki, "Bence..." diyerek fikir belirteceksen, kendi fikrini belirten adama kalkıp;

Ferrero said:
demekki siz the lotus eater'ı, hessian peel'i fln henüz sindirememişsiniz.

diyemezsin. Bunu dediğin anda, bana yakıştırdığınız "elitlik" bokunu kendiniz yemiş oluyorsunuz zira. "Ben bütün Opeth şarkılarını dinleyip sindirdim, hepsi beğenilecek şarkılar. Eğer siz beğenmiyorsanız, şarkılar güzel olmadığından değildir, sindiremediğinizdendir"e geliyor bu. Bu lafı ettikten sonra da, eleştiri bekle bi zahmet. "Yok ya ben solo ne demek bilmiyorum zaten" mızmızlanmasına döndürme olayı.
Sosyal ağlarda paylaş

Asteroth said:
Bunu dediğin anda, bana yakıştırdığınız "elitlik" bokunu kendiniz yemiş oluyorsunuz zira. "Ben bütün Opeth şarkılarını dinleyip sindirdim, hepsi beğenilecek şarkılar. Eğer siz beğenmiyorsanız, şarkılar güzel olmadığından değildir, sindiremediğinizdendir"e geliyor bu. Bu lafı ettikten sonra da, eleştiri bekle bi zahmet. "Yok ya ben solo ne demek bilmiyorum zaten" mızmızlanmasına döndürme olayı.

eğer benim mesajıma cevap veriyorsan 1. tekil şahısla hitap et öncelikle.
asıl konuya gelirsek; sindirememişsiniz dedim ama aradaki ironiyi yakalayamayacak kadar da ciddi bir insanmışsın. iyi bürokrat olur senden kötü bir özellikte değil neyseki (burda bi gülücük var).
resmi belge, dilekçe yazar gibi mesaj yazacak değilim ve galibayı orada görmeyince hemen bir dur çullanayım laf sokayım karışsın ortalık modunda mesaj atmışsın. önceleri cevap vermek istemedim farkettiysen ama konuşma tavrınla beni çektin kusura bakma.
ben defalarca kez dinledim ve o şarkıların güzel olduğunu belirttim ama bazen anlaşılmıyor olabilir tabi mimik yok yazıda ama atlamadan önce bikaç kere okuyup acaba arada bir ironi var mı farklı bi bok demek istemiş mi diye düşünmeli insan bence.
neyse ister cevap ver ister verme ben burda kesiyorum tartışmayı kendi tarafımdan. bye.
Sosyal ağlarda paylaş

Ferrero said:
eğer benim mesajıma cevap veriyorsan 1. tekil şahısla hitap et öncelikle.
asıl konuya gelirsek; sindirememişsiniz dedim ama aradaki ironiyi yakalayamayacak kadar da ciddi bir insanmışsın. iyi bürokrat olur senden kötü bir özellikte değil neyseki (burda bi gülücük var).
resmi belge, dilekçe yazar gibi mesaj yazacak değilim ve galibayı orada görmeyince hemen bir dur çullanayım laf sokayım karışsın ortalık modunda mesaj atmışsın. önceleri cevap vermek istemedim farkettiysen ama konuşma tavrınla beni çektin kusura bakma.
ben defalarca kez dinledim ve o şarkıların güzel olduğunu belirttim ama bazen anlaşılmıyor olabilir tabi mimik yok yazıda ama atlamadan önce bikaç kere okuyup acaba arada bir ironi var mı farklı bi bok demek istemiş mi diye düşünmeli insan bence.
neyse ister cevap ver ister verme ben burda kesiyorum tartışmayı kendi tarafımdan. bye.

Mesajın ilk kısmı her ikinize -Cleglaw ve sana- ikinci kısmı sadece sana yazılmıştı. Her lafı direkt üstüne alınma.

Muhteşem bir ironi yapmışsın orda da, bikaç kez daha bakmama rağmen ben hala yakalayamadım, acaba gösterir misin ordaki ironiyi bana? Lütfen. Eğer orada ironi yaptıysan, ikimizden biri ironinin anlamını yanlış biliyor. Ayrıyeten kimse senden dilekçe gibi mesaj yazmanı beklemiyor zaten, olayı farklı yerlere çevirme. Düpedüz "Şarkıları sindirememişsin, ondan güzel gelmiyor" demişsin adama işte. Sonra senin beğenin eleştirilince de mızmızlanma başlamış.

Olay iyiden iyiye kişisele dönmeden son lafımı edeyim; ya kimsenin fikirlerini/zevklerini eleştirmeyin, ya da kendi fikirlerinize/zevklerinize eleştiri gelince adam gibi kabul etmesini bilin. "Ben her şeyin en iyisini bilirim, benim beğendiğimi beğenmeyen anlamamıştır" fikri çok çirkin zira.
Sosyal ağlarda paylaş

Konuyla yarı alakalı bir ekleme de ben yapmak istiyorum, evet kişisel görüşüm tabi.
Herhangi bir grubu körü körüne savunmak (burada yarı yarıya yapılan bir şey bu, şimdi şu şu şu yapmış diyecek değilim haliyle) bana artık çok abes geliyor. Müzik te en nihayetinde bir sanat dalı, herkesin farklı görüşleri var sonuçta. Bu sebeple kişisel görüşün "üzerindeki", grubun kendisine ilişkin genel geçer olduğu düşünülen (ama olmayan) fikirler bana çok kıllandırıcı geliyor. "Opeth gördüğüm en klas extreme progresif müziği yapıyor" doğru, "Opeth en klas extreme progresif grubu, period." yanlış yani, anlatabildim sanırım =). Böyle diye diye kafamı ütüleyen gençler yüzünden Opeth'ten soğudum ya. Tıpkı Pink Floyd'dan soğuduğum gibi.
İlk heyecanını atlattıktan sonra o kadar da vurmadı beni albüm, konuya dönersem. Axe'ta Lopez'deki zenginlik olmadığı için aksak ritm manyağı yaparak kapatmak istemişler açığı, çok at şeyinde kelebeğe benzemiş gibi geldi mesela bana. Ha 10 üzerinden 7-8 gene rahat verilir ama Opeth çok daha klasını yaptı zamanında. Ayrıca yeni gitaristin varlığı fark ediliyor demiştim ilk 1-2 şarkı düştüğünde, onu da aynen geri alıyorum. Çok kastırmasa Axe'ı da fark etmeyecektim. Çünkü aksak ritm sıçılıyor olması dışında adam gayet kapı gibi çalmış. Mevzu Axe'ın kötü olması değil, Lopez'in iyi olması yani.
Yıl içinde daha iyi albümler gördüm diyerek bitireyim.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...