Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

2400 metre 11 dk

11dk

Öne çıkan mesajlar

Arkadaşlar merhaba.. Doruk ve Athlet arasındaki mesajları okudum. Benim de benzer bir sınavım var 04 Mart tarihinde. Yani 3 haftalık bir zamanım kaldı. Spor sınavında bir çok aşamadan sonra (şınav, mekik, kol çekme, uzun atlama, yüksek atlama, 100m koşu vs) 2400 koşu var en son. Ancak 2400 metre koşuyu 11 dakikada tamamlamalıyım. Daha önce yüzme haricinde profesyonel olarak hiç bir spor dalıyla ilgilenmedim. O yüden bacaklarım çok güçlü değil.
8 günlük çalışmanın ardından yaptığım ölçümde 2400 ü 11'51" de koştum ama tamamen dinlenmiş durumdaydım. Her turu (400m) 2 dakikada koşup son turda depar atmaya çalıştım ama yeterli olmadı. Bunun yanında da özellikle 4.tur dan sonra hep bırakmayı düşünerek koştum yorgunluktan.

Bana önerilen program 2' 4' 6' 8' 10' dakika aralıklarıyla koşup açma germe yapmamdı. Yani 2'dk koşu 2'dk açma germe, 4'dk koşu 4'dk açma germe vs.

Bu programa devam mı etmeliyim, yoksa önerebileceğiniz başka alternatifler var mı?

Şimdiden teşekkür ederim...
Sosyal ağlarda paylaş

Öncelikle kolay gelsin.
Aklıma takıldı. Bu bahsettiğin yüksek atlama ve uzun atlama atletizmin dalı olan atlamalar mı, yoksa olduğun yerde öne ve yukarı sıçramalardan mı bahsediyorsun?

Daha önce hiç bu spor ile uğraşmadıysan sana da 22 dakika öneririm.
22 dakika boyunca tempolu koşabildiğin kadar koş. Vaktin var henüz.
Sonra 20 dakikaya indirirsin, sonra 18... vs.vs.

Ciğerlerini açmalısın.

Buz patenine yetişmek zorundayım şimdi.
Akşama sana güzel bir program yapalım =)
Sosyal ağlarda paylaş

kondisyon için hiit yani high intensity interval training de baya faydalı. google dan aratıp detaylı olarak bakabilirisin ve herşeye uygulayabilirsin ama basit bi örnek vermek gerekirse 15 dakika boyunca bi dakika jog bi dakika depar şeklinde dönüşümlü olarak yapılıyor baya yorucu bişey dönüşümleri kendine göre ayarlayıp(1 dakika jog/30 sny depar şeklinde mesela) bi denemeni öneririm
Sosyal ağlarda paylaş

Yuksek, uzun atlama vs. derken bildiğimiz atletizim dalı olanlardan bahsediyorum :) Siz daha iyi bilirsiniz tabii de, 22dk boyunca durmadan koşmak, benim gibi koşmaya yeni başlayan biri için biraz sakıncalı olmaz mı? Yani demek istediğim, mesela açma germe yapmadan koşmaya başladığımda kaslarım (özellikle baldır kısmı) acayip şekilde gerilip ertesi günlerde de tutuluyordum. O yüzden bir arkadaşım bahsettiğim açma germeli 2'4'6'8'10' programını önermişti.

Yoksa artık nasıl olsa 1 haftadır koşuyorum kaslarım alıştı açma germeyi bırakıp önerdiğiniz 22dk lık nefes açma programına mı koyulmalıyım? Ve eğer öyleyse, bu 22dk nın öncesinde ve sonrasında hangi hariketlerle ne sürede ısınmalıyım?

Soru üstüne soru oldu arkadaşlar kusura bakmayın, ancak ne demişler "başarıya ulaşmanın en garanti yolu kitaplardan teoriyle değil, başarıya önceden ulaşmış birinin öğütlerinden geçer" :)
Sosyal ağlarda paylaş

Amaç 22 dakika boyunca atabildiğin kadar fazla tur atmak. Sonraları bu süreyi indireceksin. 18 dakikada, 16 dakikada ve en son 11 dakikada. Açma germe olayı bu bahsettiğim antrenman modelinde az önemsenir.
Ama 8 dakikalık bir ısınma koşusunun ardından 4 dakikalık bir açma germe yapabilirsin.
Bu açma germede bacak ağırlıklı hareketler yapmalısın.

Zaten önemli olan koşu ritmini tutturabilmen. Atıyorum 5. turu 1.39.00'a geldiysen, 6. turu da 1.41.00'a gelmelisin. Yani gücünü, nefesini o şekilde ayarlayabilmelisin.

Şu an ki durumun nedir?
2400 aldın mı hiç?
Sosyal ağlarda paylaş

Şimdi anladım 22dk koşmanın altındaki amacı. Teşekkür ederim. Sağlık problemleri nedeniyle son 1 haftadır yarım bırakmak zorunda kaldım antrenmanları. Halbuki ne güzel muntazam koşuyordum ondan önceki 1 hafta. Yani 1 hafta hiç aralıksız koştum her gün ancak sonraki hafta hasta oldum hiç bir şey yapamadım.
Bugün alacağım akşamüsü 2400 derecesini ne durumda olduğumu anlayabilmek için. Pazartesinden itibaren de senin önerdiğin programa başlayacağım hiç vakit kaybetmeden. Zaten sadece 13 gün kaldı sınava...
Sosyal ağlarda paylaş

• 2 hafta sonra ...
  • Yeni Oluştur...